2006. április 22. Nagykanizsa - kívül vagy belül… de hát kérdés ez nekünk?

folyt. köv. hamarosan...azaz most

Na, hát akkor következzen valami kis beszámolóféleség a múlt hétvégéről. Igazság szerint mostanában elég sok dogom van, ezért nem volt időm eddig írni, meg mást is kell irogatnom, sulis dolgok stb, de azért mostmár valamit csak kéne írni.. 

Na szóval, már pénteken felmentem Pestre, mert Györgyivel elhatároztuk, hogy felderítjük a Margitszigetet, azon belül is a szabadtéri színpadot, de végülis nem nagyon láttunk belőle semmit, mert teljesen le van zárva. Mindegy, legalább kirándultunk egy jót , utána este pedig elmentünk a Hass Alkoss Klub rendezvényére a budai Jókai Klubba. 

Aztán eljött a szombat, a koncert napja.
Ahhoz képest ahogy elterveztük, egy kicsit megfogyatkozva indultunk neki nagykanizsai utunknak. Egész pontosan hárman: Györgyi, Bea, és én. Vonattal mentünk, és szállást foglaltunk egy éjszakára, illetve foglalt nekünk Szilvia, aki sajnos végül szintén nem tudott velünk tartani.

Fél 1-kor találkoztunk a Déliben, megvettük a jegyekeinket, majd felszálltunk a vonatra, ami fél óra múlva indult. Én már előre felszerelkeztem térképekkel, meg menetrendekkel, viszont a lényeget nem elfelejtettük felírni??? Hol lesz a szállás?? Hát persze, hogy elfelejtettük megnézni indulás előtt. Sebaj egy telefonnal kiderítettem mindent.  Útközben jól elbeszélgettük, zenét hallgattunk, meg ismerkedtünk Beával, mivel ő most először jött velünk koncertre! Sőt!!! Ez volt élete első Oláh Ibolya koncertje! Ezért nagyon izgatott volt és nagyon várta!

Fülkés kocsiban ültünk, egy darabig mienk volt az egész, de aztán nem sokára 2 mormota is felszállt, és végigaludták az utat. Illetve lehet, hogy csak úgy tettek, mert mikor halkan megjegyeztük, hogy ez az alvókocsi, vagy mi.., azt meg nem meghallották?  Na mindegy, vicces volt.

Jó 3,5 óra múlva végre megérkeztünk a nagykanizsai állomásra. Megcsodáltuk a gőzőst, majd elindultunk a szállásunk felé, illetve aszittük arrafelé..egy dalabig jó irányba mentünk, de aztán „Jobbra, aszongya a térkép jobbra a Zárda utca arra van!” Erre jobbra egy fia Zárda utca nem volt sehol, mint kiderült aztán az ellenkező irányba kellett menni, ugyhogy rossz a térképem!!

Najó az utca már megvan, de ott meg még a világért se lehet normálisan követni a házszámokat, nem páros-páratlan oldalak voltak, de még nem is sorba ment a számozás. Tiszta matematikai rejtvény volt az egész.  Lehet, hogy egy számsorozat kombinációval kellett volna kitotóznunk, hogy hol is van a 2. szám, de úgy döntöttünk inkább megkérdezzük a 3 idős nénikét a parkban. Ők helyiek voltak és csak egy köpésre a szállónktól, mégis majdnem veszekedés tört ki közztük, mikor feltettük nekik a kérdést. Aztán a győztes tanácsát megfogadva elindultunk valamerre, és csodák csodájára pár méter után feltűnt előttünk a diákszálló! Éjjen!!!! Megérkeztünk!

Egy 4 ágyas szoba volt lefoglalva, de csak 3-an mentünk ugye, így aszittük többet kell fizetni, de szerencsére itt nem per szobára számolták a díjat, hanem per kopf.  Így elég jó áron megúsztuk, és a nénike is nagyon kedves és segítőkész volt. Kívülről egy külön ajtón kellett bemenni a lakosztályunkba, ahol is míg a többi ajtón belül „Dohányozni tilos” volt, nálunk „...hány..ni tilos” szerepelt. Hát jó ezt megígértük.  Az ajtóbezárással adódtak kisebb zűrök, túlságosan is be lehetett zárni, de végül megtanultuk kezelni, illetve Bea megtanulta, ő volt a kulcsfelelős a továbbiakban. Nagyon jó kis szobát kaptunk, rendkívül csendes, békés, kellemes helyen egy szép tisza szobácskát zuhanyzóval wc-val együtt. Szóval a szállása igazán nem lehetett egy szavunk se! 

