16. MEGA 3 Szfvár - 17. OLÁH IBOLYA Margitsziget - 18. PINK Hősök tere I.

A következő beszámoló, - mint ahogy a címe is mutatja - 3 nap 3 koncert eseményeit meséli el Szilvert, azaz az én szemszögemből, saját pozitív és negatív élményeimmel együtt. Már most szólok, jó hosszú lesz, és sok-sok képpel... Mondjuk az eddigiek is mindig hosszúak voltak, de mivel ez 3 eseményről szól, következésképpen kb 3x olyan hosszú, mint szokott..
Mivel a három dolog egy bejegyzésben rengeteg lenne, így szétszedtem 3 felé: ebben a bejegyzésben szó lesz a fehérvári Mega3 koncertről, aztán nemsokára megírom és felteszem az Ibolya és a Pink konci beszámolót is még 2 külön bejegyzésben. Mindenképpen szeretnék írni mindháromról, de mint tudjátok az összecsapott beszámoló az nem az én stílusom. Mostanában úgyse nagyon lesz Ibolya konci (pontosabban olyan amire megyek), legalább így el lesz osztva ez a beszámoló is több napra.

Na akkor lássuk..


2006. június 16. Mega3 koncert, Székesfehérvár

Az előzőekben már írtam egy picit a koncert előtti bizonytalanságról, a kezdési időponttal kapcsolatban. (A városban össz-vissz 2 plakát van, de a kezdési időpont még véletlenül sincs ráírva, a neten néhol 21 óra néhol 22 óra szerepelt, a jegyre pedig a változatosság kedvéért 20 óra van ráírva, erre ma mikor akartam venni jegyet, ez a kérdés fogadott: "változás van, 18 órakor lesz, így is kér jegyet?"  Na kösssszépen...egyelőre nem is vettem... - 2006.06.14.)

Nos, ha hiszitek ha nem, ezt még mindig lehet fokozni.. Mikor közöltem a családdal, hogy 18 órakor lesz, bebizonyosodott, amitől tartottam: ez az időpont nekik nem jó, meg különbenis ilyen szervezés láttán el is ment a kedvük eléggé. Engem viszont ezek után is hajtott a kiváncsiság, hogy márcsak megnézem mi sül ki az egészből a végén. Így megállapodtunk, hogy csak magamnak veszek jegyet. Este kicsit bogarásztam az interneten ezügyben és mi találok???: Június 16., 20 óra Bp. Művészetek palotája, Mega3 koncert!!!  Aha..szóval akkor ezért hát a változás! De..itt 18-kor, ott meg 20-kor, hmm érdekes... (tavaly csak a koncert volt vagy 3 órás és utána még 1 óra dedikálás.) Eleve hogy lehet egy napra 2 koncit szervezni, és ráadásul csak ilyen szűk kezdési különbséggel?  A "Csillagokat látsz" megasztár turné hivatalos állomásai között nem is szerepel a Művészetek palotája, Szfvár viszont annál inkább! Akkor meg miért Szfvárnak kéne alkalmazkodni Bp-hez, és nem fordítva???  Nem értettem..

15.-én, csütörtökön, azaz a koncert előtti napon gondoltam akkor azért mielőtt elindulok a jegyet  megvenni, megkérdezem telefonon egy másik jegyárusító helytől is, hogy ők is úgy tudják-e, hogy 18 órakor lesz. Szóval délelőtt felhívtam őket. Egy nagyon közvetlen csajszival akadtam össze szerencsére, aki töviről hegyire elmesélte nekem az egész gubancos történetet. Megerősítette a 18 órás kezdést, és megtudtam azt is, hogy eredetileg fordítva lett volna.. előbb a pesti konci és utána a fehérvári, de a fehérvári szervezők erősködtek, hogy itt legyen előbb, mert féltek, hogy hátha nem érnek ide a megasztárosok. Na itt hibáztak!!! De erről majd később..A csaj szerint is egy csomóan majd 20 órára fognak jönni, mivel ugye a jegyen az szerepelt és senki nem tájékoztatta a vásárlókat a változásról (bezzeg ha benéztek volna a blogomba! ). Délután azért megvettem a jegyemet.

Eljött a másnap, a 16.-a, a koncert és "mellesleg" az utolsó vizsgám napja. Reggel 8:30-kor kezdődött a vizsga, angol nyelven és szóbeli!!! Amitől én rettegek, mert szóban nem vagyok valami jó, pláne angolul..Volt vagy fél 12 mire rám került a sor, de végülis magam se tudom hogy, valahogyan 4-est kaptam! Jó, gondoltam akkor most már jöhet a 3 konci egymásután ünneplésképpen!

