Programajánló jövő hétvégére
: MEGASZTÁR 3 - OLÁH IBOLYA - PINK




2006. június 16. péntek 21:00 - MEGASZTÁR 3 koncert Székesfehérváron

IDŐPONT VÁLTOZÁS!!!

Legutolsó infóm szerint: 18:00

(A városban össz-vissz 2 plakát van, de a kezdési időpont még véletlenül sincs ráírva , a neten néhol 21 óra néhol 22 óra szerepelt, a jegyre pedig a változatosság kedvéért 20 óra van ráírva, erre ma mikor akartam venni jegyet, ez a kérdés fogadott: "változás van, 18 órakor lesz, így is kér jegyet?"  Na kösssszépen...egyelőre nem is vettem...a család egy részével mentem volna, de így..nekik nem jó...vagy megyek egyedül, vagy nem megyek..

De most márcsak meg kéne nézem, hogy ki lesz ott egyáltalán 18 órakor, hisz a többség már eddig megvette a jegyét és azoknak aztán halvány lila gőzük nincs, hogy változás van...még azon a 2 plakáton se lehet átírni, hisz eredetileg sincs rajta időpont..Hmmm...ez megintcsak egy érdekes konci lesz, kiváncsi vagyok a megásokon kívül lesz-e ott valaki még 18 órakor... szerintem az emberek 20 órára jönnek oda, aztán majd leshetik csalódottan a fellépők hátát... van egy olyan érzésem, hogy ez egy elég családias konci lesz...a nagy Jégcsarnokban ... Én mindenesetre asszem veszek 1 jegyet magamnak, odamegyek 18 órára, de ezek után kíváncsian várom, hogy mi lesz, és végülis mikor is lesz valójában...bár szerintem az is előfordulhat, hogy bejelentik, hogy elmarad.. Hülye szervezés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  )
Helyszín: Székesfehérvár, Jégcsarnok, Raktár u. 1.
Jegyár: 2490 Ft

Jegyek kaphatók: lásd a plakáton



További időpontok, helyszínek:

június 17. szombat: Szeged, Városi Sportcsarnok
június 18. vasárnap: Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
június 22. csütörtök: Szekszárd, Városi Sport- és Szabadidő Központ
június 23. péntek: Veszprém, Március 15. Utcai Sportcsarnok
június 25. vasárnap: Vác, Városi Sportcsarnok
június 30. péntek: Szolnok, Tiszaligeti Körcsarnok
július 1. szombat: Debrecen, Hódos Imre Rendezvény Csarnok
július 6. csütörtök: Komárom, Monostori Erőd
július 7. péntek: Salgótarján, Városi Sportcsarnok
július 8. szombat: Gyula, Városi Sportcsarnok

(Forrás: megasztar.hu)


2006. június 17. szombat 20:30 - OLÁH IBOLYA és zenekara a Margitszigeten
Helyszín: Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Jegyárak: 2900 Ft, 3900 Ft, 4900 Ft, 6900 Ft, 9900 Ft
Jegyek kaphatók: a Broadway jegyirodáiban



Nincs még nevük. Illetve az egész formációt úgy harangozzák be: Oláh Ibolya és zenekara. Amelynek "frontembere" az ország sokak szerint legnagyobb énekesnője. A hangszereket pedig a legjobb zenészek közül válogatott fiúk szólaltatják meg. 

A dalok egyszerre zeneszámmá változnak, hangszeres élettel telnek meg, ahol a dalkirálynőt a zene hercegei veszik körül. Egy fényből épült utazó palotában, ahol a megszólaló hang minősége méltó megszólaltatóihoz és az elképesztő látványhoz.


Tudjuk, hogy Oláh Ibolya személyisége megosztja a zenehallgatókat. Nagyon sokan szeretik, sokan rajonganak érte, s vannak akik nem tudják elfogadni. Ez utóbbiak, ha véletlenül odatévednek a Gyöngyösön indult országos koncertkörút valamelyik állomására, csak szembesülnek egy lírai dalokkal is megtűzdelt belevaló rock-koncerttel, ahol minden látványelem és élmény-anyag fellelhető, ami egy nagyszerű, egész estés produkciótól elvárható, ahol történetesen éppen a kétszeres platinalemezes Oláh Ibolya énekel, aki mellesleg tavaly augusztus 20-án médiatörténelmet írva az összes nagy csatorna képernyőjén az egész országnak elénekelte a "Magyarország" című himnikus dalt. A dalt, ami most a koncerten is elhangzik egy másik hangszeres felfogásban, melynek során egy acapella részlet teszi lehetővé, hogy az énekes hangjának lemeztelenített tisztasága megalapozatlan véleményük átgondolására késztesse a kétkedőket.
Akik pedig szeretik Ibolyát biztosan eljutnak valamelyik koncertjére. Ők ott végre megnyugodhatnak: kedvencük a legjobb úton halad álmai beteljesülése felé. Ezenközben pedig minden eddigi elképzelésüket felülmúló élménnyel lesznek gazdagabbak.
 


Bíró Eszter, Kandech Evelyne, Schmidt Barbara és Szűcs Norbert is fellépnek Ibolya budapesti koncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A sok meglepetést ígérő produkció 20:30 órakor kezdődik (esőnap: másnap, azaz 18-án 20:30). Bíró Eszter a Budapest Klezmer Band énekesnője, s nem mindennapi külföldi karrier után nemrég tért vissza a magyar színpadokra (pl. Lucifer - Shaw, Az Operaház fantomja). Az ő műfaja és Ibolya stílusa között tátongó szakadék miatt különleges csemegét ígér kettejük közös - meglepetés - produkciója. Szűcs Norbert Ibolya második lemezének több dalát szerezte és hangszerelte, Kandech Evelyne és Schmidt Barbara pedig mindenki számára ismert a Megasztár 1 döntőjéből, különleges egyéniségük és tehetségük miatt esett rájuk a szervezők - és Ibolya - választása. Önálló dalaik mellett közös éneklésre is számíthatunk tőlük.
A zenekar a koncertkörútról már jól ismert zenészekből áll majd: Locsmándi Bence (gitár), Herr Attila (basszus), Milosevits Mirkó (billentyűk) és Delov Jávor (dob). A koncert elsősorban a 2. platinalemez anyagára épül, de elhangzik néhány dal az első lemezről is, s hát várhatók a meglepetések...

(forrás & cikkrészletek: olahibolya.hu, msmester)


2006. június 18. vasárnap 18:00 - PINK koncert (Kapcsolat napja) a Hősök terén
Helyszín: Budapest, Hősök tere
INGYENES!

Belül mindannyian rózsaszínűek vagyunk!

Alicia Moore 1979. szeptember 8-án a pennsylvaniai Doylestownban született. Egyetlen fehér kislányként szerepelt egy fekete gospelkórusban, énekelt punkegyüttesekben, majd 16 évesen egy tehetségkutató versenyen fedezték fel tudását. Hamarosan lemezszerződést kötött vele a LaFace Records, mely BabyFace és L. A. Reid R&B kiadója.

Becenevét onnan kapta, hogy gyermekkorában nagyon gyakran elpirult, s így a társai "Pink" -nek nevezték el. Azóta Alicia ebből már megalkotta a saját védjegyét - főleg azóta, amióta barátnőivel, Christina Aguilerával, Lil' Kimmel és Myaval előadták a "Lady Marmalade" című egykori sláger feldolgozását a Moulin Rouge főcímdalaként.

Debütáló lemezén, a "Can't Take Me Home" -on, mely az Egyesült Államokban kétszeres platinaalbum lett, két olyan dal is helyet kapott, melyek aztán megjárták a slágerlisták élmezőnyét.

2002-ben a 22 éves hölgy stílusváltással jelentkezett, mivel vadonatúj lemezén a "Missundaztood" -on minden olyan zenei irányzatot egyesített, melyek akkori kedvencei közé tartoztak. Így a korong igen széles stílusskálán mozog: a 14 felvétel között találunk rockos, country-s és soulos felvételeket is, meg még sok minden mást... Rögtön az első dal, a groove-os, rockos "Get The Party Started" - amit kislemezre is kimásoltak - elővetíti, mire készüljünk fel az albumnál, s alátámasztja, hogy Pinket nyugodtan sorolhatjuk az új dívák közé. A "Get The Party Started" az egyik azon nyolc felvétel közül, melyeket Alicia legjobb barátnője, Linda Perry (4 Non Blondes) írt.

Pink már tinédzserként énekelte a 4 Non Blondes slágereit az ún. Open Mike Nights-ok alkalmával szülővárosának kis klubjaiban. "Ugyanazt a kalapot hordtam, mint Linda, és hasonló csizmákat, mint ő. Hangzásban is igyekeztem utánozni" - emlékszik vissza az énekesnő. 2001 elején aztán felfedezte a telefonkönyvben Linda elérhetőségét. "Felhívtam, s egy 15 perces üzenetet hagytam a rögzítőjén megfenyegetve, hogy terrorizálni fogom, ha nem hív vissza" - meséli Pink az első közeledési kísérletét. Linda nem váratott magára sokáig: "Hé, te teljesen meg vagy őrülve. Gyere el!" - mondta neki. Azóta a legjobb barátságban vannak. Ez az egész egy nagyon kreatív kapcsolat nagyszerű végeredményekkel. Olyan sikereket, mint a "Get The Party Started", szinte percek alatt összehoztak. A két lady hónapokon keresztül szinte el sem szakadt egymástól, dalokat írtak, filozofáltak és tetováltatták magukat.

A "Missundaztood" elkészítéséhez Pink más slágergyárosokkal is szövetkezett: Scott Storch (The Roots, Dr. Dre), Dallas Austin (TLC, Madonna) és Damon Elliott (Bone Thugs 'N Harmony) tevékenyen segítettek a feltörekvő sztár albumának munkálataiban.

Amikor a "Don't Let Me Get Me" című felvételében az L. A. Reid és Britney Spears közötti titkos üzletet teszi nevetségessé, akkor nem a sértődöttséget kell keresni Pinkben, hanem a büszkeséget és a magabiztosságot, amely mutatja a második nagylemezének fejlődését.

Hogy a kisasszonynak nagy szerencséje van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a "Misery" című száma, melyben az Aerosmith énekesével, Steven Tylerrel énekel duettet. Hab a tortán, hogy Richie Sambora, a Bon Jovi világhírű gitárosa ragaszkodott ahhoz, hogy ehhez a dalhoz ő játszhassa fel a gitárhangokat.

A "Can't Take Me Home" ellentételezéseképpen Pink a "Missundaztood" -on sokkal többet mutat be magából és az életéből. A "Family Portrait" és a "My Vietnam" című dalok teljesen egyértelműen életrajzi elemeket tartalmaznak. Ezek olyan pillanatok a múltjából, melyek a jövőjét is meghatározzák, meghatározták: "A szüleim állandóan veszekedtek. Ez volt az életem folyamatos sötét árnyéka. Magamat hibáztattam emiatt, szóval ezzel az érzéssel nőttem fel" - mondja Pink. Az ő esetében mindez egyfajta ellenállásban nyilvánult meg a világ felé. A lány egy skateboardos punk lett, kerülte az iskolát, ehelyett a Pizza Hutnál, a McDonald's-nál, a Wendy's-nél és különböző benzinkutaknál dolgozott. Sosem tartott sokáig, amíg valami okot találtak, hogy kirúghassák. "Ha már tiniként Janis Joplint, Hendrixet és Nirvanát hallgatsz, akkor nem tudsz a parancsoknak engedelmeskedni."

