2006. augusztus 17. - Balatonboglár

"..A kocertek során talán először volt alkalmam, hogy messziről is szemügyre vegyem a színpadot és a közönséget. Hát mit mondjak csupa kellemes élményben volt részem! Bármerre is néztem mindenhol ember, kortól nemtől függetlenül, és minden tekintet a színpadra szegeződött..
..Sötét volt, a színpad gyönyörűen világított, az idő kellemesen nyárias, még a szél is megállt, csak egy gyönyörü hang hasított bele az éjszakába, néha a közönséggel fűszerezve, de ez tette olyan csodálatossá és feledhetetlenné számomra. "Milliók áldása szálljon rád!!!" hangzott el a végén, majd hatalmas taps követte.."


Hát íme unalmasnak legkevésbé sem mondható két napunk története.
A beszámolót köszönöm Csillának! 

7.50 perc, én még Csepelen vagyok, de bízom abban, hogy Györgyi időben ér a Keletibe és megveszi a jegyeket.. Az álom hamar köddé vált, mert csörgött a telefon és Györgyi volt, hogy késni fog, ezek után már csak a remény maradt, - de mi sem bizonyítja jobban, hogy néha érdemes, - mert 8.15-re már a Keletiben voltam, 8.20-ra pedig már a jegyek is megvoltak. Rohanás a lépcsőn ami nem volt egyszerü, egy utazótáska, egy hátizsák és a lányom Viki társaságában, de azért sikerült.

A vonat 9.05-kor indult a Balcsira, így volt még elég időnk, hogy legyen helyünk is. Csak az maradt ki a számításból, hogy a vonat nem áll benn az állomáson, ezért felesleges volt rohanni így. Időközben befutott Adri és Györgyi is, és végre a vonat is megérkezett, amilyen gyorsan csak lehetett startoltunk is, hogy legyen helyünk. Szerencsénk volt, találtunk egy tök üres fülkét, igaz később akadt társaságunk is, de tökéletes volt. 

Kicsit totóztunk, hogy Szivertnek mit mondjunk, melyik kocsiban vagyunk, nagy nehezen kiderítettük hogy az utolsó, gyors telefon majd Fehérvárra érve csatlakozott hozzánk Szilvert is, és így már teljes volt a csapat, várakozásokkal teli irány a Balaton.

Az út ami rövidnek nem igen volt mondható, 3 óra 20 percig tartott, de mozgalmas volt, Viki a lányom gondoskodott arról, hogy ne unatkozzon senki. Mindenkinek eldugta az inivalóját, a fényképezőgépeket és ezzel nagyon jól szórakozott. Közben azért ettünk, ittunk és beszélgettünk. 

12.20 körül értünk uticélunkhoz, Balatonboglárra, némi tanakodás után, hogy az alagúton balra vagy jobbra, elindultunk jobbra ami zsákutcához vezetett, így visszaindultunk balra (Szilvert az első gondolat a jó, ha nem is igazán tűnik logikusnak) nagy nehezen legalább az állomásról kikeveredtünk, aztán némi segítséggel, de annál nagyobb kerülővel elértünk a megadott utcához, legalábbis azt hittük, de mint kiderült ott csak a térkép szerint volt utca, valójában a Balaton volt. Már azt hittük egy szigeten lesz a szállásunk! :) Tartottunk egy kis pihenőt, majd hátizsák fel, aztán ismét jobbra v balra most a balra melett döntöttünk ami jónak is bizonyult, mert végre megérkeztünk az utcába. Most már csak az volt a bibi, hogy nem találtuk az 5-ös számot, mert kicsit furcsák voltak a számozások. Aztán némi tanakodás és kérdezősködés után végre mégiscsak meglett. :) 

A tulajdonos felkísért a szobánkba, még váltottunk pár szót aztán elment, csak a lényeget felejtette el közölni, de erről majd később. A szoba aztán kárpótolt az utazásért, a sok gyaloglásért, mert csodálatos kilátása volt a Balatonra, saját stéggel, közvetlenül a parton, 5 m-re a víztől. 

Kicsit pihentünk, majd ebéd gyanánt elfogyasztottuk a maradék szendvicseket, átöltöztünk, hogy felfedezzük végre a környéket, de főleg magát a Balatont.Törölközö, úszógumi és irány a víz, bár nagyon hínáros volt, ezért úgy döntöttünk inkább átmegyünk a közeli strandra. Mivel a telkek el voltak kerítve egymástól a parton, az tünt a legjobb megoldásnak, hogy a köveken keresztül közelítjük meg a strandot. Hát elindultunk, kőre le magántelekre fel, úgy ötször egymás után, közben majdnem a vízben landoltunk a békák között, nagy erőfeszítések árán végre odaértünk a strandra. Ekkor ért minket a legnagyobb meglepetés: közvetlen út van a strandra, és persze ingyenes. Nade ezt az élményt kár lett volna kihagyni! :) 

Kerestünk egy jó kis helyet egy fa alatt, végre mehettünk fürdeni, igaz a víz itt is hínáros volt, de legalább meleg meg úgy a térdünkközepéig ért, ezért inkább pancsikáltunk, kivéve Vikit mert neki tökéletes volt.