Eléggé elfáradtunk az úton, úgy végigdőltünk az ágyakon, mint akiket kiterítettek!  Kifújtuk magunkat, pihentünk, ettünk, majd lassan mehetnénk, nem? De, igen, igen!  Összeszedtük magunkat és célba vettük az Erzsébet teret. Útközben megálltunk egy hőlégballon felfújásnál, amit fel is engedtek kb 4 m-re a föld fölé, de tovább nem, mert ki volt kötve. Érdekes volt..

Nemsokára elértük a Városi napok valódi helyszínét, az Erzsébet teret. Nézelődtünk, egy halom ember, sörsátrak, kirakodóvásár..de hol a színpad, konkrétan a Nagyszínpad? Mert elvileg kellett volna lenni Kisszínpadnak meg Nagyszínpadnak, de mi csak egyet láttunk, ami igazából nagynak kicsi volt, kicsinek meg inkább nagy.. Aztán mivel a másik olyan kicsi volt, hogy fel sem tűnt nekünk, ezért úgy döntöttünk, hogy akkor biztos ez a nagy.  Valami népzene vagy én nem tom mi ment a színpadon, és még volt kb egy óra a kezdésig, ezért leültünk még iszogatni egy kicsit, meg felderítettük a wc-t.

Kb fél órával a koncert előtt, na már talán közelebb kéne menni. Közelebb is mentünk, de…mit látnak szemeink??? A színpad mellett balra egy pici sátorban valami jegyeket számolnak, és rajta a felirat: Oláh Ibolya koncert ÜLŐJEGY!!!!!!!!!!!!!!  Miiiii??????????????????????  Nem akartuk elhinni, hogy itt is, még egy ilyen fesztivál szerű szabadtéri ingyenes rendezvényen is??   Meg is kérdeztük, hogy ez most ugye csak vicc, mikor egész nap is voltak a színpadon koncertek, és egész eddig megvoltak az emberek szék nélkül, miért pont Ibolya koncertjére kell telerakni a színpad előtti részt székekkel, aki köztudottan utálja ha ülnek az emberek, pláne közvetlenül a színpad előtt…?  De a nőci felvilágosított minket, hogy ne is álljunk oda, mert a színpad előtti betonplacc bizony végig lesz rakva széksorokkal, akármi is lesz…Teljesen ledöbbentünk, és már csak reménykedtünk, hogy ha egyszer ingyenes amúgy a koncert, akkor nem nagyon fognak venni jegyeket, csak azért, hogy ülhessenek. Hát sajnos tévedtünk…

Amint kezdék behozni a felszereléseket a színpadra, megjelentek a biztonségi őrök és szalagokat húztak a színpad körül kb 6-7 méteres távolságban. Mi ugye belül voltunk, meg még elég sokan, de az őrök csak tessékelték ki a népet. Elhatároztuk, hogy semmiképp nem megyünk ki.

Közben ismerős arcokat pillantottunk meg a színpad oldalánál, Lucáék voltak, természetesen szintén a szalagon belül, odamentünk mi is, és egyesítettük erőinket!  Egyre többen odaálltak még mögénk, majd bő fél órás huzavona kezdődött a biztonsági őrökkel! Egyszerűen hihetetlen volt! Közben persze csak hozták, hozták be a székeket középre…és ültek le az emberek, megtellett az összes szék, de a színpad előtt még így is maradt egy kb 2 m-es üres rész is.

A biztonsági őrök meg csak „Lányok lécci menjetek a szalagon kívülre” vagy…”Vegyetek ülőjegyet!” „De mi csak itt a szélén szeretnénk meghúzni magunkat!” „Nem fogjuk bántani Ibolyaát megígérjük, becsszó!” „És tényleg itt maradunk oldalt, látni fognak tőlünk az ülők” „De lányok, nekem el kell számolnom a főnökömmel..lécci..” „Te meg hova viszed azt a sört?” „De egy rock koncerten ülni??!” „Ibolya ezt nem szereti, ha ülnek!” „Én is tudom, de lányok..” „Jó de ha Ibolya hív minket, akkor előre mehetünk?” „Nem.” „Aha..” És kb ez ment több, mint fél óráig, komolyan megfordult a fejemben, hogy emiatt csúszott a koncert.. Na végülis kiegyeztünk abban, hogy elénk tesznek 4 széket, arra 4 embert ráültettek, és azok mögött a székek mögött kell nyomorognunk vigyázállásba, mert hogy máshogy nem igen fértünk el..”Jó persze, ez nekünk tökéletesen megfelel, köszönjük szépen..tényleg ” Oké, lányok, akkor megegyeztük, mi is szeretjük ám az Ibolyát, csak tudjátok, a főnökeink..” „Igen, persze, de nekünk tökéletesen jó lesz itt oldalt a szalgon belül..köszönjük!”   