Az édesapja, egy vietnámi veterán, lassan a példaképévé vált a kislánynak. Az ő segítségével tért vissza később Pink a normál élet keretei közé. Támogatást is kapott tőle egy ideig, majd aztán lassan kivonult az apa az életéből.

"A legjobb, ami az elmúlt években történt velem, az az, amikor egy 45 éves asszony és a lánya autogramot kértek tőlem, s a furcsaság az volt, hogy nem a fiatalnak kellett. Nem fantasztikus ez valahol?"


Pink új albuma - I'm Not Dead

A többszörös platinaalbummal büszkélkedő, Grammy-díjas Pink legújabb, negyedik nagylemeze 2006. április 3-án jelent meg "I'm Not Dead" címmel, és minden megtalálható rajta, amire csak szükség van ehhez a hivatáshoz: stílusbeli megújulás, meglepően erős vokál, kitűnő dalok és egy nagyon személyes kis füzet arról, hogy az énekesnő hol járt eddig és merre tart. Pink csúcsformában van: brutálisan őszinte és érzelmesen dallamos. Az album megvillantja funk-oldalát, ugyanakkor rock and rollosabb, mint valaha, ami tagadhatatlan bizonyítéka annak, hogy az énekesnő a blues és a rock világában is otthon érzi magát.

Az  "I'm Not Dead" egyben Pink eddigi legőszintébb lemeze. Akár a szakításról, gyermekkorról, kudarcra ítélt szerelemről, hamis barátokról vagy a sztárocskák világáról legyen szó, Pink szókimondóan, nyíltan vallja meg érzéseit.

A lemez első kislemezdala, mely már most hangos a botrányokról, a "Stupid Girls" címet kapta, és már hallható a hazai rádiókban. Az új videoklipben, melyet az elismert rendező, Dave Meyers készített (többek között Missy Elliott, az Outkast, Mariah Carey, Kelly Clarkson, Lil' Bow Wow kliprendezője), Pink a Paris Hilton, Jessica Simpson és Lindsay Lohan-féle cicababákat figurázza ki. A klip mindent megmutat abból az utálatból, amit az énekesnő érez a felszínes popkultúra és a saját imidzsüket építő fiatal lányok iránt. Ma mindenhol kihívást jelent a nőknek, hogy jobbak legyenek az ölebet hurcolászó pornósztároknál, akiket a média annyira ünnepel manapság. A video a fitneszőrült, kalóriaszámláló, plasztikázott mellű, emberi Barbie-babákat gúnyolja ki.

 "A  "Leave Me Alone, I'm Lonely" olyan dal volt, melyet imádtam írni, mert szeretem Butch Walkert, akivel együtt készítettem" - mondja Pink. "A dalban úgy érzem, hogy teljesen össze vagyok zavarodva, és szükségem van egy helyre, ami csak az enyém, ahová elvonulhatok. Valószínűleg minden lány átéli ezt."

"13 éves koromban dühös és keserű voltam, de nem mutattam ki a fájdalmamat. Magányosnak éreztem magam, össze voltam zavarodva, és folyton azt kerestem, hogyan tudnék ebből kitörni. A "Conversations with my 13 Year-Old Self" megírása felért egy terápiás kezeléssel, már a témáról való gondolkodás is sokat segített. Visszamentem az időben, gondolkodtam magamról így 26 évesen, és rájöttem, valójában csak egy ölelés hiányzott. Ha találkoztam volna a 13 éves Aliciával, szembeszállt volna velem, és elküldött volna melegebb éghajlatra, de ha megragadom és megölelem őt, felenged és napokig csak sírt volna."

"Az  "I Have Seen The Rain" azért nagyon különleges, mert édesapámmal együtt vettük fel. Ez volt az első dal, amit megtanultam tőle. Vele és egy akusztikus gitárral nőttem fel, és én is - mint az apám - énekes és dalszerző akartam lenni, ám neki soha nem sikerült megvalósítania ezt az álmát. A légierőnél dolgozott, harcolt Vietnámban, és azt gondoltam, milyen fantasztikus lenne, ha megoszthatnám vele a tapasztalataimat, élményeimet, hiszen félig neki köszönhetem, hogy itt vagyok, és zenélhetek. Bementünk együtt a stúdióba, ő nagyon izgatott és szerény volt. Nagyszerű volt a kemény legényt, Jim Moore-t így látni, fantasztikus élményben volt részem."

A következő dalról, a "Dear Mr. President" -ről így vall az énekesnő: "New Yorkban voltam, ahol épp Martin Luther King-nap volt. Nagyon fáradtnak, kimerültnek éreztem magam, néztem a híreket, és mindennap elolvastam a New York Times-t. Belefáradtam abba, hogy a "kerítés" két oldalán álló politikusokat hallgassam, ahogy vitatkoznak. Innen jött a dal ötlete. A kész nótát megmutattam a menedzseremnek, aki azt mondta, hogy készüljek fel, hogy egész hátralévő életemben figyelni fognak, de én azt gondoltam, hogy ez az egyik legfontosabb dal, amit valaha írtam. Felkértem a The Indigo Girls-t, hogy énekeljenek velem, és örökké hálás leszek nekik azért, hogy voltak olyan bátrak, és kiálltak mellettem."

Az  "I'm Not Dead" című új lemez producere maga az énekesnő volt, minden dal írásában részt vett, és tehetséges közreműködőkkel vette körül magát: Billy Mann producer/dalszerző, Max Martin és Luke Gottwald, Butch Walker énekes/dalszerző, Mike Elizondo slágergyáros és a már említett The Indigo Girls nevű duó. Az elkészült album egyszerre tartalmaz rock and roll, soul és funk nótákat, és 100%-os Pink-lemez.

Pinknek van oka az ünneplésre. Nemrég volt az esküvője Costa Ricán Carey Hart motocross bajnokkal, akivel már hosszú ideje jártak együtt, valamint nemrég jelent meg új albuma, melyre büszke lehet. "Pink már rég nem egy hajszín csupán" - szellemeskedik a 26 éves lány, aki újabban szőkében pompázik. Ez egy életforma, melyet ő képvisel, egy jó adag szuper dallal. Vagy ahogy Alicia Moore, alias Pink mondja: "We're all pink on the inside!" - Belül mindannyian rózsaszínűek vagyunk!

 (forrás, cikk: Show Time Budapest)

Szerző: szilvert  2006.06.10. 19:27 94 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr866383079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla 2006.06.10. 19:59:58

Pink jól néz ki,helyes csinos,aranyos a képeken és a tetkói is kifejezetten tetszenek!!!!! Sajnálom hogy nem lehetek ott vasárnap pedig szivesen mennék!!!! Szombaton viszont remélem ott leszünk mindannyian és Ibi is csinos,aranyos lesz a tetkóit már megszoktam csak már ne legyen több!!!! Bízom benne hogy feldhetetlen élményben lesz részünk!!!! Addig még beszélünk,jóval elötte kéne találkozni,azért is mert rég láttuk egymást meg ugye az alaphangulatról is gondoskodni kell!!!!! Jó hétvégét mindenkinek!!!!!!!!

csilla 2006.06.10. 20:01:25

Ja míg el nem felejtem ez a szám sokkal inkább tetszik Ibolya előadásában,mintsem az eredeti,pedig ugye nem akérki énekli!!!!?????

Györgyi 2006.06.10. 20:18:23

Hűűűű szilvert, már csak a blogzene miatt is megérte ezt a bejegyzést elkészítened!:D Jó annak aki mindhárom programon részt tud venni!:) Én már annak is örülök, hogy kettőn sikerül ott lennem (remélem, hogy nem kiabálom el). Mondjuk a Mega 3-at annyira nagyon nem is sajnálom, hogy kihagyom!;) Ja, még egy dolog: a mai naptól kezdve 3-ra bővült az állandó lakók száma a lakásomban... Meghoztam a macsit, valóságos ördögfióka!:D

wpetya 2006.06.10. 22:56:29

Igen igen! Ibolya nagyon csúcs! :D Előjönnek az akkori érzések!:D Györgyi! Lassan ki kell tolni a falakat!:D Móni! Természetes, hogy megvédelek! Tudod, hogy ebben számíthatsz rám! Te akarattal nem bántasz senkit!!!!! (Ezt tudod mire mondtam.) :D

Rossi 2006.06.10. 23:38:04

Hu .de jó kis zene:D Klassz hétvége lesz az már tuti .Lehet h 3 szor is találkozunk?? de 2 szer biztos ..:D Györgyi.! van egy cicád ?? az kiri ../ amennyiben a macsi azt jelenti/ pussz

Györgyi 2006.06.11. 05:06:35

Rossi! Rátapintottál a lényegre! A macsi valóban cicát vagy inkább macskát jelent!:D:D:D

szilvert 2006.06.11. 10:53:48

Na, jólvan azért a 17.-e egy biztos közös pont :) Györgyi, akkor szombaton én is megismerkedek a macsekoddal, dejó, csak már egy normális nevet is kéne találni végre ennek a kis black cat-nek..:P:)

Luca 2006.06.11. 14:51:41

Az én hörcsögömet Ibolyának hívják;)

Györgyi 2006.06.11. 17:45:52

Igen, olvastam már róla, sőt mi több már fényképet is láttam a hörcsögödről!:) Nahát! Vajon honnan kaphatta a nevét???:D Luca, köszönöm szépen, hogy elküldted a számot, sőt számokat!!! Meghallgatni még mindíg nem tudtam őket, mert jelenleg még a kórházban vagyok, de este ha hazamegyek az első dolgom lesz!:) Ja és külön köszi az emailek design részéért!:D

szilvert 2006.06.11. 18:07:57

Ja igen Luca, én is hallottam már a hörcsidről a blogodban :) Milyen számokat kaptál Györgyi? Vagy titok? :) Amúgy este egy picit felnézhetnél MSN-re, ha tudsz..

Györgyi 2006.06.11. 19:20:29

Dehogyis titok. Kisherceges számokat.:) Oké, akkor este beszélünk!