Később aztán ettünk, hot-dog, hamburger stb. Úgy öt óra lehett, mikor eldöntöttük hogy most már ideje menni, ezzel egyidőben derült ki, hogy Rossi keresett minket telefonon, két órával ezelött, csak nem hallottuk. Nagy nehezen sikerült elérni és megbeszéltük vele, hogy a szinpadnál találkozzunk a parton 7 körül. Visszaérve a házhoz, most már ugye a rendes úton, zuhanyoztunk, átöltöztünk, majd elindultunk a kikötő, és a koncert helyszíne felé. A változatosség kedvéért a térkép otthon maradt, de hagyatkoztunk a megérzéseinkre ami jónak is bizonyult, mert eltévedés nélkül értünk a kikötőhöz.

A színpadon Baby Gabi énekelt olyan alig átlagosnak mondható közönség elött. Kicsit megálltunk, majd elindultunk a part felé. Az időzités tökéletes volt, mert Rossi pont velünk szembe jött. Mint kiderült, nagyon készült, hozott sok ismeretlen legalábbis számomra ismeretlen játékot, aminek nemhogy a nevét nem ismertem, de eleinte azt sem tudtuk mit is lehet velük kezdeni. Rossi hatalmas türelmének és segítőkészségének köszönhetően a végén már elég jól ment valamelyik játék mindenkinek. Adrinak a diaboló (vagy mi..), Szilvertnek a tányérpörgetés, Györgyinek az ördögbotozás. Viki is próbálkozott kitartóan, de Ő inkább a lányok bokáját célozgatta, hol több hol kevesebb sikerrel.

Játék után még sétáltunk egyet a parton, megnéztük a naplementét, ami csodálatos látványt nyújtott, majd a színpadhoz mentünk, ahol közben már minden készen állt a kezdéshez.

Köszöntünk az ismerősöknek, váltottunk néhány szót, aztán megszólalt a mikrofon, hogy felkonferálja a következő fellépőt a nézők nem kis örömére. A hangulatot fokozva arra kérték a közönséget, hogy először tapsoljanak, majd fülyüljenek, majd mindkettőt egyszerre, hogy méltó módon köszönthessük a pillanatokon belül a színpadra érkező Oláh Ibolyát és csapatát. A hangzásból ítélve nagy volt a tömeg. Végre megszólat az ismerős zene és kezdetét vette a koncert.

Ibolyán a színpadra érve látszott, hogy jó hangulatban van, és valamiért biztos voltam már akkor benne, hogy fergeteges másfél óra áll elöttünk, ami percről percre be is igazolódott.

Ibolya olyan volt mint egy energiabomba, pörgött, pörgött, magával ragadva a közönséget. A zenekar is jobb volt, mint valaha, meg egyszerűen minden......szóval el kell jönni és át kell élni, ezt másképp nem fogja senki érezni.

 

A színpad nagy volt és gyönyörű, ezért a koncert második felében Szilvert úgy döntött ezt mindenképpen meg kell örökíteni, így hátrament pár távolabbi képet is készíteni.

  

A koncert vége felé, már Viki nagyon fáradt volt, végig az ölünkbe volt felválltva Györgyivel, így a Papírkutya közben én is eljöttem Vikivel a színpad elejétől és elmentünk teljesen hátra a sátrakig. Leültünk egy padra, hogy itt várjuk meg a koncert végét. 

A kocertek során talán először volt alkalmam, hogy messziről is szemügyre vegyem a színpadot és a közönséget. Hát mit mondjak csupa kellemes élményben volt részem! Bármerre is néztem mindenhol ember, kortól nemtől függetlenül, és minden tekintet a színpadra szegeződött. Az aszatunktól nem messze egy alig két éves kisfiú táncolt. A "Nem kell" után Ibolya és a zenekar elbúcsúzott, de a tömeg nem hagyta annyiban, visszakövetelte a színpadra, és természetesen ahogy már megszokhattuk, következett a ráadás.

Bence után megjelent Ibolya is a színpadon, a Magyarország felcsendültével körülöttünk is énekelni kezdtek. Sötét volt, a színpad gyönyörűen világított, az idő kellemesen nyárias, még a szél is megállt, csak egy gyönyörü hang hasított bele az éjszakába, néha a közönséggel fűszerezve, de ez tette olyan csodálatossá és feledhetettlenné számomra. "Milliók áldása szálljon rád!!!" hangzott el a végén, majd hatalmas taps követte. 

   

És végül megszólalt búcsúzóul az "Édes méreg" és ezen lepődtem meg a legjobban hogy többen ezt is Ibolyával énekelték még a tömeg legvégén is. 

