2007. április 24., Old Man's Pub - A doboknál... Herr Attila!

Pár kép, pár sor, egy-két benyomás, gondolat..

Jó volt elmenni és találkozni a barátaimmal. Jó volt, ahogy jöttek-jöttek sorra az ismerősök, minden 5 percben jött valaki, akit már rég láttam, akivel már rég találkoztam, aki megkocogtatta a vállam, vagy épp majdnem összeütköztünk az ajtóban. Vagy akivel most találkoztam először személyesen. Sok-sok kellemes meglepetés, még ha csak egy pillanatra láttam némelyiküket, akkor is. Sok ismerősünk ott volt, szétszórva a helyiségben, de persze sajnos volt olyan is, akinek a személyisége hiányzott a koncertről..

Anyácska is eljött meghallgatni Ibolyát, Pistivel együtt. Kocka, Ibolya megasztáros fodrásza is feltűnt egy ideig a koncert közepe táján, jött valahonna és ment át egy másik helyiségbe, de az asztalok között megállt. Percekig csak figyelte Ibolyát mosolyogva. A teste már az ellenkező irányba fordult, de mégsem tudott elindulni sokáig, Ibolya annyira lekötötte. Olyan volt, mint akinek nagyon menni kell valahova, de egyszerűen nem tud elszakadni.

Ami engem illet, többet nem fogok az Old Man's-be asztalt foglaltatni. Rossz volt ülve, távol végighallgatni a koncertet, ami ezúttal is fantasztikusra sikeredett. Ennek ellenére én nagyrészt kívülállóként néztem végig, közben sok mindenen gondolkodtam, amin persze nem is kellett volna, úgyis felesleges. Csak mentek egymás után a számok, valahogy elmentek mellettem, és nem tudtam úgy élvezni őket, ahogyan szerettem volna. Nyilván csakis a körülmények tehettek róla, a helyszín és én. A zenészek és Ibolya fantasztikusak voltak.

Aztán jött egy dal, a Nem a miénk az ég, és valami hihetetlen élményben volt részem. Még talán soha életemben nem hallottam ezt a számot ennyire gyönyörűen, ennyire tiszta hanggal, ennyire tökéletes hangosítással, a közönséggel együtt, egyszerűen varázslatos volt, nem is tudom kifejezni, hogy miért, ott akkor megint történt valami, ami már rég nem. Legalábbis számomra.

Ezután, a koncert második felében aztán már kezdtem jobban "jelen lenni", a vége felé sokkal jobban át tudtam adni magam a koncertnek, mint az elején. Az Édes méreg a végén, "It's a kind of magiiiiiiic", nagyon élveztem, a kis cigánydalból pár sor, aztán a Magyarország a közönséggel együtt, amit megintcsak valahogy leírhatatlanul gyönyörűnek éreztem. Majd ráadásnak csak itt, csak most az Embertelen dal, hátha Ibolya végre megjegyzi a szöveget. De nem, nem jegyzi meg. Reménytelen eset. :) Jó volt látni, ahogy bohóckodik, ahogy keresi a szöveget, nevetgél saját bakijain, és közben meg hallani, ahogy teljes erőbedobással énekel. Már egészen elszoktam tőle.

Egyik pillanatban Oláh Ibolya, aki a lelkemig ér, a másikban pedig egyszerűen Ibolyka, aki mosolyt csal az arcomra. Én ezért és ilyennek szeretem őt. A színpadon. És nagyon szeretném évek múltán is ezt érezni, ilyennek látni. A színpadon.

„Mindegyik foglalt?" - „Nem, ez a kettő szabad, az foglalt." - „Oké, akkor.." - „Hééééééééé!" - „Mondom ez a kettő szabad, aaaaaz foglalt! :)"

„Na, ti is jókor tudtok wc-re menni. De mi volt még? Mi volt a lényege? Mondd már!" - „A kockás ing, az volt a lényeg, nagy lyukkal a közepén. :)"

„Nem leszel nagyon egyedül Székesfehérváron?" - „Hát, ha az ember közben valami szépet tud alkotni, akkor megéri.."

„Ez a saláta négyszemélyes? :)"

„Nem volt a Mi lesz velem meg a Nem kell. A Tűnj el se, bár azt nem is bánom. A Ringasd el magad se volt." - „Dehogynem a Ringasd el magad volt, te melyik koncerten voltál??"

„Figyelj, figyelj, tisztára, mint a Queen: It's a kind of magiiiic, It's a kind of magiiiic.. :) Messze van az ég, de lakható a földgolyó, csak a lélek mi elveszett.."