17 óra körül el is indultam a tett helyszínére a Jégcsarnokba, gyalog, így kb fél óra oda az út. Ahogy közeledtem már elég gyanús volt, hogy nem látok nagyon embertömegeket meg kocsitömegeket, mint ahogyan tavaly, meg tavalyelőtt, pedig már 17:30 felé járt az idő. A bejárat előtti tér is tök üres volt, nem volt semi tolongás, várakozás, ahogy az ugyebár lenni szokott, hanem rögtön lehetett bemenni, ahogy szálingózott a közönség. Hát bementem én is, ellenőrizték a jegyemet, majd a kezembe nyomtak egy képeslapot, amin a megások voltak, mondván, hogy "a koncert után a dedikálásnál alá tudod velük iratni". Egyébként ez a része nem változott, az ingyen képeslapon kívül lehetett megint mindenféle megasztáros kütyüket vásárolni az előtérben, képeslap, poszter, naptár, jegyzetfüzet, vonalzó, kulcstartó stb, természetesen jó drágán!


Lementem a jégre a színpadhoz. Akik voltak a tavalyin azoknak mondom, hogy most nem hosszában volt a színpad elrendezve, hanem a jégpályán keresztben. Ez tényleg praktikusabb így, mert ha nagy tömeg van, így mindenki jobban láthatja a színpadot, mert jobban körül lehet állni. Most viszont tökre mindegy volt, hogy hol van az a színpad, mert a tömeg az sajnos elmaradt.. A tavalyi közönségszámnak csak igen pici töredéke volt jelen a csarnokban. Így egész jó helyem volt, konkrétan a 2. sorban álltam jobb oldalt és amúgy eléggé szellősen álltak az emberek, nem kellett nyomorogni, mindenki látott hallott mindent anélkül is, hogy kinyomtuk volna egymás belét. Családias hangulat... Ami viszont nem változott a tavalyihoz képest az a hőmérséklet. Legalább 60 fok volt az átlaghőmérséklet bent.

Előttem általános iskolás gyerekek álltak és beszélgettek, hogy majd ki kitől fog autogrammot kéni, nagyon izgatottak voltak. A kezdés pontos volt, mármint a 18 órához képest. Csodálkoztam viszont, hogy még sehol nem látom Rossiékat, pedig szóltam nekik a változásról és úgy volt, hogy majd keressük egymást és ott találkozunk. Már elkezdődött a műsor és ők még sehol.

Szóval, kigyúltak a fények, elkezdték. Egy közös dallal nyitották meg az estét a fellépők, először Rúzsa Magdi és Varga Feri sétált fel a színpadra, majd sorban a többiek és elénekelték a Mindenki c. LGT számot. Ezután jöttek külön-külön, nem egészen kieseési sorrendben, de mondjuk, hogy majdnem. Egyébként teljes volt a létszám, ott voltak mind a 12-en.

Természetesen szerettem volna fényképezni, vittem is fényképezőt, a tesóm gépét, azt szoktam használni általában. A körülmények is kedveztek volna, hisz jó helyemnek köszönhetően tökéletesen és közelről láttam mindent, a fények, a látvány is elsőosztályú volt, és megjegyzem a hangosítást is tökéletesen oldották meg. Erre előveszem a gépet, próbálok fényképezni, kattintok - systemfehler...  áááááááá, ez nem lehet igaz, hogy pont most romlik el ez a hülye gééép. Szerencsére később kiderült, hogy nem a gépet érte baj, hanem csak a kártyája romlott el, azért ez még a jobbik eset. Nagyon dühös lettem, hogy pont most, amikor ilyen jó képeket tudtam volna csinálni... és egyetlen fotóm se lesz az eseményről..  De aztán most már máshogy látom, úgy vagyok vele, hogy ha már mindenképpen el kellett hogy romoljon, akkor örülök neki, hogy inkább itt romlott el és nem mondjuk másnap Ibolya koncertjén, vagy mondjuk nem előtte a Hass Alkosson. Tehát ez még a három közül a legkisebb bosszankodást okozta nekem, pedig nem kicsit voltam dühös így sem. Majd talán rakok fel utólag képeket - ha kapok esetleg valakitől..

Elsőkét Oláh Szabolcsot hallhattuk egy számmal. Ekkor megérkezett Mókus és Zizi (Rossi egyik lánya) és odajöttek hozzám Aztán nem sokára Rossi is megérkezett, párja Gábor pedig asszem valahova hátrébb leült.

Következett Széles Izabella, Hoffmann Mónika, Varga István, és Puskás Péter. Ők mind egy-egy számot adtak elő azt hiszem. Náluk egyébként nem úgy volt, hogy egy valaki a konferansz, mint tavaly Bella Levi, vagy tavaly előtt Aczél Gergő, nem, itt egymást hívták a szinpadra, mindenki az utána következőt. Puskás Petit én amúgy sem birtam annyira a folytonos rángatózása meg hamissága miatt, de most még így is negatívan csalódtam benne. Meglepett, hogy milyen számot adott elő, valami unalmas, lassú számot, ami ráadásul olyan eléggé semmilyen volt. Furcsa volt tőle, aki mindig pörög, ilyet hallani, és ráadásul úgy konferálta fel, hogy a saját száma!

Aztán megszólalt: "most következik valaki akit óriási tapssal és sikítozásokkal fogtok fogadni és nagyon-nagyon szeretitek" ..Na gondoltam, ki lehet akit így konferálnak be, biztos csak valami közönségkedvenc, biztos a Kontor, vagy a Szabó Eszter, vagy talán már most a Rúzsa Magdi? Szóval már mindenre felkészültem csak erre nem: "Baktai Anikóóóóóóóóóóóóó"  Hát kicsit röhögnöm kellett.   Ezzel lement az első 6, vagyis hát az utolsó 6 megasztáros, attól függ honnan nézzük.

