Cirque Du Soleil: Alegría

Mint tudjuk Geszti Péter egy New York-i cirkuszi előadáson hallotta meg az Alegria c. dalt. Nagy hatással volt rá, olyannyira, hogy megihlette, és az előadás címadó dalához aztán írt is egy magyar szöveget. Így született meg a Magyarország c. dal, amit most a mi Oláh Ibolyánk énekel nagy sikerrel. Igen, a dal eredetije valóban egy cirkuszi társulat, a Cirque Du Soleil, Alegría c. előadásában hangzik el. Az az igazság, hogy én személy szerint az eredeti dalt előbb hallottam teljes hosszában, mint a Magyarországot, lehet, hogy talán ezért is, de engem az eredeti dal is nagyon megfogott. Kicsit utánanéztem, keresgettem az interneten, és most egy kis ismertetőt is állítottam össze belőle, mert azt gondolom, hogy ez a dal is igenis érdemes arra, hogy egy kicsit jobban megismerjük, magát a dalt, annak keletkezését, és környezetét, valamint készítőit.

Több linket, (köztük 2 videót) is beszúrtam a szövegbe, ajánlom mindenkinek, aki nyitott, érdeklődő, szereti a zenét, művészetet, cirkuszt és végül, de nem utolsó sorban, a Dalt!

Cirque Du Soleil:

„A cirkusz mindig is varázslatos erejű szórakozás volt, de a ’80-as évek elején alakult kanadai Cirque Du Soleil újraértelmezte a cirkusz fogalmát, és művészi magasságokba emelte azt. Mára a világhírű társulat cirkusza letisztult előadóművészet határok nélkül.” Előadásaik nem egyszerű, szokványos cirkuszi előadások, nem szerepelnek benne állatok, csak artisták, zenészek és énekesek, fantasztikus díszlet, jelmezek. Az élő zene+énekesnő, tánc, akrobacio és humor tökéletes összhangja teszi művészivé, teljesen egyedivé műsoraikat. Mindegyik előadásuknak külön mese-fonala van, témájuk vegyes: a mindennapitól el a fantasztikusig.

Cirque Du Soleil: Alegría

Megnéztem a társulat honlapját és komolyan mondom ilyen klassz honlapot még nem láttam! Minden apró részlétre ügyeltek, nagyon klasszul megszerkesztett és tartalmas oldal. Órákat el lehet tölteni rajta! Megnézni mindenképpen ajánlom mindenkinek (angolul vagy franciául beszélők előnyben :))

A honlap kezdőlapjához: KATT IDE

Az Alegria kezdőrészhez pedig: KATT IDE

És egy másik link: KATT IDE 

Legismertebb előadásaik: Alegría, Quidam, Mystéré, Saltimbaco, Varekai, stb...

Előadásaik zenei anyaga CD-n és egyéb kiadványokon is megtalálható: KATT IDE

Alegría:

Spanyol szó, magyarul jókedvet, örömöt, vidámságot jelent. Itt Örömünnep-nek fordítják. A dal 3 nyelven íródott, olaszul, angolul és spanyolul. Mindegyik versszaka ugyanaz, csak más nyelven. Lefordítani magyarra nem igazán tudnám, mert elég hülyén hangzana a szó szerinti fordítás, és szerintem tulajdonképpen itt nem is konkrétan a szöveg a lényeg, hanem az érzés, amit közvetít.

Íme a dal (csak pár napig elérhető!): cirquedusoleil_alegria.mp3

ALEGRÍA

Zene: René Dupéré

Szöveg: Dragone-Tadros-Amesse

.

Alegría

Come un lampo di vita

Alegría

Come un pazzo gridar

Alegría

Del delittuoso grido

Bella ruggente pena,

seren

Come la rabbia di amar

Alegría

Come un assalto di gioia 

Alegría

I see a spark of life shining

Alegría

I hear a young minstrel sing

Alegría

Beautiful roaring scream

of joy and sorrow,

so extreme

There is a love in me raging

Alegría

A joyous, magical feeling 

Alegría

Como la luz de la vida

Alegría

Como un payaso que grita

Alegría

Del estupendo grito

De la tristeza loca

Serena

Como la rabia de amar

Alegría

Como un asalto de felicidad

.