„És a doboknál... Herr Attila! :))"

 

Szerző: szilvert  2007.04.27. 12:02 20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr756383025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla 2007.04.27. 19:57:16

Szilvert!!!! Ez nagyon tetszik,nagyon találó és mindenben megegyezik az általam átéltekkel!!! Sok koncerten és fellépésen voltam már.és eltelt azóta ey "kis Idő"de tudom és érzem hogy ez valami varázslat ,ami fogva tart,és ebbe beletartozik Ibolya ugyanúgy mint az a sok ember akit általa megismertem és így teljesebb lett az életem általuk!!! Azt szeretném ha ez a varázs örökké tartana, Ibolya énekeljen vagy játszon és mi pedig nézzük és hallgassuk őt,ennyi elég.......

MSE 2007.04.27. 22:15:39

Annyira terveztem, és úgy akartam, hogy ott legyek, mert legalább abban a másfél órában nem gondolok semmi rosszra.. de úgy néz ki, ez mégsem ilyen egyszerű.. még jó, hogy ide bármikor lehet jönni olvasgatni, nézelődni, és legalább egy kicsit átélni.. Nagyon tetszik, Szilvert, most valahogy még jobban, mint máskor..

Rossi 2007.04.28. 17:05:39

Szilvert! Ez klassz lett!! Bírom a gondolatvilágod:):)Számomra kész felüdülés volt az egész :):) .... Ennél gyorsabban kizökkenni a munkából már nem lehet.. ..Negyed 8 kor még ott állok a medence partján fél 9 kor pedig már "szektás":):) barátok, ismerősök és egy fanatasztikus Ibolya koncert!!!!! jó volt veletek újra találkozni és beszélgetni , már akivel sikerült legalább pár szót váltanom .. Nagyon szuper volt a koncert .. engem már az elejétől fogvartartott ... ha valaha is megyek még Oldman'sbe ,ülni én sem fogok, az tuti :)

2007.04.29. 14:47:18

Szilvert, fantasztikus beszámolót írtál, valóban magáévá ragadott bennünket Ibolya hangja. De a jó mindenit, ha pár új sorra ennyire vágyunk, és így örülünk neki, akkor miért nem érdemeljük meg, hogy pár régi, vagy új, de eddig még nem énekelt számmal ajándékozzon meg bennünket. 2 éve mindig csak ugyan azok a számok mennek. Nekem ez sok. Béla

Joe 2007.05.03. 18:57:57

Sziasztok! Szilvert, klasszat írtál mint mindig, de megleptél valahogy más volt a stílusa - kerestem kinek a beszámolója :))) Béla, olvastam az Oiro-n is, hogy hiányod van... Ne felejtsd el, hogy Ibiék nem gyakorolnak és csak azt játszák amit tudnak - mármint amit a zenekar is tud.

szilvert 2007.05.04. 22:13:26

Igen, Joe, én is éreztem, hogy másmilyet írtam, de most ez jött. Túl sok minden változik mostanában, és velük egy picit talán én is..

szilvert 2007.05.05. 00:11:49

Boldog névnapot, Györgyi! :)

Joe 2007.05.05. 12:46:53

Itt is: Boldog névnapot, Györgyi! :) Nem lesz beszámoló a Miskolci koncertről?

Luca 2007.05.05. 12:52:19

Isten éltessen, Györgyi.

Rossi 2007.05.05. 17:33:00

ezek szerint Györgyi névnap van:):) Boldog névnapot Györgyi!!!!

Györgyi 2007.05.05. 20:18:49

Köszönöm mindenkinek!! Szilvert, neked külön köszi az ötletes emailes köszöntőért! Jót mosolyogtam rajta!:)

csilla 2007.05.05. 20:22:41

Györgyi!!!! Boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!

mokus 2007.05.06. 09:30:43

BOLDOG NÉVNAPOT GYÖRGYI! így utólag is :( hát a május 17-ei koncertre már el kéne h jussak vhogy :( Puszi nektek :)

szilvert 2007.05.06. 18:20:29

Elképzelhető, hogy Ibolya ma lesz az Aranyág c. műsorban az m1-en 19:25-től. Joe azt mondja látta a reklámjában Ibolyát.

Györgyi 2007.05.06. 22:54:57

csilla, mókus: köszönöm!:) Véletlenszerűen (Milánnak hála) én is láttam egy kis részletet az Aranyágból, éppen Ibolya énekelt, bár már eléggé a dal végén tartott. Tartottam is tőle, hogy nem vette fel senki. De most már bizakodóbb vagyok!:)

szilvert 2007.05.09. 00:18:23

Igen, felvettem, már fent van az OIRO-n is a Legyen ön is milliomossal együtt.

szilvert 2007.05.09. 22:53:25

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, CSILLA!!! :)

Györgyi 2007.05.10. 06:49:19

Csilla! Kicsit megkésve ugyan, de minden szépet és jót kívánok én is! Boldog szülinapot!

Rossi 2007.05.13. 20:15:51

Még később, de talán még nem későn : Boldog Szülinapot CSILLA!!!

csilla 2007.05.13. 20:26:25

Köszönöm mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szilvert!!!!!Sajnálom,hogy lemaradtatok róla!!!!!!
süti beállítások módosítása