Végre végre, a kiegyezést követően elkezdődhetett a koncert, elindult a Még él még, bejött Bence, majd Ibolyaaaaa!  Végignézett a közönségen, székek és üresség elől, természetesen nem tetszett neki, majd nem sokára észrevett minket oldalt, elmosolyintotta magát és integetett, hogy menjünk be. De hát itt vannak a székek előttünk és megígértük, a bácsiknak…nem lehet..

Nem lehet?? Dehogynem! Mit nekünk egy 4 székből álló akadálypálya? Megindult az első emberke, akinek Ibolya a színpadhoz érkezésekor a tenyerébe csapott. Igen, megcsináltuk!  Fél perc múlva a színpad előtti ürességet, mosolygó, éneklő, csápoló emberek tömege töltötte meg. Mögöttünk persze a székesek..Ibolya: ”Kényelmes..?”

Ezek után aztán végleg elszabadult a hangulat, Ibolya fantasztikus energiákkal bombázta a közönséget. Ugrált össze-vissza, nagyon elemében volt, igazi bulizós hangulat kerekedett végül! Ott volt Pisti is, aki a szinpad szélén csápolta végig a koncertet!

A hangosítás, nem volt a éppen topon, bár lehet, hogy csak közvetlenül a színpad előtt voltak ilyen gondok. De a hangulat azt hiszem mindenért kárpótolt!

Ibolya most is azokat a  számokat énelekelte, amiket szokott, kivéve az Ördögöd van, az mostanában, egy ideje már nincs.. Ráadásnak pedig természetesen a Magyarország, és a Nem kell. Illetve, bocsánat, természetesen nem a Nem kell, hanem az Édes méreg!  Köszi a javítást Györgyi!

Koncert közben végignéztem az egyik biztonsági őr arcán.. döbbenet és csodálat látszott rajta, miközben Ibolyát figyelte. Gondolom neki is eszébe juthatott, hogy most ezért marha fontos volt az elején az a végtelennek tűnő kötekedés..

A koncert után a színpad mögé mentünk, Bea mindenképpen szerette volna dedikáltatni a CD-it, egyiket anyukájának, másikat saját magának. Ahogy mentünk a tömeggel, egyszer csak durranások, fények, tűzijátééééék! Györnyörű és viszonylag hosszú rendkívül látványos tüzijáték zárta a 2 napos Nagykanizsai Városi Napok rendezvényét. A végén a Városházán több perces görögtűz is volt, közben pedig az addig elég síri hangulatú zenét, felváltotta Oláh Ibolya Magyarország c. száma, ami gyakorlatilag feltette a koronát az estére. A végén már tiszta augusztus 20.-a feeling urlakodott a levegőben!  

Ezután még beszélgettünk kicsit a többiekkel, majd megnéztük mi újság a dedikálásnál, így kb 1 órával a koncert vége után. Hát Ibolya még mindig nem látszott ki a rajongók és persze az elmaradhatatlan biztonsági őrök gyűrűiből , akik nemcsak örizni védeni álltak oda, hanem autogrammot is kértek maguknak és gyemekeiknek.  Vártunk még, majd amikor kicsit oszlott a tömeg, Bea is odajuthatott végre Ibolyához.
És persze a mi Csillánkra is gondoltunk: Boldog névnapot Drága!  

Ezután elköszöntünk még Ms-éktől, majd hazafelé vettük utunkat, illetve ideiglenes szállásunkra.
Én szokás szerint legalább fél 3-ig nem tudtam aludni, hiába próbáltam. Reggel 6-kor meg már fenn voltam és nem tudtam visszaaludni, így egész hazaúton álmos voltam. Mindegy ez más az én problémám, bár nem mintha nagyon érdekelt volna mondjuk.
Reggel leadtuk a kulcsokat, kigyalogoltunk az állomásra, majd mivel még volt egy kis idő indulásig, leültünk picit, enni-inni. A hazaúton már nem volt olyan szellős helyünk a vonaton, mint odafelé, épp hogy találtunk ülőhelyet, de azért jó volt a hazaút is. Én Fehérváron leszálltam, bár alig ismertem meg az állomást, most, hogy így a másik irányból jöttem, és nem Pest felől.  Györgyi és Bea pedig mentek tovább a Keletibe. 