Az Alegría előadás mondanivalójára viszont találtam egy jelmondatot, bár szerintem ezt az egészet akkor érthetjük csak meg igazán, ha megnézzük az előadást. Én mindenképpen szeretném egyszer látni, DVD-n mindenképpen, de ha majd egyszer megtehetem, akkor élőben is. Nagy élmény lehet... 

A jelmondat:

„If you have no voice...scream! If you have no legs...run! If you have no hope...invent!”

„ALEGRÍA MEANS THAT, EVEN WHEN YOU’RE IN PAIN, LIFE GOES ON...”

(Alegría azt jelenti, ha bármi fájdalom ér, az élet akkor is megy tovább...)

Íme egy kis kedvcsináló: VIDEÓ!

A zene:

A zeneszerzőt, René Dupéré-t elmondása szerint olyan olasz zeneszerzők művei inspirálták az Alegria megírása közben, mint pl. Vivaldi, Ennio Moricone, Rota, Mancini…akik egyébként a zeneszerző kedvencei közé tartoznak. Így Dupéré zenéjében is érezhetők az „európai ízek”.

Az album:

A legtöbb példányban eladott Cirque Du Soleil album az Alegría. Canadában dupla platinalemez lett, és több, mint 1 millió példány fogyott belőle világszerte. Az album és készítői számos díjat zsebelhettek be, többek között 1995-ben Grammy jelölést kapott és 65 hetet töltött el a Billboard Slágerlistán, ahol sokáig az 1. helyen tanyázott.

az albumborító

Az énekesnő:

Az album dalait a nagyszerű kanadai énekesnő, Francesca Gagnon előadásában hallhatjuk, valamint a cirkuszi előadások alkalmával is ő énekel élőben, szerepe szerint ő „A fehér énekesnő” (The singer in white). Az Alegria eléneklésével elnyerte a „legnépszerűbb, idegen nyelven éneklő Canadai énekesnő” címet.

Életéről, érdemeiről, kiadványairól bővebben az énekesnő honlapján olvashattok (angolul vagy franciául): KATT IDE

A honlapon található még képgaléria, zene és 2 VIDEÓ! is (Gallery/Videos/Jazz Festival fül alatt). Az egyiken épp az Alegriát énekli 200 ezer ember előtt Montreálban a nemzetközi Jazz Fesztiválon (a videó minősége sajna nem túl jó, de szerintem nézzétek meg! :)).  

Francesca Gagnon a színpadon, a középső képen az Alegría előadásán, mint A fehér énekesnő

Az élő show felvétel:

2001-ben az Alegría Sydney-i előadásáról élő show felvétel is készült Nick Morris rendezésében, amely megvásárolható DVD-n és videókazettán is. Kb. 40 – 10 és 45 év közötti – artista szerepel a showban, akik a világ különböző részeiről valók, Canadától egészen Kínáig. „Egy igazi örömünnep résztvevőivé válhatunk a világhírű Cirque Du Soleil varázslatos cirkuszi előadása segítségével. A mesék és csodák földjén járunk, ahol bármi megtörténhet: az öregek megfiatalodhatnak, a királyok pedig bohócokká válhatnak. A cirkusz világában a képzeletnek semmi sem szabhat határt. Mikor az előadásnak vége, és legördül a függöny, a nevetés még mindig ott visszhangzik a falak között, a mosoly pedig ott ragyog a nézők arcán.”

Bővebb: KATT IDE

A film:

Az előadás a filmeseket is megihlette és 1997-ben Franco Dragon rendezésében Amsterdamban és Berlinben filmet forgattak Alegría címmel.