Ezután a többiek már valóban kiesési sorrendben jöttek, következett Bocskor Bíborka, aki szintén nem a szívem csücske, most sem lett az, de azért egy picivel jobb lett róla a benyomásom, mint a képernyőn keresztül. Kontor Tamás már azt hiszem 2 számot énekelt, az egyikhez segítségül hívta Oláh Szabolcsot is. Egyébként nagyon tetszett a közönségnek Kontor rózsaszínű gitárja!  Ezt pengette akkor is, amikor a színpadra jött a következő fellépő, Szabó Eszter a Proud Mary című számmal. Nekem nagyon tetszett, fantasztikusan adta elő! Amúgy már picit látszik rajta, hogy terhes, kicsit meg van hízva úgy láttam.

Már csak az első 3 helyezett volt hátra, tehát következett Póka Angéla, aki ezúttal raszta séróval jött a színpadra. Rögtön fürkészni kezdte a közönséget, és egyszercsak felkiáltott: "Itt vannak a blogosaim, egy nagy tapsot kérek szépen a blogosaimnaaaak!" Szóval látszott rajta mennyire örül, hogy ott vannak a rajongói. Aranyos volt.  És ahogy énekelt..fantasztikus micsoda hangja van! Először elénekelte a Tankcsapda számát, majd következett a Nothing Compares c. dal, de ekkor egész egyszerűen nem szólalt meg a mikrofonja kb az első vesszak végéig és csak nézett értetlenül a hangosítókra, hogy most mi van. Aztán behoztak neki egy másikat. Arra számítottam, hogy ezek után újra kezdi majd a számot, de sajnos nem így történt..

Jött Varga Ferenc, aki - elvileg - a 2006-os év legjobb férfi hangja. Hát nem voltam tőle különösképpen elájulva. Főleg mert énekelhetett volna jobb számokat is, a másik meg a közjáték, amit levágott ott a közönséggel. Kb. 3 számot énekelt, de aszittem már sose megy le a színpadról. Minden szám után eljátszotta, hogy akkor most a fiúk ordítsanak, akkor most a lányok, akkor nem volt elég hangos, akkor most versenyezzenek az ülők és az állók, aztán a jobb meg a bal oldal, hogy ki tud nagyobbat ordítani. Na az ilyennel engem ki lehet kergetni a világból! Főleg amikor nyilvánvaló, hogy már szinte mindjárt Pesten kéne lenniük, akkor ilyen baromsággal húzza az időt! Ezalatt Rúzsa Magdi eggyel több számot tudott volna előadni mondjuk. Hát nem tom..mindenesetre többet ért volna..

Na de azért már egyszercsak csoda történt és végre felkonferálta Magdit!  Bevallom már a műsor eleje óta erre vártam. Ezzel nem is lehettem egyedül, sőt meg is lepett, hogy mennyire nagy különbség volt ahogy a közönség a többi 11 megást fogadta és ahogyan ezt az egyet. Óriási különbség!! Itt kezdett igazán forró hangulat lenni, és itt kezdtem úgy igazán élvezni a koncertet! 4 dalt énekelt Magdi, elsőként a Most élsz-et Máté Pétertől, majd Janis Joplin-tól a Cry c. számot, ami az egyik kedvencem! Eszméletlen jó volt!!!!!!!  És ekkor következett, amit nagyon szerettem volna élőben is hallani, de megmondom őszintén nem gondoltam, hogy a megasztár turnén is előadja, pláne azt nem, hogy ilyen viszonylag kisebb közönség előtt is! De igen, mégis: Ederlezi, Cigányok ideje, a szerb népdal magyarul és szerbül, amivel engem a legjobban megfogott a megasztár alatt.  Egyszerűen gyönyörű volt, élőben felejthetetlen élmény!! Köszönöm, hogy elénekelted Magdi!  A végén elmondta, hogy mennyire sajnálja, hogy nem lehet most ott az édesanyja, és hogy ő (mármint az édesanyja) írta ennek a dalnak a magyar szövegét.

 

Végezetül pedig előadta a High way to hell c. AC/DC dalt, amivel annak idején bejutott a döntőbe, sőt az elődöntőbe is, mivel ugye a válogatáson is ezt énekelte, többek között.

A műsort egy közös dal zárta, na vajon mi? Nehéz kitalálni...Igeeen, nyert!  A Csillagdal, vagyis ugye a Csillagokat látsz. Meglepő módon itt már nem volt teljes a létszám, a 6 legjobb volt csak jelen az utolsó dalnál. Miért? Hát mert a többi 6 megás már rég úton volt Pest felé, hisz már fél 8 volt..így oldották meg a helyzetet. Ott úgyis az utolsó 6 kiesettnek kell kezdeni, tehát amikor Pesten kezdődik a műsor, a 6 legjobb még javában úton lesz. Így aztán holmi dedikálásban már reménykedni sem lehetett. De a közönséggel senki semmit nem is közölt ezügyben, mármint, hogy miért volt ilyen összecsapott az egész, miért zavarták le alig másfél óra alatt a 3 órás koncertet és miért nem volt utána dedikálás, mikor még érkezéskor is azzal hitegették a jónépet. Egyedül Póka Angéla mondott egy mondatot a legvégén "A blogosaimnak üzenem, hogy ne haragudjanak, de sietnünk kell nagyon.."
És akkor ennyi.