Sajnálom, de csak ennyi képem van, pedig szerintem készültek nagyon jó fotók is a koncertről, beleértve a közönséget is, szóval azok biztos jobban visszaadnák a koncert hangulatát, csak sajnos szerintem azok nem jutnak el hozzám egyhamar...de még ebben az évben talán, remélem , akkor majd pótolom, vagy itt, vagy...máshol

Addig is nézzetek be Lucához is, ő is ír beszámolót, meg talán nála lesz több kép, úgy láttam Anikó elég sokat fényképezett koncert alatt is.

Mindent összevetve nagyon jól éreztem magam ezen a hétvégén, és nem csak Ibolyának és a koncertnek köszönhetően. Köszi mindenkinek, aki akár csak egyetlen pillanattal is hozzájárult..

Szerző: szilvert  2006.04.24. 13:07 52 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr396383087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe 2006.04.24. 18:15:54

folyt. köv. hamarosan... Jó, jó, de mikor? :)

Bea 2006.04.25. 00:24:25

Természetesen belül! :D Jaj de jó volt! :D Hogy ment a powerpoint?

Rossi 2006.04.25. 20:17:30

én már nagyon várom a folytatást:... pusssz

csilla 2006.04.25. 21:37:18

Én ugyan nem lehettem ott a koncerten,de azt hiszem mindezek ellenére ez lesz számomra az egyik legemlékezetesebb!!!!!! Köszönöm Nektek!!!!!

csilla 2006.04.25. 21:38:50

Szorítsatok hogy Budaörsön Én is ott lehessek Veletek,mert nagyon szeretném!!!!!!!!!

Leves 2006.04.26. 15:17:12

Leves Akkor még egy picike érvet hadd hozzak fel annak megértetésére, hogy Ibolya az én véleményem szerint is miért szórja két kézzel értékeit és lehetőségeit teljesen haszontalan és bizony nagyon sokakat kiábrándító módon. Van, aki olyan tehetség híján, mint amivel Ibolya született az éneklésben, oly következetes és céltudatos munkával, hogy az orra vére is akár elfolyhat, soha nem fog Ibolya mostani szintjére felkerülni. Tudnék ilyeneket, akik éveken át ezen erőlködnek, itt felsorolni. Az ember becsüli őket ezért. Ott van példának, de igaz, kicsit más apropóból Király Linda, aki valamilyen szinten sikeres, akinek a sikere érdekében nem csak Linda, hanem az egész családja áldozatokat hoz évek hosszú során. Az óhajtott siker mégse akar igazán megjönni! Na most, ezek után látva egy olyan őstehetséget, mint Ibolya, aki pontosan ellenkezőleg: mindent megtesz, hogy esélyeit egyre önmaga csorbítsa, ugyanolyan kitartó, de saját Magának ártó vargabetűivel, maholnap végleg kiábrándul már belőle az ember. Nem értjük, hogy a jó „nyersanyagából” miért nem a legjobbat igyekszik kihozni, miért elégszik meg a morzsájával is? Egyszóval: egy kilogrammos aranyrögből lehet sarlót is készíteni, meg királyi koronát is. Hát akkor miért nem a korona a cél? Nem kell azokat elítélni, akik Ibolya ilyen lehetőségeit látva elszomorodnak, hogy ez a lány az Istennek se akar ebbe az irányba menni. Inkább tetováltat, inkább focizik, inkább cigizik, inkább iszogat, inkább beledumál saját lírai dalaiba, inkább sapkában jelenik meg Töröcsik Marinál, inkább kockás rongyot köt a derekára, inkább szinte leszakajtja magáról a farmert, inkább nem tanul angolul, inkább nem szerzi meg a jogosítványt, inkább nem csináltatja meg a fogát, inkább butaságokat nyilatkozik, inkább idő előtt elköszön a dalaitól, inkább sorozatban mondja le a koncertjeit és inkább úgy jelenik meg több száz ember előtt a Rádióban, mintha kukoricát morzsolt volna a falu szélén mamikával. Ahol most tart, az korábbi éhezős életéhez képes egy kánaánnak felel meg, egy óriási kontraszt, mely a jelek szerint annyira kielégíti, hogy egyszerűen nem is látja a potenciális csúcsot, ahova eljuthatna, de eszében sincs ezért kitartó, pozitív lépéseket tenni. Nem kell hát az ezen értetlenül meditálókon csodálkozni! Még akkor sem, ha ellenérvként - rossz ellenérvként - felhozzák, hogy de milyen rengetegen szeretik így is Ibolyát! Szerintem akkor is lehetne valamennyi emberre hivatkozni, ha Ibolya minden fellépésekor a feneke megmutatásával köszönne el. Csakhogy ez a tömeg a lehetségesnek csak egy kis elszigetelt csoportja lehet. Hát nem „ezért van a leves", ahogy azt Novák mondta a duójuk után.