Míg el nem felejtem, sokszor kapott kritikát a hangosítás bár nem az utóbbi időben, de ez a koncert ebből a szempontból is tökéletes volt. Ott hátul is mindent tökéletesen lehetett hallani, és értettem Ibolya minden egyes szavát is. 

Aztán mint mindennek, sajnos ennek is vége lett, Ibolya felkonferálta a következő fellépőt a United-et majd elhagyta a színpadot. Mi Vikivel elindultunk megkeresni a többieket ami elég gyorsan sikerült, majd nézelődtünk még egy kicsit. Elmentünk a színpad háta mögé, ahol Ibolya dedikált. Volt akinek a kezében még az első cd-t láttam, igyekezett a színpad mindkét oldalán a kéréseknek eleget tenni.

A következő koncertbe még belehallgattunk, amit szerintem lényegesen kevesebb érdeklődö fogadott, majd elindultunk a kocsi felé. Rossi szerencsénkre a közelben parkolt és felajánlotta hogy „haza”visz minket. Kocsit cserélt így nagy meglepetéssel, és mégnagyobb sóhajtások közepette ültünk be új kocsijába. Most már biztos tudatban indultunk a helyes irányba, és pár pec alatt a háznál voltunk. Rossi feljött, hogy dumcsizzunk egy kicsit, mondván, csak egy picit, mert nemsokára indulnia kell, hisz  reggel dolga van otthon. A piciből aztán úgy hajnali 6 lett, mert úgy döntött mégiscsak ott marad éjszakára, reggel meg majd észrevétlenül kioson valahogy. Így is lett, ráadásul pont elfért ő is kényelmesen, mert a szoba hat személyes volt mi pedig csak öten voltunk. Ha jól emlékszem úgy hajnali kettőig beszélgettünk, aztán megpróbáltunk aludni, Szilverték még párnacsatáztak meg fényképeztek, ezt csak sejtem mert csak a vaku villanását láttam. Éjszaka egy két telefonra felébredtem, meg azt tudom hogy egyszer felhős volt az ég aztán sütött a nap, meg hogy Rossi már nincs az ágyban, valamikor elment. Végül a saját telómra ébredtem úgy 10 körül. 

Még magamhoz sem tértem amikor kopogtak az ajtón, a tulaj volt, Györgyi nyitott ajtót, mert én a zuhanykabin ajtaját fogtam, amit menet közben Viki szétszerelt, szóval a tulaj, hogy fél 11-ig azaz fél tizenegyig hagyjuk el a szobát mert jönnek takarítani ugyanis jön a következő csoport. Derült égből villámcsapásként ért minket a hír, ugyanis előző nap ezt elfelejtette velünk közölni.

Maradt fél óránk. Igaz Adri még aludt, gyorsan felébresztettük, pakolás úgy ahogy aztán leadtuk a kulcsot, a táskákat a földszinten hagytuk és irány a strand, ismételten az út felőli megközelítésben, reggelizni, ebédelni vagy valami hasonló. Ott ültünk délig talán, aztán visszamentünk a csomagokért és hála nekem (ez úton is bocsi a többiektől) átmentünk a kikötő felőli strandhoz. 

Lepakoltunk egy árnyas fa tövében, mi Vikivel elmentünk felfedezni a játékok birodalmát, addig a többiek a parton maradtak. Voltunk ugráló várban, találkoztunk egy bohóccal aki lufiból csinált különböző formákat. Viki rózsaszín kutyust kért és kapott, amire nagyon büszke volt. Visszaérve a többiekhez megkérdezték, mit kapott, ő azt válaszolta „Papírkutya”, nem hiába az a szám a kedvence. Aztán Viki Györgyivel kiharcolt még egy „vezetést” majd a parton kukoricáztunk még egy jót, mármint ettünk kukoricát, és mindannyiunk szívfájdalmára idő volt és pakolnunk kellett, hogy elinduljuk az állomásra. Útközben vettünk némi frissitőt mert nagyon meleg volt hiába fújt a szél. 

Az állomásra érve lepakoltunk és leültünk, nemsokára jön a vonat címszóval. Még jó hogy valaki időközben gondolkodott is, igaz Szilvert??? Mert Ő volt az egyetlen, aki felvetette, hogy mi van ha nem is erre a vágányra jön a vonat. Elmentek megnézni és milyen igaza volt, mi az 1-es vágánynál vártuk a vonatot és persze hogy a 3-asról indult.

Hátizsák fel irány a hármas, némi késéssel, de befutott a vonat és szerncsénkre egész jó kis helyünk lett. A hazafelé út a menetrend szerint elvileg sokkal rövidebb volt, de én legalábba duplájának éreztem. Szegény Szilvertet pont leszállás elött leöntötte Viki teával, amiért utólag is bocsi. Fehérváron elbúcsúztunk Szilverttől, majd Érden Adritől és végül 35-40 perces késéssel hármasban meg érkeztünk a Keletibe este 7 körül. 