Mondanom se kell a kisgyerekek persze mentek oda a kordonhoz papírral meg tollal a kezükben autogrammért, de sajnos a biztonsági őrök szigorú tekintetén kívül mással nem igen találkozhattak..

Tudomásul véve a helyzetet, elindultunk mi is kifelé, hogy legalább levegőhöz jussunk. A bejárat előtt ingyen Colát osztogattak, de jól is jött a konci után. Kinn még beszélgettünk, az emberek meg csak álltak értetlenül és néztek a sötétített kisbusz után, amivel a maradék 6 fellépő szélsebesen elhajtott. Ugyanakkor láttunk kocsikat, amik csak akkor érkeztek (fél 8-kor), mondván ugye, hogy a jegyre 20 óra van kezdésnek írva. Tehát volt kavarodás..

Mi közben találkoztunk egy Szabó Eszter hasonmással, Mókus egyik ismerőse, és valóban a megszólalásig hasonlít Eszterre, főleg arcra.

Aztán szép lassan elindultunk a hazafelé vezető úton, és mikor elértünk Rossiék járgányához, felajánlották, hogy hazavisznek. Úgyhogy hazavittek. Ezúton is köszi nektek Rossi!

Sajnálom, hogy így alakult, mert ha a szervezők nem cseszik el a dolgokat, lényegesen több közönség lett volna, és akkor sokkal több dalt hallhattunk volna, lett volna dedikálás is, egyszóval nem kellett volna így összecsapni az egészet. Így Bp sokkal jobban járt.. ott nyilván jóval hosszabb és nyugodtabb volt a konci, pedig az benn sincs a turné állomásai között..Ha úgy lett volna ahogy eredetileg, hogy Bp-en van korábban és itt később, úgy azért tisztességesebb lett volna..Ha már mindenképpen egy napra egy időbe kellett tenni a kettőt..

Na jó, persze így is nagyon örülök, hogy legalább volt, és hogy ott lehettem és hallhattam a legfrissebb megásokat is egyszer élőben.  Az Ederlezi-ről nem is beszélve, ami számomra az est fénypontját jelentette.


Nemsokára jön az Ibolya és a Pink koncert beszámoló is, azok már valóban sok-sok képpel, ahogy az elején ígértem.

Szerző: szilvert  2006.06.22. 17:39 39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr916383077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe 2006.06.22. 18:49:32

A Story mai számában van egy hirdetés a 11. oldalon a holnapi Story TVs Ibolya riportról. 'Bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen' a címe + aranyos fotó Joe

Radír 2006.06.22. 20:34:27

Szilvert, leborulok igykezeted elött, hogy ilyen szorgalmasaan írod a beszámolóidat, de azért versenyben érd el, hogy a tied legyen a legjobb, ne úgy, hogy a másét kitörlöd! Puszi!

szilvert 2006.06.22. 20:37:53

Inkább te érj már el végre egy olyan értelmi szintre, hogy nem más beszámolóját figurázod ki és másolgatod mindenhova szüntelen..

szilvert 2006.06.22. 20:38:30

Köszi az infót Joe!

MSE 2006.06.22. 22:03:36

Szia Szilvert! Tudod, engem nem különösebben érdekelt a Mega3,- de szerintem jó a beszámolód, nekem tetszett; persze az Ibi koncertről a beszámolót már jobban várom :-)) Ugye nem felejtesz el képet küldeni nekem, rólam? :-) Olyat is, amin mindannyian rajtavagyunk. puszi Ui:Tudom, hogy nem érdekel a foci, de ezt le kell írnom, mert most nagyon boldog vagyok! Japán-Brazília, első félidő vége, egyenlítettek a brazilok!!! És ha minden jól megy, nyernek is!!! :-)

Rossi 2006.06.22. 22:17:16

hát vmi hasonlókat éreztem én is a mega 3 koncerten ..a képeket majd átküldöm ../türelem/:):) Emese!! már 3:1 Braziliának ,,,yeeeeeee

Rossi 2006.06.22. 22:46:43

Szilvert! Holnap este a TV-ben Ibolya !! A Story ujságban láttam vmit erről ..de mivel éppen 20 gyerekkel beszélt egyszerre hozzám ezért nem nagyon tudom pontosan.):)

csilla 2006.06.22. 23:15:50

Megvettema "Premier....-t,köszi az infót Évinek,érdekes cikk,bizonyos szempontból tanuságos is,de ezt inkább személyesen fejteném ki. Várom Szilvert a beszámolót,mert most újra a szombat du.hangulatomba kerültem,sajnos!!!!!!!!!!!!!!