Adri 2006.06.11. 19:28:58

Szia Szilvert!Hát ez nagyon jó lett! :D Totál megfogott! :) Gratulálok hozzá! :) Talizunk 17-én ibolyán! ;) Pussz mindenkinek! .-*

Luca 2006.06.11. 23:59:47

Igen, már ismeritek Ibolyát. Mármint a rágcsálót is:) Györgyi, szívesen, mégegyszer!! A design pedig nem egyedi, mostanában ez a levélpapírom. Mindenkinek tetszik;)Főleg nekem:)

szilvert 2006.06.12. 13:02:25

2006. június 12-én hétfőn nyolc órától Oláh Ibolya lesz (megj: azaz volt) a Juventus Rádió vendége. "A mind népszerűbb reggeli műsorban Tisza Kata és Dénes Tamás fogadja minden idők talán legnagyobb honi Megasztárját. Ibolya már javában készül szombati nagykoncertjére, amely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre, de természetesen nem hagyja ki a németországi labdarúgó-világbajnokság egyetlen mérkőzését sem. Így igazán szakavatottként számol majd be az első hétvége élményeiről, természetesen szó esik majd Rúzsa Magdiról is, a Megasztár harmadik szériájának győzteséről. Azt is megtudhatjuk Ibolyától, hogy mivel tölti mostanában kevés szabadidejét. Mindez tehát június 12-én 8-9 óra között a Juventus Reggelben, a budapesti 89.5, valamint a 92.6 és a 101.3-as balatoni frekcenciákon." (forrás: uno.hu) Erről sajna lemaradtunk.. Valaki felvette esetleg? .

csilla 2006.06.12. 18:33:54

Én hallottam a reggeli adást,de felvenni nem tudtam több okból sem. Nem hangzott el semmi új,csak az ami mostanság az újságokban is megjelent,és a hétvégi koncertről beszétek. Ibolya hű volt Önmagához!!!! Megy a hétvégi koncert reklámja is napközben,a Mo.szól a reklám alatt ". És köszönet az infóért annak a kedves,hűséges rajongónak!!!!!

szilvert 2006.06.13. 10:12:21

Ma volt a Mokkában Ibolya és Magdi.. Állítólag kellemes beszélgetés volt (Először együtt címmel), amiből kiderült, mennyire nagyrabecsülik egymást kölcsönösen ! Magdi elmondta, fanatikus Ibolya-rajongó volt, zokogott a döntőben, amikor nem ő nyert... Bejátszották a Family portrait c. számot Én erről is lemaradtam.. Ezt rögzítette esetleg valaki????? .

csilla 2006.06.13. 11:16:36

Nem láttam sajnos,de ha minden igaz egy kedves ismerősömnek egy részét sikerült felvenni,hogy mi lesz belőle majd holnap meglátjuk!!!! Nem kicsit,hanem nagyon vagyok dühös,hogy minden inforól lemaradunk,azt hiszem valaki léphetne már végre ez ügyben mert ugye mi hiába próbálkoztunk!!!!!!!!!!

szilvert 2006.06.13. 11:53:43

Csilla, meggondoltam magam a multkori DVD üggyel kapcsolatban: Lécci mégiscsak vedd át nekem azokat most szombatra, (máj 31 Mokka, meg valami Aktív is volt asszem, tudod..) meg ezt a mostani Mokkát is, amit sikerült belöle felvenni. Köszi!!

Joe 2006.06.13. 16:47:53

Szilvert, köszi a Pink-ről szóló beszámolót ( is :) ), így most már többet tudom róla, szimpi. M*3-ról is várjuk az élménybeszámolót ám! Kivel mész, ha nem titok? Ibofan-nál találtam: OLÁH IBOLYA 2006 JÚNIUS 14-ÉN, SZERDÁN, 8.47-KOR A Nap-kelte műsorban lesz, vagyis holnap reggel Györgyi, nem vírus és javul, de már a másik is ;) ... Puszi a macsnak. HGR átment a vizsgán, már akit érdekel (az AUTÓm). Mikor és hol hangolódunk szombaton? Pussssssssz mindenkinek, Joe

Joe 2006.06.13. 16:50:21

bocsi, többet tudok róla...

szilvert 2006.06.13. 16:50:25

Holnap, azaz szerdán Ibolya lesz a Nap-keltében! Politikusok, elemzők és egy üde színfolt: Oláh Ibolya 8.47 Lemezbemutató... Vendég: Oláh Ibolya Műsorvezető: Orosz József http://www.hirado.hu/cikk.php?id=123784 :)

szilvert 2006.06.13. 16:57:08

Pardon Joe, nem láttam a hozzászólásod...köszi az infót neked is! A Megára a család egy részével megyek (akik tavaly), meg majd valahol összefutok talán Rossival is! :) Csüt vagy péntek írok mailt a szombattal kapcs. Pussz

Joe 2006.06.13. 17:01:00

bocsi, többet tudok róla...

szilvert 2006.06.13. 17:03:05

ezt már írtad 1x.. :))

szilvert 2006.06.13. 17:03:49

úgy látszik szinkronban írunk :)

Györgyi 2006.06.13. 19:57:38

Úúúúristen Joe!!!! Nagyon sajnálom! Gyógyulj meg hamar és mostanában légyszi ne nagyon autókázz, mert szombaton szeretnénk épségben látni!

csilla 2006.06.13. 20:17:43

Joe!!!!Hallottam mi történt,vigyázz magadra és főleg gyógyulj meg gyorsan!!!!!

csilla 2006.06.13. 20:26:40

Szilvert!!!!! Igyekszem átvenni remélhetőleg a holnapi Napkeltét is sikerül felvennem és így már némileg több anyag lesz rajta. Légy szives hozd a többi dvd-t is,nagyon várom már ,én pedig viszem amit már átvettem.Elörre is köszi!!! Ja,és köszönet a cd-ért,mostanság sokat hallgatom,hát mit modjak......Nekem tetszik sőt.....,még az is lehet,hogy.......

szilvert 2006.06.13. 20:52:31

Joe, már én is hallottam..mielőbbi gyógyulást kívánok!! Csilla, köszi szépen, az úgy nagyon jó lenne! Viszont sajnos én nem tudom még vinni neked a többit, mert még nem volt időm azokat kiírni..bocs..de pénteken van az uccsó vizsgám, így ha következőre találkozunk addigra biztosan meglesz! A CD-t pedig nagyon szívesen! ;)

csilla 2006.06.14. 23:08:08

Szóval,megvan a tegnapi Mokka adása,de csak részben az eleje sajnos hiányzik,pont az a rész,amiről írtál Szilvert,de azért érdekes. A mai Napkelte is megvan. Ha esetleg lesz még valahol adásban Ibolya kérek mindenkit jelezzen valamilyen formában!!!!!!! Szilvert!!!! Ha esetelg van egy kis időd csak a következő dvd-írd át légy szi,mert az az egyik legjobb,de csak ha van időd!!!!!! A mai Napkeltében énekelhetett volna valami mást is Ibi,ez már uncsi!!!! A Forumot olvasva ma megint gondolkodóba estem............ Mi lesz a randival????Időben egyeztessünk!!!!!!!

Györgyi 2006.06.15. 00:32:17

Úgy látom a pénteki Mega koncert sem fog mentesülni a kalandoktól!:) Dehát már furcsa is lenne, ha minden simán menne, nem igaz!?;) Azért remélem minden simán megy és nagyon jól érzed majd magad! Jó kis levezetés lesz a vizsga után!:) Na és akkor ebben a tanévben UTOLJÁRA: ne izgulj a pénteki vizsga miatt, meglátod minden rendben lesz! Drukkolok ezerrel, úgyhogy rajtam nem fog múlni, na és tudom, hogy rajtad sem! Ügyes leszel! Szombaton pedig várlak!

Joe 2006.06.15. 16:37:51

Holnap nem leszek net közelben, a talirol kernek majd egy SMS-t, oksi?

szilvert 2006.06.15. 22:41:54

Csilla, mail ment a randiról. ;) Ezen kívül átírtam neked egy DVD-t de sajna nem a következőt, mert azt még meg kell vágni és arra most tényleg nincs időm, de az utána következőt átírtam, ugyhogy egyet azért viszek :) Meg a múltkori képes CD-d sztem még Györgyinél van..azt is visszük. Joe, írtam SMS-t. Te meg már válaszoltál is :) Györgyi...bárcsak már holnap ilyenkor lenne...vagy szombat...vagy vasárnap..., csak ne holnap reggel 8:30...ááá, pedig sajna azon is túl kell esnem...Köszi a szorítást, biztos az is segít! :)) Szombaton amúgy Keleföldön szállok le aztán onnan valami villamossal a Kálvin térre, utána meg a 3. metróval, mert a 2. metró most nem megy tudod, azért kell bonyolítani..így viszont számításaim azerint kb akkorra érek, amikorra te, de majd lassan megyek :))

Ibolyária 2006.06.16. 08:18:13

Ma már valószínűleg nem akad olyan magyar ember, aki ne ismerné Oláh Ibolya nevét: bár az első Megasztár döntőjében "csak" második lett, így is többet lehet róla hallani, mint a versenyt megnyerő Tóth Veráról. A nép köztudatában élő elsősége csak erősödött, mióta Magyarország című dalát a tavalyi augusztus 20-i ünnepségek nyitószámává választották. Az énekesnő legújabb, sztárvendégekkel és más meglepetésekkel zsúfolt koncertjére a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül sor, június 17-én, szombaton. Ja igen, a jegysorsolásra pedig csütörtökön, vagyis 15-én, délben. Mert tíz jegyet is kiosztunk. Oláh Ibolya sanyarú gyerekkora szinte nyitott könyv a tévénézők és a rajongók számára. Már a Megasztár során kiderült, hogy az 1978-ban született énekesnő egészen kicsi korától kezdve állami gondozásban nevelkedett, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék különféle gyermekotthonaiban. Veleszületett énekhangja mellett ekkoriban a lefordított műanyag lavór volt az egyetlen hangszer, amit igénybe vehetett a zeneszerzéshez. A lány az évek során autodidakta módon fejlesztette énektudását, amellyel előbb-utóbb falubulikon, kocsmákban is fellépett. Ahhoz nem volt elég bátorsága (és tegyük hozzá, háttere), hogy hivatásos énekesi pályára adja a fejét, így a Tiszadobon működő nevelőintézet szakiskolájában kezdett el zöldségtermesztést tanulni, melynek eredményeként meg is szerezte a zöldség- és fűszernövény-termesztő szakképesítést. Mondanunk sem kell persze, hogy Ibolyából nem lett zöldségtermesztő, sőt, a nagykorúság betöltése után megkapott családi pótlékból is inkább egy gitárt vásárolt magának. Közben már Pesten és Szegeden élt és dolgozott, de rövidebb-hosszabb távollétei után mindig visszakéredzkedett a tiszadobi otthonba. Az első, komolyabb kitörési lehetőséget az kínálta, amikor Ibolyát a Tiszadobi Zongorafesztiválon hallottak alapján meghívták, hogy énekeljen az amerikai nagykövetasszonynak. A diplomáciai bulin ott volt Babos Gyula és Póka Egon is, akik szintén felfigyeltek Ibolya egyedi hangjára. Ők tanácsolták neki, hogy végezze el a Kőbányai Zeneiskolát, amit az énekesnő el is kezdett, befejezni azonban nem tudta. Alig fél év után hagyta ott az iskolát, mert nem ment neki a szolfézs - megint irány vissza Tiszadobra, innen jelentkezett végül a Megasztárba. Ibolya már a Megasztár előtt is próbálkozott tehetségkutató versenyeken, sőt, a szintén a TV2-n sugárzott Kifutó című műsorban ugyanúgy második lett, mint az ismeretséget elhozó versenyen. Ekkor azonban még nem akadt egy olyan producer vagy előadóművész sem, aki szerint megérte volna komolyabban foglalkozni a lánnyal: Ibolya "csupán" egy szicíliai utat nyert, ahová végül egyedül utazott el. Amikor jelentkezett a Megasztárba, rendesen dolgozott, senkinek sem mondta el, hogy be szeretne kerülni a műsorba - ez lakótársai számára is csak akkor derült ki, amikor már a tévéképernyőről köszönt vissza nekik. Az énekesnő simán vette a felvételi akadályokat, és már a legjobb tizenkettőbe való bekerülésekor a verseny egyik esélyesének számított. Azt, hogy végülis mégsem ő nyert, öntörvényű viselkedése mellett nagymértékben köszönhette annak is, hogy, ahogyan többen fogalmaztak, kezdett "elszállni". Amint azonban Tóth Vera kiütötte őt a nyeregből, kénytelen volt visszatérni a földre, és azóta lenyugodva teszi a dolgát: koncertezik és készíti a lemezeket. Nem mellesleg az azóta Mega-zsűritaggá lett Novák Péterrel remek szakmai és magánkapcsolata alakult ki, Presser Gáborral együtt ő segített neki elkészíteni első lemezét is. Ama bizonyos debütáló korong az Egy sima, egy fordított címet kapta, és rövid idő alatt paltinalemez lett belőle, mint ahogy az azóta elkészült Édes méreg-ből is. A Magyarország című számból sláger lett, országszerte játsszák a rádiók, a belőle készült klip pedig rendszeresen fut a videókat játszó tévécsatornákon. Ibolya zenéje annyira közkedveltté vált, hogy a március 15-én indult musicRADIO.hu nevű webrádió, mely a "könnyűzenei forradalom rádiójaként" hirdeti magát, az ő eddigi munkásságából készített, háromórás maratonnal indította adását. A június 17-i koncert az Édes méreg lemezbemutatója, melyre Ibolya számos sztárvendéget hoz magával: A Megasztárban vele versenyzők közül színpadra lép Kandech Evelyne és Schmidt Barbara, de a programot színesíti még Bíró Eszter, a Budapest Klezmer Band énekesnője és Szűcs Norbert is, aki a második lemez több dalát szerezte és hangszerelte. Az Ibolyát kísérő zenekar a jól megszokott és bevált tagokból áll: Locsmándi Bence (gitár), Herr Attila (basszus), Milosevits Mirkó (billentyűk) és Delov Jávor (dob). A koncertet rossz idő esetén másnap, azaz június 18-án, 20:30-as kezdettel tartják meg. Oláh Ibolya és vendégei - Margitszigeti Szabadtéri Színpad (XIII., Margitsziget), június 17., 20.30. Jegyár: 2900-6900 Ft.

