Ibolya 3. önálló albumának, az El merem mondani c. lemezének satótájékoztatójára 2010. március 10-én, Budapesten a Mocco Kávézóban került sor.

(Az alábbi szövegben kiemelt szavak LINKEK, melyekre érdemes rákattintani!)


A rendezvényen az OIRO & Oláh Ibolya Múzeum szerkesztői is jelen voltak, s mivel mi a lehető leghitelesebben szerettünk volna tudósítani az eseményről, nem cikk formájában tesszük ezt meg, hanem meséljenek az ott készített videófelvételeink és ott készített fotóink, tehát meséljen kedves látogatóinknak az Oláh Ibolya Múzeum segítségével maga Ibolya, Geszti Margit, Szűcs Norbert, Orbán Tamás, Földes Zoltán, Locsmándi Bence, és a rendezvény moderátora Sándor András.

Az eseményen a sajtó és média számos kéviselője részt vett, így a sajtótájékoztató utáni napokban, hetekben sok-sok írott lapban és internetes portálon olvashattunk az új lemezről és a sajtótájékoztatóról ilyen-olyan kritikákat. Több figyelemre méltó beszámoló is készült, melyekből kiemelnénk és ajánlanánk mindenkinek a zene.hu írását.

A megjelenést követő hetekben sok helyre hívták Ibolyát interjúra is, különböző tv csatornák (TV2 - Mokka, Aktív, Napló, m1 – Teadélután, Ma reggel, Nappali, Viva Tv – Interaktív, ATV, stb.) és rádiók (Neo FM – Magyar Hangok, Portré, Juventus Rádió - Sztrásáv, Klub Rádió - Ötös, stb.) műsoraiba, ahol Ibolyának a beszéden kívül lehetősége volt pár dalt énekelni is az új lemezről. Az Oláh Ibolya Múzeumban igyekeztünk összegyűjteni ezeket a rádió interjúkat, TV riportokat, és dalokat is.
A sajtóból pedig a
music.hu hosszú és rendkívül tartalmas interjúját emelnénk ki, valamint a Blikk Nők lapban megjelent kétoldalas beszélgetést, mely itt és itt olvasható.

A rádiók kedvencévé vált a Ritmus című szám, a rajongók körében pedig inkább a Baby, mely egyben Ibolya favoritja is, ezt a dalt ma már női himnuszként emlegetik az emberek. A dalok mindegyike komoly témákat dolgoz fel, úgy mint a rasszizmus (Ki a rossz, ki a jó), a korrupcó (Pénzért mindent), a reinkarnáció (Körtánc), a szex (Szeretők óceánja), a bulvársajtó kegyetlensége (Címlaphír), változás (Valami úgy hiányzik), köszönet valamiért (Anyának). Az album bónusz dala pedig a Szenes Iván-Gábor S. Pál által jegyzett rendkívül kifejező és szép Ki nem volt c. szám.

Az album teljes szövegkönyve megtalálható a Múzeumban, a borítóhoz készült fotók szintén. Egyik tagunk - abogi - pedig egy a lemezhez igazodó új háttérképpel örvendeztetett meg minket.

Oldalunkon a dalok mindegyikébe belehallgathatnak látogatóink Ibolya Zenedobozában, de javasoljuk teljes hosszában és a szövegre odafigyelve meghallgatni a teljes albumot, mely bármely lemezboltban megvásárolható. Megéri.

Élőben legközelebb április 23-án Nagykanizsán a Város Napján, április 24-én Budapesten az Old Man's Pub-ban hallhatunk ízelítőt az albumról. Az Old Man's-ben várhatóan ezúttal egy meglepetésvendég is csatlakozik Ibolyáékhoz pár dal erejéig.

Ennek ellenére az El merem mondani c. album egy kifejezetten színházlemez, mély mondanivalóval, így a hivatalos lemezbemutatóra színházban kerül majd sor később, Szurdi Miklós rendezésében, prózai részeket beleszőve, ezzel egy egészen új művet létrehozva. Sok még a kérdés ezzel kapcsolatban, egy azonban biztos: Nem mindennapi, egészen egyedi műsornak lehetünk majd részesei Ibolya 3. önálló albumának lemezbemutató előadásán.

Szerző: szilvert  2010.04.19. 14:41 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr696382677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luca 2010.04.21. 13:39:33

Ez (is) nagyon jól sikerült, gratula!

csilla 2010.04.21. 16:33:38

Úgy szeretnék már színházba menni!!!!!
süti beállítások módosítása