Bea 2006.04.26. 21:27:14

Sziasztok! Jaj mikor jön már Budaörs! :) Alig várom! Remélem Csilla te is eltudsz majd jönni! :)

Timi 2006.04.26. 22:28:21

elgondolkodtato.. de akkor is Ibolya jeeeeeeeeeeeee ;)

szilvert 2006.04.26. 22:40:24

Sziasztok! Bocs, de nem nagyon volt még időm beszámolót írni...majd azért előbb-utóbb lesz valami, legalábbis valami kis szöveg, mert képem nincs több sajnos. Kb 5-öt csináltam csak és azokból is csak ez az 1 sikerült jól, szóval kénytelenek lesztek ezt nézegetni. :) Bea: úgy érzem jól sikerült, köszi, nem is izgultam közben és a tanár aszonta a végén, hogy "it was a very well presentation!" Úgyh sztem jó volt..:) Csilla: Én nagyon szorítok neked, tudod..remélem a meglepink pozitív hatással volt az immunrendszeredet is! ;) Pusssssz .

Bea 2006.04.27. 01:00:59

Szilvert ennek örülök, bár biztosak voltunk benne hogy jó lesz! :) De jó jövőhét szombat már máj.6! De gyorsan megy az idő! Igen én is kiváncsian várom a beszámolód! :)

Bea 2006.04.27. 01:02:02

A cím mindenesetre nagyon találó! ;)

Evi 2006.04.27. 05:53:17

Szisztok! A Színes Bulvárlap honlapján: www.szinesbulvarlap.hu tegnaptól szavazni lehet a legjobb zenei előadóra. Köztük van Ibolya is. Ha gondoljátok adjátok tovább az infot, és szavazzatok!!!! Üdv, egy új rajongó

szilvert 2006.04.27. 10:57:51

Szia Évi! Köszi szépen az infót! Örülök, hogy idetévedtél, mint új rajongó, várlak máskor is, ha van kedved nézz be! :)

Timi 2006.04.27. 17:00:11

Ibolya:) jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)

Bea 2006.04.28. 00:32:09

Sziasztok, Most olvastam hogy Ibolya margitszigeti koncertje után, másnap Júni 18-án Pink lesz a Kapcsolat koncerten! :D Pedig már azt hittem hogy soha nem jutok el Pinkre, azután hogy kihagytam az itteni rendes koncertjét! Biztos nagy lesz a tömeg, de nem baj megéri :D Ajánlom mindenkinek! :)

Evi 2006.04.28. 05:16:29

Nézzétek meg a szavazás állását. A Csipa rajongók úgy tűnik, hogy éjszaka nem alaudtak, mert korán reggel már Ő vezet. Szavazzatok!!!!!

szilvert 2006.04.28. 10:51:41

Igen, igen, hajrá szavazzuuuunk! SZAVAZÁS IDE KATTINTVA! .

szilvert 2006.04.28. 11:13:15

Bea, én is tegnap olvastam és egyből eszembe jutottál, gondoltam, hogy nagyon fogsz neki örülni! :) Amúgy ma este 7-kor hallgathatsz Pinket a musicRADIO-ban is: http://musicradio.hu .

Evi 2006.04.28. 15:56:27

Hahó! Szavazzunk!!!! Elkezdett a Tankcsapda is feljönni, Ibolya pedig egyre csak csökken!!!!!!

Györgyi 2006.04.28. 18:14:45

De jó!!!! Már azt hittem sosem jön el az a hamarosan!:) Köszi!!!! Nem kötözködésképpen, de a ráadásszámot egy picit elírtad. A Magyarország mellett most is az Édes méreg volt.:)

szilvert 2006.04.28. 18:26:35

Hoppá, bocs, igazad van, elírtam, de már javítottam, köszi! :) És köszi az értesítést is a keresztmacskám születéséről! Nagyon örülök neki! :) Ha találkozol vele feltétlenül add át üdvözletemet! Este pedig: igen, megyek a gmail-re, (ahogy te írtad) :P:))) Pussz És ahogy Évi mondja szavazzatok!! :) SZAVAZÁS IDE KATTINTVA! .

