16. MEGA 3 Szfvár - 17. OLÁH IBOLYA Margitsziget - 18. PINK Hősök tere II.

A következő beszámoló, - mint ahogy a címe is mutatja - 3 nap 3 koncert eseményeit meséli el Szilvert, azaz az én szemszögemből, saját pozitív és negatív élményeimmel együtt. Már most szólok, jó hosszú lesz, és sok-sok képpel...Mondjuk az eddigiek is mindig hosszúak voltak, de mivel ez 3 eseményről szól, következésképpen kb 3x olyan hosszú, mint szokott..
Mivel a három dolog egy bejegyzésben rengeteg lenne, így szétszedtem 3 felé: ebben a bejegyzésben szó lesz a margitszigeti Ibolya koncertről, az előzőben olvashattok a fehérvári Mega3 koncertről, aztán nemsokára megírom és felteszem a Pink konci beszámolót is még egy külön bejegyzésben. Mindenképpen szeretnék írni mindháromról, de mint tudjátok az összecsapott beszámoló az nem az én stílusom. Mostanában úgyse nagyon lesz konci, legalább így el lesz osztva ez a beszámoló is több napra.


2006. június 17. - Oláh Ibolya ás zenekara koncertje a Margitszigeten 

(az aláhúzott szavak LINKEK! Kattints rájuk, ha érdekel..)

Nagyon meleg napra ébredtünk. Persze aznapra esőt is mondtak így lehetett izgulni nehogy essen délután és este, mert akkor másnap lett volna megtartva a koncert. Ami ugye mint tudjuk a Pink koncert napja, és az se nekünk, se Ibolyának nem lett volna nyerő.

Dél körül elindultam otthonról az állomásra. Megérkeztem, és már látom is, hogy a gyorsvonat, amit kinéztem magamnak 45 percet késik. Na örülök..Erre felszálltam egy személyre, ami Fehérvárról indult, de az is csak fél óra múlva, így azon üldögéltem mire bemondják, hogy az is 20 perc késéssel indul. Közben letelt a 45 perc és megérkezett a gyors, ugyhogy úgy döntöttem azzal megyek mégis, hisz azzal így még mindig előbb odaérek. Mondanom se kell majdnem elolvadtam a vonaton, olyan meleg volt. Ezúttal Kelenföldön szálltam le, nem a Déliben, mivel most nem jár a 2-es metró és így valami katasztófális onnan a közlekedés, túl bonyolult. Szóval így sokkal egyszerűbb volt a 49-es villamossal a Kálvin térig, onnan meg a 3-as metróval Újpestre. Györgyi hívott is közben, hogy hol vagyok már, mert ő a 3 helyett már 2-kor otthon volt, én meg 3-kor még rég valamelyik vonaton, de azért 4 körül nekem is sikerült megérkeznem a lakására. Indulásig ettünk, ittunk, beszélgettünk, meg ismerkedtem Györgyi tündéri kiscicájával, aki annyira, de annyira aranyos, és olyan picike!

Aztán idő volt, indulni kellett, természetesen ugye a Margitsziget irányába. A Margit hídtól nem messze egy pizzériában beszéltünk meg találkozót a többiekkel 6 órára, hogy a koncert előtt még tudjunk egy kicsit dumcsizni. Mire odaértünk már ott voltak páran az ajtó előtt. Üdvözöltük egymást, majd bementünk. Mint kiderült asztalt kellett volna foglaltatni előre, de sebaj odaülhettünk mégis az egyikhez, mert csak negyed 8-tól volt lefoglalva. Beszélgettünk, iszogattunk, kiosztottuk a jegyeket (de kié az a kettő..? ), CD-t cseréltünk (szegény Györgyi..), és hát történtek meglepő dolgok is..legalábbis számomra..

..a 2 kis ártatlanság

Aztán egyre többen lettünk, szállingóztak a többiek és a végén már alig fértünk el egy dupla asztalnál. (Csilla, Györgyi, Joe, Emese, Bea, Béla, Ági, wpetya, Rossi, zsuzsi, Bianka, Adri, meg én). Rendeltünk is pizzát meg némi italt, de az a pincér... szerintem valami nem egészen stimmelt nála..

Aztán negyed 8 körül mennünk kellett, így el is indultunk a "tett helyszínére", gyalog. Mentük is egy jódarabig már a Margitsziget feléig begyalogolhattunk, de aztán itt elbizonytalanodtunk, hogy oda fogunk-e érni időben, mert még elég messze voltunk, az idő meg csak fogyott. A társaság fele gyalogolni akart, a másik meg nem, így kettéváltunk. Persze pont jött a busz, aminek hátránya, hogy kicsit kinyomtuk egymás belét olyan zsúfolt volt, viszont így mi előbb odaértünk a Szabadtéri Színpad elé, ahol még pár rég nem látott ismerős is csatlakozott hozzánk (Szilvia+párja Csaba, Brigi, Évi+kisfia Milán). Na azért a többiek is megérkeztek végülis még időben, és mi voltunk olyan rendesek, hogy megvártuk őket a bejárat előtt és csak együtt mentünk be.  

A bejárat előtt gyűlekezett a közönség egy része, nézelődtek, bámészkodtak, kisebb társaságokban beszélgettek, de voltak olyanok is, akik csak ott a helyszínen vették meg a jegyüket, mert még a koncert előtt is nyitva volt a jegypénztár. 