Ismét csodálatos emlékekkel a szívemben búcsúztam a Balatontól, és bízom benne, hogy jövőre többen és tovább lehetünk együtt egy nyaralás alkalmával és persze természetesen Ibolya koncerttel fűszerezve!!! Köszönöm mindenkinek!!!

 

Szerző: szilvert  2006.08.19. 16:50 68 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr706383065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rossi 2006.08.19. 18:24:09

Iszonyú klassz koncert volt!!!!:D:D ugye? jó volt veletek bulizni . / meg persze köszi a szállást ../Aki korán kel .az ki tud lopózni ugyebár:D:D:D:D/ Ja, és persze a játékok is jók voltak ...hm.../ tehetségesek vagytok/:):) pussz

2006.08.19. 19:58:23

A teletext szerint 6:33-kor lesz Ibolya.

Luca 2006.08.19. 22:48:41

Anyám, jó korán kel szegény;) Mármint persze nem anyám, hanem Ibolya:)

Györgyi 2006.08.20. 00:09:52

szilvert! Ne haragudj, hogy se az sms-re, se a mailre nem válaszoltam, de most van először egy szusszanásnyi időm az egész nap alatt. Természetesen jó lesz ha 2-re érkezel holnap. Bár ahogy az órára nézek az már ma lesz!:) Akkor várlak!

wpetya 2006.08.20. 00:21:12

Sziasztok! Akkor ma a Patakynál!

wpetya 2006.08.20. 00:31:58

Tud valaki valamit a Balogh Mikiről?

Györgyi 2006.08.20. 08:14:13

Petya! Én valamicskét tudok, majd személyesen mesélek.

Marcsi 2006.08.20. 08:34:35

Szilvert!!!!! S.O.S!!! Át akartam küldeni egyik postafiókomból a másikba a képeket (amik megjegyzem gyönyörűek, ezúton is köszsönet), és eltűűűűűűntek! Légy szíves, ha megtennéd, hogy elküldöd újra, nagyon-nagyon köszönöm!!!! Hééé, skacok, felvette vki a Nap-Keltét? Ugye, igen?

Marcsi 2006.08.20. 08:47:39

jah, látom, már a neten!!!

szilvert 2006.08.20. 09:22:57

Rossi, aki késön kel, annak meg bejelenik, hogy azonnal hagyja el a szobát, mert jön a következö csoport :)) Györgyi, reménykedtem, hogy nem vesztél el :) Akkor nem sokára megyek! Marcsi, útjára bocsátottam neked ismét a képeket, elvileg hamarosan meg kell érkezniük. És szívesen! :) Pusssz

SoundR 2006.08.20. 09:26:36

Sajnos csak szobafogságból követhetem az eseményeket, majd talán szeptember után én is előfordulok néha. Jó volt nektek és a beszámló képei is tetszettek.

Luca 2006.08.20. 11:17:32

Szilvert, mégegyszer köszönöm a képeket!!!Nagyon tetszenek!!

Marcsi 2006.08.20. 12:38:16

Köszönöm ismét, Szilvert! Megkaptam őket! Nagggyon szépek. A kacsákokos a legszebb. :)

obj 2006.08.20. 14:00:47

Nagyon jók a képek, meg a háttérzene is!:) Ma végre én is ott leszek! Kedves SoundR! Már alig 2 hét és itt a szeptember, és Ibolya-koncert Újpesten! :)

Timi 2006.08.20. 17:23:27

Köszönöm szépen a képeket Szilvert!

Kötőtű 2006.08.20. 19:45:06

Kedves Petya! A Balogh Mikiről azt lehet biztosan tudni, hogy férfiről van szó, akinek van egy vezeték- és keresztneve. Magyar is lehet az illető, mert Mikinek csak mi szólítunk valakit. A neve szerint nem is egy aggastyán lehet, de egy biztos: Ibolya blogjában nem érdekel, hogy ki az illető, mert nem vagyok rá kíváncsi. Majd ha kíváncsi leszek, akkor megkeresem az ő blogját, és ha nem találom, hát legfeljebb olthatatlan bánatomban tökön szúrom magam. Neked már most is ezt ajánlom! Szerintem utána megszűnik iráta fellángoló vágyad.

Györgyi 2006.08.20. 22:09:53

Hát azt hiszem ez tényleg emlékezetes koncert marad mindannyiunknak!;) Nyugtassatok meg, ugye mindenki rendben hazaért???!!!!

Luca 2006.08.20. 23:00:08

Kötőtű, ez nem Ibolya blogja, hanem Szilverté...

Luca 2006.08.20. 23:00:39

Minden ok Veletek, Szilverték?????? Biztos helyre értetek?

szilvert 2006.08.20. 23:27:08

Igen, már mi is itt vagyunk Újpesten Györgyinél, hála MS-nek, meg hogy észrevettünk a vihar okozta nagy pánikban és kavarodásban..

