2006. február 24. Eger – „Köszönjük, hogy el tecccett jönni!”

„Murphy mindent elkövetett, hogy elrontsa az egriek jókedvét, támadást indítva a technika ellen. Ibolya és fantasztikus zenekara zsenialitásán azonban elvérzett. A tipikus pub-buli színpadánál nehéz dolga akadt a leesni készülő gombostűnek. Taps, sikolyok, forró hangulat jellemezte a színházi produkcióhoz képest más felfogásban megrendezett koncertet.” (msmester)

Gyöngyös után Eger következett. Már pár napja náthás vagyok, múltkor elkaptam Györgyitől, az optimizmusával együtt. Én az örök pesszimista. Ez tarthatatlan állapot, vissza kell neki adnom feltétlenül! Szóval szokás szerint mentem a vonatra, indulás Pestre, Györgyihez. Beszélgetésre nem igazán sok időnk maradt, mivel hamarosan már indulni is kellett a megbeszélt talihelyre, a szokásos Blahára, ahol már a kocsi várt minket. Illetve nem is, mert sofőrünk, Joe futott be utoljára, de sebaj, addig legalább elintézhettük folyó ügyeinket.  

A kocsiban most nem egészen a megszokott ötösfogat csücsült, mert Emese sajnos nem tudott jönni, de remélem, hogy ahol volt, ott nagyon jól érezte magát! Szóval azért így is öten utaztunk a kocsiban: Joe, Györgyi, Csilla, Joe egyik ismerőse Kati, és én. Érdekes módon mindenki rögtön evéssel kezdte az utat, és még a múltkori szotyi vége is elég jól kitartott.  

Eredetileg az egri Sportcsarnokban lett volna a koncert, de az utolsó pillanatban a szervezők technikai okok miatt mégis áttették egy kisebb, hangulatos helyre, a Grooce Cafe & Groove Dance Hall nevű szórakozóhelyre. 

Egészen simán odataláltunk ahhoz képest, hogy nem tudtuk, hol a helyszín, csak halvány sejtéseink voltak róla. Pontosabban talán Györgyinek és Joe-nak lehettek, mert nekem foggalmam nem volt, merre járunk. Az út vége felé már be is sötétedett, ami tovább nehezítette a tájékozódást, de azért végül megtaláltuk a Dobó teret, ahol Györgyi átvett még 2 jegyet, annak a személynek és partnerének részére, akik csak az utolsó pillanatban telefonáltak neki, hogy kéne jegy a koncira, így korábban, mikor Egerben járt még nem tudta nekik megvenni. Jó, oké, jegyek átvéve, mostmár tényleg célozzuk be a helyszínt, mert már negyed 7 van! Mikor már úgy éreztük közel vagyunk, letettük a kocsit, kiszálltunk, dödörögtünk egy sort, mert rohadt hideg volt, majd némi érdeklődés, a járókelők meginterjúvolása utána végre feltűnt előttünk a helyszín. Már messziről ismerős arcokat véltünk felfedezni, akik integetve közeledtek felénk: Szilvia, Brigi, Évi és kisfia. Üdvözöltük egymást, majd Eszterrel és apukájával is épp a bejáratnál találkoztunk. Györgyi ezek után nagy jegyosztogatásba kezdett. Bár még így is maradt nála néhány.. Furcsa volt, hogy Ms-ék még nem érkeztek meg, de aztán némi navigálás után ők is befutottak, akárcsak atasz-ék, akinek ezúton is köszönöm, hogy kölcsönadta a felvételeket. 

Körülnéztünk, kicsit megvizsgáltuk a helyet, felderítettük a fontosabb helyiségeket is. Majd mivel sajnos többen már székeket vittek a színpad környékére, így ezt egy kicsit orvosolva – nehogy má ilyen helyen ülő konci legyen alapon – közvetlenül a színpad elé álltunk, jelezve, hogy itt bizony az ülők valszeg nem sokat fognak látni, ha csak fel nem állnak.