Sok sokk!? 2006.06.23. 09:44:57

Kedves Szilvert! Meg kell mondanom, hogy a humorérzéked nem túlságosan fejlett! Mert ha az lenne, akkor megértetted volna, hogy az ominózus élménybeszámolód egyáltalán nem tetszett, mert az borzasztóan terjengös volt és még bosszantóbban nem a lényegröl szólt. Ezért hát választani lehetett: vagy kapsz egy kocsideréknyi negatív jelzöt az alkotásodra, vagy egy enyhébb kritikaként elfogadod a humort, ami rámutat hibáidra, felfogásbeli anomáliáidra. Igaz, hogy azokat kipellengérezve, de sokkal nagyobb hangsúlyt adva azoknak - tanulság képpen. Sajnálom, hogy ehelyett kicsapta nálad a biztosítékot. Egyébként a mostani beszámolódból is látszik, hogy semmit nem tanultál, pedig egy fiatalnak erre nyitottnak kell lennie. Hát erröl van szó, kedves Szilvert!

szilvert 2006.06.23. 10:15:21

Megértettem, hogy neked egyáltalán nem tetszett, de te is értsd meg, hogy ez engem egyáltalán nem érdekel.

szilvert 2006.06.23. 10:22:17

MSE, nem felejtettem el, nem sokára küldeni fogok, ígérem! Rossi, oké, köszi, ráérnek a képek, csak azért majd valamikor, mert szeretném, hogy 1-2 nekem is legyen róla. Igen, ma lesz Ibolya este 20:30-kor a Story TV-ben. Nálam viszont az sajnos nem jön be, remélem felveszi valaki.. Csilla, olvastam a leveledet..majd írok is rá. Én még nem tudtam megszerezni azt az újságot, nem tudnád bescannelni és elküldeni nekem lécci? Vagy esetleg Évi?

Timi 2006.06.23. 12:40:16

Szegényem, megtaláltak a balfaszok Szilvert.

Évi 2006.06.23. 12:50:20

Kedves Szilvert! Fekete alapon fehér betűkkel van a cikk, nem hiszem, hogy sok minden látszana belőle. Ha valahogy tudnál adni Nelem egy elérhetőséget, postán szívesen elküldeném Neked az újságot, és egy másik A/3-as méretű cikket is egy korábbi Magyar Hírlapból. A ma megjelent Best-ben van egy cikk Ibolyával. Szerintem sokan fel fogják kapni rá a fejüket a stílusa miatt. Ezek után nagyon kíváncsi lennék a Story TV-re, de sajnos nálunk sem jön be. Ugye valaki majd ír néhány sort arról, hogy mi volt benne?

Évi 2006.06.23. 14:13:00

Ibolya álomslágerei: http://www.origo.hu/alomslager/20060620olah.html

csilla 2006.06.23. 16:50:10

Szilvert!!!!!! Megkaptam az e-mailt,írtam választ,ha talizunk elviszem a cikket és el tudod olvasni,ha addig nem jutsz hozzá. Kedves Évi!!!!! Engem nagyon érdekelne az a bizonyos cikk!!!!!!Magyar Hírlap Jó szórakozást a holnapi napra!!!!!!!

csilla 2006.06.23. 16:53:08

Szilvert!!!!!!!! Ne foglakozz a kedves anonimmal!!!! Élvezi ha valakit bosszanthat,inkább tegye máshol,más valakivel. Úgy sem tetszik neki amit olvas vagy lát,csak provokál,egyszerübb ha törlöd a bugyuta hozzászólásait!!!!!!!!!!!!!!

Radírfattya 2006.06.23. 22:04:05

Ha van mondanivalód, ne fogd vissza magad! Írod Te, kedves Szilvert, a saját blogodban! Most akkor visszafogjam magam vagy ne? Ha ilyen serényen törölgetsz, akkor azt írd oda mottóként, hogy: bármit írhatsz, ami nekem tetszik, egyébként kitörlöm. Tudod mit? Töröld ki! De ne legyél benne biztos, hogy most is ugyanarra gondolok! :))) Puszi!

Györgyi 2006.06.23. 22:53:13

"Kedves Radírfattya!" Mondd csak! Mi lenne ha felesleges energiáid lekötésére inkább nyitnál egy saját blogot? Ott és CSAK ott senki nem szólhatna bele abba, hogy éppen kit és mivel provokálsz, sőt abba sem, hogy melyik hozzászólást hagyod meg és melyiket törlöd. Engedtessék hát meg szilvertnek és vele együtt bármelyik másik blogtulajnak is ez a jog!