Marcsi 2006.08.20. 23:28:16

Hú gyerekek, mi lehetett ott. Én biztos bepánikoltam volna, mint állat.

Timi 2006.08.20. 23:36:22

hát elég félelmetes volt. főleg ott a híd alatt ahogy hol jobbrül hol balról jött a nagy szél meg az eső. komolyan olyan volt nekem mint mikor mutatják a hurrikánoknál a felvételeket tudjátok mikor fúj a szél és viszi az esőt nagyon. tulajdonképpen víszintesen esett az eső.

Rossi 2006.08.21. 13:10:51

Hát, igy utólag most az egyszer örülök hogy nem voltam ott. / tuti bemajréztam volna/..még Fehérváron is elég durva volt a szél és a jég ..nem hogy Pesten ..remélem mindannyian hazaértetek épségben . Pussz

Luca 2006.08.21. 13:16:33

NA, akkor mndenki megvan.Ennek örülök.

Joe 2006.08.21. 16:08:11

Sziasztok! Örülök hogy mindenki épségben átvészelte a vihart (reméljük a mobilok is magukhoz térnek majd). Sajnálom hogy elkerültük egymást. Nekem szerencsém volt - Béla elvitt az Örsig, ezúton is nagyon köszönöm. Száraz helyek voltak az autójában, de hát a mobilok sem működtek... Alig lettem vizes míg elértem a metrót. A Blahán még esegetett így benéztem az Old Man's-ba, a Blues Floor (Sopronból) játszott. Majdnem üres volt a hely - ilyet még nem láttam, máskor alig lehet bejutni. ...

Joe 2006.08.21. 16:09:14

egybe nem engedte ... Ennek örömére, na meg hogy megusztam, kértem egy unicum-t. Egy srác méregetni kezdett mellettem, majd megszólít hogy olyan ismerős vagyok neki. Na mikor meghallottam a hangját már én is tudtam hogy ki az. Régebben együtt jártunk... az edzésre. Így aztán a végéig maradtam, kicsit dumáltunk majd hazasétáltam. Az utcánk elején hatalmas téglák és törmelékek hevertek...szerencsére az én KITem is meguszta. A házban többeknek betörtek az ablakaik... --- Ha valakit érdekel: --- http://bluesfloor.musichello.com/

Timi 2006.08.21. 17:15:57

KIT csak egy van:) illetve kettő.

szilvert 2006.08.21. 18:13:06

Na, én meg már lázas vagyok és fáj mindenem..:(( A telefonom viszont gyógyulgat, hajszárítóztam és most jelenleg ott tart, hogy már lehet hívni (max nem hallom meg, mert a leghalkabbon szól), csak nem fogom tudni ki keres, mert a kijelzö semmit nem mutat, csak egy nagy fehérséget. Én is tudok tárcsázni, csak szintén az a gond, hogy nem látszódnak a számok, a telefonkönyvem stb. Magyarul asszem a kijelző mondta fel a szolgálatot..

Marcsi 2006.08.21. 18:58:23

Szilvert! Go to doktor bácsi!!! Timikém, neked is ott lenne a helyed! ;)

Bea 2006.08.21. 19:05:06

Halihó! Írtam mailt de most látom hogy innen szépen megtudok én mindent! ;) Örülök hogy nem lett senkinek se baja. Én a várban voltam hát azt hittem ott maradok, a végén cipő és sok más egyéb nélkül mentem haza. Györgyi téged is behívtak dolgozni? Örülök hogy voltatok koncin! a 26-ai ra sem tudok menni, de én optimista vagyok előbb utóbb csak eljutok végre újra koncira! puszi Mindenkinek! Üdv

Luca 2006.08.21. 19:16:22

Ein Man. Ein C/Komputer.Ein Auto. KITTTTT!!!

Marcsi 2006.08.21. 19:41:48

Lucám, ha ezt a Gyurcsány meglátja, egyből kimagyarázza majd a Hitleres botrányát. :)

Györgyi 2006.08.21. 20:20:03

Úristen szilvert, máris beteg vagy???!!!! Nagyon sajnálom!!! Pihenjél sokat, igyál meleg teát és gyógyulj meg hamar!!! Bea! Engem nem hívtak be, egyrészt mivel nem baleseti sebészeten dolgozom, másrészt én is kinnt rekedtem a viharban, harmadrészt pedig a tegnapi özönvíztől úgy néz ki, hogy meghalt a telefonom. Az állapota sajnos azóta se nagyon javul, így azon túl, hogy elvesztettem mindenkivel a kapcsolatot (a telefonra voltak mentve a számok), engem sem lehet pillanatnyilag elérni. Joe! Örülök neki, hogy végre Te is adtál egy kis életjelet magadról!