Aztán bementünk. A fedett helyen szintén összefutottunk pár ismerőssel, találkoztunk Makkáékkal, és Lucáékkal is. Páran vettek még ezt-azt a büfében asszem, mi meg vártuk őket, hogy lassan már be, vagyis inkább ki kéne menni elfoglalni a helyünket.

"komolyan mondom, hogy tiszta hülyének nézett.."
"elhiszem.."

Kimentünk, leültünk a helyünkre, jobb oldal jobb széle 16-17 sor. Figyeltük, ahogy érkeztek az emberek és ahogy tellik a nézőtér. "Nézd ott van Ibolya...."

Egy kicsit fényképezgettem a gyűlekező közönséget, meg a - még üres - színpadot a koncert kezdete előtt. Közben MS-t is megpillantottam a keverőpult közelében, szokás szerint ezúttal is munkában. Remélem az eredménye majd eljut hozzám is valamikor..ugye?..

A végleges közönség kb félház lehetett, inkább elöl voltak többen. Meg hát a kezdéskor, mikor kiderült melyik székek maradtak üresen, akkor lehetett még helyezkedni, így a többség próbált előrrébb orientálódni, minél jobb helyekre. A közönség soraiban feltűnt Geszti Margit is (BMG).

Pár perc csúszással kezdetét vette a koncert. Természetesen a Még él még-gel kezdtek ezúttal is, a sziránák, ágyúk, helikopter és egyéb hangeffektusok és fények kíséretében megérkzett Bence a színpadra, majd a zenekar többi tagja, és végül Ibolya is énekelni kezdett! Az üres színpad egy pillanat alatt megtelt zenével, fényekkel, élettel! Nagyon klassz látványt nyújtott! 

Ibolya fekete hosszú ujjú pólót és egy kissé "megereszkedett ülepű" nadrágot viselt.

Mi már korábban elterveztük, hogy mindenképpen fel kéne állni a koncerten és valahova előrrébb menni, de aztán végülis ahogy közeledett a koncert és egyre több infó derült ki a helyszínről, és a szigorú biztonsági szabályokról, egyre reménytelenebbnek láttuk ennek az esélyét. Mikor viszont ott voltunk élőben a helyszínen és elkezdődött a koncert valahogy annyira egyértelmű volt minden, annyira egyértelmű volt, hogy már az elején felülünk a székek támlájára és onnan aztán nem is lesz megállás a színpad széléig..

Ibolya észre is vett minket rögtön és odaintegetett, aztán később szólt is, hogy menjünk közelebb.
Makkáék addigra már lementek oldalra előre, és nemsokára mi is elindultunk lefelé. Először csak oldalra álltunk, mert nem akartuk zavarni az ülőket, de aztán látva, hogy senki nem szól ránk, egyre közelebb és közelebb merészkedtük a színpadhoz, és velünk a cuccaink is egyre előrébb vándoroltak.

Mivel nagy színpad, nagy nézőtér, hogy mindenki jól lásson, ezúttal volt kivetítő is, amin néha a koncertet mutatták, néha pedig az adott számhoz illő képsorokat. Ibolya megköszönte és elmondta, hogy a színpadi látvány Kentaur munkájának eredménye. 

Nemsokára, azt hiszem harmadikként, az Eddig baby után következett sokunk kedvence, a Hiba c. szám, ami kétségtelenül megalapozta a koncert további hangulatát. 

Ezután Ibolya felkonferálta a színpadra első vendégét, nevezetesen a Megasztárból már jól ismert barátnőjét, Kandech Evelyne-t, és közösen adták elő a Belső bolygót, Ibolya természetesen ezúttal is gitárral, ahogyan az lenni szokott. Majd Ibolya lement és Evelyne következett egy önálló dallal, de azt sajnos nem tudom, hogy mi volt. (ha vki tudja írja meg lécci!) 

Evelyne után ismét Ibolya vette birtokba a szinpadot és jöttek sorban a számok az 1. és a 2. platinalemezről vegyesen. Nem csak az állók, de az ülő közönség is elég lelkesen tapsolt, ahogy láttam. Ibolya persze most is biztatta a nézőket, hogy ki lehet csavarozni a székeket, dobják el nyugodtan, álljanak fel, ha kedvük van és jöjjenek közelebb. Meg is lett a hatása, folyamatosan szálingóztak az emberek, és egyre többen csatlakoztak hozzánk! 

Aztán egyszer..volt egy pillanat... a koncert egyik felejthetetlen pillanata - azt hiszem többünk számára - mikor hátranéztünk és láttuk, hogy egyszerre nagyon sokan állnak fel a nézőtéren, és csak jönnek-jönnek lefelé a lépcsőn az emberek folyamatosan, mindenhonnan egyszerre, mintha hirtelen valami mágnes húzná őket a színpad felé. És hipp-hopp az egész színpad környéke megtelt lelkesen csápoló, mosolygós emberkékkel. Nagyon jó érzés volt látni..

Az emberek közelsége láttán Ibolya is egyre többször jött ki a zenekartól egészen a színpad széléig és szórakozott, bohóckodott az emberkékkel, mindig akit épp kiszúrt magának. Még a koncert eleje fele, valahonnan, ha jól láttam az első sorból egy nő feldobott a színpadra Ibolyának egy aranyos kis plüssmacit.