Györgyi 2006.04.28. 18:45:36

Hűha, tényleg ezt írtam? Nem baj, lényeg, hogy értetted!:)

Bea 2006.04.29. 01:20:09

De jó, köszi Szilvert a beszámolót! :) Fel elevenítette a szuper koncertet meg hétvégét! :) Hát igen tényleg izgultam előtte! :) Nem is kicsit.... És hogy most mit mondok utána? " Egész jó volt!" :D Rendesen meg adta a hangulatot az amikor az Ibolya mondta hogy mért nem megyünk a szinpad elé! Olyan természetességgel és ellentmondást nem tűrő hangon mondta hogy én éreztem hülyének magam hogy mit állok ott a székek mögött! :D Hú és hogy rohantunk oda! :D Azt már tudja valaki hogy a hétvégén hol lesz Budaörsön a koncert? Üdv Bea

Luca 2006.04.29. 09:37:58

Sziasztok! Szilvert, nagy voltál most is!! Persze, én is írok majd, és teszek fel képeket, de most épp haldoklom:) Vagyis picit megfáztam, nem nagy ügy. De már írnám a beszámolómat, és szerintem ez ma maeg is fog történni. PUSZI!!

Rossi 2006.04.29. 15:38:34

ez király koncert lehetett!! Csilla remélem sikerül jönnöd Budaörsre! Pussz mindenkinek

szilvert 2006.04.29. 15:55:12

Luca, először is gyógyulj meg gyorsan, aztán várjuk a tiédet is! ;) Jobbulást! .

szilvert 2006.04.29. 16:10:22

A ZALAI HIRLAP a Nagykanizsai Városi Napokról és Ibolya koncertjéről Színes főtéri kavalkád Nagykanizsa - A szervező Régi Jó Hagyományteremtő és -őrző Egyesület jóvoltából minden korosztály talált kedvére való programot, így nagy érdeklődés kísérte a Város Napja szombatját is. - Nagykanizsa, az otthonunk első írásos említésének évfordulóját ünnepeljük - mutatott rá szónoklatában Litter Nándor polgármester. - A Város Napja mindennapjaink része, egy csodálatos fesztivál, az együttlét örömünnepe. - A forgalomtól elzárt Fő utcán nagy sikert aratott a motoros streetfighter-show, valamint a kanizsai tűzoltók humoros bemutatója, mellyel a megalakulásuk 135. évfordulóját idén ünneplő lánglovagok kápráztatták (s áztatták) el a közönséget. A kézművesek kirakodóvására és az Első Főtéri Kóstoló szombaton sem panaszkodhatott érdektelenségre, s a Hétrét Zenekarral startoló Világzenei gála is sokakat vonzott. - Hát még Oláh Ibolya esti élő koncertje! A Megasztárban feltűnt előadó az Édes méreg című lemeze bemutatójával varázsolta el az Erzsébet teret dugig megtöltő közönséget, majd látványos tüzes produkciók tettek pontot a Város Napja idei rendezvénysorozatára. Folytatás jövőre - illetve az idei év további kanizsai szabadidős programjain! (a cikk felkutatásáért köszönet pillangónak) .

szilvert 2006.04.29. 16:12:11

Bea kérdésedre a válasz: (köszi pillangónak és edusnak) IX. Budaörs Fesztivál 2006. május 6. (szombat) Helyszín: szabadtér -a Szabadság út Károly Király út kereszteződésében felállított nagyszínpad 15.00: Sebő Együttes koncertje 16.00: Kaláka Együttes koncertje 17.30: Torres Dani Trió koncertje 18.00: Oláh Ibolya és zenekara koncertje Tel.: 30/222-8609 TÉRKÉP IDE KATTINTVA!! Odajutás: "A Móricz Zsigmond körtéren kell felszállnod a 40-es buszra, ami a Fesztivál miatt módosított útvonalon fog közlekedni, de ettől függetlenül neked a 18. megállónál, a Károly király utcánál kell leszállnod (jobbra lesz egy templom, azután, de be is fogják mondani.)" (edus, OIRO) .

csilla 2006.04.29. 23:12:40

Jó volt olvasni a beszámolót,sajnálom hogy nem lehettem részese a bulinak!!!!! Köszönöm Nektek és Ibinek a meglepit,bízom hogy segít abban hogy szombaton végre Én is Veletek tomboljak!!!!! Eddig bejött,de már kényszerképzeteim vannak!!!!! Számolom a napokat!!!!!! Sok puszi és remélhetőleg hamarosan találkozunk!!!!!!!!!