A színpad egyébként nem nagyon nevezhező színpadnak, talán egy lépcsőfokkal lehetett magasabban, mint a talaj, és szó szerint karnyújtásnyira volt a közönség a zenekartól és Ibolyától. Már oda voltak készítve a hangszerek, minden alkatrész, kellék, hangszer szépen ott pihent. Szegénykék ekkor még nem is sejtették, mi vár rájuk nemsokára!  

Már nem is kellett sokat várni és megszólaltak a szirénák, az ágyuk, a lövések, kigyúltak a fények, majd Ibolya és a zenekar is a színpadon termett. Most nem volt füstgép, és nem volt akkora látványos fénytechnika, mint a múltkor, de a hatás azért így is megvolt. 

Egyébként L - alakban volt elrendezve az egész színpadocska az egyik sarokban. Mi bal oldalon voltunk, én a legszélén közvetlenül a keverőpult mellett, így leginkább Locsmándi Bence a szólógitáros és Ibolya volt a közvetlen látóteremben. Először nem tudtam elképzelni, hogy fognak elférni ezen a pici helyen, mert szerintem nem igazán volt több hely kettőjük számára, mint 1 négyzetméter! De aztán, ha szűkösen is de megoldották. 

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom volt vagy 60 fok a helyiségben, már alapból is! Hát még a koncert alatt! Egyre és egyre csak fokozódott! Talán érthető, hogy elég nagyot néztünk eleve mikor Ibolya bejött hosszúujjú mackófelsőben, hát még akkor, mikor pár szám után végre lemelegedett róla és kiderült, hogy alatta volt még egy réteg hosszúujjú!  

Ja igen, a közönség!  Hát itt aztán volt mindenféle korosztály, a színpad előtt ugráló pici gyerekek, a hátam mögött ősz hajú idős néni, és mindenki végigtapsolta a koncertet. Miaz hogy! Olyan hangulat kerekedett, amit elég nehéz lenne most elmesélni. Ember ember hátán, jókedv, tombolás, buli a köbön! 

Egyszer csak váratlanul a dobos szót kért, meg egy kis kulcsocskát a dobhoz, mert valami történt a felszereléssel. Ez a probléma szerencsére hamar megoldódott, majd következett a nagyobb baj, amikor is elég büdös égett szagot kezdtünk érezni. Mi lehet ez? Némi tanakodás után kiderült, hogy leégett a gitár erősítője, szegény Bence egyszer egyik, másszor másik gitárral játszott, volt, hogy a szintetizátoros bejátszotta az ő szólamát, szóval a tehnika ördöge akárhogyis próbálkozott, nem tudott kifogni egy ilyen remek felkészült bandán, akik bár nem rég óta zenélnek együtt, de már fél szavakból, nézésekből is megértik és kisegítik egymást, ha szükséges. A kialakuló remek hangulatot sem tudták nemhogy elrontani, de megzavarni sem a sorozatos technikai hibák.  

A számok gyakorlatilag ugyanabban a sorrendben hangzottak el, mint a múltkor, egy-két szövegbeli eltérés volt ugyan, amikor Ibolyának nem volt kedve az eredetit énekelni, hanem itt-ott kicsit durvított rajta.  

Egyszer azt hiszem a Nézz vissza c. szám alatt olyan hosszan és annyira kedves tekintettel nézte az egyik pici lánykát, aki a színpad szélén álldogát, hogy azt képtelenség szavakkal leírni..Szerintem a műsor legmeghatóbb pillanata volt. Őszintén sajnálom aki a koncert hevében esetleg lemaradt erről a pár pillanatról.. 

 

Kb másfél óra volt, de rendkívül hamar eltelt. Egyszer már csak azt vettük észre, hogy Ibolyáék búcsúzkodnak, ennyi volt. De persze ilyen könnyen nem szabadultak, pont amikor a hagulat a tetőfokára hágott?! Mindenkiről patakokban folyt a víz! A vége felé megérkezett Pisti is, aki bevetette magát az akkorra már ugráló, csápoló tömeg közepébe és eszeveszetten tombolni, örjöngeni kezdett ő is. Mikor Ibolya kérdezte ki az, mindig leguggolt, nehogy meglássa, majd egyszercsak mikor Ibolya megkérdezte: „Kinek van ilyen faszállító hangja?” rámutattak Pistire a körülötte állók, ekkor aztán Ibolya is eléggé meglepődött, ahogy a tömeg közepén meglátta össze-vissza ugráló párját! Nagyon aranyos volt!  

