2005. november 6. Petőfi Rádió, Promenád, élő rádiós fellépés a Márványteremben

Dalsugár (vers: ultraviolet, fotó: szilvert)

Hát, ultraviolet gyönyörű verse után már nem is nagyon tudom én mit írhatnék, hiszen ebben gyakorlatilag minden lényeg benne van... Najóóóó, azért csak írok valamit, ha már egyszer leültem a gép elé, ilyen könnyen azért nem ússzátok meg az olvasást! :)

Szóval, már nagyon régóta szerettem volna meghallgatni a Hamvadó cigarettavéget Ibolyától, mert annak idején a Zsüti koncertre sajnos már nem sikerült jegyet szereznem, ezt azóta is eléggé bánom. Többek között ezért is nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy lesz egy ilyen lehetőség, mint ez a Rádiós élő fellépés, ráadásul ingyenes, és ráadásul még plusz 5 olyan dal, amik közül nálam legalább 3 az igazi különlegességek kategóriába tartozik. A másik, amiért nagyon vártam ezt a napot, mivel már elég régen hallhattuk Ibolyát élőben énekelni, ha jól emlékszem az Aszódi búcsúkoncerten. Ja, nem!!! A Tháliában, egy szám erejéig. Meg mostanában ez a focista karrier...sokakban kétségek merültek fel...szóval elég időszerű is volt már, hogy meggyőzzön mindenkit, még mindig képes hatni az emberekre, sőt...talán jobb, mint valaha!

Eljött a várva várt nap. Igen, várva várt, főleg a közvetlenül előtte lévő napokban vártam, mert...hogyis mondjam, eléggé minden bajom volt mindennel és legfőképpen elegem volt mindenből. Egy bizonyos ügy, ami most megint előjött, és bizonyos fokig Ibolyához is kapcsolódik, eléggé rossz érzéseket hozott elő és erősített fel bennem. És ezzel nem is voltam egyedül. A tanácstalanság, szomorúság, igazságtalanság, utálat, szeretet, ez így mind együtt kavargott bennem, és teljesen rosszul éreztem magam tőle. Már nagyon vártam, hogy halljam Ibolyát élőben énekelni, mert tudtam, hogy akkor ki tudok kapcsolni és rá fogok jönni, mi is lesz a legjobb, és tulajdonképpen mi is ebben az egészben a lényeg. Vagy ha nem is tudom szavakkal kifejezni, érezni fogom, és aszerint cselekszem majd. Így is lett. Persze ehhez kellettek a barátok is. :)

Na, bocsánat ezért a kis személyes eszmefuttatásért, talán lesznek páran akik hasonló cipőben jártak, mint én, és értik miről is zagyváltam itt az előző bekezdésben (ugye Csilla drága?:))

Jó, és akkor most jöjjön maga a történet. Szokás szerint vonatra szálltam, és irány Pest. Illetve nem annyira szokás szerint, mert általában ugye délután szoktam menni, most viszont már korán reggel el kellett indulnom. Megérkeztem Pestre, irány a metró, de persze késésben voltam, így a Deákon telefonoztam Györgyinek, hogy mindjárt ott leszek a Kálvinon, nehogy otthagyjanak, mert amilyen ismerős vagyok Pesten, még a végén nem találok oda! :) Persze megvártak, igaz, hogy mikor felértem a mozgólépcső tetejére, automatikusan az ellenkező irányba indultam (vajon miért?), de szerencsére észrevettek. :) Azt hittem, én érkeztem utóljára azok közül akikkel talit beszéltünk meg, és már csak rám vártak, de mégsem így történt. Mókus és Adri még nem volt sehol, pedig már én is vagy negyed órát késtem. Na aztán egyszer csak haláli nyugodtan befutottak ők is. Nem ám telefonálni vagy valami, ááááá! :) Miután mostmár tényleg mindeki megvolt, elindultunk a helyszín felé, illetve valamerre arra.

Megyünk megyünk mendegélünk, ez most itt milyen utca lehet? Ja ez a Múzeum! Akkor jó, de most melyik itt az az épület, lehet, hogy mégse jó helyen vagyunk? Jó persze azt hallottuk, hogy csak fél 11-től lehet bemenni, és még csak fél 10 körül lehetett, de hát sehol egy árva lélek, tiszta kihalt utca. Hoppá, de mégiscsak! Stop! Nézzétek, ott jön egy emberke! :) És ráadásul még ismerjük is! Ms!!! Na ez megnyugtató, akkor tuti jó helyen vagyunk. :) Bár először alig ismertük meg így sapka (és pocak) nélkül, de a fotóscuccokat és a hosszú fürtöket látva megbizonyosodtunk, hogy ez tényleg nem lehet más, csak Ms! :) Pusz-pusz, és „Gyerekek, nekem most el kell rohannom!” Oké, hát ez van, a fontos embereknek mindig dolga van. :)

Az biztos, hogy jóhelyen járunk, még egy kicsit megyünk és elérünk egy kapuhoz, egyesek szerint itt kell várni, najó, akkor várjuk. Közben visszajön Ms is. Beszélgetünk, csak nem jön senki. Mi van, lehet, hogy mi leszünk csak? Nem baj legalább lesz hely. :P:) De nem, aztán megjönnek mások is……………………egyre többen leszünk, de eleinte csak viszonylag nehezen gyűlik a nézősereg. Érkezik a menedzser is kocsival, meg pár ott dolgozó, vagymittoménkik, de őket beengedték előbb, meg Ms-ért is kijött a menedzser. Mi meg vártunk tovább, de sebaj, jól elszórakoztunk. :)

a bejárat előtt (fotó: szilvert)

Aztán úgy 10 óra után már rohamosan megszaporodtunk, egyre több ismerős arcot véltünk felfedezni, olyanokat is, akiket már elég régen láttunk. Persze ekkor már folyamatosan szálingózott a Promenád törzsközönsége is, akik minden héten eljönnek, függetlenül attól, hogy ki lesz épp aznap a műsor vendégművésze. Ez a törzsközönség főként idősebbekből áll, néztek is, hogy most meg mi van: „Te, nézd má mennyi fiatal is van most!” „Persze, hát ma lesz az Oláh Ibolya, tudoood!” :) Mi meg jókat mosolyogtunk!

várakozva (fotók: szilvert)

Aztán egyszer csak csoda történt, nyílott a kapu, és bemehettünk! Kaptunk „Vendég” kártyát, aztán irány a bejárat, a sárga csíkon végig! :)

Fel a lépcsőn, aztán megint egy zárt ajtó, megint lehet várni. De szerencsére itt már hamar beengedtek és elfoglalhattuk a helyünket, persze legelőbb csak az 5. sorban, mert az első 4 mind előre foglalt volt. A kezdésig kicsit nézelődtem, fényképezgettem a közönséget, üdvözöltük a régen látottakat és vártuk, hogy elkezdődjön a műsor, hisz már 11 óra volt. Ja azt majdnem elfelejtettem, hogy közben meg az előttünk ülő, hallgatózó nénike elég rendesen kikupált minket Promenád ügyben! Köszönjük! :P:)

képek a közönségből (fotók: szilvert)

Egyszer csak bejött a műsorvezető, Tarnai Kiss László és elmondta az instrukciókat, meg hogy mindjárt kezdünk, vagyis hogy mindjárt kapcsolnak a rádióba. Ekkor hátrafordultam és végignéztem a közönségen. Meglepődtem. Nem gondoltam, hogy ennyien vagyunk, tele volt a Márványterem, sokan álltak is oldalt meg hátul.

teltház (fotó: msmester)

Aztán pontosan 11:05-kor ismét bejött Tarnai Kiss László és elkezdődött az élő egyenes adás.

Tarnai Kiss László, a műsorvezető (fotó: szilvert)

Szemmel láthatóan a műsorvezetőt is meglepte mennyien összejöttünk és ennek persze hangot is adott: „Soha, soha a 3 év alatt nem volt még ilyen teltházunk!” Aztán volt egy kis játék, hogy felmérjük kik a törzsvendégek és kik azok, akik csak most voltak először a Promenádon. Hát igen, még Tarnai családja is az utóbbi kategóriába tartozott! :) „A népszerűségére mi sem ékesebb bizonyíték, mint hogy zsúfolásig megtelt a Márványterem, de még a családom bizonyos tagjai is eljöttek, hogy meghallgassák!”

akik kifejezetten erre az alkalomra jöttek (fotó: msmester)

Ezután felkonferálta a zenekart, azaz a Stúdió 11–et, akik a Promenád műsorokon kísérni szokták az éppen meghívott énekest, illetve ilyenkor maguk is adnak egy pár szám erejéig tartó kis koncertet. Most is így történt, először csak a zenekar játszott asszem 2-3 számot. A Stúdió 11 egyébként már elég régóta létező formáció, de alakulása óta a tagjai már többször változtak, új generációk jöttek, de tény, hogy most is egészen vegyes korosztályok képviseltetik magukat a zenekarban. Akik nekem ismerősek voltak, az Csepregi Gyula szaxofonos, Tóth Gyula gitáros, és természetesen ifj. Rátonyi Róbert a zongorista. Hogy rajtuk kívül kik a többiek azt sajnos most név szerint nem tudom megmondani, de keresgéltem a neten és találtam egy kis leírást a zenekarról, igaz ez a 2003-as verzió, már azóta is voltak változások (pl. a dobos ugye Dörnyei Gábor lett), de azért szerintem érdemes elolvasni:

Stúdió 11

Ibolya és ifj. Rátonyi Róbert a próbán (fotó: msmester)

A zenekar játszott pár számot, majd ismét bejött a műsorvezető és felkonferálta a műsor vendégművészét, Olááááh Ibolyát! :) Elmondta, hogy a Megasztárban Ibolya volt az egyik kedvence, és bár a nevét még nem is ismerte, már korábban megjósolta, hogy ő lesz az egyik főesélyes a végső győzelemre. „Vagy a dundi kislány vagy az a fekete hajú lány a gitárral, a csíkos pólóban!” :)

Ezek után bejött Ibolya, természetesen óriási tapsvihar fogadta. Rögtön a várva várt számmal, a Karády Katalin féle „Hamvadó cigarettavég”-gel indított, ez mindjárt egy lehengerlő kezdés volt, amit a közönség is kitörő lelkesedéssel fogadott. „Tudod, ezt hogy nevezik nálunk, Ibolya?” „Öööö, nem...” „Sikeeeeeeer!!!” :)

Hamvadóóó... (fotó: msmester)

Majd ezután a kis „bemelegítés” után Tarnai interjuvolgatni kezdte Ibolyát, több-kevesebb sikerrel. „Ibolya, tudod mi lesz a medvéből ha kettévágja a vonat? Mackó alsó meg mackó fölső!” Ebből a rádióhallgatók is vehették a lapot, hogy milyen ruhában is érkezett Ibolya. Először én magam is meglepődtem rajta, de télleg csak egy pillanatra, hisz mondhatni már hozzászoktam az ilyen meglepetéseihez. A másik meg hogy amikor elkezdett énekelni, már szerintem senkit nem érdekelt a helyszínen, hogy milyen ruha van rajta, a rádióhallgatókat meg végképp nem zavarhatta. Harmadrészt pedig, ő Ibolyka. Szerintem nem szabad és nem is lehet neki semmit megparancsolni, max finoman rávezetni dolgokra. Hagyni kell, hogy magától jöjjön rá mindenre, csak úgy képes változni, változtatni bizonyos dolgokon, már amiben tényleg szükség is van erre. És rá is fog jönni mindenre, csak időt kell neki adni. Nem is ő lett volna, ha nem így jött volna most és nem úgy válaszolgatott volna Tarnai kérdéseire, ahogyan azt tette. :) Soha nem adott egyenes választ, általában ügyesen megkerülte a kérdést, de a lényeg, hogy minden egyes válaszával megnevettette a közönséget, csakúgy, mint a zenekart, na és persze Tarnai is jófej volt. Mindent összevetve nagyon jó hangulatú kis beszélegtéseknek lehettünk tanúi. „Ibolya, gyere máskor is, olyan jókat válaszolsz!” :)

„Ibolya, gyere máskor is, olyan jókat válaszolsz!” (fotó: msmester)

Aztán következett az eredetileg Kovács Kati által énekelt „Tedd boldoggá”, amit Ibolya már szintén előadott egyszer a Zsüti emlékgálán szintén nagy sikerrel. Majd rögtön ezután az a bizonyos meglepetés dal, amit még soha nem énekelt Ibolya nyilvánosan közönség előtt, sőt valószínűleg már nem is fog, bár...nála sose lehet tudni. Szóval ez a bizonyos dal Keresztes Ildikótól a „Nem a miénk az ég” c. szám volt. Ennek leírásával nem is nagyon kísérleteznék, ugyanis nem lehet. A hatás, amit okozott egyszerűen félelmetes volt, utána szó szerint nem tudtunk megszólalni, csak mosolyogtunk egymásra, de mindenki ugyanazt érezte ebben biztos vagyok. Én személy szerint azok közé a szerencsések közé tartozom, akik tavaly 2004. július 18.-án ott lehettünk a Debreceni megasztárkoncerten és előben hallhattuk az ugyancsak egy alkalommal hallható „Csak neked játszom” című dalt. Na, ahhoz tudnám hasonlítani az előadást meg a hatást is, amit Ibolya ezzel a dallal okozott. Dejavu érzésem volt (minden szempontból..). Aki csak a rádión keresztül hallhatta, az valószínűleg nem így gondolja, hiszen visszahallgattam én is, és a felvétel sajnos meg sem közelíti az élő előadást. Ezért azt tanácsolom, ha van lehetőségetek járjatok minél többet koncertekre, fellépésekre, főleg amikor ilyen különlegességeket hallhatunk, mert az élő előadás élményét nem pótolhatja semmi.

Nem a miénk az ég.. (fotó: msmester)

A dal után Ibolya kiment, Tarnai visszajött, de a taps csak nem akart elülni, a közönség követelte, hogy mégegyszer visszajöjjön Ibolya legalább egy meghajlás erejéig. Így is lett, és egyben mindenkit meg is nyugtatott: „Még jövök vissza!” :)

 „Még jövök vissza!” :) (fotó: msmester)

Ezután a műsorvezető köszöntötte a Stúdió 11 legifjabb és legújabb tagját, Dörnyei Gábort, a dobost. Némi kis beszélgetés után ismét a Stúdió 11 játszott pár számot, míg Ibolya egy picit kifújta magát a színfalak mögött (vagy ki tudja mit csinált...:)). Majd nemsokára megint színpadra szólították, pontosabban „a műsorvezető Oláh Ibolyával a karján érkezett a színpadra”. :) Kis beszélgetés után következett a beharangozott 2 Presser szerzemény, a már jól ismert „Mi lesz velem” és az „Embertelen dal”. Érdekes, hogy ezek a dalok pedig a felvétel visszahallgatáskor tettek rám nagyobb hatást. Lehet, hogy azért, mert már sokszor hallottam őket élőben? Hmm, hát nem tom. Pedig ez a Stúdió 11-es változata egész más volt, mint a koncerteken, nekem nagyon tetszik így is, sőt. Aztán sajnos lassacskán a végéhez közeledett a műsor, következett az utolsó szám. A műsorvezető ezúttal egy ifjú hölggyel, a 15 éves Tóth Krisztinával a karján érkezett, aki a zenekar egyik tagjának a kislánya, és az utolsó számban elég fontos szerep jutott neki, és a hegedűjének, na meg persze ugye a vonójának! :) Mert hogy: „Vajon meg tudják-e mondani melyik szám következik most?” A közönség kórusban: „Magyarorszááág!” Igen, talált!!! :) Szóval miután Tarnai megköszönte, hogy ilyen sokan ott voltunk, és megköszönte Ibolyának is, hogy elfogadta a meghívást, végre felcsendült mindenki kedvence, a „Magyarország”! Na ez megint a leírhatatlan kategóriába tartozik, szóval inkább kapcsoljátok be a hangszórót és hallgassátok! :) Egy biztos, én már hallottam párszor élőben, de ennyire szép előadásban még soha!

Magyarország (fotó: msmester)

A dal végén meghajoltak, a zenekar tagjai is, akiknek Ibolya külön „egy szép nagy tapsot” rendelt a közönségtől, bár nem mintha ezt különösképpen kérni kellett volna. :) Addigra már szinte az egész nézősereg felállva tapsolt, fütyült, „Ibolyázott”!

„Ibolya! Ibolya! Ibolya!” :)...(fotó: msmester)

Aztán egyszer csak sajnos ennek is vége kellett hogy szakadjon, mivelhogy ugye lejárt a műsoridő. Felálltunk, mentünk kifelé, mindeközben a következőket lehetett hallani innen-onnan: „Tényleg milyen jó hangja van!” „De egy ilyen pici lányba hogy fér ennyi hang? Nem is értem.” :) Ja meg megkérdezték tőlünk, melyik iskolából jöttünk! :))) Aszitték azért van most ennyi fiatal, mert eljött egy osztály! Valaki meg megkérdezte egyikünktől, hogy jól látja, hogy mi Ibolya kedvelők vagyunk és ismerjük egymást, mert hogy ő is szívesen csatlakozna, nem is tudta, hogy létezik egyáltalán valamiféle Ibolyás tábor! Tényleg...létezik? Hááát, ezek szerint, talán igen. Valamilyen. De legalábbis szükség lenne rá!