szilvert 2006.06.16. 12:09:15

Végre-végre vége a vizsgáknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4-es lett az uccsó!!! :)))))))) MA ESTE a musicRADIO-ban EXTRA OLÁH IBOLYA MARATON! Meg már most napközben is, szóval egész nap!!! :)) A már jól ismert - megasztárban énekelt és Ibolya platinalemezein szereplő - dalok mellett: a médiában még soha nem hallott dalokkal valamint Ibolya által a megában és az 1. lemezen hallható "fordított" dalok eredetijei is!!!!!!!!! Hallgassátok!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))

szilvert 2006.06.16. 20:30:57

Remélem (sőt 100 %-ig biztos vagyok benne), hogy a holnapi és a holnaputáni nap sokkal jobb lesz, mint ez a mai volt...

2006.06.17. 09:17:47

Milyen volt a konci, Szilvert? És hánykor?:)

Luca és az előbbi is én voltam 2006.06.18. 14:43:57

Frenetikus-elképesztő-ámulatos voltál, Ibolya, tegnap különösen...Azt hiszem, Chicagoba fogok költözni!! Jöttök velem??? :)

Felszarvazva 2006.06.18. 18:08:20

Megcsaló koncert Mint ahogyan szívem legfőbb himalájai csücskének, MoDe-nek megígértem, Ibolya alig véget ért koncertjéről adok egy konzervdoboznyi értékelést. Mikor haladtam gyalogosan a tett színhelye felé, nyoma sem volt annak az emberfolyamnak, amiről egyes rajongók oly jóízűen álmodozni szoktak még mostanában is. Azt is mondhatnám, semmiből nem lehetett arra következtetni, hogy most Magyarország legjobb énekesnőjének lesz a fővárosi koncertje. Mint kiderült, nem is csoda, hiszen csak a szokásos létszám volt jelen, így aztán azok az álomhírek se bizonyultak igaznak, hogy vegyetek jegyet, mert majd nem lehet kapni. De ezen nem is lehet csodálkozni, ha Ibolya utóbbi időben bevezetett gyakorlatát magunk elé idézzük és arra a nulla plakátkampányra gondolunk, amit már nem először oly gazdaságosan ki tud eszelni ez a mostani menedzser, akiről már leírtam véleményemet. Ne keressétek azokat, nem egy valami himnikusan behízelgő! Arról is lehetett tudni, hogy egy Ibolya-koncert van, mert természetesen nem kezdődött el fél nyolckor, de még fél kilenckor sem, hanem úgy fél óra csúszással. Már akkor tudtam, hogy semmi értelme a létszám gyarapodására várni, hiszen utánam és előttem egy szál koncertre igyekvő embert sem találtam. Hogy mit volt pofájuk csinálni, amitől nem jutott idejük Ibolyát meghallgatni!? Utólag igazat kell adnom nekik, mert jól döntöttek, ugyanis ez egy koncertecskének is szerény volt, nem pedig egy igazi, fővárosi koncertnek. Pedig én Ibolyába beleszeretni mentem el, de nem lettem szerelmesebb a koncert végére se. Nem az én hibámból, mert ha Tőle legalább azt az alázatot, fáradságot, szerénységet visszakaptam volna, amivel én tiszteletemet tettem, most nem lennének ilyen bánattól párásak szavaim. De nem kaptam vissza, sőt további fenntartásaim gyűltek a régiekhez! El is mondom, hogy miért. Szinte rá se ismertem az eredeti lemezdalokra, a különböző bejárató koncerteken folyamatosan úgy kicsavarta Ibolya a dalok lényegét, hogy most ezzel az összesített eredménnyel megterhelve vezette elő azokat. Egyetlen egy se volt az elhangzottak között, amitől elkezdett volna valami vonulgatni a bőrömön, pedig az eredeti lemezdalok rám nem ilyen hatásúak voltak! Ibolya sok dalban elment hangereje határáig, ami Nála nem szép, mert olyan hatást keltenek ezek az erőltetett kurjantások, mintha azt a kezdő tehenészlány adta volna ki magából, mikor a zsétárt Riska - megunva a szakszerűtlen fejést - kirúgta a kezéből. Kurjantás ez, nem éneklés vagy ha úgy tetszik, az éneklésben ennek semmi helye nincs. Ugyanez a kategória az egyre gyakrabban elhangzó hej és sej felkiáltások, amik a várható semmi helyét töltik ki, és a dalok által eredetileg keltett jelentős illúziókat romboló beleszövegelések és a belevigyorgások úgyszintén. Mintha szégyellné Ibolya azokat az érzéseket megismételni, amikkel megszerettük ezeket a dalokat. Minden esetre saját dalait hitelteleníti el a közberöhögéseivel, jelentős módosításaival. Jó példa erre a Még él című dal, amit Ibolya szerint a koncentrációs táborban való élménye ihletett. Szinte felháborító, hogy miként tiporja lábbal e dalban közvetetten azok érzékenységét, akiknek ehhez a szörnyűséges tetthez bármi közük is van. Ibolya, ez nem az a dal, amit a koncertjeiden szinte minden eredeti érzéstől lecsupaszítva dobálhatsz a közönséged fülébe! Érzéssel, alázattal és kegyelettel övezhető csak ez a dal, nem pedig olcsó diszkószámot barmolni belőle! Az sem tetszik, hogy egy dal közepén kezded bemutatni a zenekarod tagjait. A gondolat jó, de miért kell egy valakikhez valamilyen élménnyel kötődő dalt feláldozni erre? Arról is lehetett még tudni, hogy Ibolya-koncert van, mert természetesen Barbara nem volt jelen. De Bíró Eszter jelen volt, jobban jelen azzal a két dallal, amit egyedül énekelt, mint Te az összessel! Miért? Hát ez nagyon egyszerű, mert csak gyönyörűen énekelni akart, nem pedig bohóctréfát faragni valamennyi dalból. Gyönyörű hangja van, szerény, mértéktartó, nem harsány, alázatos és borzasztóan tehetséges. Nem szállt még el önmagától, mint Te, akiért a szívem vérzik, hogy ide jutottál és itt tartasz. Vedd észre, az emberöv, mely még karol téged, fogyókúrán van. Magyarán: méltatlanul kevesen voltak a koncerteden a tehetségedhez képest, de ahogyan a tehetségeddel élsz, ahhoz még most túl sokan is. De egyre fogy a számosság körülötted, és ezért csak Önmagadat, viselkedésedet és hozzáállásodat kárhoztathatod. Tegnap már nagyon kevesen voltak, de lesznek még kevesebben is! A jövőben, ha nem változol, eggyel már biztosan! Megcsalnak, kik az orrod előtt csápolnak! Nézz hátrább és azoknak higgy!

csilla 2006.06.18. 20:49:55

Kedves elöttem szóló!!!!!! Őszintén csak az első pár sorodat voltam hajlandó elolvasni (megjegyzem ezzel nem leszek egyedül,így felesleges ódát írni)csupán két megjegyzésem lenne -Mit kerestél te Ibolya koncerten???,bár ez hülye kérdés mert Te szerintem nem Ibolya koncerten voltál!!!!!! Hát ennyi!!!!

Anikó 2006.06.18. 21:09:26

Bölcs....Te még mindig hülye vagy apafej. :) Fél lábbal a sírban, többszörös kriptaszökevényként nem csoda, ha nem tetszenek a "hejjj" közbe"szólások" Ibolyától. Te....a zene nem vót tú' hangos? Akarom mondani, bácsi. :) Szilvert, ha fel akarod b.aszni Bölcs agyát, de nagyon :)) akkor töröld ki a hozzászólásait és garantáltan kiviszi méterről a betonfalat dühében, hogy e'tűnt a grammy, oscar, emmy, nobel és életmű díjas kő'teménye. (bár word-ben elmenti, hogy ellenőrizze a helyesírást és megszámolja a leütés számot.....Ha most felszaladt, hátra a tarkódig a szemöldököd Szilvert, megértem. De tényleg ezt csinálja) :D

Luca 2006.06.18. 23:53:14

Felszarvazottkám, ki a jó nyavalya mondta Neked, hogy 19.30-kor kezdődik a koncert??? Tudom, hogy néhány jegyen hibásan szerepelt az időpont, de kb. ezer helyen olvashattuk a módosítást. De persze az csak annak mond valamit, aki azt olvassa, ami oda van írva, nem azt, amit beleképzel magának...