 

Most már télleg menni készültek, de a közönség sehogy nem akarta elereszteni őket. A szűnni nem akaró tapsot végül Ibolya szakította félbe, amikoris így szólt: „Akkor most következzen amire mindenki várt: Magyarorszáág!” Hát én megmondom őszintén nem gondoltam, hogy ebben a felfokozott hangulatban elénekli a Magyarországot, és már előre sajnáltam, hogy most nem lesz (tapasztalatból gondoltam, mivel tavaly a Vidadombon hasonló hangulat uralkodott és akkor végül nem hangzott el a Hazám). De nagyon örültem, hogy most nem maradt ki a Magyarország, mert kétségtelenül az est fénypontja volt, ahogy a közönség hangosan, felemelt kézzel együtt énekelte Ibolyával ezt a csodálatos dalt. Közben egész furcsa érzés fogott el, hisz melegem volt, annyira, hogy már szinte nem is éreztem, de ugyanakkor az élmény hatására többször kirázott a hideg.. 

Persze hiába énekelte el Ibolya a Magyarországot, anélkül semmiképp nem távozhatott ezután sem, hogy a lemez címadó dala is fel ne csendüljön. A közönség kórusban követelte az Édes mérget! A kérésnek természetesen eleget tettek, így az Édes méreg lett a zárószám. Mi még hallgattuk volna tovább, ment a „vissza vissza” , de többször már sajna nem jöttek vissza. Vége lett.. 

Utána lassan ürült ki a terem, mi odamentünk a bárpulthoz kicsit kifújni magunkat, beszélgetni meg iszogatni, hisz ebben a hőségben már a kiszáradás szélén álltunk. Én - a beteg - mindenkinek a poharába beleittam, de hát ők erőszakoskodtak! ) (A bacilusokkal együtt asszem végül tényleg az optimizmusomat is sikerült átadni nekik. Úgyhogy jelentem szilvert újra pesszimista. )

Kis idő múlva kijött a menedzser, meg a zenészek is, lehetett autogrammot kérni, beszélgetni velük. Évi kisfia kapott is az alkalmon és az összes zenekari tagot kifaggatta, begyűjtötte az aláírásokat több példányban mindenkitől, aranyos volt nagyon! Ibolya nem tudom, hogy dedikált-e valahol, én mindenesetre nem láttam. Mikor kb 1 órával a koncert után elindultunk kifelé, akkor találkoztunk csak szembe vele. 

Hazafelé az autóban megbeszéltük a konci élményeket. Illetve megbeszélték a többiek, mert én valamiért egész úton csendben voltam..

Sokan azt mondják ez a koncert ezerszer jobb volt, mint a Gyöngyösi, én mégis úgy érzem: nem, nem volt jobb. Egyszerűen csak más. Mindkettőnek meg volt a maga varázsa, kihez ez áll közelebb, kihez az. 

Mindenesetre: „Köszönjük, hogy el tecccett jönni!”

Szerző: szilvert  2006.02.28. 19:58 33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr706383097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla 2006.02.28. 20:47:37