Aztán nem sokára Ibolya színpadra szólította következő fellépő vendégét Bíró Eszter musicalénekesnőt, aki egyébként a Budapest Klezmer Band énekesnője is. Ibolya elmondta, hogy a Zsüti gálán ismerte meg Esztert még tavaly és nagyszerű énekesnőnek tartja. Szimpátiájuk és egymás iránt érzett elismerésük kölcsönösnek bizonyult: Ibolya távozása után Eszter is elmondta, hogy a Megasztárban egyértelműen Ibolya volt az, aki kezdettől fogva kitűnt a többiek közül és aki a műsor alatt az ő kedvencévé is vált.

Eszter két önálló dalt énekelt, és egy duettet Ibolyával. Elsőként, egy törökös hangzású dalt hallhattunk, nevezetesen Ofra Haza, izraeli énekesnő - egyetlen Európában is elterjedt - slágerét, az Im nin alu-t, amely stílusát tekintve etno pop (izraeli népzene modern stílusban). Ezután leült a zongorához és következett egy Norah Jones szám, az említett énekesnő egyik talán legismertebb száma, a Don't know why.

Majd ezt követően Eszter meglepő módon a zenekar tagjaival együtt vonult le a színpadról.
Vártuk, hogy most vajon mi lesz..mire egyszercsak Ibolya egy szál maga újra megjelent a színpadon. Ráadásul nem is akárhogyan! Ezúttal elegánsan, cilinderben, frakkban és egy sétapálcával a kezében. Ez a jelmez totál meglepetésként ért, de olyan jó érzés volt ismét így látni, mármint valahogy máshogy, mint egyébként a koncertjein megszoktuk, valahogy úgy, ahogy annak idején a Megasztárban..

Járkált erre-arra, pörgette a sétapálácáját, mondogatott ezt-azt, össze-vissza.. láthatóan egy kicsit zavarban lehetett. "Mindig is ettől tartottam.. hogy egyszer ez lesz, hogy nekem kell ide kiállni.. egyedül.. és valamivel kitölteni az időt, amíg...szóval valami értelmeset mondani. Na és ez az ami nekem nem megy.."

Tehát Ibolyának kellett valami monológgal szórakoztatni a közönséget, amíg Eszter átöltözött. Mindenesetre, nagyon aranyos kis közjáték volt, és jó felvezető a következő számhoz, ami egyértelműen az est fénypontja volt azt hiszem sokunk számára. Megszólalt a zene és Eszter mint egy "felmentőseregként"  feljött Ibolyához a színpadra, hasonló öltözékben, cilinderben, frakkban, sétapálcával a kezében. És ekkor kezdetét vette az igazi show!  A Chicago c. musicalből adtak elő egy számot, Roxie Hart és Velma Kelly kettősét, a Nowdays c. számot, ezúttal magyarul (Élsz). Énekeltek, táncoltak, bohóckodtak, szóval nagyon édes volt a koreográfia, és láthatóan, érezhetően teljes volt az összhang a két énekesnő között. 

Ibolya és Eszter a dal végén egy - egy géppisztollyal a kezükben egy sorozatlövéssel "lelőtték a zenekar tagjait"...de utána Ibolyának azért sikerült őket "feléleszteni", főleg a basszusgitárost..

Attól kezdve, hogy Ibolya megjelent cilinderben a színpadon, azzal a kis közjátékkal együtt és maga a musical duett, ez az egész így együtt egy kicsit visszahozta azt a megasztáros hangulatot, ahogy már bő 2 éve Ibolyát megismertük a műsorból. Legalábbis bennem hasonló érezések jöttek elő, mint annak idején a képernyőn keresztül, és tudom ezzel nem vagyok egyedül. Aki tehát a rock mellett egy kis megasztáros feelingre vágyott Ibolyától, most ezt is megkaphatta!

Ibolya még mindig fantaszikus ebben a műfajban is, hozzáteszem anélkül, hogy ugye valaha is tanulta volna, akár az éneklést, akár a mozgást. Ezúttal is tökéletesen megállta a helyét és semmivel sem maradt alul a képzett musicalénekesnővel, Eszterrel szemben, sem a dal eléneklését, sem az előadásmódját illetően. Sőőőőőt....!

Ezután, ha jól emlékszem a szokásos Keresztes Ildikó dalok következtek: Nem a miénk az ég, Ölelj amíg lehet, Nem tudod elvenni a kedvem, Tűnj el. Nagy élvezet volt hallgatni, pláne mivel mostanában ezek a dalok a koncerteken eléggé hanyagolva vannak.. Az első kettő már szinte rendszeresen kimarad mindig valami miatt, de ezúttal szerencsére mind a négyet hallhattuk!

Nem sokára felkonferálta Ibolya a következő vendégművészt, Szűcs Norbit, aki mint tudjuk a 2. lemez készítésében is részt vett. Norbi gitárral a kezében érkezett a színpadra, egy AC/DC számot hallhattunk tőle, a You shook me all night long c. dalt. Tulajdonképpen nem tudom, hogy ez duett akart-e lenni, de végülis mondhatjuk, hisz az elején Ibolya is énekelt pár sort, meg a refrénnél is együtt énekeltek, aztán a szám második részében Ibolya hagyta kibontakozni Norbi gitáros improvizációs képességeit és leugrabugrált a színpadról.

Sajnos már csak pár szám volt hátra..nem tudom pontosan mik meg milyen sorrendben, de nem is ez a lényeg.. 