A végén még bementünk a hátsó helyiségbe (meg a leghátsóba is :)), elköszöntünk Ms-től, mert szokás szerint sietett valahova. :) Aztán mi is indultunk, már majdnem csak Ibolyázóslányt és Tomist hagytuk az épületben, de van egy olyan sejtésem, hogy őket ez egyáltalán nem zavarta! :))

Bár nem láttam, de biztos forrásból tudom azt is, hogy Ibolya nagyon klassz hangulatban, feldobva távozott az épületből, remélem ez azt bizonyítja, hogy talán ő is jól érezte magát a fellépésen. Na szóval mi is kimentünk az épületből, a sárga csíkon végig, csakis! Aztán elbúcsúzkodtunk, mert többeknek menniük kellett ide-oda. Így a végén már csak 7-en maradtunk, mint a gonoszok! :) Györgyi, Csilla, Joe, Mókus, obj, és ultraviolet. Ja, meg én! :)

Szóval beültünk a nemtomhova és csak beszéltünk beszéltünk beszéltünk...meg rendeltük, ki ezt, ki azt, kinek ekkorát hoztak, kinek akkkkorááát!!! :)

OIRO Klub? (fotó: obj)

Csak egy pár szó, hogy a fő témáról is megemlékezzünk: „x”, „irka”, „eszem békát”, stb. :) Azon kívül van itt még egy mókás, ööö.. akarom mondani Mókus-képsor, melynek címe: Mókus és az öngyújtó :) (megj.: az a pohár ott nem Mókusé! :))

Mókus és az öngyújtó (fotók: szilvert)

Mindent összevetve nagyonis megérte elmenni erre az élő felvételre, Ibolya fantasztikus volt, és ismét bebizonyította mire is képes.

„Elkápráztattál, ehhez értesz!” (Pierrot, Mega zsűri) Sajnálhatja, aki kimaradt belőle. De okulva a helyzetből, jöjjön el a következőre! :)

csoportkép a bejárat előtt (fotó: Joe)

Szerző: szilvert  2006.02.22. 19:45 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr446383115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régi tv2-es blogból áthozva (97) 2006.04.06. 17:29:43