Gyönyörű beszámolot írtál, köszönjük. Béla

Györgyi 2006.02.28. 21:03:39

Nahát! Mindössze 1 napja nem jártam itt és mennyi újdonság! [B]szilvert![/B] Látom meggondoltad magad a beszámolót illetően!:) Jól tetted, örülök neki! Tegnap este óta a hozzászólások száma is szépen megszaporodott a blogban. Egyébként szerintem ismét nagyot alkottál!:) [B]csilla![/B] Én már azért is büszke vagyok Rád, hogy idáig eljutottál!:) Fel ne add, menni fog az! Azért a "szőke nős" történetre én is kíváncsi lennék!:)

csilla 2006.02.28. 21:30:09

Nagyon örülök a beszámolónak,jó volt úra átélni azt a varázslatos estét általad!!!!! Tudod ezért,sőt csak ezért esem gondolkodóba azon a válaszúton!!!! Nekem talán pont azért a bizonyos nézésért áll közelebb a szívemhez ez a koncert,mint a gyöngyösi,és persze a Magyarország című szám,amikor az emberről folyik a víz és közben a hideg rázza....... Nem hinném hogy sok olyan énekes van aki ilyen érzéseket tud kiváltani,hát ettől olyan fantasztikus és utánozhatatlan,még egy farmerben és polóban is!!!!!!! Örülök hogy ott lehettem!!!!!!!!!!

csilla 2006.02.28. 21:35:04

Aramis!!!! Majd egyszer...........elmesélem!!!!!! Én felvettem tegnap Ibit,majd konzultálunk!!!!!

Luca 2006.02.28. 23:33:03

Szilvert, tetszik a beszámolód...Megint:)

szilvert 2006.03.01. 12:51:51

Sziasztok! Igen, mégis meggondoltam magam beszámoló ügyben! :) Györgyi látom vastagon akartál írni! :P :) Akkor ilyen jelek közé kell beszúrni: Olyan szögletes zárójellel nem csinálja meg sajna.. Csilla, jó lenne ha egy élményt csak a koncert másfél órája alapján tudnék megítélni, de azon kívül annyi minden van még, ami befolyásoló tényező lehet, legalábbi számomra..Eddig azt gondoltam a Gyöngyösi áll hozzám közelebb, de most, hogy visszagondoltam és leírtam az Egrit, most már talán egyenrangúnak érzem, csak az egyik ezért, a másik azért.. :)

szilvert 2006.03.01. 12:59:03

Nahát nem írja ki azt a jelet..Szóval akkor képzeld el Györgyi, hogy olyan kacsacsőr jelet akartam írni, azzal műxik a vastag betű. :)

Luca 2006.03.02. 09:29:57

DE jól néz ki ez a jegy!! Nagyon szép...Persze nem ér fel a tavalyiakkal, de majdnem:)

2006.03.02. 10:17:22

Köszi az élvezetes, részletes beszámolót! Egyre jobban sajnálom, hogy nyárig nem lesz koncert Bp.-en vagy legalábbis a közelében! Ez a szentesi karnevál is biztos jó lesz, mentek oda is? ne felejtsétek el holnap (péntek) reggel a Mokkát nézni!

szilvert 2006.03.02. 10:24:53

Luca: hát a tavalyiakkal tényleg nem ér fel, itt nem látszik ugyan, de amúgy a valóságban csak kb fele akkora, meg vékonypapíros. De legalább van valami jegy kinézete! :) A Gyöngyösinél százszor jobb ez tény! :) névtelen: Én nem megyek Szentesre, de remélem lesz aki majd beszámol nekünk. :) Lécci máskor írj nevet..

obj 2006.03.02. 12:16:53

Most látom, hogy elfelejtettem az előbb a nevem odaírni, bocs!

FAIRY 2006.03.02. 21:00:17

Én voltam az egri koncerten, SZUPPI SZUPPI SZUPPI!!!!!! VOLT!!! Sajnálom azt aki nem jött el!!! Nekem nagyon tetszett!!! :)

aramis 2006.03.02. 21:52:34

Viszlát reggel a Mokkában, ma az AKTÍVbanis volt Ibolyka !!!!!!!!!!!!!!!!!!

timiiii 2006.03.03. 08:24:30

tök jó ez az oldal is:)

Mokkányi Ibolya 2006.03.03. 09:30:44

A Mokkában úgy fél 9 után valóban volt Ibolya. Sajnálom, hogy most azt a közútálatnak örvendő klipet majdnem végig kellett néznünk ahelyett, hogy Ibolya gesztusait láthattuk volna inkább! Aki nem látta a műsort, annak annyit jó tudnia, hogy Ibolya 8-as versenyzőként jelent meg a stúdióban, narancssárga topánkában és problémamentesen. Szerinte! Én látok azért az egén néhány bárányfelhőt, de ezt csak azért írom ide, hogy reagálásaitokkal még jobban feldobhassátok a blogot, és gyakorolhassátok jelzős szerkezeteiteket az elkövetkezendő iskolai dolgozatírások sikerére. Legyen jó hétvégétek!

