2006. augusztus 5. - Taliándörögd, Klastrom, Művészetek Völgye fesztivál

"Este Taliándörögdön a Klastromnál Oláh Ibolya koncertezett, melyre akkora volt az érdeklődés, hogy a parkolók már kilenckor teljesen megteltek. Az énekesnő főként legújabb lemezéről hozott dalokat, de énekelt egy-két régebbi nótát is. A koncerten szokásos arcát mutatta: szemtelen és öntörvényű volt, viszont a produkciót és a hangzást illetően a profi jelzőt kell használnom, nincs mese.." 

(Bővebb a fesztiválról: IDE KATTINTTVA 
 

És íme Györgyi beszámolója a Taliándörögdi útunkról. Köszi!: 

Rám került a sor a taliándörögdi koncert beszámolójának megírásában, ezért próbálom összeszedni az emlékeimet, remélem többé-kevésbé sikerül. (Mennyivel egyszerűbb amikor az ember csak elolvassa a más által megírt beszámolót! ).  

Nagyon készültünk erre a koncertre, mivel még májusban a szombathelyi fellépés után tettünk egy kis kitérőt hazafelé jövet és szétnéztünk Kapolcson és a környező kis településeken, köztük Taliándörögdön is. Mindannyiunkat megfogott a táj szépsége, a csend, a nyugalom, na és természetesen maga a Klastrom is. Bár akkor öszintén szólva még nem tudtuk pontosan, hogy ez az. Most viszont már sokkal jobban képben vagyunk ezügyben, kiderült, hogy ez az épület tulajdonképpen a Szent András templom romja, azaz a Klastrom. Elhatároztuk hát, hogy ha tehetjük mindenképpen visszamegyünk oda, na és mikor lenne erre kedvezőbb az alkalom, mint egy Művészetek Völgye-beli Ibolya koncert napján!

Idejekorán nekiláttunk hát a szervezésnek. Tudtuk, hogy kedvenc sofőrünk, Joe ahogy több éve már, így most is korábban le fog utazni a helyszínre, így más megoldás után kellett néznünk. Meg is találtuk a megoldást, de sajnos a kommunikáció részleges hiánya miatt egy kicsit "túlszerveztük" a dolgot. Ne haragudj Petya! Látni ugyan nem láttunk benneteket, de azért remélem, hogy ti is rendben odaértetek! (Közben hallottam, hogy mi történt veletek! Sajnálom!) 

Délután 3 órára beszéltük meg a találkozót Ágival a BAH csomópontnál, aki volt olyan kedves és időlegesen átvette Joe szerepét, vállalta, hogy levisz bennünket a kocsijával. Mivel csak pár éve élek Pesten nem ismerem túl jól a fővárost, csak halvány sejtéseim voltak az új indulási helyszín megközelítését illetően és mivel Csilla sem tűnt sokkal felvilágosultabbnak nálam, így mi korábban találkoztunk az Astoriánál és együtt vágtunk neki a "nagy útnak".

Minden simán ment, a megbeszélt időpont előtt negyed órával a helyszínre érkeztünk és mivel Ági szólt, hogy valószínűleg egy kicsit késni fog, nem zavartattuk magunkat, egy kerítés szélére leültünk "piknikezni".. 

Olyan fél 4 körül végülis befutott Ági és elindultunk Székesfehérvár irányába, hogy felvegyük Szilvertet, akivel már korábban megbeszéltem, hogy kb 20 perccel azelőtt fogom hívni, mielőtt az általa megjelölt helyre érünk. A gond csak az volt, hogy most nem a szokásos útvonalon (M7) mentünk, hanem a 7-es főúton. Így persze fogalmam sem volt róla, hogy mikor jön el az az idő. Ági segítségével azért többé-kevésbé sikerült időben értesíteni, így már teljes létszámmal folytathattuk az utat. 

Az út során nem volt semmi gond, egészen odáig, amíg Veszprémbe nem értünk. Itt ugyanis adódtak kisebb nehézségeink!   Joe instrukciói szerint a Tapolca felé vezető utat kerestük, megörültünk hát, amikor megláttuk a város irányába navigáló táblát. Elindultunk a megadott irányba, de egyszercsak hopp... elfogytak az irányt jelző feliratok és fogalmunk sem volt, hogy merre menjünk tovább. Megtettük kétszer-háromszor is ezt az utat, hátha elkerülte a figyelmünket valahol az a tábla, de nem, a Tapolca feliratnak se híre, se hamva nem volt, mi pedig még mindíg Veszprémben kóvályogtunk. Tanácstalanságunk közepette megláttunk egy Nagyvázsony felé tartó buszt, így hát gyorsan megfordultunk és üldözőbe vettük. Ennek köszönhetően végre megtaláltuk a helyes irányt! Innen már egyenesen vezetett az út Kapolcsra.