Írta: Béla Dátum: 2005-11-25 08:58:39 Megjelent az új MAHASZ lista, 20.-i zárással! Ne tévesszen meg senkit, akkor még egyetlen reklám sem jelent meg Ibi lemezéről. Csak, mi egy szűk csoport tudtunk róla. Valamint ennek hozadéka, a szájhagyomány útján terjedő reklámja. Így is már 3. a listán! Mivel 22.-n kedden kezdték reklámozni a lemezt, így megkockáztatom, hogy a 27.-i zárásnál, a szűk 5 nap következtében is, már első helyen lesz! Isten malmai ilyenkor viszont lassan őrölnek, így ki tudja, hogy mennyit fog késni a lista megjelentetése. Fontosnak tartom, hogy ez a lemez is, mely különben sokkal jobb, mint az első, és az is nagyon tetszett, mihamarabb platinalemezzé váljon, mert ez visszamenőleg is reklámhordozó! Generálja a vásárlást! Gondoljatok bele! Egy kis eszmefuttatás. Azok, akik csak hallják az információkat, de ez idáig lemezt nem vásároltak, elgondolkodnak. Jó, jó, Ibolya a megasztár hatására dupla platinalemezes lett! De már mennyi idő eltelt, és ismét ennyin megvásárolták a lemezét, akkor nem lehet az olyan rossz. Kíváncsiságból megveszik a másodikat. Tapasztalják, hogy milyen fantasztikus! Most már, visszamenőleg megveszik az elsőt is, mely ennek következtében eléri a tripla platinát! Béla Írta: Béla Dátum: 2005-11-24 20:55:54 Van egy kis időm, így ismét károgok egy kicsit. Csupa-csupa véletlen! Bizonyára bennem van a hiba, hogy az a pöttyös májam nem hagy nyugodni. Múlt hét elején jeleztem, hogy nocsak-nocsak, milyen gyors a MAHASZ! Szombat déltől minden reklám nélkül lehetett kapni Ibi lemezét. Vasárnapi zárással, már hét elején fent volt az új lista. Caramel elsőként nyitott hosszú reklámozás után, míg Ibolya 28.-ként debütált. Azóta, Carameltől Pál Tomiig a TV2 egyfolytában reklámozza az új lemezeket. Itt már belépett a sorba Ibi lemeze is, de lényegesen kevesebb reklámmal. Ma 24.-e csütörtök, és láss csodát, a MAHASZ lista még mindig nem frissült! 13.-i zárása van. Béla Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-20 21:46:39 Szilvert! hát az ugy volt,h az msn-en van egy ismerősőm aki schmidt Verás,Bartók Eszteres és meghivott!Én meg elfogadtam! Én meg gondoltam erre megyek ha sajnos a Rátkaiba nem tudtam menni! Én is meglepődtem h ott láttalak titeket! Írta: szilvert Dátum: 2005-11-20 11:39:29 Tulajdonképpen mi is a SVera közönségtalira mentünk, csak közben halaszthatatlanul fontos dolgokat kellett megbeszélnünk, amire máskor nem volt lehetőség, ezért inkább csak hallgattuk Verát és csak a második felében mentünk közelebb mi is. Meglepődtem, hogy veled is összefutottunk, nem is tudtam, hogy te is mész. Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-19 18:52:52 oké,szilvert! h-h ott voltatok a babarba? Írta: Béla Dátum: 2005-11-19 07:31:46 http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=3040 6 Édes mérget készített Ibolya 2005-11-19 Budapest - A Megasztár első szériájának előadója, Oláh Ibolya (27) elkészült legújabb lemezével, amelynek címe: Édes méreg. A tiszadobi lány az elmúlt hónapokban szinte bezárkózott a stúdióba, fellépéseket sem vállalt, minden energiáját az albumra fordította. Meg is lett az eredmény, hiszen a duplaplatinás előadó egy teljesen új stílust hozott létre, ahogy ő fogalmazott, olyan ibolyásat”. Hogy milyen lány valójában Ibolya, az senki számára nem titok, hiszen szívesen beszél munkájáról és magánéletéről egyaránt. A most megjelenő lemezen 11 dal található, plusz ráadásként pedig a Valamit valamiért, amely egy duett Royjal. Természetesen a hatalmas sikerű Magyarország című nóta sem maradhatott le, amely Ibolya elmondása szerint eddigi karrierjének csúcspontja, s amely idén augusztus 20-án több millió tévénéző füle hallatára hangzott el először. Igazán nagy meglepetés, hogy Ibolya négy saját szerzeménye is rákerült a lemezre, amelyekhez Novák Péter írt szöveget. Bata Kata Írta: szilvert Dátum: 2005-11-18 10:20:42 Jajjj Adri...tudooom!!!!! Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-18 09:53:33 szilvert:Igaz!Ez igaz!Te number 1. és 4EVER!! D Én csak arra akartam kilyukadni mikor irtam h a nyerő ha mega3-ban eddig ő a legjobb! Írta: Béla Dátum: 2005-11-18 09:30:14 http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=10000010 9538 A platinalemezes énekesnő új albuma már a boltokban - rajta a karrierje csúcspontját jelentő, Magyarország című nóta... Utolsó módosítás: 2005. november 17., csütörtök 16:11 (20 hozzászólás) galéria továbbküldés hozzászólás nyomtatás MEGASZTÁR TV: KATT IDE! MEGASZTÁR TV: KATT IDE! MEGASZTÁR BLOG: KATT IDE! A legismertebb és legnépszerűbb, immár dupla platinalemezes énekesnőt senkinek nem kell bemutatni. Életének minden fontos mozzanatába betekintést nyerhettünk, részben dalai, részben a sajtó kitartó érdeklődése által. A tiszadobi lányt a siker nem változtatta meg. Ugyanúgy mos, vasal, takarít, és vacsorával várja a párját, mint bárki más. GALÉRIA: KATT A KÉPRE! Az elmúlt három hónap folyamatos stúdiómunkával zajlott, amely eredménye immár a boltokban kapható; "Édes méreg" címmel. Az albumon 11+1 dal található (a +1 duett Roy-jal - Valamit valamiért), rajta a Magyarország című dallal, amely Ibolya elmondása szerint eddigi karrierjének csúcspontja, s amely augusztus 20-án, többmillió tévénéző szeme láttára hangzott el először, azóta pedig hosszú hetekig vezette több rádió játszási listáját is. Az albumról a címadó Édes méreg című dal készült el először, amely már a rádióktól is pozitív visszajelzést kapott! Az előző lemez két szerzője, Presser Gábor és Novák Péter mellett Szűcs Norbert is dalszerzőként szerepel. Szövegíróként pedig Sztevanovity Dusán, Novák Péter, Orbán Tamás, és Csajtay Csaba működött közre. Az album zenei rendezői: Novák Péter és Szűcs Norbert. Ibolya - saját bevallása szerint - nagyon büszke rá, hogy a négy saját szerzeménye (Még él még, Belső bolygó, Nézz vissza és az Eddig baby) Presser és Novák szerint is megállja a helyét a többi dal mellett. Ezeknek a saját daloknak Ibolya a zenéjét írta, a szövegeket Novák Péter és Orbán Tamás jegyzik. Például a "Még él még" dallama egy lengyelországi auschwitz-i kirándulás során született meg a fejében. Hazatérve az érzéseit elmondta Novák Péternek, aki végül szöveget írt ehhez a témához. Megint találunk a lemezen kifejezetten Ibolya személyiségére írt, személyéről íródott dalokat, ilyen például a Presser Gábor által jegyzett "Ibolyavirág", vagy Novák Péter szerzeménye, "A hiba". A lemez különlegessége még a borító-grafika, amely Vető Gábor munkája. A lemez sokszínűsége Ibolya egyéniségét tükrözi: Ibolyás, rockos és dallamos! Zeneverzum Írta: Béla Dátum: 2005-11-18 08:40:53 Kedves msmester! A lemez csodálatos és nagyon örülünk neki. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy akik megvásároltuk, mind szuperlatívuszokban írtunk róla! Rengeteget hallgatjuk! Viszont, az igazságtalanságok mellett sem mehetünk el szó nélkül. Köszönjük az információt, bármily fájdalmas is, hogy Ibi és a menedzsere nem tud a szombaton kezdődő reklámkampányról. Valószínű, hogy valamikor lesz, mivel a kiadó remélhetőleg nem a saját maga ellensége. Az igazságosság alatt pedig azt értem, hogy egyforma esélyt kell adni minden előadónak ahhoz, hogy a lemezének megjelenést megelőzően, vagy avval egyidőben, minél szélesebb réteg tudjon róla. Bátran állíthatom, hogy lényegesen kisebb azon Ibolyarajongók száma, mely az Interneten keresztül értesül a lemezének a megjelenéséről, mint akik más médiaorgánumokon keresztül. Megfigyelésem szerint, sokan vannak azok, akik nem csak kimondottan Ibolya vagy más énekes hangját szeretik csak, hanem egy kimondott, vagy elhallgatott verseny részeseivé is váltak az által, hogy szurkolnak kedvencüknek! Büszkék arra, ha az illető a slágerlista előkelő helyén található. Örömüket nem szabad elvenni tőlük! Béla Írta: szilvert Dátum: 2005-11-17 23:41:42 Egyetértek Ms, inkább örüljünk annak, ami VAN! A felelősök keresésével nemigen leszünk boldogabbak, míg a lemez hallgatásával talán igen. Amúgy kivételesen örülnék ha nem pont szombaton lenne a díjátadás...de aztán rögtön vasárnap már megkaphatná a megérdemelt dupla platinát, és úgy már fotókat is szívesen látnék az eseményről! 2005.11.17. 