Joe 2006.03.03. 13:42:44

Szilvert! - Köszönjük, hogy le tecccett írni ezt a beszámolót! :)

Joe 2006.03.03. 13:44:02

^bkacsacsőr?^b

Joe 2006.03.03. 13:45:24

bkacsacsőr?

aramis 2006.03.03. 21:11:29

Ma az m1-en az ESTÉBE : ARANKÁT köszönthetjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyácska 2006.03.04. 23:01:11

Illésné Áncsán Aranka, azaz Anyácska az év embere Illésné Áncsán Aranka lett a Magyar Hírlap Év Embere. A tiszadobi gyermekotthon vezetője tegnap vette át a díjat a Thália Színházban rendezett ünnepségen. Kilencedik alkalommal ítélte oda az Év Embere díjat a Magyar Hírlap. A hagyomány folytatása egy pillanatra sem volt kétséges, noha a lap léte alig több mint egy éve még veszélyben forgott. Először erről szólt a Thália Színházban tartott ünnepi beszédében Szombathy Pál, lapunk főszerkesztője is. "Több mint egy évvel ezelőtt az újrakezdés dacával álltunk itt, hogy megmentsük azt a napilapot, melyben hittünk. Hittünk az értékrendjében, az elveiben, az irányultságában, s ezért úgy döntöttünk: kalandra fel!" – idézte fel a tavalyi ünnepet, majd jelezte, az akció sikeres volt, hiszen az újság talpon maradt, sőt tőkeerős tulajdonosra lelt, és együtt maradt a nehéz időkben összekovácsolódó szerkesztőségi közösség is. A főszerkesztő az idei díjkiosztón ismét beszélt a jövőről is: "Amit még ígérhetek: egy dologban mi biztos nem változtunk. Szemléletmódunk, liberális, befogadó, de kritikai attitűdünk, azaz irányvonalunk egyértelmű. Észalapú, független, pártoktól egyenlő távolságot tartó lapot akarunk csinálni." A héttagú zsűri folytatta az elmúlt két évben megkezdett vonalat, és elsősorban az ismert, a nyilvánosság előtt dolgozó, alkotó emberek közül válogatott, és ez egyben jelzi azt is, hogy a díj múltja nem jelenti az odaítélés szempontjainak az állandóságát. "Egyre intenzívebben kerestük azokat a teljesítményeket is, melyek nem a nyilvánosság állandó érdeklődése mellett születnek. Kutattuk a példákat, határon túl is, azokat az embereket, akik egyszerűen segítenek. Segíteni pedig nagyon sokféleképpen lehet. És persze a tisztességes, kemény és bátor teljesítmények nem január egytől december harmincegyedikéig tartanak, hanem évek munkája rejtőzik mögöttük" – mondta a főszerkesztő, majd jelezte: a zsűri is kemény munkát végzett, mert csak hosszas vita után tudott választani a nyolc kiváló jelölt közül. A Cotton Club Singers együttes fellépése után Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia és a zsűri elnöke ismertette a döntést. Arról beszélt, hogy miközben a távoli teljesítményeket, az eszményképeinket csodáljuk, szükség van példaképekre a közelünkben is. "Akik, ha kell, emberek tudnak maradni az embertelenségben, akik a modern rohanó világban is olyasmit adnak embertársaiknak, amiből a legnagyobb hiány van: szeretetet, gondoskodást" – mondta Vizi E. Szilveszter. A zsűri minden évben más és más olyan példaképet állít a magyar társadalom elé, aki a közjóért dolgozik. "Ma sajnos egyre többen vannak, akik a boldogság helyett a boldogulást keresik, akik csak a mának élnek, s elfeledkeznek a jövőépítés kötelezettségéről" – mondta a zsűri elnöke, mielőtt bejelentette: ezúttal Illésné Áncsán Aranka, a Tiszadobi Gyermekváros, Szakiskola és Kollégium igazgatója kapta az Év Embere díjat. A díszes kristályt Szombathy Pál adta át a győztesnek. "Fiatal nevelőtanárnőként értette meg a modern Magyarország legfájdalmasabb igazságtalanságát, a gyermekek elszegényedését" – méltatta a díjazottat az Akadémia elnöke, és felsorolta, hogyan lett nevelőből a tiszadobi otthon Anyácskája, akit csak Oláh Ibolya zenei sikerei tették némiképp ismertté, és kiemelte, hogy a kiválasztottjuk mint egy igazi édesanya nemcsak felneveli gyermekeit, hanem az élet ösvényén is segíti a felcseperedő fiatalokat. Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy Illésné Áncsán Aranka kénytelen-kelletlen koncentráltan foglalkozik a magyarországi szegénység és a romaellenesség problémáival, s a mai Magyarország legaktuálisabb sorskérdése múlik az ő munkálkodásán is. "Ez a küzdelem kudarcokkal is tarkított, de hosszú távú sikeréhez nem férhet kétség – mondta a zsűri elnöke. – Egyszerűen azért, mert ma már mind többen vagyunk, akik e díj odaítélésével is elismeréssel adózunk ezek a teljesítmények előtt."