Györgyi 2006.08.21. 21:10:04

szept. 2. Újpesti városnapok Színpadi programok a Semsey parkban: Szombaton: 10.00-10.30: az Erkel Gyula Zeneiskola zenés programindítója 10.30-11.30: Langaléta Garabonciás Társulat - vásári játékok gólyalábakon 11.30-12.00: hastáncbemutató 13.00-14.00: Bóbita együttes 14.00-14.30: Zoltán Erika táncbemutatója 14.30-18.30: a kisebbségi önkormányzatok műsora 19.30-20.00: Xantus Barbara koncert 20.00-21.30: Oláh Ibolya és együttese

Adri 2006.08.21. 23:26:15

Sziasztok!! Megjöttem!Azt hittem h bepisilek annyira féltem a viharban!De megoldodott minden,remélem h beteg nem leszek,mert kb. olyan fél 11-11 fele kerültem meleg vizbe! Boglárról annyit hogy nagyon jól éreztem magam veletek csajok! :)) Puszi nektek!:-*

Ami szól! 2006.08.22. 08:42:42

1. Magyarország (Eredeti cím: Alégria c/a: Dragone/Tardos/Amesse/Dupere. Magyar szöveg: Geszti Péter (c) Créations Méandres, Inc. (Universal/MCA Music Holland B.V.)) Hangszerelés, zenei rendezés: Erdélyi Péter Billentyűs hangszerek, sequencer programok: Erdélyi Péter Vokál: Tunyogi Orsi, Jamie Winchester, Csányi István Budapesti Ifjúsági Kórus - Művészeti vezető: Gerenday Ágnes Hegedű: Ocskay Rita Népi furulya: Huszthy Zita Dob: Gyenge Lajos Bass: Studniczky László Gitár: Sipeki Zoltán Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország, ahol az arcodban láttam a magam arcát. Az ölelésben bőség, az igaz ügyben hűség voltál. Én ezt az arcot már őrzöm, Magyarország! Hiszek az álmomban egy életen át... Magyarország! Te vagy a szívembe írva. Magyarország! Te vagy a lelkemre bízva. Magyarország, hát te vezess most engem, és amit meg kell tennem segítsd! Legyél a holnapban rejlő bizonyosság! Én csak az életem bízom rád... Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország, ahol az arcodban láttam a magam arcát. Gyere és egyszer végre, amikor új nap ébred, te várj! Gyere és bújj hozzám újra Magyarország! Én ezer év óta várlak már... Gyere és egyszer végre, amikor új nap ébred, te várj! Gyere és bújj hozzám újra Magyarország! Én ezer év óta várlak már... Magyarország! Idegen földön ha járok, Magyarország, velem az út is megfordul haza hozzád. Velem az ősök kérnek, engedd, hogy benned éljek tovább, ahogyan ők élnek bennem, Magyarország! Milliók áldása szálljon rád! Velem az ősök kérnek, engedd, hogy benned éljek tovább, ahogyan ők élnek bennem, Magyarország! Milliók áldása szálljon rád! Legyél a holnapban rejlő bizonyosság! Én csak az életem bízom rád! Legyél a holnapban rejlő bizonyosság! Milliók áldása szálljon rád! A Magyarország című dal és annak előadása a számos meghallgatás után is olyan, mit elvárhatunk Ibolyától, illetve csak Tőle várhatjuk el. Geszti Ibolya-választása bár nem volt önzetlen, de telitalálat a javából! Átitatódott a srác Ibolyával. Aki Ibolyát soha nem hallotta, e dal hatása alól nem fog tudni menekülni! Senki nem képes ily hatásra Magyarországon! Nem lehet betelni Ibolya hangjával, mert ez a varázs másból nem jön, úgy énekel! Gyönyörűen és szívet megmelengetően! Nem rajta fog múlni ennek a dalnak jövőbeni sorsa. Magyarország, kezdi Ibolya, lelkünket máris megzizzentve a dallal. Szépen szól, ahogy csak ezt Ő tudja. Muzsikálnak rá a hangszálai, mint pihehúrok a hegedűn. A szövegkiejtés tiszta és a végbetűkig kiénekelt. A szavakat, mint gyöngyöket rakja lelki térképünkre: mindenkinek, mindenhova, ahova kell, mert kell. A hangszínét a dal szelleméhez varázsolja. Alig szelídültek meg az első szavak borzongató vízgyűrűi lelkünkben, máris újabb szókavicsai csobbannak vizünkben. Mi is csobbanunk Tőle, fodrozódunk, vízkörökkel tovaterjedünk Általa. Engedjük, hogy irányt evezzen nekünk. A kórus, mintha mi mindannyian lennénk, együtt terjed Vele. Illik a két hang egymáshoz. A hangfekvésük csodálatosan harmonizál Ibolya hangjával. Mint szerelmesek, úgy lépnek ők egyszerre. Hangjaik nem kuszálódnak egymásba, inkább külön-külön is szólnak. Így teszik még többé egymást! Magyarország, Magyarország és újból csak Magyarország, bűvöl bennünket a földi jóra Ibolya. Hárfázik a lelkünkön és szemünk csapját is meg-megnyitja. A dal vége előtt a kórus és a zene meghatottan elpihen. Szólnak még Ibolya utolsó pár szavai hozzánk, de már csak átitatott lelkünkkel halljuk azokat. Büszkébbek lettünk e dallal és Ibolyával, hogy magyarok vagyunk, hogy lehetünk, hogy van e Kincsünk, ki ezt dalolva elhiteti nekünk.

