„Mélységes fájdalommal tudatom minden kedves OIRO fórumtaggal, hogy ma, 2009. április 9-én hajnalban váratlanul elhunyt barátunk, Schreiber Béla (1953-2009), a mi Bélánk. Nemcsak remek kolléga, hanem igaz barát is volt... Pillanatnyilag csak annyit tudunk, hogy szívroham vitte el... Még nem merjük a családot felzaklatni azzal, hogy részletek után érdeklődjünk. Semmi előjele nem volt... Tegnap úgy váltunk el, hogy jókedvű volt, a lányával az esküvőre készülődtek. A virágossal voltak a helyszínen a dekoráció miatt, öltönyt néztek az egyik boltban... Felfoghatatlan... és tragikus...” (Cicka, OIRO fórum)


Teljesen ledöbbentem a hír hallatán.. Felfoghatatlan.. Nagyon fog hiányozni..
Mikor kitűzték a lánya esküvőjét azt mondta nekem, három dolog van, amit szeretne megélni az életében: A lánya diplomaosztója, a lánya esküvője, és hogy unokája szülessen. Mindene volt a lánya. Már lediplomázott, s idén júniusban lesz az esküvője..

Bélának
szintén nagyon sokat jelentett Oláh Ibolya, a honlapok, s az egész OIRO-s csapat, élete és mindennapjai fontos részévé vált. Ő volt az, aki többünket összehozott még 2004-ben, később is új embereket toborzott, sok ismerősét, kollégáját elcsalt mindig a koncertekre, de mindig másokat, hogy mindenkinek megmutassa, aki csak felületesen ismerte, hogy ki is az az Oláh Ibolya, és miért is szereti ő annyira, illetve mi az az OIRO-s közösség és mi az a Múzeum. Nagyon büszkén mondogatta, hogy ő a tulajdonosa Ibolya első lemeze első példányának, melyet Helgától kapott, még mielőtt a megjelenés előtt osztogatni kezdték volna. Az Old Mans-ben az első asztal az "övé" volt, ahol általában baráti társaság és hölgykoszorú közepén találtuk. A fórumban folyamatosan jelen volt, mindenről kendőzetlenül elmondta a véleményét, olykor iróiával, önirónával, humorral fűszerezett megjegyzéseit, reális és irreális gondolatait, ötleteit. Vitatkozott. Óriási szívű és valójában nagyon érzékeny ember volt.. Mindig, mindig segíteni próbált, őszintén, ahol csak tudott. Mennyire várta, hogy Ibolyától valami új dalt hallhasson.. Nagyon fogsz hiányozni nekünk, drága Béla! De lélekben itt maradsz velünk, mindig, tudom, ott leszel a lányod esküvőjén, ott leszel az unokád születésekor, és ott leszel velünk minden koncerten..

A OIRO nevében csináltatunk egy csokrot vagy koszorút, a mi Bélánknak.


Béla búcsúztatása 2009. április 30-án 9:30-kor lesz Budapesten az Új Köztemetőben az Urna Pantheonban. (Bp. X. ker., Kozma utca 8-10., http://www.btirt.hu/temetok/ujkoztemeto.html)


Béla készítette ezeket nekünk (2006 karácsonykor) :

http://olahibolyamuzeum.oiro.hu/images/7_kreativsarok/16_powerpoint/bela_magyarorszag.pps

http://olahibolyamuzeum.oiro.hu/images/7_kreativsarok/16_powerpoint/bela_megelmeg.pps

Emlékszem, hogy napokig vesződött velük, elküldözgette nekem minden variációját, minden lépését, és rengeteget szöszmötölt például, hogy a leírt sorok akkor jelenjenek meg, amikor a dalban elhangzanak. A bal alsó sarok fénylő szívecskéje (mindkét pps-ben), nekem az ő mostani és örök jelenlétét jelképezi..

Szerző: szilvert  2009.04.10. 01:25 13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr346382811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe 2009.04.10. 16:28:18

Még mindig felfoghatatlan.. Nagyon fog hiányozni.. :( Minden szavaddal egyetértek Szilvert!