Rossi 2006.03.05. 05:22:40

Miért maradok le ilyen bulikról??ááááááááááá na pussz

Györgyi 2006.03.05. 22:46:17

Sziasztok! Na, akkor következzen az ígért beszámoló!:) Szombaton délután 2 órakor indult a vonatunk a Nyugati pályaudvarról Szentes felé. Az újságárus előtt összefutottam Brigivel, így együtt próbáltuk felkutatni Évit, aki már a vonaton várt ránk és foglalta a helyeket, majd hamarosan megérkezett Szilvi(a) is. Teljes volt a létszám, indulhattunk a koncertre!:) A vonatút gyorsan eltelt, beszélgettünk, ismerkedtünk, hamarosan elérkezett Kiskunfélegyháza és az átszállás ideje. Ez persze nem ment zökkenőmentesen... Rohannunk kellett, hogy elérjük a csatlakozást és persze mikor máskor, mint most kinyílt a hátizsákom és egyenként potyogtatni kezdtem a benne lévő dolgokat. A szaladástól és a röhögéstől kifulladva ugyan, de végülis elértük a vonatot, felszálltunk és már indultunk is tovább. Szentes határánál készülődni, öltözködni kezdtünk, majd egy kanyarnál a gravitáció ismét megmutatta mire képes, de ezúttal nem tárgyakat vonzott magához.:) Megérkeztünk, taxit hívtuk, majd elfoglaltuk a szállásunkat, ami egy 4 ágyas apartmanban volt. 3/4 7 tájékán érhettünk a koncert helyszínéhez, ahol találkoztunk Zsuzsival és Andival, valamint Zsuzsi férje is eljött. A Sportcsarnokban igazi karneváli hangulat fogadott. A plafonról mindenfelől lampionok és lufik lógtak, éppen busójárás zajlott, amit a gyerekek táncbemutatója, végezetül pedig a jelmezverseny eredményhírdetése követte.