A település közeledtével emberek tömegét láttunk egyik faluból a másikba zarándokolni, vagy éppen stoppolni, autók parkoltak mindenfelé, hatalmas dugó alakult ki. Kapolcsra beérve már csak lépésben tudtunk haladni, ha éppen nem álldogáltunk egyhelyben negyedórákat.

A templom előtti buszmegállónál aztán Joe is csatlakozott hozzánk. Mivel még volt időnk bőven, leparkoltunk és elindultunk kicsit szétnézni a vásárba, valamint megkóstoltuk a Kobuci nevű szendvicsszerűséget, ami igen nagy sikert aratott (a hátrányai ellenére is )! Nagyon fincsi volt!  

Lassan sötétedni kezdett, lehűlt az idő, elmúlt 8 óra.Így hát visszamentünk a kocsihoz, majd tovább indultunk Kapolcsról Taliándörögdre, a koncert helyszínére. Kicsit távolabb letettük a kocsit. Joe instrukcióit követve miszerint a Völgyben esténként meg lehet fagyni ("Te hoztál pulcsit még ezen kívül? Igen, benn van a táskámban.....három...meg egy széldzseki" ) magunkhoz vettünk mindenféle meleg holmit (ez a kocsi mellett öltözés-vetkőzés úgy látszik már hozzátartozik az útjainkhoz ) 

Szóval letettük a kocsit (amit Ági később a fügékkel együtt végülis közelebb hozott) és innen már gyalog folytattuk útunkat a Klastrom felé. Jó érzés volt újra visszatérni ide, de ugyanakkor furcsa is, hisz a múltkor pont az volt az egyik különlegesség, hogy milyen csend van, nyugalom, sehol senki, csak mi voltunk az egész területen. Most viszont ezzel szemben dugók, hatalmas embertömegek mindenfelé a Művészetek Völgyében, és a Klastrom környéke is kivilágítva, tele autókkal, emberekkel. De a hely szépsége így is megmaradt.  

A színpad a Klastrom előtt volt felállítva, ahol már hangoltak a zenészek. Megdöbbenésünkre a színpad előtt lévő pár méter üres placc volt, amit hátrébb hosszú padsorok követtek, tehát ezt a koncertet is ülősre tervezték!

A színpad felé menet összefutottunk Ms-sel és Zedyvel, majd pár perces eszmecserét folytattunk a többiekkel "az alkohol szervezetre gyakorolt hatásáról", ami felettébb kellemetlen lehet, pláne koncert közben!  Meggyőztek, hideg van, elkel a "védőital". Hittem nekik. Hiba volt!!!

A színpad közelében megpillantottuk Lucáékat, csatlakoztunk hozzájuk. Közben a padsorok megteltek várakozó emberekkel, rengetegen összejöttek, mi pedig leültünk a színpad előtt lévő üres térre, a földre.  Egyre többen követték a példánkat, így ha (az egyébként elég magas) színpadról valaki letekintett a közönség soraiba, nagyjából olyan érzése lehetett, mint a várakozóan üldögélő óvodás gyerekek előtt álló óvónéninek.  

Hamarosan megszólalt a koncert kezdetét jelző helikopteres effekt, megjelent a zenekar, majd végül farmerben, fehér pólóban és egy sötétszínű kapucnis pulcsiban feljött a színpadra Ibolya.. 

Az első pár taktust követően természetesen felálltunk, és mögöttünk a földön ülő emberek ugyanígy tettek.  

A számok a megszokott sorrendben követték egymást, a színpadon és a közönség soraiban egyaránt nagyon jó hangulat uralkodott. Olyannyira, hogy a melegebb öltözet szépen lassan mindenkiről levándorolt.  