Györgyi 2006.04.29. 23:48:06

szilvert! Látom felkészültél a budaőrsi útra.:) Jól tetted, mert tavaly a budaőrsi fellépésre vezető utunk wpetyával nem alakult éppen zökkenőmentesre!:) BKV-val pedig még soha nem jártam ott. De így már majdcsak odatalálunk, szerencsére edus elég szájbarágósan leírta!:) Sőt, ha én véletlenül mégsem tudnék menni, nélkülem is simán odatalálsz!

Bea 2006.04.30. 01:04:33

Ne aggódjatok lányok én évekig pont abban a megállóban fordúltam meg naponta.... Ismerem azt a környéket! Csak nem tudtam hogy pontosan hol lesz a rendezvény, de így már tiszta! Csak ne találkozzak a volt párommal! :( Majd takarjatok! :) Ibiért mindent... :D

Bea 2006.04.30. 01:09:21

Szilvert, van egy kép ami nem jön le nálam teljesen! Ez csak nálam van így? A hőlégbalonos! Györgyi hogy hogy még sem tudnál jönni? :( Üdv

Luca 2006.04.30. 09:39:57

Nálam okés minden kép:)

szilvert 2006.04.30. 10:48:30

Györgyi, hogy simán, azt az én esetemben azért inkább ne jelentsük ki ilyen nyilvánvalóan..:) De azért remélem tudsz jönni! Ha mégsem, Beával azért csak odatalálunk és ne aggódj Bea majd takarunk, ha arra kerülne a sor! :) Amúgy nálam is látszik minden kép, lehet, hogy csak idő kérdése és nálad is bejön teljesen. Csilla: Budaörsön mindenképpen találkozunk! ;) .

Györgyi 2006.04.30. 12:21:50

Bea! Rajtam kivülálló okok miatt. Te is ismered őket... Szerintem már az agyatokra is mentem vele!:)

Bea 2006.04.30. 13:45:05

Györgyi: Ja tényleg rájöttem! :D Nekem nem mentél az agyamra! :) Az élet legnagyobb eseménye elsőbbséget élvez mindenek felett! :) Szilvert: érdekes hogy nálatok jó a kép, nálam a kép fele furán néz ki akárhányszor is idetévedek, sőt egy órával később sincs változás rajta. Ha lementem akkor is hibásan jelenik meg nálam... Még jó hogy tudom hogy ott vagyok a légbalon alatt :D

Györgyi 2006.04.30. 19:22:49

A Jáksó Hot 20 listáján sajnos már jó pár napja nincs rajta Ibolya.:( Remélem ez csak átmeneti állapot és mihamarabb visszakerül!

Dagály a köbön 2006.05.02. 08:33:23

A beszámoló nagyon részletes volt, de nagy kár, hogy éppen Ibolyával és a koncerttel foglakozik a legkevesebbet! Komolyan gondolod, kedves szilvert, hogy Ibolya és a koncert helyett a szöveged 2/3-ában arról kell írnod, hogy milyenek voltak az utazási körülmények? Pláne akkor, amikor mondod, hogy nincs sok időd, ezért késett is a beszámolód? Ebből azt lehet leszűrni, hogy a koncert olyan érdektelen volt, hogy arról nem volt mit írnod!? Sajnálom, de kicsit az jutott eszembe, mikor a nagymamát nem lehet mivel lekötni, akkor kiöntünk neki az asztalra egy kiló mákot és adunk hozzá egy szálkacsipeszt, hogy azzal egyenként rakja vissz azt a tálba. Értelmetlen, de megy vele az idő!?

szilvert 2006.05.02. 10:14:25

Dagály a köbön: Ezt már egyszer megbeszéltük..ha nem emléxel, olvass vissza, a válaszom ugyanaz most is, akármilyen meglepö, és ugyanaz lesz akkor is, ha minden beszámoló után leírod ezt az örök elégedetlenkedö szöveget...De ezt minden egyes alkalommal nem fogom leírni neked, mert az aztán valóban értelmetlen időtöltés lenne a részemröl...

Luca 2006.05.03. 22:03:06

Szilvert azt ír ide, amit csak akar. Mert ez az Ő SAJÁT blogja. Akit meg annyira érdekel a koncert, menjen el személyesen, és nézze meg.Ennyi.