Timi 2006.06.24. 01:15:31

balkuki balkuki balkuki :D

Évi 2006.06.24. 05:39:20

Ha kapok Tőled elérhetőséget, szívesen elküldöm a cikket. Szerintem érdemes elolvasni.

szilvert 2006.06.24. 09:24:20

Évi, bocs, csak most tudok válaszolni. Köszi szépen! Itt a nevem mellett van az e-mail címem. Küldj nekem lécci egy e-mailt, és akkor majd visszaírok, és adok elérhetőséget. Még1x köszi! :)

Timi 2006.06.24. 21:06:24

jó estét nyáááááááááááár

Bea 2006.06.24. 22:10:46

Szia Szilvert, Nekem nagyon bejön a stílusod ahogy a beszámolókat írod! Másét nem is olvasom! Egyébként a legjobb taktika semminek és senkinek nézni ezeket az arcokat (ill arcot) és nem reagálni rájuk egyáltalán!!! Én a Pécsi koncin voltam (az Arénán kívül). Ott mondjuk a rengetegen el tudtak jönni de ott is két koncert tettek be egy napra. Egy koncert volt Vajdaságban hajnal kettőkor és aztán este Pécsen. Itt nem kellett annyira rohanniuk de aludni egyáltalán nem tudtak. Ki is voltak akadva. (Hála Ibolyának Magdi-t elküldték pihizni! :) ) És szintén Magdi kapta a legnagyobb ovációt, Djurdjevdan-t mindenki együtt énekelte vele. Szóva ennyiben hasonló volt! Az Ibolya koncert annyira szuper volt! Úgy láttam hogy Ibolya is jól érezte magát. Pedig féltem tőle hogy esetleg nagyon zavarni fogja őt a székek de szerintem ez nem volt most. Örülök hogy ilyen jól sikerült! És még ülnöm sem kellett! :) Várom azt is nagyon, a sajátos Szilvert-stílusban! :)

Bea 2006.06.24. 22:12:05

Mármint az Ibolya koncertes beszámolódra gondolok! :)

csilla 2006.06.24. 22:34:23

Várom Én is nagyon a beszámolót kedves Szilvert!!!!! Remélem ma sikerül valamit konkrétabban megbeszélnetek,sajnálom hogy nem lehetek ott!!!!

csilla 2006.06.24. 22:35:32

Bea!!!! Ugye nem feledkeztél meg rólam és köv.alkalommal megkapom. Mikor is lesz az a köv.alkalom???????

Joe 2006.06.25. 02:33:48

Szia, remélem kialudtad magad, hogy elkészülhessen végre a beszámoló.

szilvert 2006.06.25. 08:34:50

Aha, kemény másfél órát... már itthon is vagyok.

Rizibizi 2006.06.25. 10:02:19

Még az Előzőnél is Kedvesebb Szilvert! Mondd, mi a francot keres Rúzsa Magdi nyitódalként az Ibolya-múzeumban? Nincs Ibolyának elég dala, hogy az szóljon? Legközelebb meg majd Pélyné fog itt hangficamozni? Tisztelem Magdit, de neki így semmi keresnivalója nincs Ibolya múzeumában! Ugyanúgy ez igaz lenne fordítva is a Rúzsaféle múzeumban, ha lenne, Ibolyára, de mivel nincs, ezért az most tárgytalan. Azt hiszem, most érthető voltam? Csak kérdezem, hogy MoDe most elment áztatni a mogyoróit, hogy arra az időre teljesen beriglizte maga után az OIRO-t? Pedig addig úgy fel tudtam volna tölteni kultúrtörténeti hírességekkel az oldalát a saját írásaimból! Neki is jót tett volna, mert ugye ilyenkor áll a blogja, mint máskor is, nem történik benne soha semmi, semmire nincs reagálás csak a bennfentesség irul-virulhat. Egyébként az a blog is nagyon jó - valamire... Csóközön!

szilvert 2006.06.25. 10:23:24

Na, akkor itt és most tisztázzunk valamit. Ez mindenkinek szól, mert lehet, hogy többen is el vannak tévedve ezügyben, nem csak te. Szóval ez itt az Ibolyás visszapillantó nevű blog, ami az én saját blogom. Még régebben megcsináltam olyanra a bal oldalát, amilyen. Ez a dolog úgy terjedt el az Ibolyások körében, hogy Oláh Ibolya Múzeum, azt hiszem még msmester nevezte el így, és az újság is így írta meg. Ez a blog tehát nem az Oláh Ibolya Múzeum, CSAK a bal oldali része, és az is még csak egy alap, egy kezdemény, ami ugyanakkor egy majdani honlap ötletét adta nekem/nekünk, ami az OIRO alá fog tartozni, és annak részeként üzemel majd. A blogom címe alá is tehát ezért van odaírva, hogy az Oláh Ibolya Múzeum kezdeménye. Amíg maga a honlap, az OIM honlapja el nem készül, addig ez a kezdemény az OIM, és mivel ez az én saját blogomban található, ezért lett ideiglenesen az én blogom odalinkelve az OIRO-ra Oláh Ibolya Múzeum néven. Rúzsa Magdi pedig azért szól most itt jelenleg, mert az épp aktuális bejegyzésemhez ez passzol, és ezt szerettem volna feltenni.