Joe 2006.08.22. 10:56:37

Györgyi, a tesód nem mondta hogy hívtalak hétfőn reggel? Tőle tudom, hogy szerencsésen hazaértetek és a mobilotok elpusztult...

MoDe-kulcs 2006.08.22. 11:00:14

MoDeéknél már hónapok óta olvasható az alábbi szöveg: "Ideiglenesen csak regisztrált tagok írhatnak a Kávézóba. Kérjük jelentkezz be, vagy nézz vissza később." Segítsetek már ennek az embernek, mert lehet, hogy az a cél, ami miatt magára zárta az ajtót, már rég teljesült, de nem tud kijönni, mert belejtette a kulcsot és szégyell segítségért kiáltani! Nem gondoljátok? Ennyi ideig bezárkózni, nem az ideiglenes kategória, bár tudott, hogy ő csak néha szokta betartani ígéreteit! Az is lehet, hogy annyira meg van a bloggal elégedve, hogy annak tükrében tetszeleg napestig, és a hideg rázná ki, ha másnak ezzel nem egyező véleménye lenne. Pedig olyan affinitásom támaft felvirágoztatni azt a blogot csupa ibolyával!

Györgyi 2006.08.22. 20:51:24

Joe, nem mondta tesóm, hogy kerestél, bár azóta szinte nem is találkoztam vele. Este mire hazaér a munkából én többnyire már alszom, amikor pedig reggel elindulok ő még alszik. Így legalább nem megyünk egymás agyára!:) Egyébként a mobilom már mutat némi életjelenséget, de bekapcsolni sajnos még mindíg nem tudom, ugyanis éppen azok a gombok nem működnek, amik kellenének a PIN kódomhoz. szilvert! Jobban vagy már picit? Sajnos mostanra már rajtam is mutatkoznak a megfázás jelei.:(

Bea 2006.08.22. 21:14:41

Györgyi, sajnálom a mobilod, a simkártya teljesen tönkre ment? Nekem sikerült gyorsan betennem a kürtös kalácsom zacsijába. mázli!

Szervíz 2006.08.22. 21:17:43

A telefont, míg teljesen ki nem szárad, egyáltalán nem szabad bekapcsolni! Ha megteszed, elektromosan tönkremehet, mert bár a víz önmagában nem vezető, de a készülékben összegyűlt porral keveredve már igen! Megoldás: levenni az előlapot és a hátlapot, kivenni az akkumulátort és a kártyát, levenni a nyomógomb lapot. Amennyire egyszerűen tovább is szét mered szerelni, akkor azt is tedd meg, mert a víz a rétegek között tud leginkább megnmaradni a felületi feszültsége miatt! Ezután vattagombóccal fel kell itatni a nedvességet, majd az alkatrészeket LANGYOS meleg levegővel addig kell fújni (hajszárítóval), míg a víz elpárolog. Ha nincs langyos állás, akkor csak hideg levegővel! A maradék vízfoltokat le kell törölni kis vattagombócokkal. A maradó szálakat el kell távolítani. Rakd össze, kapcsold be, és ha működik, akkor szerencséd van, ha meg nem, akkor használd billegő szekrény alá alátétnek!

Bea 2006.08.22. 21:37:58

Szervízt ezt korábban is mondhattad volna, mondjuk amikor véletlenül kimostam a mobilomat a mosógépben. Szerintem az volt a gond hogy 40 fokon! :))

szilvert 2006.08.23. 09:53:28

Na helló! Adri, hála az Égnek, hogy te is szerencsésen hazaértél, ha tudnád milyen lelkiismeretfurdalásunk volt, hogy elvesztettünk a viharban.. Györgyi már te is? :( Sejtettem, hogy nem kerülhetjük el...Elég szarul vagyok, még életembe nem fáztam meg ennyire. Tegnap fel se tudtam kelni, de ma egy fokkal talán jobb. Szegény, neked meg így dolgozni...:( Ja és köszi az Újpesti konci infókat! Az a Semsey park amúgy messze van "tőlünk"?

Luca 2006.08.23. 13:46:03

Jobbulást mindenkinek!!

Adri 2006.08.23. 16:41:22

Sziasztok! Kicsit én is megfáztam,de csak néha tör rám a köhögés!Ja és úgy néz ki hogy tudok menni 2-án Újpestre Györgyi! :))) De lehet h dolgoznom kell 3-án! :( Puszi nektek és jobbulást mindenkinek!

csilla 2006.08.23. 18:47:21

Jobbulást mindenkinek!!!!!

Bea 2006.08.23. 19:08:48

Csatlakozom!!