Györgyi 2006.05.04. 19:46:13

Luca! Szívemből szóltál!:) Olyannyira, hogy szinte szóról szóra leírtad a gondolataimat!:)

Luca 2006.05.04. 21:41:52

Györgyi, talán azért, mert ez a normális, emberi, értelmes hozzáállás:) Ami ugye nem mindenkiben van meg ezek szerint;)

Luca 2006.05.05. 09:41:17

GYörgyik, boldog névnapot!!

szilvert 2006.05.05. 10:10:31

Itt is boldog névnapot Unokatesókám! :) És persze minden más errejáró Györgyinek is! :)

Zoltan 2006.05.05. 11:52:09

Boldog névnapot kívánok Györgyi! :)

Bea 2006.05.05. 12:26:34

Sziasztok! Boldog névnapot Györgyi! :)

Rossi 2006.05.05. 21:13:17

Boldog névnapot györgyi! ;)

Györgyi 2006.05.05. 21:34:10

Köszönöm mindenkinek! Aranyosak vagytok!:)

MSE 2006.05.05. 22:46:04

Szia Szilvert! Szerintem jó a beszámolód,- szokás szerint,- azon meg már meg sem kell lepődni, hogy vannak bizonyos emberek, akik mindig elégedetlenkednek, és akiknek annyira üres és unalmas az életük, hogy ez a mindennapi történés benne, ha idejönnek, és kötözködnek... Györgyi, boldog névnapot kívánok! Szilvert, Györgyi, Bea, nagyon irígyellek benneteket Nagykanizsáért+ a holnapi Budaörsért, bulizzatok helyettem is! :-) Június 17-én tuttira találkozunk! sziasztok

Vakond 2006.05.07. 09:02:28

Nem vagytok konzekvensek! A beszámolóról leírtak igazak! Valóban a szöveg jelentős hányada nem a koncerttel foglakozik, hanem az utazással és az azzal kapcsolatos történésekkel. Miért kell ezt rosszmájúságnak betudni, mikor igaz? Attól még, hogy itt többen is erősítitek egymást abban, hogy az illető rosszmájú, inkább arról van szó, hogy éppen ti nem tudjátok a tényeket objektív szemmel nézni! Húzzátok alá a szövegben az Ibolyával és a koncertjével foglakozó részt és majd magatok is láthatjátok az aránytévesztést. Szilvertnek köszönet jár, hogy egyáltalán írt a koncertről, de attól még nem kell, hogy hályog telepedjen a szemetekre! Egyébként meg teljesen el vagyok keseredve, hogy Ibolya teljesen eltűnt a közvélemény füle és szeme elől: dalait nem játsszák, nem létező jó klipjeit nem forgatják, nyilvános felkéréseket - azt az egyre fogyót is - rendre visszautasítja, lapokból, újságokból eltűnt. Tehetségtelenebb társai meg nyomulnak, és a babérokat ők viszik el a gagyijukkal minden helyről. Nézzétek csak meg, hogy újabban még a Comet-díjra jelöltek között sem található! Milyen énekes az, aki - mint a vakond - föld alatti üregekben bujkál, és vigasztalgatja Magát pár százas vidéki koncertekkel? Tudom, ez is bánt benneteket, de engem is ez a viselkedése! Meg tudná hirtelen valaki mondani, hogy a legutóbbi napokban milyen újság vagy lap címoldalán lehetett látni Ibolyát? Ne erőlködjetek: sehol! Ettől vagyok szomorú!

Györgyi 2006.05.07. 09:34:43

"Kedves" Vakond! Áruld már el, a te beszámolód hol található? Olyan, ami elejétől a végéig Ibolyáról szól, mindenféle személyes élmény nélkül. Voltál már egyetlen koncertjén is? Írtál már egyetlen sort is róla? Szívesen elolvasnám! Tudod, csak annak a beszámolójába lehet belekötni, hibát találni benne, aki ír is róla. Megnézném, hogy te hogyan mesélnél el két egymást követő koncertet, ahol a számok ugyanazok, még a sorrend is közel azonos, a zenekar tagjai nem, sőt az előadó személye sem változik. Az egyedi dolgokat és a koncert fő jellemzőjét mindíg tartalmazzák az írások. Mi mást kellene még beleírni?

Bea 2006.05.18. 20:38:28

Halihó! Mizujs Szilvert? Tuti hogy Szombaton nem lesz az Arénában az Ibolya?
süti beállítások módosítása