Györgyi 2009.04.10. 18:49:26

Ahogy nézegetem a képeket, ahogy olvasom újra és újra a sorokat, ahogy hallgatom a blogzenét folyton csak az zakatol a fejemben, hogy ez nem lehet igaz..., ez nem történhetett meg vele... Szinte kétszeresen várom a következő koncertet, hogy véget érjen ez a rossz álom, hogy lássam ahogy közeledik felénk, hogy üdvözöljön bennünket, szinte hallom ahogy örömmel újságolja, hogy egy újabb ismerősét hozta el magával... És közben tudom, hogy ez már sohasem következik be, legalább is a fizikális világban biztosan nem. Skizofrén állapot. :(

Luca 2009.04.10. 21:32:38

"Somewhere over the rainbow Way up high And the dreams that you dreamed of Once in a lullaby... Somewhere over the rainbow Blue birds fly And the dreams that you dreamed of Dreams really do come true...." Jó utat kívánok Bélának, akármerre is jár. És tudom, hogy jár valahol...

obj 2009.04.10. 21:40:25

Istenem, ezek a képek, az első találkozónk, aztán a többi, mindenütt Béla, a megszokott kedves, fanyar mosollyal az arcán. Nem, nem igaz, hogy nincs többé, itt él közöttünk ő már örökké. Folyton, fájón az eszemben járnak a közös emlékek. Hányszor szívét-lelkét kitette értünk, Ibolyáért. Időt, pénzt nem sajnálva ment minden fellépésre, telefonált, e-mailezett, ha valami fontos dolog történt, fotózott, videozott. Legutóbb, ahogy bevarázsolta magát a Kongresszusi Központ bevehetetlennek tűnő várába, és hazaérve első dolga volt, hogy közkinccsé tegye a felvételeket, melyeket annyira vártunk. És írta a beszámolót, tudta, hogy minden szavát isszuk. Felejthetetlenné tette magát, példaképként szolgál az önzetlensége, segítőkészsége, barátságossága, tenniakarása mindannyiunk számára.

ultraviolet 2009.04.10. 23:50:40

Sajnálom. Nagyon

mTimi 2009.04.12. 02:04:05

Igen. úgy mindenre igen. ebből is tanultam. Egyébként többet gondolok Bélára mint kellene és nem értem, hogy miért. Nem szoktam én ilyen lenni, nem is volt közvetlen kapcsolatom vele. Persze,éreztem, hogy milyen és kommunikáltam vele a fórumon, tudtam, hogy miket csinál. a magam módján szerettem is de soha nem közeledtem felé. pf, na hagyjuk mert már magamat is összekeverem. Hiányzik ez az ember, hiányzik. Körhintaként forog a személye az agyamban.

2009.04.12. 19:59:56

Nagyon-nagyon sajnálom! Nyugodj békében Béla! ÁgnesBp

Mókus 2009.04.15. 17:00:29

Ez felfoghatatlan :( Bár én nem ismertem annyira,de hiányozni fog :(((

Rossi 2009.04.15. 22:50:02

Hiányzol és mindíg is hiányozni fogsz.. Nyugodj Békében !

csilla 2009.04.16. 21:35:20

Nyugodj Békében Béla!

MSE 2009.04.17. 17:49:17

Én 1-2 havonta szoktam felhívni Szilvertet, hátha tud valami új fejleménnyel szolgálni.. ma is felhívtam és teljesen ledöbbentem.. felfoghatatlan..utoljára az Aréna Plázában találkoztam vele.. Nagyon sajnálom és őszinte részvétem a családnak..

Szilvia Vác 2009.04.19. 15:29:41

Fáj, nagyon fáj! Nekem is, akinek alig volt személyes kapcsolatom Bélával. Itt ülök több perce a gép felett és nem tudok továbblépni... Annyira sajnálom. Nyugodj Békében Béla!

fmr 2009.05.05. 09:37:51

Volt alkalmam Bélával vitatkozni, "ami szivén az a száján" ember volt. Okulni mindebből már csak nekem adatik meg :(
süti beállítások módosítása