Na, ami most eszembe jut még, hogy az Ibolyavirágnál milyen képsorok voltak a kivetítőn..  Valami virágosrétet mutattak, apró pici fehér virágocskákkal, de volt egy ami nagyobb volt a többinél, és más volt a fajtája, csakúgy mint a színe! Na ugye kitaláltátok milyen virág volt? Igen, hát persze, hogy....
....pipacs! Hát ezt mondjuk nem nagyon értettem.. az ibolya egy kicsit logikusabb lett volna!

Aztán végül jött az 1. lemez nagy slágere, a Nem kell. Ekkorra a színpad előtti tér már teljesen megtelt álló, csápoló, ugráló emberkékkel. A dal végén következett az Oláh Ibolya és a zenekar féle egyedi meghajlás: előre majd hátra.  Ezután levontultak a színpadról, de a közönség szűnni nem akaró tapsa és "Ibolya, Ibolya, Ibolya" skandálása után természetesen következett a ráadás.  Visszajött Bence egy szál gitárral, leült, majd játszani kezdett.

Ez gondolom improvizáció, de valahogy mindig felfedezek benne egy népdal motívumot, ami állandó, nevezetesen a Láttál-e már valaha csipkebokor rózsát kezdetű dalt. Ebből aztán egyszercsak valahogy mégis mindig kikeveredik és eljut a Magyarország dallamához. Mikor a közönségnek leesik, hogy mi is jön, azaz felismerik a dalt, mindig óriási ováció tör ki és ez is egy olyan pillanat a koncerteken, amit nagyon nehéz szavakba öntenem. Csak egyszerűen jó érzés, kiráz a hideg meg ilyesmi..                                             

Hát még mikor Ibolya énekelni kezdi..

Hát még mikor a közönség egymás kezét megfogva és a magasba emelve vele együtt énekli a dalt.. 

Hát még mikor az acapella rész jön.. 

Bár ez mondjuk most sajnos nem érte el azt a hatást, amit még el tudott volna érni, ugyanis az acapella rész gyakorlatilag élőben a dal csúcspontja, de Ibolya itt is "átadta a mikrofont" a közönségnek, ezzel megfosztva tőlünk annak az élményét, hogy kristálytisza hangját zenekar nélkül is élvezhessük..Mondjuk ez csak részletkérdés, hatása azért jócskán volt így is és óriási sikert aratott a dal! 

Ezután következett a finálé, vagyis a legutolsó dal, a 2. lemez címadó dala, az Édes méreg, amikoris felvonult a színpadra az este összes fellépője és egy vidám közös énekléssel zárult a koncert.

 

Ibolya, Evelyne és Bíró Eszter többször kijöttek megint a táncplaccra is és ott énekeltek, ugráltak, táncoltak! A közönség szintén tombolt, hangulat a tetőfokon! Szóval nagy buli volt!

 

 

A dal végén még volt közös meghajlás, majd sajnos valóban véget ért a koncert..
Még ott maradtunk pár percet a színpad előtt megosztani egymással élményeinket, üdvözöltük MS-t, na meg készítettünk még pár képet..

 

Sajnos többeknek sietni kellett haza, de maradtunk azért páran még egy picit beszélgetni. Majd lassan mi is hazafelé vettük utunkat, gyalog, mivel az utolsó busz is elment már, ami egyáltalán a Margitszigeten járt. De nagyon kellemes volt az idő, jól is esett ez az éjszakai levezető kis séta.  Na jó mondjuk eléggé elfáradtunk mire végül hazaértünk, de kit érdekel? Egy ilyen koncert után...ez a koncert volt szerintem az eddigi egyik legjobb Ibolya-koncert! De miért is? Talán azért mert különleges volt, nem a megszokott, hanem egy kicsit más, több.. A látvány.. a dalok.. a vendégek.. a meglepetések.. a hangulat.. minden....meg hogy olyan sokan ott voltunk az Ibolyások közül, bármerre néztem mindenfelé találkoztam ismerős arcokkal, ez is sokat számított, és jó érzés volt.. 

talán Ibolyának is..

A képek egy részét köszönöm Tomisnak és Bélának!

Szerző: szilvert  2006.06.26. 11:26 64 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr896383075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe 2006.06.26. 12:21:12

Szilvert, ugye nem ez az eleje? Ha a komment-t megnyítom innen megjelenik: "Aztán nem sokára Ibolya színpadra..." :(

szilvert 2006.06.26. 12:27:06

Joe, csak 2 bejegyzésben engedte berakni a rendszer, ez a 2. fele, ezért kezdődik úgy. Viszont ha most megnyitod újra a blogot és nem csak a kommenteket, akkor elvileg már látszani kéne az első felének is. Nekem látszik! :)

szilvert 2006.06.26. 12:39:52

Mégse látszik..:(( De a 2. része leglalább már igen.. Nem tudom mi a franc baja van már, ezek szerint nem az, hogy hosszú, vagy sok kép, hisz az első fele az rövidebb a másodiknál és azt mégse teszi be..illetve beteszi, mert én hátulról ha megnyitom, akkor simán ott van, csak ha rendesen akarom megnyitni, akkor meg nem jön be a blog csak egy fehér üres oldal helyette. Nem értem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Joe 2006.06.26. 12:49:08

Most már a 2. részt látom én is. Mi lenne ha beletennéd ebbe az elejét? Csak egy ötlet.

szilvert 2006.06.26. 12:51:55

Joe, pont azért választottam két felé, mert ha egybe teszem, akkor végképp nem látszik ez sem.. Na, még próbálkozom..esküszöm sokkal tovább tart betenni, mint megírni..

szilvert 2006.06.26. 13:54:39

Bocs, de nem enged új bejegyzésbe írni, egy sort sem, már ezer félképpen próbáltam. Ebbe meg már nem merek belenyúlni, nehogy ez is eltűnjön, eleget szarakodtam mire ezt is végre feltette a rendszer.. Ha viszont így van, hogy nem enged többet bejegyzést írni, akkor lehet, hogy ez az utolsó... Biztos valaki megátkozta a blogomat...van is egy tippem..örülhetsz.. :(

Joe 2006.06.26. 14:09:14

Ne add fel a reményt! Biztos vmi gond van a szerveren, nincs nekik help-jük ahová írhatnál?