Luca 2006.06.18. 23:59:22

Szarvacskás, Neked mindenkiről és mindenről megvan az "igaz" és mindenható véleményed, mindenki hülye, hibás, kurjongató, csápoló, késő, belebeszélő, komolytalankodó és hadd ne soroljam tovább. Nyilván TE vagy a tökéletes, a eszményi, a mindentudó...Istenem, mindig is herótom volt az ilyen emberektől...És a nevét SOHA nem vállalja, az arcát sem, semmit, elvegyül a tömegben, aztán meg csakis kritizálni tud. Akartam írni valami emelkedett választ, méltó reakciót, de egyszerűen nem érdemled meg.Nem vagyok hajlandó energiát pazarolni, már nem...Úgyis hiába.Minden hiába.Te már így maradsz. Szép éjszakát! :)

Rossi 2006.06.19. 00:55:38

Eszmefuttatós valaki! Te tuti h nem Ibolya koncerten jártál..Vagy ha ott voltál akkor vak és süket vagy:. Gyerekek..a koncertek legfőbb eleme a kreativitás ..vagy rosszul tudom ??? Hu egy kicsit felhúztam magam nem kellett volna . bocsánat Iszonyú jó volt a koncert .és a Chicagó ...ááááááááááááá pussz ...

Tomis 2006.06.19. 07:14:28

Anikó, Te még mindig nagyon hülye vagy, imádlak :))) Bőcs, te is, de nem a jó értelemben. Összehozzuk neked ismét a triumvirátust? Tudjuk, hogy szereted, és legalább lesz mivel foglalkoznod, számolgatni a betűket és a "Hejesirássi" hibákat, közben meg berakhatod a cd-t és élvezheted az életet ;)

Évi 2006.06.19. 09:55:38

Gyerekek! Ezt már én sem bírom ki szó nélkül! Néhány szót magamról és a koncertről. Én nem néztem a Mega1-et, nem ismertem Ibolya első CD-jét, a másodikat vettem meg, bevallom, hogy a Magyarország miatt. Megvettem, meghallgattam egyszer, kétszer, sokszor........ beleszerettem és utána megvettem az elsőt is. Az is fantasztikusan tetszett. Most voltam először Ibolya koncerten, tudni kell, hogy sok nagy koncerten voltam már életemben. Engem lenyűgözött mind Ibolya, mind a zenekar, mind a hangzás, mind a látvány. Szerintem egyedi, tökéletes, kerek, pont arra a szinpadra illő volt az egész, és elvarázsolt!!!! Egy koncerten játszani kell a közönséggel, közvetlen kapcsolatot kialakítani. A CD-t otthon is meg lehet hallgatni, szerintem egy koncert nem arról szól, hogy egy CD-t másolunk le hangról hangra. De az én véleményem semmi! Magammal vittem a páromat, akiről tudni kell, hogy eddig kb. annyit tudott Oláh Ibolyáról, hogy ő az a különc lány, akinek meg kellett volna nyernie a Mega 1-et, és nem a másiknak. A Megásokkal kapcsolatban erős fenntartásai vannak, szerinte ez az egész felfújt, kérész életű dolog, ami el fog múlni, ha kihúzzák a lábuk alól az aranytálcát. Sem megjelenésben, sem hangszínben nem Ibolya az esete, és ráadásul antidohányos, halála a bagózás, sőt néha kicsit fafej is tud lenni. Ilyen előzménk után is eljött velem. Abban maradtunk, hogyha nem tetszik neki a koncert, feláll, és hazamegy. Nem így történt, esze ágában sem volt elmenni! Minden bejött neki, az összes poén, még a cigis is (mindkettőnknek poénnak tűnt mind a késve, betapsolásra jövök be, mind a szövegtévesztés, mind a cigit kérek. Egyébként az utóbbival elég sok embert fel tudott állítani Ibolya. Lehet, hogy ez volt a cél?)!!! A párom nagyon meglepődött attól amit kapott, hiszen egy sablonos, ezerszer lerágott csont, merev dolgot (kiállok és eléneklek pár Megás dalt) várt, és láss csodát, nem azt kapta! Már a második dal után az mondta, hogy "De hiszen ez egy profi énekesnő, és ez egy profi produkció!!! Ibolya kreativitása és különlegessége nagyon megfogta!!!" Szerinte is fantasztikus az az erő, ami Ibolyából sugárzik!!! Bíró Eszer szépsége és hangszíne nagyon tetszett neki, de az Ő véleménye is az, hogy Ibolya leénekelte Őt a duettben, ami így is fantasztikusra sikeredett. Végig tapsoltuk, csápoltuk a koncit. A legnagyobb elismerés szerintem az, amit a párom mondott hazafelé: 1. Hol lesznek még Ibolyának koncertjei? 2. Akkor holnap letöltök tőle minden hozzáférhető dalt!!!! Ja, még annyit, hogy mi 30 évesek vagyunk, a munkánk lényege a kreativitás, a jó problémamegoldó képesség és a nyitottság új dolgok iránt. Egyébként sajnos a mai világban nagyon nehéz egy ekkora nézőteret ilyen jegyárak mellett megtölteni (egy drágább jegyért 2db CD-t lehet venni), a legtöbb ismert mai előadó, és együttes bele sem mer vágni!!! Általánossá kezd válni, hogy többen összeállnak egy-egy nagyobb saját koncertre. Legutóbb pld. a Zanzibár azért imádkozott, hogy előzenekarral, lényegesen olcsóbb jegyár mellett egy 2 ezer fős csarnokot be tudjon tölteni. Hány éve is vannak már ők a pályán, és mennyi ideje Ibolya!? Én nem aggódom azért, hogy Ibolya eltűnik a süllyesztőben. Azért volt ott elég sok ember, én legalábbis láttam párat. Még valami más, aminek ha tudtok, nézzetek utána. Mi pestiek vagyunk, és hozzánk mindig bedobják a PESTIEST programajánlót. Ennek van most egy különszáma, ami a a Coca-Cola Beach House részletes programjával foglalkozik. Ebben úgy szerepel, hogy július 26-án szerdán lesz Siófokon Oláh Ibolya koncert, és nem június 26-án. Az egyész programsorozat június 24-én szombaton indul az új Megások koncertjével, és jún. 26-án nem lesz semmi. A nyár folyamán összesen 33 fellépő lesz. Puszi minden Ibolyát kedvelőnek.

Tomis 2006.06.19. 10:21:33

Nekem is tetszett nagyon a koncert annak ellenére, hogy nem is igazán Ibi-re vágytam, hanem hogy találkozzam és jól érezzem magam a többiekkel. Ennek ellenére sztem - má bocs, de - qrva jó volt, főleg így, vendégművészekkel, amivel nagyon is feldobták az egész estét.Szerintem ezt sűrűbben kellene "alkalmazniuk" mert én bevalllom, nagyon unom ugyanazokat a számokat ezredjére is meghallgatni, főleg ugyanúgy! Ami tetszett az éppen az, ami Bőcsnek nem... jah bocs, kisbetű.. szal bőcsnek, hogy folyton változtatnak a számokon. így nem válik unalmassá. No és bíró Eszti is nagyon kellemes meglepetés volt számomra, hát még az a kis színdarab, amit előadtak. Így tovább! És Szilvert! Örültem, hogy újra találkoztunk és bocsi, hogy itt randalírozunk a blogodban! Zavard át hozzám !!! :))) pucka

Tomis 2006.06.19. 10:22:13

Jajj, elfelejtettem :) Milyen volt a Pink koncert?? Kár, hoyg vasárnap volt, elmentem volna szívesen :)

Cirálda 2006.06.19. 10:51:19

Na, ugye, hogy tudtok ti ide beírni, ha van kit lehülyézni? Valljátok be csak! Semmi nem igaz a megtámadott írásból? Úgy őszintén! Semmi?

Luca 2006.06.19. 11:09:42

Cirálda, fejezd már be!!!

Györgyi 2006.06.19. 14:22:44

Hűűű, de beindult itt az élet!:) Szilvert épp most indult el haza Fehérvárra, azt hiszem nagyot fog nézni ha benéz a blogjába.;) "Felszarvazvára" vagy "Cirádára" (mikor minek nevezzük) én már nem is reagálok, mindössze sajnálni tudom amiért keserűségével megfosztotta magát egy fantasztikus élménytől! És még csak nem is tudja mennyit vesztett!

Hány is? 2006.06.19. 15:01:09

Ja, megmondaná valaki, hogy ezzel érzékenységeteket ne sértsem, vajon mennyien voltak azon a margitszigeti bulin? Na, mennyien, arany pofáim? Ha magatok nem írjátok le, hát én majd ideírom, mert nem átallottam a pénztárban megkérdezni. Volt, aki azt mondta nekem, hogy ő nem nyilvánít véleményt semmi képpen, de az üresen maradt székekkel ért egyet a tetszésnyilvánításban. Azok pedig, ahogy láttam, egyáltalán nem csápoltak, de sokkal többen voltak! Puszi Szilvertnek!

!Idézet! 2006.06.19. 15:12:19

Csak olvastam, olvasgattam és hüledeztem. Aztán vettem egy nagy levegőt, erőt vettem magamon, és manuálisan megszámoltam ezt a rengeteg zöld négyszögecskét. Ha ez igaz, akkor még 1340 db eladandó jegy vár gazdára! Ez piszok sok! Későn jött a reklámhadjárat! 2 nap van hátra. Ennyi jegyet már talán, ennyi idő alatt kisorsolni sem lehet. Már csak abban reménykedem, hogy hibás az Interneten az Interticket oldala. Béla

Anikó 2006.06.19. 15:23:27

Bölcs..... mindenki tudja, hogy csak 1500 jegyet adtak el, tehát fél ház volt. Nyílván mindenki azt szeretné itt, hogy telt ház előtt énekeljen Ibolya hatalmas bulikat csinálva. De áruld már el, hogy miért csak hibáztatni, háborogni és zsörtölődni tudsz, mint egy vénasszony? Még ha néhányszor tennéd csak, de nem. Te folyton-folyvást ezt teszed, mindig-mindig, szünet nélkül. De tedd fel magadnak a kérdést, hogy Gáspár Laci, Tóth Vera, Caramel stb... hol vannak? Elmondom. Hakniznak dizsikben és közben gazdagodnak (már aki.....). Ezzel szemben Ibolya tojik a pénzre, inkább zenekarral, élőben énekel amikor úgy tetszik neki és ahogy épp tetszik neki, azon az áron, hogy emiatt nincs sok pénzük - vagy talán nulla - reklámra. Ő ezt választotta, ennek tudatában van, de így döntött és kész. Veled ellentétben én ezért tisztelem Őt. Nem bohóckodik pénzért, nem nyalizik. És ha ő mindezért vállalja a következményeket, akkor szavam nem lehet. Beleszólásunk nincs. Ezt vedd végre tudomásul.