Timi 2006.06.25. 12:51:04

Szegény Szilvert, itt magyarázkodsz, pedig nem kellene.

szilvert 2006.06.25. 13:07:37

Ezt azért tisztázni akartam, mert ez a dolog lehet, hogy tényleg nem volt eddig egészen egyértelmű mindenki számára.

csilla 2006.06.25. 22:19:44

Szilvert!!!!! Káprázik a szemem???? Az előbb mintha láttam volna a Margitszigeti beszámolót!!!!????? vagy mégse????

szilvert 2006.06.25. 22:33:49

Csilla, egy kis gond van, valamiért nem akar megjelenni..betettem, de nálam meg se nyílt utána..így kitöröltem és most próbálkozom, de lehet, hogy már csak holnap folytatom a próbálkozást..

szilvert 2006.06.25. 22:48:38

valamiért nem megy...:(

Bea 2006.06.26. 02:21:13

Csilla, nem felejtettem el! Egyébként is oda tudom adni majd! Nem muszály megvárni egy Ibolya koncertet hozzá. Ha valamelyik koncertre sikerült eljutnom akkor az vagy a Siófoki, vagy Balatonboglári, vagy Kőbányai vagy Makói lehet. Bár a hagymát nem szeretem! :D Mindenesetre megcsináltatom hogy kész legyen és írok ha megvan! Üdv

Györgyi- 2006.06.26. 07:32:24

szilvert! Nekem sem jött be tegnap egész este a blogod. Hallom a zenét már a következő bejegyzéshez igazítottad, remélem minél előbb sikerül beraknod a beszámmolót is!

Györgyi 2006.06.26. 07:36:09

csilla! Sajnos tegnap délután nem volt időm visszahívni, de ha minden igaz találkozunk csütörtökön, aztán majd személyesen megbeszéljük a dolgot.