Györgyi 2006.06.26. 16:24:13

Szia Unokatesókám! Látom nem laca-facáztál holmi bevezetőkkel, hanem rögtön a dolgok közepébe vágtál!:D Én nem hiszek az átkokban de azt tudom, hogy ha vmit elhatározol, hogy véghez viszel akkor az úgy is lesz és addig nem tágítassz tőle még meg nem találod a feladat megoldását. Így tehát bízom benne, hogy előbb - utóbb sikerül felraknod és elolvasnunk a teljes változatot is!;) Kitartás!:)

szilvert 2006.06.26. 19:08:18

SIKERŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰLT!!!!!! :))))) Írtam a blogol.hu-nak, erre még ők köszönték meg, hogy szóltam, mert mint kiderült ők csesztek el valamit!!!! Így egy bejegyzésbe is sikerült feltenni :) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ugye látszik nálatok is mostmár az egész?

Györgyi 2006.06.26. 19:25:28

Tudtam én, hogy menni fog!:) Egyébként pedig tök jó lett! Ahogy olvastam a sorokat eszembe jutottak olyan dolgok, amiket -e beszámoló nélkül lassan már el is felejtettem volna, de így felidézve ismét jót szórakoztam rajta!:D Köszi!

csilla 2006.06.26. 22:47:24

Szilvert!!!!!!!!! Nagyon jó lett a beszámoló,élmény volt olvasni és kicsit újra átélni azt a szuper kis estét!!!!!!! Mégegyszer köszönet mindenkinek mindenért!!!!! Míg el nem feljtem,lebuktam...... Pedig külön könyvtárba mentettem azokat a képeket amelyek nem publikusak,életem párja mégis megtalálta,ja méghogy Őt nem érdekli,hát erről ennyit. Azért sikerült némileg megmagyaráznom a dolgokat és csak reménykedem hogy ide már nem talál el!!!!

csilla 2006.06.26. 22:52:49

Bea!!!!! Elörre is köszi.már nagyon várom!!!!! Györygi!!! Remélem akkor csütörtökön talizunk,jó korán gyere amíg nincs hőség,bár a szobában 30 fok van most is,sőt lehet hogy több is!!!!!! Most volna jó a telken ott legalább hűvös van a házban!!!!! Milyen jó is volna ha tudnék vezeni!!!!????akkor mehettünk volna,egyszer talán. Még hívlak!!!!!!!!!

Bea 2006.06.27. 02:36:03

Szilvert! Nagyon jó! Pont amit vártam! Profi! Engem mondjuk ki satírozhattál volna a képről! ;D De tényleg nagyon jó! Csak azt nem tudom hogy tudod mind ezt megjegyezni a koncerten? Jegyzetelsz esetleg? :D De kár hogy így elsiettem. De így is az utolsó hévet értük csak el. Ibolyával beszéltetek is? Ugye jól érezte magát? Nekem úgy tünt! :)

Bea 2006.06.27. 02:38:21

Vajon az a doboz cigi amit bedobtak neki még mindig ott van a szinpadon?! Pedig már majdnem megtalálta amikor mondták neki hogy a lépcsőnél....nem baj jobb is, ne mérgezze magát csak ha jól esik!

Bea 2006.06.27. 02:39:27

Csilla, ok, szivesen majd szólok! :) A tied lesz az egyedüli extra példány szóval lehet hogy egyszer milliókat fog érni! :D

Évi 2006.06.27. 08:38:20

Látszik mindenm, szuper. NAgy voltál Szilvert, Neked aztán van türelmed;) És köszi a linket is;)

Timi 2006.06.27. 11:39:10

jaj ezt a zenét úgy szeretem!

Joe 2006.06.27. 19:19:55

Szilvert, klaszzzzzzzz, mint mindig. Tegnap halódott az magyar netünk, így csak ma tudtam elolvasni, így egyben. Megemlíteném a Katicás matricát Ibi nyakán, nyilván a bulvár sajtónak szólt ez a fricska. Ezetleg egy pár képet küldenél nekem arról az aranyos kis fekete párducicuról? Györgyi nem bánná, ugye? Amúgy kipihentél már minket? Ja - ma nem szól a zene nálam :(

Györgyi 2006.06.27. 19:24:49

Joe! Tőlem aztán egész nyugodtan! Miért is bánnám!:)

MSE 2006.06.27. 22:04:05

Szia Szilvert és Mindenki! Először is köszönöm szépen a képeket,- megkaptam,- szerintem nagyon jól sikerültek :-) Másodsorban: újra csak dícsérni tudlak! Jó érzés volt olvasni, tényleg részletes, és ezáltal újra át tudtam élni, mintha ott lennék!... GRATULÁLOK! puszi