23:41 Írta: msmester Dátum: 2005-11-17 23:06:08 Az információt a szombati BMG bejelentésről és ceremóniáról megkíséreltem leellenőrizni. Levelet írtam a BMG-nek az olahibolya.hu részéről, talán holnap választ kapok. Oláh Ibolya és menedzsere nem tud az eseményről, így egyelőre az információ hitelessége megkérdőjelezhető. Még egy személyes megjegyzés: a lemez hamarabb elkészült, mint amit vártak. A magam részéről hálás vagyok annak, aki lehetővé tette, hogy azonnal kapható legyen, nem megvárva a "tervszerű" út által megkövetelt sorrendet: reklámkampány, beharangozó stb. Akiknek Oláh Ibolya fontos, azok olvassák a róla szóló honlapokat. Ott pedig gyakorlatilag azonnal megjelent a hír, s ezáltal a lemezhez a rajongók azonnal hozzájuthattak. Talán boldogabbak is lehetnénk, ha a megvalósult csodára: a végeredményre, a megjelent lemezre koncentrálnánk, s nem keresnénk azonnal valamit, amit ezenközben pocskondiázhatunk, nem keresnénk, hogy mi is most a rossz, a nem hozzáértő, a dilettáns tulajdonképpen. Semmi közöm a BMG-hez, Isten bizony. De annál profibb dolgot, hogy a lemez egyáltalán megjelent (már 2!), s ezáltal széles néptömegek részesülhetnek Ibolya hangjában, egyelőre nem tudok elképzelni szegényes fantáziámmal. Én inkább köszönöm, még akkor is, ha tudom, hogy mindez nem szerelemből, hanem magas hasznot remélő üzleti megfontolásból történt. Érthetetlen számomra a felhőtlen öröm és boldogság e makacs, következetes elutasítása, a baj bármi áron való keresése. Pedig az alternatíva a sokaknak örömet okozó VALAMI-vel szemben: a dühöt biztosan nem kiváltó SEMMI. Írta: Béla Dátum: 2005-11-17 20:28:02 Valamit nem értek. A MAHASZ mindig késik. Most nem! Megjelent a múlt heti slágerlista! Reklám nélkül, véletlenül megtudtuk, 12.-n szombaton, hogy megjelent Ibi lemeze! Csak a nagy bevásárlóközpontokban, és főleg csak Budapesten lehetett kapni. Reklám, 0! 13.-n vasárnapi zárással megjelent a slágerlista. Az Édes méreg a 28. helyen nyitott! Valakik nem akarták, hogy mint az előző lemeze az élen nyisson? Rontotta volna mások renoméját? Miért nem lehetett legalább egy hetet várni a feltételével? Hiszen nem is reklámozták. Mitől féltek? Ennél még a tavalyi hamisításuk is különb volt. Mik és főleg kik mozognak a háttérben? Béla Írta: szilvert Dátum: 2005-11-17 15:51:48 Szerintem Oláh Ibolya a nyerő! :P Olyan jó ez a CD, most is azt hallgatom! És ha igaz, amit olvastam, akkor nemsokára végre hivatalos lesz az a dupla platina, és ráadásul a 2. lemez reklámja is beindul! Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-17 15:31:23 Szabó Eszter a nyerő! D Totál jó hangaj van!Rossi igazad volt!Rúzsa Magdolna se rossz!: D Írta: szilvert Dátum: 2005-11-17 14:26:50 A kettő közül én is inkább Szabó Eszter párti vagyok, de természetesen abban is egyetértünk, hogy Ibolyka csak 1 van. Igen, én is hiányoltam, hogy nem mondták meg mi a különdíj. Lehet, hogy csak annyi, hogy megemlítették őket, aztán kész? Talán következőre megtudjuk. Írta: Béla Dátum: 2005-11-17 12:57:41 Igazatok van, én is őket jutattam volna tovább! Amit hiányoltam az az, hogy bennünket, nézőket is megtisztelhettek volna avval, hogy miből áll ez a kreált külön díj? Talán majd a későbbiekben megtudjuk. Csilla neked meg különösen igazad van, ezért Ibivel én sem tudom összehasonlítani őket! Béla Írta: csilla Dátum: 2005-11-17 10:22:02 Nekem is tetszett a Mega,jók voltak a csajok én is őket juttatnám tovább,már most jobbnak igérkezik mint a mega 2 volt. Viszont Ibolya volt van és lesz,lehet akár 20 mega nűsor is. Írta: Joe Dátum: 2005-11-17 09:50:07 Nekem a kalapos csajszi jött be a m*3-ból, a neveket még nem tanultam meg. Valahol írta vki, hogy ez volt a döntő, lehet, sokan jók közülük. Ha már változtatott a zsüri, többet is választhatott volna a vigaszágra, szerintem. 17,9.47 Írta: Rossi Dátum: 2005-11-17 08:55:37 Én láttam! yeeeee Nekem Szabó Eszter a király.de Rúzsa Magdolna is eszméletlen jó volt.. már legalább 20 szor megnéztem őket.. iszonyú erős a mezőny,, Már most megvennám Szabó Eszti lemezét, ha lenne.. Amig ilyen tehetségek kerülnek felszinre addig szerencsések vagyunk, pussz Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-17 01:34:18 Máris rajongói blogjuk van?! Ez gyorsan ment! Én sajnos nem láttam az elődöntőt, mert éjszakás vagyok, de utólag majd megnézem. Írta: szilvert Dátum: 2005-11-17 00:17:24 Húúú, láttátok a Megasztár elődöntőt? Szabó Eszter és Rúzsa Magdolna eszméletlen jók voltak!! Már a válogatáson is tetszettek, de most..!!! Jól döntött a zsűri! Egyébként a rajongói blogjukat már megtaláljátok a baloldalon a Linkajánlóban! Írta: szilvert Dátum: 2005-11-16 23:25:45 Na, ezek szerint valamilyen szinten már elkezdődött a reklám! Így tovább! Írta: Béla Dátum: 2005-11-16 22:47:23 www.music.hu Megjelent Oláh Ibolya új lemeze A legismertebb és legnépszerűbb immár dupla platinalemezes énekesnőt senkinek nem kell bemutatni. Életének minden fontos mozzanatába betekintést nyerhettünk, részben dalai, részben a sajtó kitartó érdeklődése által. Főleg, hogy mostanság mindenki új kislemezét a „Magyarország”-ot dúdolja. 2005-11-16 Az elmúlt 3 hónap folyamatos stúdiómunkával zajlott, amely eredménye immár a boltokban kapható Édes méreg címmel. Az albumon 11+1 dal található (a +1 duett Roy-jal – Valamit valamiért), rajta a Magyarország című dallal, mely Ibolya elmondása szerint eddigi karrierjének csúcspontja, s mely augusztus 20-án több millió tévénéző szeme láttára hangzott el először, azóta pedig hosszú hetekig vezette több rádió játszási listáját is. Az albumról a címadó Édes méreg című dal készült el először. Az előző lemez két szerzője, Presser Gábor és Novák Péter mellett Szűcs Norbert is dalszerzőként szerepel. Szövegíróként pedig Sztevanovity Dusán, Novák Péter, Orbán Tamás, és Csajtay Csaba működött közre. Az album zenei rendezői: Novák Péter és Szűcs Norbert. Megint találunk a lemezen kifejezetten Ibolya személyiségére írt, személyéről íródott dalokat, ilyen például a Presser Gábor által jegyzett „Ibolyavirág”, vagy Novák Péter szerzeménye, „A hiba”. A korong sokszínűsége Ibolya egyéniségét tükrözi: Ibolyás, rockos és dallamos! Jónap Tamás Írta: szilvert Dátum: 2005-11-16 22:43:04 Igen Györgyi, jó az észrevételed, van egy új kép! Gondoltam dokumentálni kéne azt a nagy gondókodást is! :P) Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-16 21:25:49 Nahát! Új képpel bővült a bejegyzésed?! Írta: Béla Dátum: 2005-11-16 19:44:24 Kedves MSE, Adri22! Én éreztem Szilvert iróniáját, a klipre tett célzásával! Ti is ezt tegyétek! Béla Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-16 12:20:00 Szilvert:Tied a legjobb blog!hogyne lenne fantáziád!Király vagy!És büszkék vagyunk rád! A cd nekem is nagyon tetszik!Vannak kedvenceim nekem is,de az egész jó! D Pusszka! Írta: msmester Dátum: 2005-11-16 10:31:55 "Hass, Alkoss" Klub - MEGHÍVÓ PÉNTEK ESTÉRE Műsor után Erzsébet-napi buli! "Sajátjaink" mellett hallgathatunk egy kis ír zenét is (Beltine). Vendégeink: Kandech Evelyne és Dér Heni. Helyszín: Rátkai Klub A belépés most INGYENES! (Bp. VI. Városligeti fasor 38.) * http:// hass.blog.tv2.hu Írta: szilvert Dátum: 2005-11-15 23:11:38 Hát nem tom MSE, az biztos, hogy már kis korom óta mindig az volt a bajom, hogy nincs fantáziám, és semmit nem tok magamtól kitalálni...most má azé fejlődök ezt érzem , de ez a klipp... Írta: szilvert Dátum: 2005-11-15 23:09:38 Ez a CD egyre jobban tetszik, de komolyan! Írta: MSE Dátum: 2005-11-15 14:19:44 Szilvert, aki ilyen profin szerkeszti a blogját, annak igenis van fantáziája! Hidd el, hogy nem velünk van a baj, hanem a klippel.. puszi Írta: szilvert Dátum: 2005-11-15 12:20:04 Azért azt továbbra is fenntartom, hogy ehhez a dalhoz egyáltalán nem ilyen klippet képzeltem... Írta: szilvert Dátum: 2005-11-15 11:56:59 Bár mondjuk, álomképek sorozata. Hmm, az ember kb télleg így álmodik, általában bizonyos képsorokat össze-vissza, amiket talán nem is ért, csak érez, hogy lehet köztük bizonyos összefüggés egy témával kapcsolatban. Ha így nézzük, végülis érthető, valamilyen szinten. Írta: szilvert Dátum: 2005-11-15 11:49:05 Akkor mégiscsak az a baj, hogy nincs fantáziám...:P Írta: szilvert Dátum: 2005-11-15 11:47:54 Na, megszólaltak az alkotók: (uno.hu) Oláh Ibolya - Magyarország videóklip! 2005.11.15. 00:24 Oláh Ibolya Végre elkészült a várva-várt videoklip a Magyarország című, mára már mindenki által ismert gyönyörű dalhoz, mely hosszú heteken keresztül vezette több rádió játszási listáját is! Magával ragadó képi világ, amely gondolatokat ébreszt! A videó országos tévépremierjére november 13-án, a TV2 Napló című műsorában került sor!!! Rendező-operatőr: Nagy András Kreativ producer Geszti Péter Producer: Kovács Gábor Gyártó: Filmpartners Az alkotók így nyilatkoznak a klipről: Geszti Péter: " A videoklip számomra vizuális költészet. A Magyarországból készült klip álomképek sorozata. Semmiképp nem egy propaganda vagy úgymond országimázs klipet szándékoztunk késziteni, nem is vizuális közhelyekből készült. Egy-egy hangulatot feldobó asszociációról van szó, aztán a néző dönti el, az ő számára mit sugallnak a képsorok. A klip feltétlenül pozitiv életérzést sugároz,a vége már-már forradalmi hangulatú, szerelem, őrjöngés, meghittség vagy éppen tragédia - tulajdonképp ami körülveszi az életünket. A klip végén a szürrealista képek pedig azt sugallják, hogy felébredve egy álomból kiderül, hogy a valóság még sokkal szebb tud lenni. Ha egy meghatározást akarnék mondani, azt mondanám, ez a klip a Magyarország dalnak egyfajta vizuális megfestése. " Nagy András: " Ez a klip egy szabad asszociáció. Készítésekor a nyitottság és a lelki mélységek keresése vezetett minket. Én egy ilyen Magyarországot képzelek el, ahol az emberek használják a lelküket és a fantáziájukat." Egy emlékezetes videóklip egy páratlanul tehetséges előadótól! Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-15 02:52:36 Ma reggel ismét megkíséreltem a lehetetlent: megérteni a klipet. Abszolút felkészülten ültem le a TV elé, hogy megnézzem a Mokkát. Addigra már túljutottam a tegnap esti döbbeneten, elolvastam a kliphez fűződő hozzászólásaitokat, hátha meríthetek valami ötletet belőlük és igyekeztem minden pici részletre odafigyelni a klipben. Persze ezúttal sem jártam sokkal több sikerrel! A dalnak és a klipnek mintha semmi köze nem lenne egymáshoz... Talán csütörtök este fellebbentik a titokról a fátylat! Ibolya viszont tök aranyos és igazán diplomatikus volt a riportban! Bízom benne, hogy a 3. lemezhez fűződő vágyai is beteljesednek! Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-14 22:16:34 jaja!Szer. a 20.-i felvételt mutatták!mondjuk az jobb lett volna klipnek! Pusszka! Írta: szilvert Dátum: 2005-11-14 22:08:07 November 17.-én, azaz csütörtökön 23:15-től a TV2 Mutató c. műsorának vendége lesz Geszti Péter a „Magyarország”-gal kapcsolatban. Azt nem tudom, hogy esetleg a klip is szóba kerül-e majd, de nem kizárt! (Amúgy a reklámja alatt szerencsére az aug. 20.-i felvétel ment, nem a klip.) Írta: szilvert Dátum: 2005-11-14 22:03:32 Csilla, akkor Te most egy sajátos kis klippet láttál a Magyarországhoz! Köszi, hogy megosztottad velünk is! Írta: csilla Dátum: 2005-11-14 21:48:12 Más!!!!!! Ma egy érdekes élményben volt részem: Hazafelé jöttem, mérges voltam mert nem sikerül elintéznem valamit,már sötétedni kezdett amikor elindultam a hév megállóhoz és a MŰvészetek Palotája elött mentem el fülemen az mp3 lejátszóval.Felnéztem az épületre csodálatos kék szinben pompázott a és közben megszólat a Magyarország....elértem a felüljáróhoz és a tetején megálltam,fújt a szél az arcomba,balra a Duna vizén megcsillantak a fények,a Gellért- hegy is fényekben pompázott,jobbra a Művészetek Palotája csilogott kék fényben úszva,alattam pedig az emberek, akik egy hosszú nap után türelmesen várták a hévet hogy hazamenjenek és mind e közben a fülemben a Magyaroszág szólt. Percekig álltam és ittam magamba a látványt és a legszebb az volt az egészben hogy utánna már nem is voltam dühös. Érdekes és csodálatos volt,mégvalami heti szinten megteszem ezt az utat,de még soha nem láttam ennyire szépnek!!!!!!! Írta: csilla Dátum: 2005-11-14 21:29:51 Hát úgy látom nem vagyok egyedül a Magyarország klip-el kapcsolatban. Ehhez a számhoz egy teljesen egyszerü érthető klip-re lett volna szükség nem pedig egy ilyen túlbonyolított valamire. A reggeli Mokka adása is katasztrófa volt,olyan mintha tudatosan csinálnák volna.... Nekem nincs bajom a többi Megasztárossal de Ibolya legalább,hansúlyozom legalább annyi reklámot megérdemelne mint Caramel és társai. És valóban hol van a tavalyihoz hasonló sajtótájékoztató???????? Caramel lemezbemutató koncertjét akarva akaratlanul tudom,mert a rádió ettől hangos és a honlapján is szerepel,pedig a lemeze pár nappal Ibolya elött jelent meg,hogy is van ez????????? Valaki itt valamit nagyon rosszul csinál!!!!! Nemtudom ki a felelős de ideje lenne előszedni!!!!!! Nem ezt érdemelné ez a fantasztikus lemez és Ibolya sem!!!!! Írta: Béla Dátum: 2005-11-14 21:09:54 Engedjétek meg nekem, hogy kronológiai sorrendben bemásoljam a klipel kapcsolatos párbeszédemet, valamint két hosszabb írást, mely másoktól származik, de én jónak tartok. Az utolsó egyben egy felhívást is tartalmaz. Lehet, hogy vannak közöttetek olyanok, akiknek esetleg elkerülte a figyelmét. Akinek hosszú, nyugodtan görgesse tovább, vagy ha úgy gondolod Szilvert, nyugodtan töröld ki. Név: Observer Üzenet: Én ezt a ma látott kisfilmet nem nevezném klipnek. Ez valami más műfaj. Tartalmazott ugyan valamit a dal eredeti elképzeléseiből, de nem ismerhetjük pontosan a készítők szándékait. Kifejeztek valamit, csak éppen nem tudni, hogy azt akarták-e elmondani, ami átjött ebben a pár percben. Név: Béla Üzenet: Kedves Observer! Ha valamit meg kell magyarázni, az már régen rossz! Ha mi tömegek lennénk úgy, amit kétlek, hogy nem értjük az „előadót” jelen esetben nem Ibire gondolok, hanem a klip elkészítőire, akkor is ők a hibásak, mert úgy kell fogalmazni, hogy azt mindenki megértse. Béla Név: Observer Üzenet: Kedves Béla! Gondolod, hogy létezik egy közös nyelv, amit mindannyiunk beszél? Amikor még az az alapvető szó is kétértelmű, hogy "nem"? Hát akkor mennyi féle értelmezése lehet egy képi üzenetnek? Hogy őszinte legyek nekem sem tetszett ez a videó, vagy nem is tudom, hogyan nevezzem. Szokványos klipnek rossz volt. Nem létező, ismeretlen kategóriában viszont nincs meg a viszonyítási alap az értékeléshez. Amit én nem értek pontosan az annyi lenne, hogy miért éppen ebből a dalból és miért pont egy ilyen "filmet"? Talán egy kísérlet volt. Név: Béla Üzenet: Kedves Observer! Értem, amit mondasz! Mégis az a véleményem, hogy egy klipnek azonnal hatnia kell! Sajnos, ez hatott, méghozzá rossz irányba. A képi megjelenés még az írott szónál is fontosabb! Az, hogy a későbbiekben elgondolkodtat, az a jelen esetben kevés. Evvel is az a helyzet, mint a zenével. Van jó, és rossz zene. Ez egy rossz klip, és elnyomja a jó zenét. Egy klip a zsigereinkre hat! Utólag már nincs idő a magyarázkodásra. Béla Név: Béla Üzenet: Mokka Jól gondoltam. Ibi most látta először. Diplomatikusan fogalmazott, nem akarta megbántani a készítőket. A TV2 és Klaudia felkészüléséről a 2. lemezzel kapcsolatban, no comment! Szomorú, hogy míg a többi előadó lemezeit reklámozzák, addig egy ilyen fantasztikus albumot az énekesnőnek kellett becsempésznie a mondanivalója közé. Kíváncsian várom a fejleményeket. Remélem, Ibolya megválik a felelősöktől, akik ilyen helyzetbe hozták. Ma már megteheti! Béla Név: A ”nagy” triumvirátus Üzenet: Íme, pontosan róluk van szó: Rendező operatőr: Nagy András Kreatív producer: Geszti Péter Producer: Kovács Gábor Hogy érzik mostanában magukat, kedves uraim, miután a nyilvánosság előtt levették az üvegburát a Magyarország-klipről, ami alatt (ki tudja mi okból?) hónapok óta pácolták azt? Hogy érzik magukat a bőrükben, mikor a klip bemutatását éppen Ibolya második lemezének megjelenési időpontjára időzítették? Használni vagy ártani akartak eredetileg Ibolyának? Ha ártani akartak, akkor most nagy sikert könyvelhetnek el! Ne örüljenek azonban ez esetben sem, mert magukon kívül nincs ebben több társuk. Ha meg használni akartak, akkor azt tanácsolnám, hogy ezt a törekvésüket a jövőben ne folytassák, mert momentán a saját szerepüket a realitásokkal pont ellentétesen ítélték meg, ugyanis megbocsáthatatlanul többet ártottak e klippel Ibolyának. Azt is mondhatnám, hogy azt az egyértelműen pozitív fogadtatást, amit Ibolya elégedetten könyvelhet el második kitűnő és csodálatos lemeze megjelente alkalmából, azt maguk kéretlenül, ráadásul hárman is egyszerre, meglovagolták balfácán művészi kísérletük rettenetes végtermékével, hogy ne a rövid közkeletű és közérthető szót citáljam ide erre. Hogyan voltak képesek Ibolya porcellán boltjába há Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-14 20:54:06 Sziasztok! Ez a cd egyszerűen...! Nem is lehet rá mit mondani! Az összes szám nagyon jó!Már várom a lemezbemutató koncerteket! D Pusstka!!! Írta: szilvert Dátum: 2005-11-14 20:44:14 Ha lenne plakát, Rossival teleragasztgatnánk Fehérvárt! Amúgy, igen, én most néztem meg a Mokkát, amiben ugye megint láttam a klippet, és most sem tetszett, pedig én próbáltam figyelni, megfejteni, de megint csak arra jutottam, hogy az eleje meg a vége tetszik, még az is, hogy Ibolya és mögötte az emberek mennek, meg még egy-két apró részlet, de azok a Tények műsorvezetők...az sehogyse illett oda, meg a táncosnő..namindegy. A lemez viszont szuper, Ibolya is a 3.-at emelte ki, az az egyik legjobb sztem is, meg úgy láttam itt a neten is elég sokan felsorolták egyik lehetséges kedvencnek! Írta: MSE Dátum: 2005-11-14 20:07:41 Ez a klip tényleg egy tévedés...tulajdonképpen nem is igazából a klippel van probléma, hanem az a szörnyű, hogy ez a Magyarország című dal klipje! Ettől még az is jobb lett volna, ha Ibi végigmenetel azokkal a fiatalokkal, nemcsak az Operánál, hanem a főbb nevezetességeknél..vagy ha a Balatont mutatják, meg a Hortobágyot..vagy bármi, csak ne ez.. És hogy képesek voltak a beszélgetés alatt azt kiírni, hogy hamarosan elkészül Ibolya második lemeze :-(( szegény Ibolya.. Ő biztos tökre büszkén ment be a stúdióba,- mert lehet is mire büszke,- és ezt kapja.. Rossi, én is benne lennék a plakátragasztásokban :-) de komolyan! Ez hihetetlen, hogy ennyire ne legyen reklámja egy ilyen Remekműnek! Ez "Magyarország", ahol ilyen megtörténhet??? Írta: szilvert Dátum: 2005-11-14 19:51:06 Igen, sajnos nem harangozták be kellőképpen.. Írta: Kati Dátum: 2005-11-14 17:06:51 Aki csak ritkán jut net közelbe /mint pl én/ nem valószínü,hogy egyáltalán tud a CD megjelenéséről. Írta: szilvert Dátum: 2005-11-14 16:49:13 Ja meg a 10-es is Írta: szilvert Dátum: 2005-11-14 16:35:14 Na, végre már én is meghallgattam a lemezt! 