Ibolya is jó kedvűnek tűnt. A dalok alatt és a közöttük lévő szünetekben folyamatosan kommunikált a közönséggel, sokat bolondozott az első sorban lévő gyerekekkel. A kicsik a kezüket nyújtogatták felé, ő pedig először kezet fogott velük, majd pedig többször is "kapd el a lábam ha tudod" játékba kezdtek. Aranyosak voltak!  

A zenekar szuper volt, végig együtt "éltek" a színpadon Ibolyával, fél szavakból, vagy inkább szavak nélkül is értették egymást. Olykor ha egy-egy hiba csúszott a produkcióba, összeszokott csapatként szinte észrevétlenül segítették ki egymást. De hát ezt már tudjuk, megszoktuk, mégis mindig csak ámulok milyen remek, profi, és összeszokott csapat az övék! 

Cigis jelenetek ezúttal is voltak, sőt most nem csak Ibolya szívott egy-két slukkot, hanem időnként Bence is kedvet kapott hozzá. Sajnos most is hamar elrepült az a másfél óra és egyszercsak azon kaptuk magunkat, hogy a csapat búcsúzkodik. 

A ráadásdalok természetesen ezúttal sem maradtak el. A Magyarországot, s vele Ibolya énekét most is Bence gitárszólója vezette be. A közönség, ismerős-ismeretlen egymás kezét fogva és a magasba tartva, Ibolyával együtt énekelte a dalt. 

Viszont ezúttal voltak sajnos kivételek is, például a Szilvert mögötti "a lábukon alig-alig álló" társaság. Ők már a koncert közben is többször beordibáltak, a lassú számokat ezzel tönkretéve, és sajnos az állapotuk pont a Magyarország alatt érte el a tetőfokát, amikoris lökdösődtek, össze-vissza tántorogtak, ordibáltak, ezzel kissé kizökkentve bennünket a dal csodálatos hangulatából.

A záró szám szokás szerint az Édes méreg volt, majd Ibolya és a zenekar végleg búcsúzkodni kezdett. Hatalmas taps, ováció, majd a sötét, kiürült színpad láttán a tömeg lassan oszlani kezdett. 

A koncert utáni "kukoricás kalandunk" után maradtunk még pár percig, sétálunk a színpad és a Klastrom környékén, így lassan elértünk a művészsátorhoz és az előtte lévő asztalhoz is, melynél Ibolya dedikált, beszélgetett, meg fényképezkedett mindenkivel aki szerette volna. Nézelődtünk még egy picit, elbúcsúztunk a többiektől, majd kocsiba ültünk. 

Először Joe-t vittük el Monostorapátiba (ideiglenes szálláshelyére), majd elindultunk haza, hiszen hosszú az út még Fehérvárig, hát még Pestig!  A hazaút során meglepő módon szinte minden rendben volt (legalábbis jó ideig ezt gondoltuk), egyedül a kocsi klímarendszere őrült meg kissé. Szilvertet kiraktuk Fehérváron, majd az eddigi sikereken felbuzdulva abszolút magabiztosan haladtunk tovább Pest felé. Néha felmerült a gyanú bennünk, hogy mintha idefelé kicsit más úton jöttünk volna, de mivel az irány jó volt így gondoltuk, hogy nagy baj nem érhet minket..

Később jött a meglepetés. Budapestnek ugyan Budapest volt ahová érkeztünk, de hogy melyik részére, arról fogalmunk sem volt. Az egyetlen, amit biztosan tudtunk, hogy tutira nem ott vagyunk ahol kellene. Még egy utcanév táblát sem láttunk. És most merre tovább? Csilla később nagyjából rájött a megoldásra és valahogy elnavigált bennünket a Ferenc körútig, ahol elköszöntünk Ágitól majd nekiláttunk az éjszakai járat megállójának a felderítéséhez. Csilla ugyanis kitalálta, hogy menjek el hozzájuk és aludjak náluk. Eleinte nem igazán lelkesedtem az ötletért, hiszen a legnagyobb jóindulattal sem mondható el az, hogy Csepel és Újpest közvetlen szomszédságban lenne egymással, de aztán úgy gondoltam, hogy annyi őrültségre ráálltam már az elmúlt 1,5 - 2 évben, miért pont most tegyek kivételt. 

Fél 4 tájban értünk oda hozzájuk. A nagy alvásból mindössze 2 óra lett, mivel nekem korán reggel indulnom kellett haza (vidékre).
Fáradt voltam, de mégérte. Nagyon jól éreztem magam az elmúlt 24 órában.
Köszönet érte mindenkinek, aki hozzájárult!  