Luca 2006.06.28. 00:28:59

GYEREKEK!! EZT ÉN íRTAM MA, BOCSÁNAT!!! "Látszik mindenm, szuper. NAgy voltál Szilvert, Neked aztán van türelmed;) És köszi a linket is;) 2006. június 27. 08:38:20 Évi "

Másjellemzés 2006.06.28. 09:36:35

Miért szeretjük Ibolyát? Azért, mert szeret minket; azért, mert szeretetre méltó; azért, mert gyönyörű, helyes pofija van, szép szemei vannak, mindig mosolyog; azért, mert pacsirtásan énekel; azért, mert különleges hangja van, könnyet fakaszt, felkavar, üzen, simogat, dédelget, felhív, vibrál, hajlik; azért, mert istenadta őstehetség; azért, mert életvidám; azért, mert őszinte; azért, mert szókimondó; azért, mert ez az ő hazája is; azért, mert ez a mi hazánk is; azért, mert a mi lányunk; azért, mert szereti Anyácskát, rajong érte, imádja, igényli, babusgatja, hallgat rá; azért, mert Anyácska szereti Őt, lányának tekinti, segíti, félti, rajong érte, imádja, babusgatja, mellette áll; azért, mert közvetlen; azért, mert van humorérzéke; azért, mert csintalan, mint a kiscsikó; azért, mert izgalmas; azért, mert pótolhatatlan; azért, mert nekünk énekel és azért, mert a Shrackből legjobban a szamarat szereti . Ppakkk! Akik nem, azok miért nem szeretik Ibolyát? Azért, mert e tulajdonságok mindegyikével rendelkezik.

szilvert 2006.06.28. 10:30:33

Sziasztok! Csilla, sajnálom, hogy lebuktál, azért remélem nem kaptál nagy letolást.. Ha Györgyivel talizol holnap, ne felejtsd el lécci az elemjeimet! Bár lehet, hogy ugyanakkor talizom csak mindkettőtökkel :) de azért.. Bea, csak remélhetjük, hogy Ibolya is jól érezte magát a koncerten. Amúgy láttál nálam jegyzetfüzetet a koncin? :)... Mikor beszámolót ír az ember, újra átéli a koncertet és peregnek előtte az események, legalábbis nálam ez így van, visszajátszom magamban az egészet. :) Timi, én is! ;) Joe, majd küldök persze, ha eljutok odáig.. Én kipihentem persze, de vajon Györgyi.......? :))) MSE, szivesen és bocs a késésért.. Luca :)))) Annyira éreztem, hogy azt Te írtad ;) ...de komolyan!!! :) Egyébként velem is előfordult már ilyen régebben..:) Györgyi, ma este tudnál MSN-re jönni egy kicsit, vagy valamikor a mai nap folyamán?...Lenne egy kérdésem, illetve kérésem.. Pussz

wpetya 2006.06.29. 05:53:17

GYÁSZJELENTÉS Mély fájdalommal tudatom, hogy Lujzi 25.életévében végelgyengülésben elhunyt. Temetéséről (autóbontó) késöbb intézkedem.

Györgyi 2006.06.29. 11:57:51

Hűűű Petya! Sajnálom! szilvert! Sajnos a tegnapi, sőt a mai napom is egész máshogy alakul, mint ahogy terveztem...:( Nemhogy MSN-en, de netközelben sem jártam. Nem tudok ígérni semmit, hogy mikor ejtehetnénk meg a beszélgetést, mert egyenlőre minden bizonytalan. De majd szólok! Addig el ne felejtsd!

Györgyi 2006.06.29. 11:58:47

Mármint azt, hogy miről akartál velem beszélni.

szilvert 2006.06.29. 12:01:30

Petya, nagyon sajnálom...

szilvert 2006.06.29. 12:02:47

Györgyi, nem érdekes, már tárgytalan.

Móni 2006.06.29. 16:10:20

Fekete"párducka"-képek???? ÉNISÉNISÉNIS......!:) Amúgy tök jó volt a múzeumkirándulás,nem?!;D Szilvert!Gratula!Ez(is)jó lett!:) Györgyi!Még1szer:Köszi!:) Joe!Ment 1 mail... :) Petya!Még1szer:Részvétem! :( Pusszancs!

szilvert 2006.06.29. 16:26:37

Aha jó volt :) Szent Iván éji álomgála után Szent Iván éji alomgála :)))))) Ok majd küldök képeket!

MSE 2006.06.29. 20:19:10

Hűű, Petya! Nagyon sajnálom... pedig mennyi sok kalandunk volt vele,- egyszer még majdnem ki is gyulladt,- emlékszel?,-és azt is túlélte!,- de azért előbb-utóbb mindig hazavitt minket... Nagyon sajnálom... puszi

Móni 2006.06.29. 20:40:31

Szilvert! :)))))))))

wpetya 2006.06.29. 21:03:10

Kedvesek vagytok! Köszönöm az együttérzést! Györgyi A GP cica nagyon aranyos! Nem fogyaszt egy kicsit sokat? Hehehe... A múzeumok éjszakája... gondoltunk, a Műcsarnokra, esetleg átmehetnénk a Szépművészeti Múzeumba is, de a Nemzeti Múzeum is feljött, mint téma. DE! a Váci úton, lett volna esélyünk, egy Véletlenül bezárt templom oltárának a kapu maradványának restaurálása elötti megtekintésére.