2x-i hallgatás után kedvceim: 3, 6, 8 és a 11, 2. A Mokkát még nem néztem meg, majd csak este. Írta: Rossi Dátum: 2005-11-14 13:46:31 láttam reggel a Mokkát.mit mondhatnék ! Számomra övön aluli volt...Teljesen ledöbbentem.. Azt gondoltam vmi klassz klipp kéászül ehhez a fantasztikus dalhoz..megmondom őszintén elsőre semmit nem értettem belőle..Másodszorra se sokat.. Talán segiít majd megérteni Szilvii eszmefuttatása..igy azért már szól vmiről. Müvészet ide vagy oda , szerintem lehetett volna olyan hangulatú a klipp ami hasonló érzéseket kelt az "egyszerű emberekben " ( pl.bennem) mint maga a dal. Ibolya is most látta másodszor,nem tudom mit gondolt valójánban de egyetértek Bélával "Nem akarta megbántani a készítőket" Azt egyébként végképp nem értem miért kellett szinte titokban megjelentetni a Cd-t. Annyira jó, hogy megérdemelt volne egy komolyabb beharangozót!! Ez kinek a feladara lett volna,? Ha kellett volna szerintem még plakátokat is ragasztgattam volna a cél érdekében...... pussz . Írta: Béla Dátum: 2005-11-14 09:18:17 Jól gondoltam. Ibi most látta először. Diplomatikusan fogalmazott, nem akarta megbántani a készítőket. A TV2 és Klaudia felkészüléséről a 2. lemezzel kapcsolatban, no comment! Szomorú, hogy míg a többi előadó lemezeit reklámozzák, addig egy ilyen fantasztikus albumot az énekesnőnek kellett becsempésznie a mondanivalója közé. Kíváncsian várom a fejleményeket. Remélem, Ibolya megválik a felelősöktől, akik ilyen helyzetbe hozták. Ma már megteheti! Béla Írta: szilvert Dátum: 2005-11-14 00:24:33 Szilvia, most hogy belegondolok, lehet hogy igazad van ezzel a kis eszmefuttatásoddal. De mivel ugye ez egy klip, ezért szerintem úgy kellett volna csinálni, hogy mindenki egyből megértse a mondanivalóját. Egyszerűre, mint maga a dal. Na aludjunk rá egyet! Talán holnap a Mokkában kiderül valami. A lemezt csak holnap (vagyis már ma) fogom meghallgatni, akkorra gyógyul meg a fejhallgatóm. 2005.11.14. 0:23 Írta: Szilvia Dátum: 2005-11-14 00:14:39 Sajnos én sem értem a táncosnőt, de egy két motívumot igen. Benne van a remény, azaz elalszik és mikor felébred még a fű is kizöldül, az öregek is megszépülnek. A sok menetelésből azt vontam le, hogy külön utakon elindulnak az emberek - érik őket csapás, árvíz, stb. - és a végére megtalálják egymást és mintegy nemzeti összefogás tartanak valamerre.... De a táncosnőnek mi keresnivalója volt, azt majd remélem éjjel megálmodom vagy holnapra lesz majd magyarázat rá. A színeknek is fontossága van, hiszen az elején szinte minden fekete-fehér és a végére színesek a képek. Talán a táncosnő lehet a jelképe a reménynek, mivel Ő sosem változik és minden jelenet után folytatja útját, táncát. Na jó, tovább nem találgatok, késő van, remélem a választ megkapjuk hamarosan erre a klipre. Bár kétlem, hogy javítana első megítélésemen, miszerint sokkal jobbat hozhattak volna ki ebből. :-( Szilvert, teljesen megértelek, hogy fejhallgatóval szeretnéd először meghallgatni a CD-t. Én harmadjára hallgattam fejhallgatóval és azóta le nem teszem a fejemről. Sokkal, de sokkal jobb így. MÉg egyszer meghallgatom és utána lefekszem. Remélem szépet álmodom. Jó éjt Mindenkinek! 0.22 Írta: wpetya Dátum: 2005-11-14 00:08:25 Szerintem ez a klipp egy tévedés volt... Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 23:49:09 Nem jött jól ez a klip, pont most a lemez megjelenésekor... Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 23:45:04 Én meg azt nem akartam már megérteni mit akar az a táncosnő ott végig? Most hogy jön az oda, hogy végig ő legyen a visszatérő motívum? ... Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 23:33:52 Az elején még én is láttam benne fantáziát, ez egészen az elalvós részig tartott. Innentől kezdve azonban csak értetlenül bámultam a Tv képernyőjét és bíztam benne, hogy majd csak kihoznak a klipből valamit. Mint utólag kiderült ez hiú ábránd volt részemről! Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 23:27:12 Györgyi, Béla, sajnos egyetértek veletek. Szerintem is szörnyű, valahogy nem összefüggő, bizonyos részek tetszettek benne, de csak külön-külön, például a legeleje, akkor azt hittem innen indul egy történet, de aztán, ami következett...egyszerűen nem tudtuk megfejteni, pedig az egész család nézte. Én is úgy jártam, hogy nem tudtam sírjak-e vagy nevessek. Sokkal jobbat lehetett volna csinálni, ez tény. Egyébként klipnézés közben bíztam benne, hogy csak én vagyok ilyen hü.lye, hogy nem értem, és majd utána talán megszólal Geszti vagy valaki és elmagyarázza, és megvilágosodok. De hát csak leadták és annyi. Ezek után kíváncsian várom a holnapi Mokkát. Írta: Béla Dátum: 2005-11-13 23:14:52 Gondoltam, egy-két óráig, még azt sem nézem meg, hogy Ti akik szeretitek Ibit mit írtatok, mivel nyomdafestéket nem tűrő kifejezések jutottak az eszembe. Ez egyszerűen tragikus. Talán tragikomikus. Azt sem tudom sírjak, vagy nevessek? Ehhez kétlem, hogy Ibolyának bármi köze is volt! Az hagyján, hogy ezt valakik megcsinálták, de ehhez kellettek azok, akik engedélyezték, és azok, akik ország-világ előtt engedték lejátszani! Ti értettétek mi ez? Ha ez nem tudatos, amit műveltek, akkor mi? Ennyire nem lehetnek dilettánsak! Ez alja.sság volt a javából! Béla Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 23:14:14 próba Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 23:07:47 Na és mit szóltok a kliphez? Engem eléggé meglepett, de nem volt kellemes a meglepetés! Valahogy egészen mást vártam... Egy ilyen ütős dalhoz készíthettek volna egy kicsit nívósabb klipet is! A Lánchidas változat azt hiszem lényegesen felülmúlta ezt! Írta: csilla Dátum: 2005-11-13 21:19:24 Szilvia!!!!!Neked is boldog névnapot,és minden Szilvia rajongónak aki ide látogat!!!!!!! Nekem már mp3-ban is megvan az új cd,így holnap a munkahelyemen is tudom hallgatni,amíg nincs a főnököm és persze útközbe. Puszi mindenkinek!!!!!!!!!! Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 21:16:56 Szilvert! Biztos vagyok benne, hogy be fog jönni Neked a 8-as szám, nekem is bejött! Elég sok dologban egyezik az ízlésünk most azonban mégsem tudom megtippelni, hogy melyik lesz a kedvenced, mert van egy pár "kedvencgyanús" szám a lemezen. Sőt a sajátomat sem nagyon tudom megmondani, de az biztos, hogy a 4, 6, 8, 11 nagyon tetszik, sőt még a 3-ast és az 5-öst is idesorolnám. A legkevésbé talán nekem a "Papírkutya" jön be. Szóval nagyon - nagyon jó a cd, remélem minél előbb meg tudod Te is hallgatni! Írta: Adri22 Dátum: 2005-11-13 21:08:54 Szilvert:előszőr is Boldog Névnapot szeretnék neked kívánni! Másodszorra pedig:MEGINT ÓRIÁSIT ALKOTTÁL!! Ez fantasztikus! Pusszka! Írta: obj Dátum: 2005-11-13 21:02:57 Ja, és másik Szilviának is boldog névnapot kívánok. Írta: obj Dátum: 2005-11-13 21:01:52 Szia Szilvert! Köszönet ezért az igényes, "hosszútávú" beszámolóért, nem is tudtam egyhuzamban elolvasni, mindig valami szívfájdalma volt valakinek, nehogy végigolvashassam!:-( Sok boldogságot névnapodon, sikert a tanulásban, és "más ügyekben" is Írta: wpetya Dátum: 2005-11-13 20:54:12 Boldog névnapot minden Szilvinek!!! Írta: Viva Dátum: 2005-11-13 19:42:03 Boldog Névnapot Szilvert!!! Puszi Írta: Szilvia Dátum: 2005-11-13 19:05:05 Persze, hogy itt járok, miután beutaztam ma Pestre és megvettem a CD-t és meghallgattam. Meg kell osztanom az érzéseimet, gondolataimat.De először köszöntelek kedves Szilvert és Boldog névnapot kívánok Neked! Persze köszönömöm minden Ibolyás Barátomnak a köszöntést is. :-) Szóval ma beutaztam Pestre a CD-t megvenni, mivel tegnap a hír hallattán ezt nem tehetem, családi összejövetel volt nálunk a névnapom alkalmából. Alig bírtam ki az utolsó 10 percet, míg hazaértem a váci vasútállomásról. Eddig csak kétszer hallgattam meg, de leginkább Ibolya saját szerzeményei ragadtak magukkal: NÉz vissza, Édes méreg, Még él még, Belső bolygó,Öröm és könny.... Szerintem fantasztikus lett, 100%-os, felülmúlja teljesen az elsőt. Nagyon várom a koncerteket. Hiába van itthon igazi házi mozi rendszer és 5 hangfal a nappaliban és full hangerő,nem jó egyedül a rock-os számokra tombolni.. :-) Mert ugyebár nem bírok ülve maradni. Nagyon várom a közös koncerteket, remélem hamarosan kapunk hírt helyszínekről. Most pedig koncentrálok a Naplóra és később még jövök, mert biztos hogy ma éjfélig CD hallgatás lesz. Addig is puszi mindenkinek és a szomszédoktól elnézést a hangerő miatt... Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 18:16:39 Ha erre jársz, Boldog névnapot Szilvia! Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 18:14:41 Sziasztooook! Köszönöm szépen a jókívánságokat mindenkinek! Zoltán, a ragyogó képek nagy része (mint ahogy az látszik is) msmester érdeme. Szóval neki köszönjük, köszi ms! Na, tudjátok mit kaptam névnapomra? Lehet tippelni! Igen, igen, talált!!! Most már én is a kezemben tarthatom a CD-t, ráadásul ajándékba kaptam! Emlékszem az első CD-t is ajándékba kaptam, bár ott egy kicsit más volt a szituáció... Viszont képzeljétek eltörött a fejhallgatóm pont ma. Most összeragasztottuk, de egy darabig még biztosan szárad és nem tudok vele hallgatni. Így lehet, hogy csak holnap tudom meghallgatni, mert elsőre mindenképpen fejhallgatóval szeretném, úgy az igazi. De így látatlanba még mindig azt mondom kedvencem a nyócas, aztán majd kiderül, ha meghallgattam! )) Pusssssz Nektek! Írta: Zoltan Dátum: 2005-11-13 17:01:52 Szia szilvert, megint csodás cikket állítottál össze, ragyogó képekkel, szuper. És kívánok neked és Szilviának boldog névnapot! Írta: LaLa Dátum: 2005-11-13 15:13:47 Szia Szilvi boldog névnapot kivánok neked csodálatos a blogod ,a mostani rádios is szenzácios köszi érte Írta: Ági b. Dátum: 2005-11-13 14:58:51 Kedves Szilvert! Nagyon köszönjük a beszámolót,igazán fantasztikus!!! Puszi Ági Írta: Mókus Dátum: 2005-11-13 14:53:20 Te meg a beszámolókkal kápráztacc el!!!! ) Ja és Boldog Névnapot!!!! A beszámoló az famntasztikus, frenetikus meg minden, tok ateltem ujra ) A kepek is jok, az en poffnatómról nem is beszelva DD Nah mind1.... sok pusza, es meg 1x Boldog Névnapot.... ) pá.... Írta: MSE Dátum: 2005-11-13 14:49:36 Ez a kép..bámulatos! :-) mintha várnám azt a bizonyos sült galambot..nagyon jó.. na mindegy!.. Írta: zsuzsi-makó Dátum: 2005-11-13 13:02:23 Szia Szilvert!! Először is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!! ÉS GRATULÁLOK EHHEZ A CSODÁS BLOGHOZ!! puszi:zsuzsi-makóról Nagyon szép-és esztétikus a blogod!! Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 12:23:39 Bocsi, de az előbb úgy tűnt, hogy nem küldte el a hozzászólásom! Ezért az ismétlés! Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 12:21:45 Nem feledkeztem meg a képről, csak tegnap este egy kicsit másként alakult a programom, mint ahogy terveztem! Hazajövetel helyett elmentem majdnem "a világ végére" a lemezért. Csilla! Ezúton is köszi! Szóval hamarosan küldöm a képet, ígérem! Írta: MSE Dátum: 2005-11-13 12:17:33 Béla, tökéletesen egyetértek! :-)) Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 12:17:10 Nem feledkeztem meg a képről, de kicsit másként alakult a programom, mint ahogy terveztem. De hamarosan küldöm, ígérem! Írta: msmester Dátum: 2005-11-13 11:57:03 Boldog névnapot, drága Szilvert! Írta: Luca Dátum: 2005-11-13 11:44:50 Szilvert, Isten éltessen!! Írta: Béla Dátum: 2005-11-13 11:17:31 Most, hogy már sokszor meghallgattam a lemezt, rá kellett jönnöm, hogy mi hiányzik a lemezről. Ez annyira jó, hogy úgy lenne már csak tökéletesebb, ha koncertfelvétel lenne! Tehát hiányoznak a tapsviharok, sikolyok, őrjöngések! Kell egy dvd felvétel egy nagy koncertről! Béla Írta: MSE Dátum: 2005-11-13 09:33:37 Kedves Szilvia! Neked is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok! Remélhetőleg megkaptad tegnap az sms-t, én ugyanezt kaptam előtte Györgyitől! :-)) puszi Írta: MSE Dátum: 2005-11-13 09:29:51 Drága Szilvert! Először is: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Neked, kedvenc kis "újságírónénink"! :-)) Másodsorban pedig:éjjel olvasgattam Ibi blogját, és ráakadtam egy nagyon okos gondolatra, egy hölgytől... azt írta, hogy irígyli azokat, akik még nem hallották a Lemezt, mert az első meghallgatás hihetetlen élmény, olyan mint az első szerelem...szóval irígyellek, mert akkor ez még előtted áll!!! puszi Írta: Rossi Dátum: 2005-11-13 09:22:16 Szia Szilvert! először is boldog névapot. kívánok.. hát ez tök jó .akár ajándékba is kérheted a lemezt!! nagyon kiri a beszámolód.. eddig is sajnáltam hogy nem tudtam elmenni ,hát még most ,hogy elolvastram a bejegyzésedet.. Nem ér... miért nem tudok egyszerre két helyen lenni .,??? Szia Csilla! én is hasonlóan gondolom.. ez a lemez talán már Ibolyáé..nem tudok választani.. 8. 11. 6. ? vagy a többi ? nekem mindegyik tetszik.. ..Bár elfogult vagyok.. azért már a családom is "puhul" Béla! én is reménykedem egy Arénás koncertben valamikor. Profi zenekarral. hangmérnökkel és iszonyúan jól szóló hangfalakkal. meg persze embertömeggel akik extázisban tombolják végig az egészet. Szilvia! Neked is boldog névnapot..kivánok.. pusszi Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 07:43:43 Szilvia! Természetesen Neked is nagyon boldog névnapot kívánok! Írta: Györgyi Dátum: 2005-11-13 07:42:34 Drága Unokatesókám! Névnapod alkalmából Isten éltessen nagyon - nagyon sokáig! Írta: Béla Dátum: 2005-11-13 05:13:17 Kedves Csilla! Azt írod, hogy így még nem hallottad énekelni! Igaz, evvel én is így vagyok. Ez az, amit annak idején írtam, írogattam, mondtam, hogy nagyon fontosak a kiváló zenészek, és a profi hangmérnökök, valamint a jó minőségű erősítők, hangszerek! Ibiből kihozták a Stúdió 11 kiváló zenészei a maximumot! A beállítás is tökéletes volt és a terem akusztikája szintén nagyszerű. A lemezek is csodálatosan szólnak! A megasztárban is kiváló zenészek, és jó beállítás volt. Ezért álmodom én arról, hogy egyszer az Arénában csodálatos zenekarral, kiváló hangmérnökkel beállított erősítőkkel 12.000 ember tombolása mellett lép színpadra ez a csodálatos hangú teremtés. Remélem, nincs már messze ez az idő! Béla Írta: csilla Dátum: 2005-11-13 00:43:53 HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!! Nem tudom jó a sorrendem??????? Először is NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!! 05.11.13. 00.19 A bejegyzésedet olvasva és ezt az egész napot tekintve,lemez,Györgyi telefonok stb nemtudom mikor voltam ennyire boldog!!!!!!! -Nagyon jó volt olvasni: ahhoz a bizonyos részhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni hogy "Azért vannak a jó barátok!!!!!"és köszönöm!!!!! -Én ugyan nem voltam azon a bizonyos denreceni Mega koncerten,így nem tudom milyen volt élőben(felvételről tökéletes a mai napig imádom) de azt tudom hogy itt ahogy énekelt elvarázsolt,ilyennek még nem halottam!!!!!!!! Ezerarcú és valóban őstehetség!!!!!!! Az azt követő beszélgetésről csak annyit hogy hazafelé zsongott az agyam a sok k meg sz meg x-től,és fájt a lábam a remgeteg üléstől,legközelebb valmi táncos helyet keressünk!!!!!! Más!!!!Megvan a lemez!!!!!!FANTASZTIKUS!!!!!! Egyben biztos vagyok hogy sokkal inkább "Ibolyáé",mint az előző volt.Sokszor meghallgattam,de hogy melyik a kedvenc azt még nem tudnám megmondani ellentétben az első lemezzel ott sokkal hamarabb eldöntöttem. Nagyon tetszik a 6-8-11 de legalább annyira 3-4-2 ,szóval nehéz döntés. abban biztos vagyok ha az első egy hét alatt aranylemez lett ennek pár nap is elég lenne ha jobban reklámozták volna!!!!!! Remélem hamarosan együtt is hallgathatjuk!!!! puszi és jó éjjt!!!!!! Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 00:15:17 Sziasztok! MSE: Nekem még nincsen meg a lemez, de remélem vasárnap meg tudom venni! És pont ugyanezzel kapcs. írtam én is a Te blogodba! Béla: Köszi szépen! Tényleg jó kis névnapi ajándék nekem ez a lemez! Igazából miután Rossi figyelmeztetett, hogy mégiscsak van már itt nálunk is lemez, megvehettem volna akár ma is, de most annyira benne voltam a bejegyzésírásba, inkább befejeztem azt! Szóval, kellemes olvasgatást, asszem van mit! Puszi Nektek! Írta: Béla Dátum: 2005-11-13 00:07:01 Kedves Szilvert! Névnapod előestéjén nagyon sok boldogságot kívánok! Remélem, holnapra a kezedben lesz az Édes Méreg, így emlékezetes marad számodra a 2005-ös névnapod! Puszi Béla Írta: Béla Dátum: 2005-11-13 00:06:46 Végighallgattam! Ez tényleg nagyon jó! Nekem a 6-os, Belső bolygó, és a 11-es Öröm és könny tetszett első hallásra a legjobban. A 6-os, 7-es számnál lemaradt az információ, hogy vokál is van benne. Istenem, ha ezekkel a zenészekkel turnézhatna a lemezbemutató koncertjén! Tudom, sokat akarok, de ha lúd, legyen kövér. Párszor biztosan el fogok menni a bemutató koncertjére. Jó lenne, ha legalább az egyik helyszíne az Aréna lenne! Béla Írta: MSE Dátum: 2005-11-13 00:06:31 Örülök neki, Szilvert, mert legalább láthatod Te is, hogy tegnap csak blöfföltünk a Suzuki hátsó ülésén, ezzel a "8-as tök jó, Neked melyik tetszik"-kel, és ma pedig igen..a 8-as! :-) Írta: szilvert Dátum: 2005-11-13 00:06:16 Hoppá, mégiscsak lehet már nálunk is kapni!!!! )) .
süti beállítások módosítása