Szerző: szilvert  2006.08.04. 23:27 64 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr246383067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adri 2006.08.05. 10:38:44

Jó koncertezést kívánok nektek! :) Én ma sajnos dolgozok! :( De találkozunk majd Bogláron! ;)

Györgyi 2006.08.05. 14:30:37

Régi szép emlékek!:) Most jut eszembe, hogy nekem ezek a képek még meg sincsennek! Nem baj, majd a maiakkal együtt!;)

Mókus 2006.08.05. 14:31:02

Jó koncertet mindenkinek! :) Pussz

szilvert 2006.08.06. 12:33:57

Ma du. az m2 csatornán 15:20-kor a Napnyugtában (Napkelte ismétlése) Kern András beszél Ibolyáról és a készülö filmröl, közel fél órás riport! De már a neten is megnézhetö: http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20060806#

Luca 2006.08.06. 15:19:59

Jó a riport, nagyon...

Rossi 2006.08.06. 19:12:15

Szia! Milyen volt a koncert? /szerintem óriási buli lehetett/ Tudjátok milyen klassz érzés zuhogó esőben sétálni németek között és közben a Magyarország üvölt a fülemebe??.... ááááááááá hát az valami fantasztikus .. pussz ..

wpetya 2006.08.06. 20:05:32

Bár mi a Mónval a koncira nem értünk oda, de rendkívül izgalmas utunk volt oda-vissza. Olyan Tour de Hongry.

Luca 2006.08.06. 20:14:22

Petya, mi történt veletek???Hallottam,h épp a végére értetek oda, amikor mi már hazaindultunk.

obj 2006.08.06. 20:27:04

Sziasztok! Ha minden kérdésünkre ilyen hamar és ilyen kedvező választ kaphatnánk:) A Színes Bulvár, a CBA magazin (az OIRO-n olvasható) és a Napkelte riportjai is talán visszaállítják a kissé megtépázott Ibolya-image-t. És talán újra a zene, a karrier és a sikeres munka kerül előtérbe a magánélet helyett. Ahogy Kern András belefeledkezett a Magyarország aug. 20-i felvételének csodálatába, én is, mi is így vagyunk ezzel, sokadik megtekintés után is. Máig sem értem, miért nem ez a felvétel került a zene és más csatornák műsoraiba. Sokkal nagyobb sikert érhetett volna el, mint a sok vitát kiváltott film-miniatűr (mert klipnek nem nevezném). Reménykedhetünk, ha a film megvalósul, talán belekerül, hisz ez a fellépés volt Ibolya pályafutásának eddigi csúcspontja, a legnagyobb elismerés, amit elért, - talán mondhatom, - amit fiatal, pályakezdő énekes elért kis hazánkban. nagyon aranyos volt a Kern András, ahogy mondta: "...nagyon fogjátok ezt a filmet szeretni". Minden esély meg van rá, hogy egy jó kis film szülessen. Hogy a zenéért Presser a "felelős", az is nagy örömmel tölt el, hisz ő minőségi garancia, - és talán azt is jelzi, nem "orrolt " meg Ibolyára. Talán még egyszer lesz klip, ha másképp nem, filmbetétként az "Öröm és könny"-ből:)

obj 2006.08.06. 20:38:12

És ugye lesz képes beszámoló a taljándörögdi koncertről? Az OIRO-n annyit tudtunk eddig meg, hogy nagyon jó volt és sokan voltak. :-(

wpetya 2006.08.06. 21:39:17

Lucus volt olyan, hogy tábla híjján rossz helyen jöttünk ki a körforgalomból, (nem is egyszer :D)) rendőr és az önnálló autó esete (de ez már visszafele volt).

Luca 2006.08.06. 21:45:45

A táblahiányt teljesen megértem, egyszerűen tragikus a magyar közutak táblázottsága, komolyan mondom...