Luca 2006.06.19. 15:25:53

Jaj, Istenem. Hát elmondom, Nagyokos. Kb 1500-an voltak. TE mikor lennél képes 1500 embert összegyűjteni magadnak azért, hogy meghallgassanak vagy nézzenek valamit, amit TE alkotsz??? MIKOR??? És ráadásul még fizetnének is érte??? Nem is keveset... NEM HISZEM!!! Szóval fejezd már be a szánalmas számolgatásodat, majd ha Te nagyobb tömeget szedsz össze, akkor jelentkezz!! Bár lehet, hogy Lipótmezőn többen vannak, akik bámulva tekintenek Rád...

Luca 2006.06.19. 15:29:30

Egyébként Neked tényleg marha üres, unalmas, értéktelen és szánalmas lehet az életed, ha az jelenti a lényegét, hogy adatok után kutatgatsz, leskelődsz, és diadalittasan veszed tudomásul, hogy nem minden széken ült valaki. Megjegyzem, akik látták az üresen maradt székeket, azok bent voltak, nem???????

Évi 2006.06.19. 16:20:54

A http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=3838 elérhetőségen máris megjelent egy kritika, - természetesen pozitív -, a szombati koncertről.

Timi 2006.06.19. 16:55:27

csókolom életemben nem tanultam pszichológiát, de azt hiszem hogy az ilyen embereknek simogatja az önérzetét, amikor kedves, aranyos, szeretett és szeretni tudó embereket fel tud idegesíteni.pláne jó neki hogyha tudja is kezelni a helyzetet, és előnyt kovácsol belőle. én nem tudom, hogy ki lehet igazából nem is érdekel. Mindig lesznek olyan emberek akik csakis a rosszat látják meg valamiben, és azt is keresik. Lehet hogy akartukon kívül, és 100%-ig azt hiszik hogy jót tesznek. Azt firtatja, hogy hányan is voltak ott. na -1, mert én sem voltam ott testben, viszont +1 mert lélekben igen. Vagy +2 :) de mit érdekel az, hogy mennyien voltak? vagy hogy volt-e plakát vagy sem. Nem hinném hogy Neked szereznek, kedves Felszarvazott álmatlan éjszakákat az eladott jegyekből befolyt, és be nem folyt pénz. tömören: MI közöd hozzá? Elmentél, nem tetszett, kész. ennyi, nem kell belőle ekkora ügyet csinálnod. Te jó ég ha én mindent így szétkürtölnék ami nem tetszik.. 8) Szóval tényleg, ez a te saját véleményed, becsüld meg magadnak. Magadat..,hogy ennyien reagáltak a hozzászólásodra. Aki ott volt azért volt ott többnyire mert szereti Ibolyát, a stílusát, az előadásmódját. Ha nem szeretné, akkor nem menne el. aki volt koncerten tudja hogy mást énekel néhány helyen, stb. stb. stb. És akkor mi van? írsz egy verset, akkor az sem mindig pontosan ugyanazt az érzést és állapotot váltja ki belőled, mikor újra olvasod. egyébként szívesen beszélnék veled "élőben", mindig érdekeltek az ilyen emberek. A lelki világuk. Szívesen tanulnék a Te hibáidból.

Tomis 2006.06.19. 17:20:14

Hehe, Timi, mint pszihomókus ( ala Csernusné :)) Egyébként ráférne a srácra! Megszámolni 1500 pici kis négyzetet nem semmi teljesítmény! Talán még többen elismernék, mint Ibit szombat este...vagy legalábbis több ápolót venne igénybe ;)

Timi 2006.06.19. 17:24:07

8) nem lenni az. rám viszont rámférne. számolgatni jó,,,kicsi koromban, mikor vendégségben voltunk és untam az agyam akkor megszámoltam a bogárütőn a lyukakat. 8)

2006.06.19. 17:26:33

jaj egyébként, én annyira nehezen tudom elolvasni a kisbetűket ezzel az írással:((

Timi 2006.06.19. 17:28:20

ja én voltam az előbb is.

Tomis 2006.06.19. 17:36:57

Akkor inkább egy szemdoktorbácsi kéne nem, Timi? Rosszul rémlik, hogy kontaklecsód van?

Tomis 2006.06.19. 17:37:50

Jah lehet, hogy bőcs is vendégségben volt és unta az agyát.. bár ezt legalább meg tudom érteni :))

2006.06.19. 17:54:40

nincs kontaklecsóm:) sajnos. szem|műtétre fogok gyűjteni. számlaszámom: ...... 8)

Timi 2006.06.19. 17:56:31

és ismét én voltam az előbb is

szilvert 2006.06.19. 18:58:10

Nahát mik történtek, amíg nem voltam itt.. Sziasztok!:) Na akkor nézzük sorban: Luca a fehérvári mega3 koncert végülis 18 órakor kezdődött, és röviden ez egy összecsapott koncert volt, amiről persze nem a megások tehettek. Nem sokára írok beszámolót az elmúlt három napról, ott bővebben is kifejtem majd. Évi, köszönöm szépen a linket a zene.hu beszámolóhoz. Itt van újból, rá is tudok kattintani: http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=3838! Én nagyon jól éreztem magam a Margitszigeti koncerten, egyrészt a hangulat, ami ott kialakult, ahogy álltak fel az emberek (nem csak rajongók!) nagyon jó volt látni, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk, és ráadásul egy ilyen helyen, mint a Margitsziget, ahol sztem ez egyáltalán nem szokás. Aztán a meglepetés dalok, azok közül is a DUETT Bíró Eszterrel eszméletlen jó volt! Egyetértek Tomissal, szerintem is gyakrabban kéne vendégművészeket hívni, mert színesebbé teszik a műsort és izgalmasabb is ha vannak néha új, meglepetés dalok is. Bölcs, igen tényleg kb félház volt, de olvasd el pl Évi beszámolóját, ami a párjával történt a koncert alatt. Na látod itt van a lényeg! Még a nem rajongóknak is felkeltette az érdelkődését. Akik nem jöttek el, azok meg csak sajnálhatják, hogy kimaradtak belőle. Egyébként őszintén szólva csodálkozom, hogy pl a duettet Bíró Eszterrel meg sem említetted az írásodban, pedig kétségtelenül ez a produkció volt az est fénypontja (sőt megkockáztatom, hogy ez esetleg még neked is tetszett..). Itt látszik, hogy te semmiben nem vagy képes meglátni a jót, sőt mindenben csak a rosszat keresed és csakis azt teszed szóvá.. Ezért csak sajnálni tudlak téged.. ha más dolgokban is így viselkedsz, nem sok örömöd lehet az életben.. illetve lehetne, csak te ezt nem látod, mert nem is akarod meglátni.. A vasárnapi Pink koncert szintén a felejthetetlen kategóriába tartozik. Hihetetlen élmény volt! Elképesztő, fantasztikus, itt-ott egy kis Ibolya feeling-el is megtűzdelve! Minden várakozásomat felülmúlta! Bővebben majd a beszámolómban, valamikor a héten. :)

Luca 2006.06.19. 19:34:59

Szilvert, örülök, hogy szép hétvégéd volt!!