A film rövid tartalma is elolvasható (angolul): KATT IDE

A filmben egyébként nem Francesca Gagnon énekel, hanem egy különleges feldolgozásban hallhatjuk a dalokat, Irene Marc előadásában. (Nekem személy szerint a Francesca féle jobban tetszik..)

Belehallgathattok ebbe a változatba is: KATT IDE 

Az élő show felvétel és A film borítója

Hát, szóval az eredeti dal (+előadás!) is nagy sikereket aratott, világszerte. Francia kanadai zeneszerző, és énekesnő, olasz, angol és spanyol szöveg. És most nekünk itt Magyarországon magyar szöveg Magyarországról. Igen, Geszti Pétert is ez az előadás és zene ihlette meg, így születhetett meg a Magyarország c. dal. A mondanivalója, vagyis inkább a közvetítendő érzés mindkét dalban hasonló, amit  Geszti is mondott, hogy amit az eredetiből, az előadásból érzett, azt próbálta átvinni a Magyarországba is, a hazaszeretetre vetítve. Pozitív, reménytkeltő, bizakodó gondolatokat, hogy akármi van most, jöhetnek még jó dolgok, amiknek lehet még örülni. Legalábbis én ilyesmit érzek akármelyik dalt hallgatom, ezért is szeretem mindkettőt. Bár a Magyarország azért egy picit közelebb áll a szívemhez...

Szerző: szilvert  2006.02.21. 22:43 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr56383137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régi tv2-es blogból áthozva (46) 2006.04.06. 17:50:46