Móni 2006.08.07. 01:07:51

Tragikus?!Az nem kifejezés Luca!Igen,vagyis nem.Sehol semmilyen tábla nem jelezte az utakat,vagy nagyon gagyi módon.A helységnevek sem voltak előre föltünteteve.Tudjátok,hogy: itt ha letér,akkor ezen a mellékúton ide jut el,azon meg amoda.Á,minek?!Hagy menjen be a bolond magyar(meg a külföldi is) a mellékútra,ahol még annyi tábla sincs,mint a főutakon,aztán majd rájön 10 km után,hogy rossz helyen fordult le.Na mi folymatosan ezt játszottuk.Nem baj,mert így kicsit olyan volt mint egy földrajzi utazás.Fölfedezni kishazánk fő-és mellékúthálózat rendszerét. :-D Írtam beszámolót a blogomba...

szilvert 2006.08.07. 10:17:07

Táblahiány miatti távelygésben nekünk is volt részünk, főleg Veszprém körül, de szerencsére még időben elkezdtünk kérdezősködni :) Rossi, obj: Beszámoló készül, legalábbis úgy tudom...A képeim sajnos elég rosszak lettek, így kép ügyben nem tudom mi várható...de valami biztosan lesz :)

szilvert 2006.08.07. 10:29:41

Boldog névnapot Ibolya!

obj 2006.08.07. 11:01:14

Köszi Szilvert. Én is boldog névnapot kívánok Ibolyának!

csilla 2006.08.07. 11:13:26

Boldog névnapot Ibolya!!!!!!!!!! A koncert nagyon jó volt!!!! Beszámoló szerdán várható képekkel kibővitve!!!!! Igaz hogy hajnali 4-re értünk haza,de megérte!!!!!

csilla 2006.08.07. 11:17:20

Szilvert!!!!! Fevettem a Művészetek Völgyéről a műsort,a Főtér Tiszadobról szóló részét is ,és a Napkeltés riportot is csak még vágni kell és digitalizálni. Megvan a Forma1 is,meg az esti film,de nem hinném hogy érdekel,tegnap egész napom a tv-ről szólt,de nagyon nagy élmény volt!!!!!!!!!!!!!!

csilla 2006.08.07. 11:18:52

20.-án pedig remélem "Ibolyával ünneplünk"!!!!!!!!!!!

szilvert 2006.08.07. 11:22:32

Dejó Csilla, akkor az első hármat kérem szépen, ha kövire összefutunk! :)

Joe 2006.08.07. 12:07:22

Sziasztok! Remélem jól szórakoztatok szombaton és senki nem fázott meg/fel, nem fáj a füle meg egyebek :) . Én még utána (mivel ott aludtam) belehallgattam a Malacka és a Tahók végébe - trágár volt de vicces... majd egy jó kis forralt borral tovább mentem egy bluzt játszó helyre, akkor kezdtek szállingózni az emberek a Hobo koncertről, mert sajna vége lett - azt kivételesen pontosan kezdték Monostorapátiban. Így a tesómékkal csak a Rózsa nevű 'cukrázdában' találkoztunk (ők Hobón voltak és áradoztak milyen jó volt- én meg az Ibolyáéról :)) ) és iszogattunk, hülyültünk tovább - úgy 2ig. A vasárnap már csak a vásárfiák beszerzése és további 'kobuci'k, felfalásával telt úgy duf3tól. Később kürtöskalácsot akciósan kaptunk mert eleredt az eső és már pakoltak :) . A kedvenc cipősünket is megtaláltuk, így anyagilag a padló alá kerültünk :( , de így nem kell 20-án a várban tülekedni. Az esti koncerteket már kihagytam így éjfél körül már otthon is voltam. A táblákrról csak annyit, hogy kenjék a hajukra, NEM tévedtem el, de volt egy kb. 5-6 km amikor nem tudtam biztosan hogy Szekszárd felé haladva majd BPre érek, de kiderült, hogy Igen!!! Viszont teljesen felébredtem - felért egy adrenalin bombával :). Ez persze Szkf-nál volt! Szintén boldog névnapot minden Ibolyavirágszálllllllllllllllllllnak!