Györgyi 2006.08.23. 20:29:59

Köszi, aranyosak vagytok! Hát most tényleg nem bánom, hogy 2 szabadnap következik, mert ahogy telik az idő egyre rosszabbul érzem magam. Pedig azt hittem, hogy engem nem fog nagyon elérni...:( szilvert! Hogy őszinte legyek egyelőre fogalmam sincs arról, hogy hol van az a Semsey park, arról meg pláne nincs, hogy milyen messze van tőlünk, de 2.-ára ígérem személyesen is felkeresem, hogy ne aznap kelljen bolyongani. Adri! Örülnék neki, ha el tudnál jönni! Mondtam, Újpestet semmiképpen sem szabad kihagyni.:) Tahitótfalut viszont most már 100%, hogy én kihagyom.

szilvert 2006.08.24. 10:39:57

Sziasztok! Egy kis infó Évitől: "Olvastam az OIRO-n Aramistól és Szepitől, hogy a HOT magazinban van egy cikk Ibolyáról. Egyébként tegnap este a kislányom, aki nagy-nagy reklám néző, szólt, hogy a HOT magazint Ibolyával reklámozzák valamelyik kereskedelmi TV csatornán. Reggel megvettem az újságot (egy új Bulvár hetilap, valószínűleg a Blikkhez kötődő érdekeltség) 169 Ft-ért minden újságárusnál kapható (Aramis így juthat hozzá). Kétoldalas cikk van benne Ibolyáról képekkel, a Kifutón és a MEGASTAR-on elért második helyeket hasonlítja össze. Az elsőn Ibolya beállt a sorba, illedelmesen viselkedett, de hiába volt jó hangja, és tehetséges, nem tudott kiemelkedni a többiek közül, nem hozott neki ismertséget és sikert az a verseny. Ezzel szemben a Mega-ban, ahol már kitűnt saját egyénisége, és nem arra törekedett, hogy az elvárásoknak feleljen meg, hiába „csak” második helyezést ért el, ő lett az igazi nyertes páratlan tehetségével, országosan ismert előadóművésszé nőtte ki magát. A cikk nem bántó, nem gonoszkodó, és nincs benne semmi felháborító sem." Köszi Évi!!

szilvert 2006.08.24. 10:50:07

Györgyi, pihenj sokat ebben a két napban és gyógyulgass! Én jelenleg a náthánál tartok, de ez már a jobbik része, az elmúlt 2 naphoz képest.. Dejó lesz Újpesten, már várom! Györgyi, nem kell felkeresned előre, valahol biztos ott lesz a közelben, annyi bolyongás meg kell is ;)

wpetya 2006.08.24. 22:00:42

Györgyi javulást kívánok!

Móni 2006.08.24. 22:02:01

Sziasztok! Én is jobbulást kívánok minden kis betegnek!

wpetya 2006.08.24. 22:05:52

Sőt minden vihar által károsultunknak!

Luca 2006.08.25. 11:04:59

Miért esik most is?? Elmúlt a nyár megint...

csilla 2006.08.25. 17:59:10

Sokáig tartott míg leesett hogy mi van a kezemben,de aztán rájöttem: Talán Györgyi jogsija?????

wpetya 2006.08.25. 18:03:56

Itt náunk esett egy kicsit ma csak úgy bosszantásképpen...

Györgyi 2006.08.25. 21:18:39

Hát Csilla én biztos nem jöttem volna rá. Még a helyszín felismerése is komoly gondot okozott! :) De igazad van, ha jobban megnézem épp úgy néz ki az a vmi a kezedben, mint egy "múlt századbeli" jogsi.:) Egyébként nagyon klassz kis beszámolót írtál!

wpetya 2006.08.25. 21:43:16

Ti mikor mentek Tahitótfaluba?

Panna 2006.08.25. 21:48:55

szuper ez a honlap! nézzetek be hozzám is!http://olahibolya.gportal.hu Ibolya 4ever! puszi

aramis 2006.08.25. 23:04:39

Megvettem a hot! magazint, Új lap. Az EXIT-t hez hasonló kiadványra gondoltam ,ezért aggódtam ,hogy vidéken nehezen beszerezhető. De minden rendben. aramis

Györgyi 2006.08.26. 11:32:27

Jó szórakozást mindenkinek a mai koncertre! Majd meséljetek!

Luca 2006.08.26. 17:48:14

Szép estét Nektek!!

szilvert 2006.08.27. 10:00:56

Na milyen volt a tegnapi konci??? Valaki, aki ott volt, hahó!!

Luca 2006.08.28. 00:45:28

Szilvert, az OIRO-n találsz némi infot:)

szilvert 2006.08.28. 10:06:46

Köszi, azóta már találtam

Anti-szószátyár 2006.08.30. 10:42:33

A kérdezett konci annyira jó volt, hogy a szavam is elállt tőle! Ezért nem tudok nektek írni róla semmit!
süti beállítások módosítása