Györgyi 2006.03.05. 22:47:35

8 óra - 1/4 9 tájékán végre felkonferálták Ibolyát, megszólalt a már ismerős sziréna, helikopter és lövések hangja és kezdetét vette a koncert.:) Ibolya a fekete kapucnis pulcsijában, kapucnival a fején (ez kb az első 2 szám erejéig rajta is maradt), pólóban, bársonygatyában és a narancssárga cipőjében jött a színpadra. A közönség első két sorát szinte kizárólag gyerekek alkották, akik Ibolya láttán azonnal elővették a papírjaikat, cd borítójukat autogramért nyújtogatva. Autogramot ekkor természetesen nem kaptak, de kárpótlásul Ibi odament hozzájuk és megfogta a kezeiket.:) Mi a színpad jobb felén a 3.-4. sorban álltunk. A számok a megszokott sorrendben követték egymást, a közönség a dalok közötti szünetben egyfolytában a Magyarországot kántálta, követelte. Ibolyának jó kedve volt, sokat bohóckodott, bolondozott a színpadon, pózolt a kameráknak, fényképezőgépeknek, aranyos volt. A zenekar ezúttal is kitett magáért, fantasztikus hangulat kerekedett. Sajnos ismét hamar eltelt az idő, a koncert vége közeledett. Ibolyáék búcsúzkodtak, a közönség ráadást követelt. Ezúttal is az egyik szám ami a végére maradt az Édes méreg volt, amit kissé sajátos formában hallhattunk, majd következett a várva-várt Magyarország. Ibolya felkonferálta, majd kissé meghökkenve vette észre, hogy jobb oldalán egy férfi áll egy hatalmas csokor virággal a kezében. Helyesbített: "Nem, akkor most következzen egy virág!" :) Ezután következett számomra a koncert legkülönlegesebb "pillanata". Felcsendültek a Magyarország dallamai, majd a közönség (ismerős vagy ismeretlen, nem számított) egymás kezét fogva és a magasba tartva énekelte együtt Ibolyával a dalt.:) Hatalmas sikert arattak! A koncert véget ért, a tömeg oszlani kezdett. Ibolya és a zenekar a színpad szélénél autogramot osztogatott. Mi még kicsit maradtunk, beszélgettünk, na és végre Brigi is dedikáltathatta a lemezét!:)

Györgyi 2006.03.05. 22:53:14

A hazaút az apartmanig kissé hosszúra, de annál jobbra sikeredett. Eleinte megpróbáltunk felhajtani valami szórakozóhelyet, ahová kicsit beülhetünk, de ez nem nagyon akart összejönni, így egy ideig bolyongtunk még, betértünk ide-oda :D, majd végül közös megegyezéssel valóban haza indultunk mondván, hogy akkor majd otthon bulizunk.:) 3 óra körül nyugovóra tértünk, majd hajnalban különös hangokra ébredtünk.:) Először egy fura zenekar rögtönzött nekünk egy nem kívánt ébresztőt, majd nem sokkal később valakinek kényszere támadt, egy csendesnek nem nevezhető ostoros bemutatót tartani. Köszi!:D Kicsit beszélgettünk még, majd jött a taxi, indulnunk kellett az állomásra. A hazaút mondhatni zökkenőmentesen, de eléggé sajátos hangulatban zajlott.:) Évi, Brigi, Szilvi! Köszönök Nektek mindent, nagyon jól éreztem magam Veletek!

Kiss Kíváncsi 2006.03.06. 15:15:06

Ez a beszámoló sajnos legfeljebb csak egyharmadában szólt Ibolyáról. Nem hittem volna, hogy ilyen kevés mondanivaló kerekedik az egész koncertről, viszont megtudtuk, hogy miként lehet Budapestről Szentesre utazni és azt, hogy kikkel utaztál. Hányan voltak? Melyik dal volt a legjobb? Volt-e most valami átköltés? Kivel volt ott Ibolya? Szóval az általad leírtakon túl, illetve ahelyett hasonlókra, mint a kérdésekből is láthatod, lennénk még kíváncsiak. De azért köszönjük, majd legközelebb a lényeg több lesz benne...