Timi 2006.08.07. 13:15:50

Csabrendek jól ki van táblázva 8)

Rossi 2006.08.07. 18:05:31

Szilvert! Ha Csilla nem "kódolja "le a dvdket akkor hozzájuthatok én is?? Nagyon szeretném ,,teljesen lemaradtam ezekről az infókról .. Joe! utólag is boldog névnapot !! pussz pussz

csilla 2006.08.07. 19:09:30

Joe!!!!!! Ahogy olvasom nem unatkoztál!!!???? Azért egy picit ugye hiányoztunk???!!!! Örülök hogy épségben,egészségben hazaértél,mi sem lettünk betegek legalábbis én nem csak még mindig fáradt vagyok!!!! Rossi!!!! Természetesen részedre nincs "kódolva"!!!!!! Mind a három műsor nagyon tuti,tegnap feldobta az egész napomat!!!!! Szilvert!!!!! Neked pedig viszem,már ha nem feljtem el mint a többit!!!!! Puszi mindenkinek!!!!!!

wpetya 2006.08.07. 23:43:57

Az történt, kigurult Veszprémben egy parkolóból egy rendőrautó elé a kocsi. Valahogy kinőtt az útból a rendőrautó a hátam mögött, ugyanis egy perccel azelött még nem volt ott. Csak úgy megfordultam, és ott állt, elötte három rendőrelvtárs már közös elveket vallva egy nagy cél érdekében fogta a Wartbit. (Megmondom őszintén, én elösször azt hittem autótolvajok.Aztán rájöttem, hogy nem.) Megkérdi az egyik rendőrelvtárs (Vigyorral a képén): öné ez a gépjármű? (Mosolya lefagy)Akkor megbüntetem közúti közleledés veszélyeztetése miatt!! Jó. Mondtam. Aztán egy hevenyészett mozdulattal megállítottam a kocsit.Beálltam a megfelelő helyre.Azután jött a bájcsevely, pl: ivott-e aloholt az elmúlt 24 ó. ban? Nem tudok róla, de nyugodtan szondáztasson meg. -Mondtam- Jött a szokásos duma, hogy meg fogom szondáztatni, bla-bla-bla...elkunyizta a forgalmit, és a jogsit, leinformált, majd visszaadta, és ehúztunk egy ír pubba.

Luca 2006.08.08. 08:58:47

[color=#FF0000] HOLNAP KERN ANDRÁS IBOLYÁRÓL A MOKKÁBAN!!! VIDEÓKAT BELŐNI!!! :)[/color]

szilvert 2006.08.08. 10:00:54

Köszi!!

Joe 2006.08.08. 11:52:02

Luca, megelőztél, én is ezt akartam beírni. :) Rossi, köszi és viszont :) !!! Már itthon vagy? Egy kis nosztalgia - vannak képek is, bár a MI koncertünkről nincs :( http://hvg.hu/kultura/20060807kapolcs_zaras.aspx?s=hk wpetya, a pub után is megfújtad volna?

wpetya 2006.08.08. 17:45:01

Igen. Ezek után?...

Luca 2006.08.08. 20:11:55

Megfújtad volna? De mit? Inkább az autót, mint a szondát, nem?;)

wpetya 2006.08.08. 21:46:43

Nem Lucus. A szondát. Alkoholmentes sört ittam. Tuti, ha alkoholt ittam volna, akkor megtaláltak volna mégegyszer. (Amilyen szerencsém van...)

móni 2006.08.09. 16:23:14

Igazolom,tényleg alkoholmentes volt. De az enyém nem!Még jó,hogy nem én vezettem. :) Még most is valahol Fehérvár és Veszprém között keringőznénk!:)) Szép estét!

Timi 2006.08.09. 17:38:20

keringőznétek vagy keringenétek? :)

csilla 2006.08.09. 18:25:06

Szilvert!!!!!!! Kész van a dvd,rajta van a mai riprt is,remélem hamarosan talizunk és megkapod!!!!!! Pusz!!!!!

wpetya 2006.08.09. 18:27:36

Szerintem elöbb keringenénk Mónival, utánna minden mindegy alapon keringőznénk a körforgalom közepén álló autóban csutkára tekert autómagnóval...(Igaz, hogy rossz, de mi már az "állapotunknak" megfelelően hallanánk) Nem Móni? Ja! Már Pesten elfelejtettünk Kőbányai útról a Hungária Körútra lefordulni...

Luca 2006.08.09. 20:31:20

Petya, úgy látom, Ti nagyon mással voltatok elfoglalva, nem a navigálással;)

wpetya 2006.08.09. 22:36:24

Na de lucus...

wpetya 2006.08.09. 23:19:15

Bocs! Na de Lucus...

Luca 2006.08.10. 11:08:40

Na de Petya...;)

Rossi 2006.08.10. 19:43:24

Jó van Györgyi! Ügyi vagy!!:D:D:D ja, és köszi hogy megirtad. pussz

csilla 2006.08.10. 19:49:12

Jó volt újra kicsit átélni az élményeket!!!! Úgy érzem most élem második gyermekkoromat!!!!!! Remélem még sok-sok közös élményben lesz részünk együtt,sok-sok koncert alkalmával!!!!!!