Balgákok!? 2006.06.19. 20:27:47

Akit itt balgán és szemellenzővel oktatnátok Ibolyából, ezt is (ugye, Anikó?) ő írta: "Debreceni varázslat Kéred a tükröt? Kérlek, parancsolj! Egyszerű, kipróbált darab, szándékosan még sosem torzított. Úgy látod majd Magad, mint Önmagad vagy. Nem másít "Tükröm, tükröm, ki a legszebb?" vezényszavakra. Még most derengnek benne nem rég múlt időd emlékképei: - mindenféle újságok cikkei, címlapjai - itt vagy, ott vagy - lihegő újságírók nem találnak, eltűntél - megvagy, itt vagy Tiszadobon, irulsz, virulsz - mágnesként, gyors sebtében pakol, rakod Peti is - dalolsz reggel, pengetsz este, ő Veled - meghallgatod, vicsorogsz, meglátván: előbb vonaglik, majd vigyorog - visszaadod - nem egyszer, újrakezdi - nem egyszer, bólintgatsz - mi lesz rajta, mi legyen rajta, szavazás - kevesebbel több az új, ez óhajtás - jön a Pici, jön a Peti, jön az Ibi, méhkas-hangya mindenki - jön a döntés: megoszoljon egyformán - nincsen koncert, csak CD lesz: kárpótlás - jön egy festő, képről lefest - Párizsban - büszkék vagyunk, majd elszállunk vágyunkban - szép képet küldsz BLOG-odba, majd kicsattansz számunkra - pár szavat írsz biztatót, malacfarknyi iktatót Debrecenbe kéne menni, mire várunk hát, el kell menni! Debrecenbe jöttél megmutatni nekünk: kasod bizony - vígságunkra - nem lyukas, így nincs mérges pulykakakas se, mi csak úgy kiugorhatna belőle. Nem láttunk, nem hallhattunk szemtől-szembe sokáig, de űrödet kiböjtöltük sokáig. Mindenki fel volt húzva ezen alkalomra, mint a toronyóra. Vártuk az innen-onnani jó hírek dalbani, szereplésbeni megerősítését: vidám vagy, szorgoskodsz a lemezen, jól megy minden, és épphogy jó emberek is vesznek körül. Reményünk: októberi terveid mind teljesülnek, vágyaink meg így szépülnek. Megkapjuk végre Tőled ezerszám az úgy vágyott barázdás hangtükröt, melyről majd kéjes gnóm fejünk csillog ránk. A csarnok nagy, de nem miatta nincs tele. Messze laknak emberek, üdülnek, szórakoznak, dolgoznak, utaznak, ezért e kép. A maradék helyet is délibábos meleg tölti ki. Aki ott van, zajosan és csapzottan, de jó reményekkel vár, Téged vár. Jössz is már! Veled egyformán várjuk már. Lenge, illő öltözék, megszokott karkötőiddel, ingeden pár gomb, mi deréktól begombolt, fityegők, íves nadrágláncok. Alakod kecses, kerek, feszes, csábító. Ott ring, ahol kell és ahol akarod. Akarod! Na és persze megint és megint és - sejtem - nem utoljára, ott van Rajtad a sapka, mit nem először írok már: utálok. Nem csak én! Tudom, nem is mindenki. "Csak" szép hajad és gyönyörű szemeid takarják. Miért van hát? Ezért? Mert a legszebbet Belőled nem látom, ezért utálom! Ha hallani Téged lehet, látni Magad miért nem engeded? A sapkád mára szimbólumá vált, ezzé váltottad, de kell-e mindig az Rajtad legyen? Utcán, hajón, meghitt társaságban ámbár legyen! Írtam már, üzentem már: TV stúdióban, színpadon - ritka kivétellel - leginkább ellenjavallt lenne. A mikrofon viszont - legnagyobb örömünkre - szinte testrészedé, végtagoddá vált. Jól áll Neked és egyre jobban is fog állni, mi nagy elégtételünkre van! Ámbár mindenkinek lehet ily paránnyi születési hibája!? Szia, Sziasztok! Izgulsz - mondod, izgulunk - tapsoljuk. Üzenjük egymásnak: hát megint együtt vagyunk. Csöndesít szóval, ujjal, szót kér - helyettünk és miattunk. Zajunk lassan némává lesz, zene végre felhangzik. Ibolya várva dalolni kezd. A második sor körül tart, de máskorhoz képest megint más hangon, mást és másként énekel, de bizony megint valami nagyon jól. Úgy, szívünk kútjába nézően! Meglepve bizsergünk ezen, mit észlel. A dal fokozós ívét szüntelen tovább rajzolja. Ütemre és dalívre tévedgetve tapsolunk. Nem ismerjük a dalt, soha nem hallottuk még Tőle, de mire vártunk, azt mindent egyre fokozva megad. Tudta Ő ezt, hisz ezért jött, mit mindebből megtudtuk mi is: "Neked játszom... Nincs több életem... Királynőd leszek"! Kérem a tükröt, adj még egy percet, s megkapod szívem, amit akarsz. Kérem a tükröt, csak mosolyt festek, s könnyeket szívem, amit akarsz. A porondra lépek, elönt minket a csend, ígérem, odadobom mindenem. S majd a szemedbe nézek, sosem volt képek, s egy nap már nem hiszem el. Csak neked játszom, szerelem, csak neked játszom, ne veszíts el! Neked játszom, minden szerepem, vigyázz rám, nincs több életem. Kérem a tükröt, játszunk szerelmet, vidd el hát szívem, amit akarsz. A szépet, a mocskot, a könnyűt, ki már megvolt, s akit csak álmod ölel, Megteszem szívem, amit akarsz. A királynőd leszek, gyémánt koronád. Fénybe oltom át az egész éjszakát. S a szolgád ha kell, ki korbácsot kér, csak arra vár, hogy porba alázd. Csak neked játszom, szerelem, csak neked játszom, ne veszíts el! Neked játszom, minden szerepem, vigyázz rám, nincs több életem. A porondra lépek, elönt minket a csend, igen hát, odadobom mindenem. A szemedbe nézek, sosem volt képek, egy nap már nem hiszem el. Csak neked játszom, szerelem, csak neked játszom, ne veszíts el! Neked játszom, minden szerepem, vigyázz rám, nincs több életem. Neked játszom, oh szerelem, neked játszom minden szerepem, Neked játszom, minden szerepem, vigyázz rám, nincs több életem. Akarhattunk, óhajthatunk mi is mást? Ez az a hang, ki másnak nincs, ez az az empátia, mivel egyre csak vesztünkre van. Még csak a dal felénél tart, de már mindenkit az ujja köré csavart, kezében tart, mozgat, elvarázsol, megdiderget. Hangja szárnyalására a tér minden irányban kevés. Nincs, ki még új meggyőzésre vár. Akár be is fejezhetné már a dalt, hisz a kiváltott érzésnél, hangja csodálatánál tovább mi van még? Széles gesztusokkal ugrik, pördül, huhog. Lágyan, mikrofont óvóan tapsol, minket csápolásra hív, illeg-billeg, aház, ragyog. Bábszínházi bábjai vagyunk mindahányan. Dala átformál, magához vonz, meggyőz, mint egy cicerói beszéd. Mit tud ez a lány még, ki tudja még? Elfeledkezünk trópusi hőről, ájulásról, csapzott hajunkról, magunkról. Szinte magunkon kívül vagyunk, mire már valamennyiünket rég Ő ural. Ám, dehogy él vissza vele: legyezget, simogat, cirógat, mosolyra bír. Magához int, akár tán karjainkba is fekszik. Velünk van és mindkettőnknek ez tetszik. Ő adja magát, mi meg magunkat. A dalnak a folytatásban is megerősített varázsos és egyértelmű üzenete van: jól érzi Magát, szeret énekelni, szeret minket, szereti Petyát, szeret mindenkit, kinek köze van eljövendő lemezéhez, de azért a közönségét egy kicsit még többel, jobban szereti. Az "üzenet" folytatása a lemezen lesz nekünk – híreli és mindazoknak, kik itt most bármi okból nem lehettek. Hallgatva és megcsodálva számára és számunkra is e testreszabott dalt - és remélve, hogy a korongon is viszonthalljuk majd -, lesz-e ki még őszkezdetig könnyen kibírja? Pedig ki kell bírnunk bő tartalékkal, hisz most már van-e ki máshogy gondolná: akkor fog CD-jével végleg és igazán megbolondítani mindannyiunkat ez a tehetséges, tündéri lány. Ám nemhogy tiltakoznánk érte, inkább alig várjuk már! Adja Isten: legyél csak a mi KIRÁLYNŐnk azzal az egy, de eljövendően boldog és sikeres életeddel!"

szilvert 2006.06.19. 20:30:27

Én nem felejtettem el..ezért is csodálkozom a mostani írásaidon, és hogy a duettet meg sem említetted..

Archívumból! 2006.06.19. 20:31:09

Meg ezt is (ugye, Anikó!?): "„Termékismertető” Oláh Ibolya 1978. január 31-én - Vízöntőként - Nyíregyházán, roma családban született. Mivel szülei hamar lemondtak róla, egy csecsemőotthon sokadik lakója lett. Később több gyermekotthonban is csak fuvallatnyi sikerrel próbálkoztak nevelésével Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de erre nem kimondottan fűzfavesszőként hajlott. 1994-ben költözött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat égisze alatt működő, több, mint száz gyermeknek és fiatal felnőttnek otthont adó tiszadobi nevelőintézetbe, amelynek szakiskolájában zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett, miközben önállóan próbálgatta énekhangja szárnyait és pengetgette gitárját. 2000-ben beiratkozott egy budapesti zeneművészeti szakiskolába, hogy az előadóművészi működési engedélyhez szükséges zenei szakképesítést megszerezze, de tanulmányait - az iskola Rá nem alkalmazható zeneelméleti ismereteinek hiányában - félbehagyta. A budapesti utógondozó otthonból bumerángként költözött vissza a sokkal otthonosabbnak tűnő tiszadobi gyermekvárosba, és az intézetnek helyet adó Andrássy-kastélyba. Itt, bár már az intézet hamu alatt szunnyadó parázskája volt, éveken át semmi mást nem tett, mint csak mások után rakott rendet. 2003 őszén jelentkezett a TV2 "Megasztár" márkanevű tehetségkutató versenyére, ahol tátva maradt a szája a zsűrinek, oly módon jutatta be magát a legjobb tizenkettő közé. 2004. január 3-án beköltözött a Megasztár-háznak is nevezett dalos dühöngőbe. A tehetségkutató versenyen - csontjai számának gyarapítása árán is - igazi közönségkedvenccé vált, és a döntőben legyőzője is csak az utolsó előtti helyen végzett. A verseny után a többi Megasztár döntőssel együtt - munkavédelmi szemüveggel a fején, hogy irigyei ki ne kaparják a szemét - lépett fel rendezvényeken, koncerteken az ország legkülönbözőbb helyein. Félve attól, hogy egynémely újságíró utána való lihegtében még meghűlhet, őket mind melegebb éghajlatra küldte. 2004. május elsején a Hazám című dallal, egy általa alkotott rockhimnusszal, beénekelte hazánkat az Európa Unióba, majd elbúcsúztatta a versenyekre olimpikonjainkat is. 2004. június 5-én Stinget, a világhírű popsztár, az a megtiszteltetés érte, hogy Oláh Ibolyával egy színpadon, több mint 400.000 ember előtt énekelhetett saját koncertjén. Azóta megjelent első nagylemeze, mely egy hét alatt arannyá változott. Sikeres lemezével várva várt országos turnéra indult. Közben aranylemeze - a BMG nagy csodálkozására - platinává nemesült. Énekesi pályafutása indulásakor is már számos elismerést kapott: - Az 1998-as TV2 Kifutó televíziós dalverseny második helyezett - Megasztár 2004 második helyezett - Esélyegyenlőségi díj 2004. április 08. - Rádió1 Megasztár Különdíj 2004. április 24. - "Sztár lett" - Gundel Művészeti díj 2004. május 05. - "Tiszadobért" kitüntetés 2004. június 13. - Aranylemez 2004. október 18., majd platinalemez hat hét után. Családi állapota szerint egyelőre nem férjezett. A vasbetonkeverő alkatú és motorozni jól tudó férfiak jó eséllyel kavarhatnak nála. Szívesen tölti szabad idejét futással és énekléssel. Evelinnel, ha találkoznak, szeretetből agyonharapdálják egymást. Kedvenc előadói, akikre szívesen néz fel: Alanis Morrisette, Keresztes Ildikó. Ők is viszont Rá? Kedvenc étele a húsleves, de azért gomba is lehet benne. Ezen kívül minden mást is megeszik. Különösen szereti a hülyeségeikkel frissen felsült újságírókat. A kedvenc focicsapata a Real Madrid, de Maga is szeret focizni. A legtöbb magyar énekesnek már eddig is bombagólokat rúgott. A spanyol klub egyelőre még - pénz hiányában - nem szerződtette. Kedvenc állata a kutya, de az ebeket is szereti. Szabad idejét egy (több se akadály) asztalra helyezett dobozos sör nézegetésével szívesen tölti, ami úgy hatalmába keríti, hogy végül meg is issza, ezzel nyugtatgatván meg önmagát. Egyesek szerint szinte eszi a cigit, mások szerint viszont csak szívja, de legfeljebb elméleti szinten és áttételesen foglalkozik a végleges leszokás gondolatával. A szájában a cigarettavég néha el szokott hamvadni. Álmaiban költöző gólya szeretne lenni, hogy dalolva bejárhassa a világot és ha eljön az ideje, még babát is tudjon hozni magának. Hiteles önvallomása szerint: "Van olyan ember, aki olyan, mint egy keresztrejtvény: hiányzik még vagy nyolc betű ahhoz, hogy meg tudd fejteni. Ezt nem azért mondom, mert annyira különlegesnek érzem magam, nem. Nem érzem magam különlegesnek, de olyan vagyok, mint az időjárás: egyszer tavasz, egyszer nyár, egyszer ősz és tél. Az emberek egy idő után megfejtik, hogy valójában milyen ember vagyok. Azért nem akarom elmondani, hogy fejtsék. Legyen egy keresztrejtvény. A magánéletben is egy nagyon vidám ember vagyok, vidáman megyek dolgozni is, szeretem a mosolygós embereket. Gyakorlatilag ilyen beállítottságú vagyok. Aki ismer, az megmondhatja, én ilyen vagyok; nem vesznek komolyan, de megértem őket, mert tényleg úgy viselkedem. Nem szeretem a feszélyezett, erőltetett dolgokat és ez ugyanúgy vonatkozik egy ilyen tévés felvételre. Komolynak akkor kell lenni, ha arra megvan az igazi ok!" Kikémkedett hitvallása szerint pedig a munkát úgy kell végezni, hogy az lázas tevékenységnek lássék, de semmiképp se fajuljon produktív munkává. „Használati” utasítása: - Ne nevettessük fölöslegesen, mert így is elég vigyori! - Ne vitatkozzunk vele, mert csak elszórtan lehet igazunk! - Ha csendet akarunk, ne adjunk a kezébe mikrofont, mert biztosan belebeszél! - Lemez- és vasajtó közelébe semmiképp ne engedjük! - Ne mondjuk Neki, hogy szép, mert ezt mindenki tudja! - Ne próbáljuk meg zavarba hozni, mert mi jövünk majd zavarba! - A kígyótól fél a legjobban, ezért jelenlétében ne szívjuk a fogunkat! - Csak akkor énekeljünk vele duóban, ha tudjuk: biztosan Ő lesz a jobb! - Ne vegyünk Neki ajándékba fülbevalót, mert ilyeneket nem lógat! - Ha éhesek vagyunk, ne kóstolgassunk előtte finom főztű töltött káposztát! - Csabi bácsik semmiféle küldetéstudattal ne környékezzék! - Magánéletéről túlon túl ne érdeklődjünk, mert megbánhatjuk a sajátunkat is! - Világslágert csak akkor énekeltessünk Vele, ha az az eredetinél sokkal jobb is lehet! Általános rendelkezések: Minden körülmények közt csak üzemszerűen szabad „használni”! A szakszerűtlen kezelésből adódó anyagi, erkölcsi és testi károkért felelősséget még áttételesen se vállal, idegen betegszámlát sem térít. Rendellenes működés esetén próbáljuk meg szeretettel, megértéssel, jóindulattal, és barátsággal resetelni. Ezúton köszönjük minden kedves vásárlónknak, hogy Oláh Ibolyát választotta. Áldja meg az Isten megelégedettségükben így együtt Magukat! Tisztelt legkiválóbb zene- és dalszerzők, most hozzátok fordulok. Az általatok most alaposan megismert Oláh Ibolya slágergyanús és kimondottan rádióbarát dalokat énekelne. Mi meg hallgatnánk… Van valamilyen értelmes ajánlat a tarsolyotokban?"