Zoltan623 2006.03.06. 16:05:50

Sziasztok! Köszönet a beszámolóért, komoly anyag, és örülök, hogy jól éreztétek magatokat. A képek különösen nagyon jók, őszintén mondom, szó szerint profi munka. Gratulálok.

szilvert 2006.03.06. 17:04:16

Kiss Kíváncsi: Hányan voltak? Sajnos te nem voltál ott ezért nem volt ki pontosan megszámolja az embereket. :) Én sem voltam, de azért egy közelítő adatot tudok mondani neked, amit egy másik beszámolóban olvastam (te is nézelődheznél másfele is a neten hátha talász még máshol is beszámolót, és talán tisztábban látod a homályos foltokat, melyekre itt esetleg nem derül fény). Szóval eszerint közel 2500-an voltak a Sportcsarnokban, ami nagyon jó hír és Ibolyának is fantasztikus érzés lehetett! Melyik dal volt a legjobb? Ez egy szubjektív dolog, döntse már el mindenki maga...De én úgy vettem ki az beszámolókból, amiket eddig olvastam, hogy a Magyarországnak volt a legnagyobb sikere. Volt-e most valami átköltés? Mindig van valami átköltés...:) Kivel volt ott Ibolya? Nekünk elég tudni, hogy a zenekarral, a többi nem tartozik ránk. A közönségszámtól eltekintve minden lényeges dolog benne volt ebben a beszámolóban a koncertről is, úgyhogy kérlek ne kötekedj feleslegesen. Köszi.

szilvert 2006.03.06. 17:06:14

Zoltán: A képkészítők nevében is köszi! :)

Györgyi 2006.03.06. 23:00:02

Kiss Kíváncsi! Jobbat mondok! Legközelebb gyere el és akkor a saját szemeddel láthatod a lényeget! Meglátod, megéri, akkor nem fogsz rászorulni holmi beszámolókra!:D

Csak nyugodtan! 2006.03.07. 21:07:37

Kedves Szilvert! Ahhoz képest, hogy végülis minden kérdésre válaszoltál, mégis ellentmond annak, hogy az eredeti beszámolóban majdnem minden benne volt! Nem kell gunyorizálni, hiszen én láttam már sokkal értékesebb koncertbeszámolót is ennél sokkal jobban kifogásolni. Ne hitetlenkedj, mert éppen ti voltatok! Ezzel együtt a beszámoló ebben a látogatói körben megfelelő volt. Baj az, ha legközelebb mondjuk kevesebb szó esik az oda- és visszautazásról, mint Ibolyáról, éppen a figyelemfelhívás okán?

szilvert 2006.03.07. 22:10:46

Minden LÉNYEG benne volt (kivéve a közönségszámot), mint ahogy már mondtam is. Olvass figyelmesen! Amúgy nem szeretem ha azzal jönnek, hogy Ti meg Mi, meg Ők, mert nem tudni kit, kiket takar, mint ahogy látszik te sem tudod pontosan...Én én vagyok. És én a te írásaidat, ami tényleg értelmes dolgokról szólt (még kezdetben) soha nem kritizáltam, sőt, tetszettek és mikor rádtámadtak, védtelek. Számomra akkor kezdtél ellenszenvessé válni, mikor mindenben csak a hibát kerested és emellett soha nem láttad a jót, nem tudtál semminek örülni, és mindig a lényegtelent részesítetted előnyben a lényeges dolgok helyett, mint ahogyan most is. Egyébként ezután sem fog kevesebb szó esni az oda-vissza útról, mint eddig, ezt már most mondom, úgyhogy lécci minden alkalommal ne köss bele. Ez egy Ibolyás blog, igaz, de az én blogom is, és mivel egy ember vagyok, vannak érzéseim, és élményeim a koncerten kívül is, amit ha úgy látom jónak leírok, és biztosan tudom több embernek okozok vele örömet, mint ahánynak böki a csőrét. Ha nem tetszik, akkor ne olvasd el az itteni beszámolókat, ez ilyen egyszerű.

Adri 2006.03.09. 23:01:39

Nagyon jó koncert volt! :DD Szerintem az egyik legjobb!:D

Kisrocker 2006.03.14. 15:18:52

Szia! Ma néztem meg a mailem, igen megkaptam a számokat! Köszi szépen! Holnap konciiiii:DDDDDDDD alig várom. pusszantalak
süti beállítások módosítása