Joe 2006.08.12. 10:01:34

Györgyi, ez egy jó beszámoló! Remélem máskor is irsz majd :)

obj 2006.08.12. 22:53:28

Györgyi, én is köszönöm a "bőséges" beszámolót! Azóta már biztos otthon kipihented a fáradalmakat!:) A képek is nagyon jók!

obj 2006.08.12. 23:02:09

Még annyit, hogy ez a "múzeum-blog " annyira jó, képestől-beszámolóstól, azontúl színes, információval teli, - hogy megérdemelne egy linket a www.olahibolya.hu-ról is, - mert többet tudnának meg belőle az Ibolya iránt érdeklődők, mint jelenlegi a honlapról.

obj 2006.08.12. 23:04:23

bocs az elírásért: jelenlegi=jelenleg

wpetya 2006.08.13. 13:57:26

Sziasztok! Megy valaki Boglárra? Van négy hely a kocsiban, vagy valakihez beszállnék.

Móni 2006.08.13. 14:26:10

Na de Luca....na de Petya! Na de gyerekek!Az nem úgy volt. Én...én meg tudom magyarázni... Csak nem akarom. :) "Szerintem elöbb keringenénk Mónival, utánna minden mindegy alapon keringőznénk a körforgalom közepén álló autóban csutkára tekert autómagnóval...(Igaz, hogy rossz, de mi már az "állapotunknak" megfelelően hallanánk) Nem Móni?" De,Petya.Csak én akkor,ha már választhatnék,inkább pogóznék.:) Minden mindegy alapon.Tudod mit nem értek?Nekünk már Veszprémnél minden mindegy volt.Mért mentünk tovább?Mért nem ültünk be már akkor abba a jó kis ír sörözőbe és beszélgettük rongyosra a szánkat?Hm? Te tudod?:))

Györgyi 2006.08.13. 17:46:46

Joe! Remélem te is írsz majd máskor!:D

wpetya 2006.08.14. 00:17:40

Móni azért nem mentünk korábban az ír sörözőbe, mert akkor még nem voltak ott ms-ék.

szilvert 2006.08.15. 09:56:59

Sziasztok! Évitől kaptam egy koncertinfót, amiről sztem eddig még nem sokan hallottunk. Köszi! (Bár már az OIRO-n is olvasható, Luca jóvoltából) Szóval: "Nyárbúcsúztató Fesztivál lesz Tahitótfaluban, 2006. 08. 26-án szombaton, ahol Ibolya koncert lesz 18 óra 30 perckor. Az ajánló elérési útja: http://www.eperfesztival.com/" .

Turulpaci 2006.08.17. 08:58:48

Hallottátok, hogy augusztus 20-án Ibolya mit fog csinálni? Most nem a Lánc-hídra fog felmászni, hanem a vári turulmadár hátára, és mikor az nem figyel oda, kiveszi majd a kardot a karmaiból, suhint egy nagyot vele a levegöbe és a nagy lendülettöl leesik a madár hátáról. Esés közben még elénekli a Magyarországot, és úgy ér majd földet, hogy karcolás sem lesz rajta. Aki nem hiszi, maga is meggyözödhet majd róla a saját szemével a tüzijáték bevezetöjeként. Vagy tud valaki más variációról?

szilvert 2006.08.17. 09:29:32

Sziasztok! Lucánál láttam: "Évitöl kaptam: Olvastam az OIRO-n, hogy a köbányai koncert felöl érdeklödnek néhányan. A Színes info aug. 10-i száma szerint a koncert Köbánya Óhegy parkban lesz 19 órakor. Megközelíteni a Stadionok metro megállóból a 95-ös busszal, az Örs vezér térröl a 85-ös busszal lehet. KÖSZÖNJÜK!!!!"

wpetya 2006.08.17. 16:53:42

A Kőbányai Koncert Megközelítése: Az Óhegy park a Kőér u. Óhegy u. sarkán van. A 95-ös busszal a Stadionoktól, a Kőér u., A 85-ös busszal Kőbánya-Kispesttől a Harmat u.ig,(onnan Gitár u. balra, 2x2 sávos -középen fűsáv-u.) Örs Vezér terétől pedig a Gitár u. ig kell menni. (Onnan Gitár u. jobbra.)Ha így mentek, akkor a Gitár u. bal oldalán lessz egy park.