Móni 2006.06.29. 23:09:36

Na cicák,ezt elcicáztuk! :)

szilvert 2006.06.29. 23:10:21

Az oltáááár! :)))))) Dejót nevettünk...;)

Móni 2006.06.29. 23:17:45

Ja...az az oltár?Az a Váci úton volt? Hát tőlem a Vatikánban is lehetett volna, annyira "ott voltam"... :)))

Móni 2006.06.29. 23:19:47

deja vu Szilvert...megint rámjött a görcs..:))))))))......nem tudod,mért?:))))))))))))))))))))))

Györgyi 2006.06.30. 20:23:22

Petya! Egy kicsit biztos lassú a felfogásom, de mi a fene az a "GP cica"??? Móni! Nagyon szívesen, de mit is?:) szilvert! Vasárnaptól szerdáig esténként bármikor tudok MSN-re menni. Sok minden történt az elmúlt 3 napban.

wpetya 2006.07.01. 03:52:19

GP elem...

Móni 2006.07.01. 09:03:03

Györgyi! A vendéglátást!:)

wpetya 2006.07.01. 13:00:26

Emese! Azóta vettem bele egy poroltót. (Természetesen mindig elfelejtettem betenni a kocsiba...)

Györgyi 2006.07.02. 21:34:43

szilvert! El vagy tűnve!!!

csilla 2006.07.02. 21:34:47

Szilvert,Joe!!!!!! Mi újság????? Megyünk vagy nem?????? Most már jó lenne eldönteni!!!! Györgyi e-mail-re gondolok!!!!! Szerintem ezen semmi nem múlik!!!!!!!!

szilvert 2006.07.03. 16:09:26

Sziasztok! Györgyi, nem tűntem el, itt vagyok látod?:) Csak pár napig nem voltam itthon és így netközelben sem. Ma valszeg leszek este MSN-en. Csilla, írtam köremilt.. Évi, megérkezett, köszönöm! Írtam mailt.. :) Pusssssz

csilla 2006.07.04. 18:24:54

Joe,Szilvert!!!!!! Küldtem nektek e-mailt,de a gép nem jelzett vissza hogy elment,ha nem akkor írjatok és újra elküldöm!!!!!

Zu 2006.07.04. 23:03:21

Szia! Van jópár (saját) fotóm a június 24-i gyopárosfürd?i Ibolya koncertr?l. Szerinted kihez/hova tudnám elküldeni, hogy más is láthassa? Zu

szilvert 2006.07.05. 13:00:43

Kedves Zu! Akiket én ismerek senki nem volt azon a koncerten, így fotónk sincsen róla, ezért külön örülök, hogy jelentkeztél. :) Küldtem neked e-mailt. Ha van kedved írhatnál is pár szót a koncertről. Milyen volt, hogy érezted magad?

Rossi 2006.07.05. 17:15:00

Szia Szilvert! Elküldtem a Mega3-as képeket. remélem oda is érkezett.D:D pussz

A semmi helyett! 2006.07.08. 19:42:05

Gyönyörű ez a dal! Szöveg helyett forduljatok megint az archívumhoz! Íme: "Boni és Klájd Valóban érdemes meghallgatni Ibolya Boni és Klájd dalát, amit a film címadó dalaként énekel. Az mp3-as verzió itt sajnos kissé túlvezérelt, ami azt jelenti, hogy a nagyobb beütéseknél - lövéseknél - betorzít a hang, de ami miatt érdemes ennek ellenére meghallgatni ezt a valójában egyszerű dalt, az nem más, mint Oláh Ibolya éneke. Mint mindig, most is lüktet a dalban Ibolya gyönyörű lelke és hangi vibrátói. Úgy lebeg, hullámzik a hangja, mint szélfuvallatra az oázis tava, mi éltető forrása vízpermetével a napsugarakat csintalanítja. A zenével úgy együtt van, mintha szinkronban azt is Ő énekelné az egyébként gyönyörű dal alá. Amit írtam erről, azt azzal hitelesíteném, hogy a dal élvezhetősége élőben össze sem hasonlítható az itt megadott változattal. Szerencsém volt ezt hallani. Mikor Ibolya megszólaltatta ezt a dalt a felvételi fázisban, az alkotókat is meglepte az a hanglejtés, az a hangi lehetőség, mellyel Ibolya alaposan elcsodálkoztatta őket. Ekkor jöttek rá a szerzők valójában, hogy milyen szép dalt is komponáltak. Aki Ibolyát nem szereti és nem akarja a CD-jét megvenni és meghallgatni - meggyőződésem, hogy az ilyen ember relatíve mind szegényebb marad -, nem akarja lelkét megnyitni Ibolya dalai előtt, az csak ezt a dalt hallgassa meg! Nem több, mint három perc az egész! Aki ezután is meg tudja fogalmazni, hogy Ibolyát miért nem szereti és miért énekel rosszul, az igazán ne ácsingózzon a lemeze után, viszont hántassa le a szívéről a fakérget valamilyen jó szívspecialistával, mert soha az életben mást sem fog tudni majd szeretni! Annak, kinek csak vérét keringeti a szív, az a bizsergést, mit e dal is kivált, soha nem érezheti meg. Ibolya ilyen szíveknek legfeljebb csak átnevelés jelleggel énekel, ha legalább befogadási készség rá a fejben összeáll. Én még talán idejében szóltam… Ami meg a szerelmet illeti, miről e dal szól, hát ki az a férfi, kinek Ibolya énekére nem nagyobbodik meg a szíve és nem érez szívtájéki meleg bizsergést? Hát csak az, kinek nincs! Teszteljétek le titokban e dallal mind magatokat! Mondják itt egyesek az ilyen szövegekre, hogy nyáladzó. Ibolya, Aranyom, hallod, ki más, mint csak Te tehetsz róla! A valóban nagy pangásra való tekintettel talán most tolerálhatóbb lesz ez a kis történet. Olvassa, aki még nem találkozott vele, Ibolya ezen időszakára visszagondolva! Aki meg az újabb írások hiányán fanyalog, igaza van, de hitelessé csak akkor válik, ha példát mutat ebben. A magam részét ebben most is szívesen felvállalom, de ahhoz el kell múlnia a csendnek Ibolya körül. A semmit ragozni olyan, mint nullával szorozni, hogy a vele való osztás már eszembe se jusson!"