Anikó 2006.06.19. 20:58:07

Mondom én hogy elmenti wordben. :))))

Tomis 2006.06.19. 21:06:11

Úristen! ( nem neked szót bőcs :)) Ha nem haragszotok, nem olvasom végig, inkább elmegyek és megnézem a számomra tök érdektelen Spanyolország-Tunézia meccset, közben pedig berakom az első Ibi-cdt, ami a kezem ügyébe akad, és élvezem tovább felsőrendűségemet eme bírka nyáj felett, akarom mondani, itt alant ;) Ismétlem : ÚRISTEN! Mi ez, meg minek? Nem kéne neked inkább egy asszony, te, te emberállat? Sok a szababidőd? :))

Anikó 2006.06.19. 21:07:51

:))))))))))))))))

Timi 2006.06.19. 21:17:16

elolvastam, nekem tetszettek ezek. Bár én tudnék így fogalmazni meg minden. és amúgy egyébként ámbátor hogy hogynem mégiscsak megmittom én, Ez mire volt jó?

Évi 2006.06.20. 06:03:10

A mai Blikkben megjelent egy cikk Ibolyával kapcsolatban: http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=39507 Nincs benne semmi negatív, a szombati koncertben sem találtak kivetni valót.

szilvert 2006.06.20. 10:08:18

Köszi az infót Évi!!

Puritán 2006.06.20. 10:39:08

Lusta népség! Hát mégis tudtok ti ide írni ennek a Szilvertnek, ha megerőltetitek kicsit magatokat valamilyen közös cél érdekében! Helyes, emeljétek csak a blogja színvonalát! Megnéztem, soha nem volt ennyi idő alatt ennyi beírás a blogjában! Kedves Szilvert! Látod, ilyen egyszerű a dolog: kicsit megdörzsölöd a kiskutya orrát, aztán ettől mérges lesz és ha nem akar, akkor is elkezd ugatni. Persze ez Anikóra biztosan nem vonatkozik, mert az Ő hangja, mint a csergedező patak egy májusi rövid záporka után, mikor a szivárvány is rávetül, olyan, nem mint a kiskutya kölyöki nyelvelése. Nem tehet róla, hogy szívének mély háborgását, mit irántami szeretete dobja ver lelke legmélyén, csak emígyen tudja kifejezni, illetve pironkodva azt leplezni! Igaza volt a lélekbúvár halk szavú hozzászólónak, hogy ha a majmon szórakozni akarsz és az passzív, akkor nyelvet kell rá ölteni, mutogatni kell neki mindenféle ingerkeltőt, aztán ettől szórakoztató kunsztokkal jutalmaz. Köszönöm ezt nektek mindannyiatoknak, kik belementetek ebbe a játékba! Mondtam már, hogy egyébként a koncert nekem is tetszegetett? De attól még minden ezelőtti nincs visszavonva! :)))

Tomis 2006.06.20. 11:18:26

Egy költő veszett el benned ember! :))

aramis 2006.06.20. 13:00:03

Kedves Puritán! Van egy árulkodó kifejezésed :"lusta népség"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rendkívűl izes és gazdag ez a hozzászólás. Voltál már Ibolya blogjában régebben, mert ismerős a stílus ,de nagyon!!!!!!!! Csak akkor nem Puritán, volt a Puritán. Akkor is öröm volt olvasni írásaidat, írjál máskor is. írj novellákat , regényt. Igen láttató erővel bírsz. Legyél Ibolya krónikása!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! üdvözöl:aramis

szilvert 2006.06.20. 15:07:54

Évi, igazad volt! Nem júniusban lesz a Siófoki koncert, hanem JÚLIUSBAN! Infók az OIRO-ról: Az elkövetkező aktuális Oláh Ibolya koncertek a következők: 2006. június 22. 15:00, Nyíregyháza (zártkörű jótékonysági fellépés) 2006. június 24. 21:30, Orosháza, Gyopárosfürdő, Coca Cola Strandfesztivál 2006. július 26., Siófok, Coca Cola Beach 2006. augusztus 17., Balatonboglár, Szabadtér Tárgyalások folynak még a következőkről, ezek megerősítéséig azonban nem javasoljuk a nyaralásból történő soronkívüli hazautazást: 2006. augusztus 20. Kőbánya, Fesztivál 2006. szeptember 2. Újpest 2006. szeptember 5. Kapolcs 2006. szeptember 9. Makó, Hagymafesztivál .

szilvert 2006.06.20. 15:09:35

Györgyi, szeptember 2.!!!!!!!! :)))))

szilvert 2006.06.20. 15:34:15

Szeptember 5. Kapolcs!!!!!!!!!!!!! Kedvenc helyünk!!!!!!!! :))))))))) Bár ugye ezek még egyelőre a nem bizti koncik...

Györgyi 2006.06.20. 20:21:26

Igen láttam, hogy Újpest is felmerült, mint lehetséges helyszín és örülök neki!:) Jó lenne ha most az egyszer a koncert jönne "házhoz"! Bár végülis már Gyöngyös is elég hazai pálya volt!:D

Béla 2006.06.20. 20:37:15

Kedves Évi! Nagyon szégyellem magam, mert szeretem, és jól ismerem Szilvertet, mégis mostanában keveset olvasgatom a blogját. Gondoltam, most benézek, hátha elkészült a szigeti beszámoló. Igaz, hogy arra még várnunk kell, de egy csöppet sem bántam meg, mikor ráakadtam az írásodra, melyet remélhetőleges utólagos engedélyeddel bemásolok az OIRORA. Fantasztikusan tetszett! Kirázott a hideg, és ismét átéltem a Chicago nyújtotta élményt. Köszönöm. Béla

Luca 2006.06.21. 12:58:49

Úristen...DE sajnállak. Hogy valakinek ennyi ideje legyen???!! Elképesztő... és egyébként mit jelent az, hogy "Luccana"? Mert nem ismerem a kifejezést, de lehet, hogy az én hibám, sőt, ahogy Téged ismerlek, biztos...;)

szilvert 2006.06.21. 13:09:08

Luca elötti bejegyzés törölve, mert többekre nézve szándékosan sértö és gúnyos megnyilvánulásokat tartalmazott.

Luca 2006.06.21. 13:48:42

Köszi, Szilvert. Kárba ment a munkája, pedig legalább volt mit csináljon néhány órán keresztül:) És nem félek, mert úgyis bemásolja majd újra, és ír még nekünk ilyet.Szegény.

Timi 2006.06.21. 22:40:36

haaaaaaaaaaarc 8)

Évi 2006.06.22. 09:00:05

Kedves Béla! Tegnap vidéken voltam, éjszaka értem haza, csak most volt egy kis időm nézelődni a neten. Egyáltalán nem baj, hogy bemásoltad az irományomat az OIRORA. Egyébként a férjem tényleg tetöltötte Ibolya összes elérhető dalát. A budapesti koncertekre biztos, hogy el fogunk menni, és akinek csak tudjuk, ajánlani fogjuk ezt a jó zenét. Én attól borzongtam meg a koncerten, amikor láttam, hogy elindul lefelé az a sok ember, és csak mennek-mennek..... Neked, és persze a többieknek is ajánlanék valamit. Nem tudom, hogy szoktátok-e olvasni a "PREMIER SZÍNHÁZ + AZ EGÉSZ VILÁG" című újságot. Annak a június-júliusi számában (még kapható az újságárusoknál) van egy 3 oldalas riport Ibolyával. Szerintem jó, és nem bulváros. Ebből idéznék néhány sort: " ... Riporter: A zenében masszívan a rockra épít. Ibolya: Sokrétegű műfaj ez, nem kell tartani a beszűküléstől. A blues is hihetetlenül gazdag tárházat ad. És meg kell mondanom, hogy az erdélyi népdalokat nagyon szeretem, ezekből is akarok énekelni....." Egyébként ebben az újságban sok jó, színvonalas cikk van, és többek között egy képriportból, ahol Ibolya és Bíró Eszter együtt vannak lefényképezve a 2006 évi Gundel-díj átadó gáláján, az is kiderül, hogy Ibolyát megelőzően 2003-ban Bíró Eszter volt a kategóriagyőztes. Ha valami érdekes vagy jó dologra akadok, egyelőre Lucánál vagy Szilvertnél fogok jelentkezni. Üdv, Évi

szilvert 2006.06.22. 09:52:15

Köszönjük Évi, majd megpróbálom megszerezni én is azt az újságot. Az idézetedből ítélve tényleg nem egy "szokásos" cikk lehet.. Azt hiszem hasonlót éreztem én is, amikor jöttek le az emberek, volt egy pillanat, amikor egyszerre nagyon sokan megindultak és pont akkor néztem hátra...jó érzés volt látni.. :) .

Zoé 2006.09.20. 14:35:18

Sziótok! A Margitszigeti koncira én momentán Kandech Evelyne miatt mentem el. Nekem semmi bajom Ibolya személyével és még a viselkedés kultúrája sem érdekel. Hangja van, és ha az valakinek teccik, hát hallgasssa.

underground 2006.10.09. 10:51:02

Evelin sokkal jobb nála, értem ezen a zenei ízlést, a kifinomult stílust, a hangszínt. Azért az nagyon lejön, hogy Evelin zenei iskolázottsága magasszintű, zenei intelligenciája, pedig egyedi.

Fruzsi 2007.01.29. 09:33:30

P!nk a legjobb
süti beállítások módosítása