jóska 2006.08.18. 15:43:00

Tud vki vmi pontosan a kőbányai konciról? hánytól lesz hányig? ha örstöl megyek 85sel gitár utcánál leszállok,onnan hova? wpetya vki segitsééééééééééég szilvert?van barátod?elég csini vagy;)

Jóakaró 2006.08.18. 17:35:40

Jóska, van egy ajánlatom, ahogy elnézem az írásodat meg a kultúrádat: ne menjél te sehova, mert még majd világosban sem fogsz hazatalálni! Vegyél magadhoz pár üveg köbányai sört, és nem fog már gyötörni az, hogy mi hol van! Az való neked, nem Ibolya-koncert!

Timi 2006.08.18. 19:12:32

na na na na na!!!!

Hétalvóknak! 2006.08.19. 09:23:13

Ma reggel láttam a vasárnapi Nap-kelte előzetesét, mely szerint 07:00-kor Ibolyával kezdik a műsort a már ismert sárga szerelésében! Akik most még jóízűen mormolják el utolsó álomfoszlányukat csikorgó fogaik között, azok ezért az információért megkövethetnek engem akként, hogy adnak egy puszip piurospozsgás arcocskámra. Azért arra vigyázzatok, hogy MoDet agyon ne tapossák a sorbanállók között! Cuki egy hír, nem, aranyoskáim? Azért lassan felkelhetnétek már, nemde!?

Luca 2006.08.19. 12:22:09

Biztos, hogy 07.00-kor lesz? Valaki segítsen, pls, mert láttam az előzetest, de nem emlékszem pontosan az időpontra. És sztem nem is 7-kor kezdődik az adás.Valami 6 óra 40 perc körül rémlik nekem Ibolya.

Marcsi 2006.08.19. 12:30:51

2006. augusztus 20-án, vasárnap reggel is NAP-KELTE 5.50 és 9. 00 között a Magyar Televízió egyes és kettes csatornáján, valamint délután 15.30 és 18.00 óra között ismétlés az m2-n stúdióbeszélgetésekkel, szolgáltatásokkal, hazai és külföldi jelentésekkel. Elsőként az augusztus 20-i ünnepség közbiztonságáról faggatják majd a rendőrség szóvivőjét, második témaként említik Ibolyát, ami nemtom, mennyire sorrend vagy nem sorrend, de a 6:40 jó időpontnak tűnik.

wpetya 2006.08.19. 14:27:43

Jóska! Ha az Örs v. tér felől jössz, a Gitár u. -nál lefordulsz jobbra! (Lessz a sarkon egy régi fehér csősztorony, ami ma sörlelőhely.) Elötte kell elmenni) 2x2 sávos fűsávval elválasztott út.)

Ibolyasszió 2006.08.20. 12:40:15

Valóban 7 óra előtt volt Ibolya, de az előző napi bejelentéskor pontos időpont nem volt közkinccsé téve, és a bevágott képeken Ibolya tényleg sárga pólóban volt. Aki nem látta Őt, ma délután az ismétléskor (M2) megnézheti, de a délutáni adásban az szokott a szokás lenni, hogy a riportok ismétlési sorrendje éppen megfordul! Persze, aki szereti Ibolyát, az ne várjon pontos időpontot, hanem üljön oda a TV-je elé reggel hattól éjfélig, és akkor biztosan nem csúszik le a műsorról! Egyébként a stúdióban Frankl Gáborral volt együtt, akinek a neve Rankl-ként volt kiírva! Én mindig is tudtam, hogy valahogy nem tökéletes ez az ember! :))) Ibolyának a műsorból kivehetően kimúlt Füleskéje (elütötte egy autó!) és emiatt is visszaköltözött Tiszadobra, mert nem tudott többet a lakásba visszamenni! Most ezért (is) megint depressziós. Igaz, hogy már én is, hogy az utóbbi időben sehol nem hallani!

Luca 2006.08.23. 13:43:15

Kit nem lehet hallani?? Hol élsz Te??

wpetya 2006.08.24. 21:43:38

Figyelj muksó! Nyisd ki a füled! (És csukd be a szád!)
süti beállítások módosítása