Erről szól a dal!? 2006.07.03. 10:51:14

When You`re Good To Mama Egyéb újdonság hiányában - most már sokadszor - újból áttekintettem Ibolyával készült korábbi felvételeimet, hogy kissé enyhítsek a nem túl szórakoztató nyári uborkaszezonon. Korábban már írtam pár sort a 7. döntőben Ibolya által énekelt, számomra nagyon kedves Family Portrait című számról is, de megasztáros dalaiból az mégsem tudott az első számú kedvencemmé válni. Akkor hát melyik is lehet a listavezető dal? Ez bizony a Chicagoból való When You`re Good To Mama című szám, melynek sajnos van némi történeti előzménye is, ugyanis ezt Ibolya abban a 11. döntőben énekelte második dalaként, melyet megelőző héten Őt olyan szervezett és alantas média támadássorozat érte, hogy csak néhány okos embernek köszönhetően nem lépett ki azonnal a versenyből. Fura egybeesés, de a Family Portrait dal előadását megelőzően is tudjuk, hogy Ibolya a balul sikerült 6. döntőbeni szereplése miatt törte el önakaratúlag saját kezét. Mindkét dalnak tehát egy olyan előzménye volt, amikor Ibolyának fehéren-feketén be kellett bizonyítania közönségének, hogy a történtek ellenére Ő mégis a legjobb helyen a színpadon van. A Family Portrait esetében mint azóta tudjuk: Ibolya maradandót alkotott. Úgy énekelte el azt a dalt, hogy felülmúlta vele az eredeti, nagyon sikeres klip-változatot is. Eddig talán ezt énekelte el a legtöbb alkalommal. Ekkor azt hittük: szebben és gazdagabban már nem képes Ibolya énekelni, de rá kellett jönnünk, hogy a különlegesen izgalmas helyzetek képessé teszik Őt olyan szivárványszínek előhívására is, amilyeneket előtte senkitől soha nem láttunk, hallottunk. Egy ilyen fantasztikus színfelbontás történt meg a When You`re Good To Mama című szám eléneklése során is. Fontos tudnunk még, hogy ehhez a makulátlan énekléshez szükséges üvegprizmát valójában az elsőként titokzatosan elénekelt Álmodtam egy álmot című dallal adta közönsége Ibolya kezébe azzal, hogy művészi alázattal, aránymetszéses visszafogottsággal és franciás eleganciával elénekelt dalára hallgatósága egyértelmű tapsviharral üzente meg: szeretünk, kellesz nekünk - amilyen vagy, nem ülünk fel a Téged megalázni igyekvő médiapletykáknak! Íme, már jön is a színpad hátteréből az önmagát szigorú tekintetűnek jövendőlt pufóka börtönőr. Mindjárt el is kezdhetünk a félelemtől remegni! Ni-ni, mi történik? Nem is pufóka, nem is börtönőr kinézetű! Minden jel szerint egy csinos nő közelít! Ott bizony egy szemet azonnal Magához vonzó természeti jelenség vonul felénk: pihekönnyű fekete blúzban, belőle szándékosan kikandikáló vállal és férfiakat máris megbolondító pántocskával, nyakában levegősen mutató finom lánc - kereszttel, karjait fekete és fehér, többsorosan feltekert karkötő díszíti. Fityegőkkel, lánccal ízlésesen díszített, kissé buggyos fekete nadrágban van, magas szárú tűsarkú csizmát visel, széles szájjal mosolyog, mikrofont lóbál a kezében, mintha éppen a Váci utcában lófrálna. Finom nőies domborulatait öltözéke csábítóan kihangsúlyozza. Frizurája most is az egyedi frufru, szája hangsúlyosan és csillogóan élénkpirosra festett, szemei fekete kontúr mögül ragyognak ránk. A smink ízlésesen eltalált sőt telitalált. Megáll, toporog kicsit, meghajol, a mikrofont szájához emeli, körbejáratja fejét és tekintetét, csibészesen és titokzatosan mosolyog. Felveszi a kontaktust. Ő már tudja, amit legott mi is megtudunk majd. Még nem csinált szinte semmit, de máris sugárzik, nagyon egyben van a szentem. Az a legnagyobb vesztünk, hogy ezt Ő tudja a legjobban, hiszen most ezzel minden földi és férfi „kínjaink” okozója lesz! Pillanatok alatt az ujjai köré csavar bennünket. Tudjuk ezt valamennyien, és mégis engedjük Neki. Egy szál zongorakísérettel elkezdi a varázslatot: az intrót énekli. Intőleg felemelt ujjával, de kedves mosollyal gyorsan szájunkba rágja a „börtönszabályzatot”, hogy tudjuk, egyáltalán milyen elbánásra számíthatunk. Hogyan is ijedhetnénk meg Tőle, hiszen fejével és most is sokat üzenő, csintalanul mosolygó szemeivel körbepásztáz, felmér bennünket, játszik a szemével és a szemünkkel. Biztatóan és kedvesen ránk bízza mosolyát. Ránk sütögeti tiszta szemeit, fejét ide-oda íveli, billentgeti, bátorítólag piciket felénk bólint, szeme sarkából néha visszapillantgat ránk. Karjával a dal ütemére holdat rajzol, köröz. Testét lassan előre hajtja, szemével hamiskásan hunyorít, lábaival taktust kopog a dalnak. Egyetlen oda nem illő mozdulata sincs! Mindent kikapcsol. Mi vagyunk csak jelen meg Ő. Most mindenét nekünk adja, lelkébe láttat, teljes hódítási céllal énekel. Magával ragad, üzen, szeret, kedvesen affektál. Közelébe hív mindannyiunkat, és mi boldogan nem menekülünk, mert szeretjük. Szinte isszuk a hangját. Azt csinál velünk, amit csak akar, de csak jót akar és csak jót ad nekünk. Elbűvöl és elkényeztet. A dal eredeti értelmét saját egyéniségére szabja. Hirtelen eszünkbe villan egy rossz érzés: egyszer vége szakad e dalnak és már most sajnáljuk. Az intró végére nincs ember, ki ne Rá figyelne. Ahányan vagyunk, annyian nem menekülünk mindenféle titkos delejeitől. A közönség a dal kis szüneteiben ütemre tombol. Valóban szánni való rabok lettünk az Ő csodálatos és lakályos börtönében, pedig eddig még csak az első eligazításon estünk át! Miféle börtön ez Ibolya, hogy önként költözünk őrzésed alá? Pedig most jön még csak számunkra az Ibolya-féle kedves „rémuralom”. Hangja hihetetlen gazdag régiókat, spektrumokat, harmóniákat jár be, tökéletesen uralja azt: cseng-bong, cseveg, csacsog, rekedtesít, recsereg, lebeg, vibrál, hajlik, fénylik, szárnyal. Az égig emelkedik és a földig alászáll, szivárvány színeken lovagol, fülünket hangpihékkel gyönyöríti. Teste mozgásával, íveivel, billentéseivel énekét „vesztünkre” tovább hangsúlyosítja. Szinte teljesen beleveszünk. Most vesszük csak észre, hogy mi nem is a színpadon vagyunk... A dal végén még jókorát sikítva értésünkre adja: az éneklésben teljesen feloldódott, játszópajtásaivá fogadott bennünket. Ráadásként még egy kis csibészkedést is megenged Magának, mintha előre fogadott volna rá, hogy meg meri csinálni. Kezében a mikrofon olyan, mintha Isten tette volna bele. Ezen az estén nem is lett volna jobb helye máséban. Mozgása a dalhoz oly harmonikus, mint újszülötté anyja emlőin. Édes borzongás fut át rajtunk, mikor egy pillanatra ráeszmélünk: mindez ebből a tündéri lányból oly természetesen csörgedez, mint a tavasszal olvadó hűs hólé a hegyoldalakról. Véletlenül így énekelni nem lehet! Honnan tanulhatta? Vajon van-e, ki hibát vél találni ezen éneklésben? Van-e, ki túltehetné magát a gazdagító élményen? Nekem nem sikerült, de hadd emlékeztessek csak egy hozzáértőbbre, Presserre, aki szintén szavait keresve azt mondta erről a mit tudom én milyen produkcióról: „Egyszerűen nem hittem a fülemnek!” Mi is csak a biztos hallás után hittük el, hogy az eredeti dal helyett is a jövőben ez az Oláh Ibolya féle változat lesz inkább az első számú kedvencünk. Becsüljük meg ezt a kincset érő lányt valamennyien! Ne engedjük Őt senki által bántani! Kedves Ibolya, Te meg ne járasd az eszed az éneklésen túl bármi máson, mert ilyen isteni ajándékot, mint Neked van, nem illik egyetlen igaztalan pillanat hatása alatt sem odadobnod bármiért is! Ne vedd el Magad tőlünk!
süti beállítások módosítása