Timi 2006.07.09. 20:09:03

uborkaszezon van itt.

Joe 2006.07.10. 13:06:11

Inkább kánikula, nem :))))

Györgyi 2006.07.10. 20:41:32

Tényleg szilvert! Mi történt a zenéddel? Azt hittem csak nálam nem szól a Mozilla miatt, de az email szerint Joenál sem!

szilvert 2006.07.10. 21:29:17

Semmi nem történt a zenémmel. Egy időre eltűntettem ugyan a lejátszót, de már visszatettem, látszik és szól is. Legalábbis nálam. De az egyik hozzászólásból kiderül, hogy nem csak nálam. Györgyi lécci olvasd el, mi van bal oldalt fenn a zenehallgatás alá írva. Na azt próbáljátok meg letölteni (Quick Time Player), ezt írtam már Joe-nak is. Ha így sem megy, más ötletem nincs. Ja, azt pedig úgy tudjuk meg, hogy nálatok vagy nálam van-e a hiba, hogy belehallgattok pl. Luca blogjába. Ha ott halljátok, akkor nálam van a hiba, ha nem akkor nálatok. Ezt jó volna mihamarabb kideríteni, ugyhogy lécci jelezzétek a fejleményeket. Ha pedig valaki még erre jár, szívesen venném ha beírná, hogy hall-e valami zenét vagy sem. Köszi.

Györgyi 2006.07.10. 22:13:56

Hááát, igazság szerint én Luca blogjában sem hallok jó pár napja zenét, sőt még csak lejátszót sem látok. Úgyhogy akkor mégiscsak nálam lehet a gond. Csak az a fura, hogy a Hass Alkoss blogba Majnik Lacit tökéletesen hallom!:)

szilvert 2006.07.10. 22:59:17

Ez télleg felettébb érdekes :) Most állítottam valamit a Hass blogban a zenén, jelezd, hogy még mindig hallod-e Majnik Lacit! Próbálom kideríteni mi lehet a különbség, hisz oda is én tettem fel a zenét..

Györgyi 2006.07.10. 23:33:30

Igen, még mindíg hallom! Ugye nem az a cél, hogy az a blog is néma legyen (legalábbis nálam)?!:D

szilvert 2006.07.11. 10:08:49

Mondom, hogy csak a különbséget próbálom felfedezni, de ezek szerint ez eddig még nem sikerült. Már csak egy különbség van...most itt a saját blogomban változtattam valamit, most az lenne a jó ha itt is hallanád. Hmm?

pillangó 2006.07.11. 15:25:22

IBOLYA VIDEÓK: http://oiib.blogdreams.com

szilvert 2006.07.11. 20:39:03

Köszi Pillangó! Mostantól már a linkjeim között is megtalálható a blogod. :)

Adri 2006.07.11. 21:07:18

nagyon jó koncert volt! :) Jó volt veletek! :)

Györgyi 2006.07.11. 22:48:09

szilvert! Hagyd a fenébe az egészet! Majd ha újra az explorert használom akkor talán jó lesz. De ez ugye nem rajtam múlik... Addig is majd elolvasom, hogy éppen milyen zene megy a blogodba és melléképzelem a dalt, vagy esetleg elindítom a gépen az éppen aktuális számot és úgy hallgatom...:D Átmeneti megoldásként, hidd el ez is megteszi!:)

Luca 2006.07.11. 22:49:15

Györgyi!! Van zene a blogomban, és mindenkénel tökéletesen hallható, akit kérdeztem, ma is pl (kedd). Ha nem hallod, akkor tényleg Veled van a gond valahol:)

szilvert 2006.07.11. 22:56:37

Györgyi, ok, mostmár más ötletem úgy sincsen.. De a Quick Time Playert azért még megpróbálhatod letölteni, a bal felső sarokban a Zenehallgatás alatt megtalálod a linket. Ez a bővítő elvileg direkt arra van, ha valakinek a böngészője miatt van gondja a zenehallgatással. Vagy szerezzetek be gyorsan Explorert. :) Holnap új zene, új bejegyzés! ;) Jó éjt!

Györgyi 2006.07.12. 04:32:06

Luca! Sejtettem!:) szilvert! Nem beszerezni kell az explorert, "csak" tesómat rávenni, hogy egy kicsit helyrepofozza a miénket. Vagy lehet, hogy újra kellene telepíteni a gépet????!:D Most péntek estig egyébként nem leszek netközelben, de azért várom az új bejegyzést!;)
süti beállítások módosítása