Írta: szilvert Dátum: 2005-09-02 20:48:29 Ja, nekem csak hétfőn kezdődik suli, szerencsére. Írta: szilvert Dátum: 2005-09-02 20:46:47 Joe, tudtam, hogy szóvá fogod tenni, már vártam! :P) Mi van, nem jól gördül az egered? :P Még jó, hogy nem a BurgerKing-ből netezel, akkor biztos totál ősz lennél már! Na jó, nyugi, valszeg holnap már nem kell (egészen) ennyit letekerni, és talán valami új olvasnivaló is lesz. 2005. 09. 02. 20:46 Írta: Joe Dátum: 2005-09-02 19:21:20 és elfelejtem mit is akartam ja, én nem sürgetlek, csak egy ötlet volt... Neked is elkezdödött már a suli? 2SEP,19.18 Írta: Joe Dátum: 2005-09-02 19:19:11 nem lehetne ezt a hozzászólás-t feljebb rakni, még jobban megőszülök mig leérek... Írta: szilvert Dátum: 2005-09-01 12:47:38 Sziasztok! mega3.blog.tv2.hu msmes ter hozzászólásából: „Majnik Lacit legközelebb valószínűleg nemcsak Evelyne-nel hallhatjuk, hanem szó van duettről Nikivel is, sőt. Szerepe lesz esetleg Ibolya egyetlen dalának előadásában is, melyről elképzelhető, hogy bekövetkezik. Szeptember 16-án fellép még Schmidt Barbi is. A most megszaporodott "hírességek" miatt szeptember 16-án kicsit kevesebb szerep jut a nálunk jelentkezetteknek, ezért duettekben gondolkozzatok és ha lesz rá hely, egy-egy másik önálló dalban. (Ez nem lesz mindig így.)” Szóval lehet, hogy 16.-án Ibolya is fellép egy dal erejéig, de ez még nem teljesen biztos! Írta: szilvert Dátum: 2005-08-31 17:35:41 Helló! Zoltán: Köszi! Joe: Még mostanában valamikor lesz Aszódos meg aug20 bejegyzés, aztán utána folytatódik a visszapillantás (elvileg, aztán ki tudja..) Előbb-utóbb minden fontosabb esemény benne lesz a blogomba, csak az a bizonyos türelem kell! Részetekről is! :P Pusssz Írta: Joe Dátum: 2005-08-31 15:57:57 Szia szilvert, gratula, igen alapos munka Ha ennyi türelmed van, nincs kedved egy naptárt csinálni amiben az Ibolyás események vannak? Mikor, mi volt? Klassz lenne 'visszapillantani' 31AUG, 15:55 Írta: Zoltan Dátum: 2005-08-30 14:39:21 Szilvert...hát amit produkáltál...nekem 40 perc kellett hozzá, hogy megemésszem amit olvastam, igényes, kíváló az egész összeállítás...gratulálok, elképesztő...! Írta: szilvert Dátum: 2005-08-30 10:57:50 Sziasztok! Köszi, örülök, h teccik! "Jófejek" vagytok! :P) Igen, elég sokat dolgoztam vele, de azokkal amiket szeretek, mindig szívesen foglalkozom. Hát ez a dal is ilyen. Remélem megnéztétek a linkeket, főleg a videókat! Nekem leesett az állam, amikor megnéztem öket! Az artistákat látni miközben ez a csodás dallam szól, a másiknál meg az a rengeteg ember, ahogy együtt énekel mindenki Francescaval. Kirázott a hideg! Mint amikor 18.-án együtt énekeltük a Magyarországot Ibolyával.. A Napkeltét még nem néztem meg, csak felvettem, de ha valami megteccik belőle, majd kibővítem a bejegyzést! Pusssssssssssz Mindenkinek! Írta: Györgyi Dátum: 2005-08-30 00:08:30 Szia szilvert! Olyan mintha a saját naplómban olvasgatnám (soha nem vezettem), hogy mik is történtek velem az adott napon! Sőt, ez sokkal jobb, mert még csak meg sem kell írnom, megteszed Te helyettem! És tökéletesen élethűen, az apró részletekre is odafigyelve... Nagyon állat lett mindkét bejegyzésed, rengeteg munkád lehet benne! Kíváncsian várom a következőt! Biztosan tudom, hogy az is ilyen "jófej" lesz majd! Csak így tovább! Puszi! Írta: Adri22 Dátum: 2005-08-29 23:57:51 Szilvert! Le a kalappal előtted!Ez nagyon kiri lett! Sokat dolgozhattál vele!FANTASZTIKUS! DD Ennyire kidolgozott oldalt még nem láttam sehol!GRATULA Szilvert! Pusszka! Pusszka! Írta: csilla Dátum: 2005-08-29 23:19:41 Szilvert!!!!!!!!!! Fantasztikusan jól szerkesztetted meg,csak habzsoltam a szavakat és ámultam,van hozzá tehetséged,és rendkívül figyelem felkeltő!!!!!!!! Gratula!!!!!!! Várom az aszódi beszámolót is!!!!!!!!!! Írta: Mókus Dátum: 2005-08-29 22:29:34 Ez allati jo lett! Elmeny volt vegigolvasni ) Igen telleg ido kell a jo munkahoz mint ugye Rossi mondta! :P Elmeny ide jonni es olvasni! ) Koszi az ujjab elmenyeket ) Írta: Rossi Dátum: 2005-08-29 22:20:32 Szia Szilvert! Tényleg igaz az a mondás:Jó munkához idő kell! Meg kell ,hogy mondjam ,azért ez több mint jó Iszonyatosan jó lett!!! Király Vagy! Szó szerint...... Tudtam, hogy jó fej vagy, de ennyire??? Na ,nem Dicsérlek többet, mert még megárt..... Pusszzzzi 2005-08-29 22:21 Írta: MSE Dátum: 2005-08-29 19:53:16 Eltelt 20 perc, végigolvastam... olyan ügyes voltál, hogy felkeltetted az érdeklődésemet, és én is szívesen megnézném DVD-n az eredetit, de persze élőben lenne az igazi... puszi :-) Írta: MSE Dátum: 2005-08-29 19:22:48 Szia Szilvert! Én őszinte leszek: még nem olvastam végig ezt a bejegyzést, csak végigfutottam... de annyira meglepődtem, hogy úgy gondoltam, hogy ezt most szavakba öntöm... Gratulálok, Szilvert! NAGYON KOMOLY ez az egész, amit én most végig fogok olvasni... látszik, hogy jól megszerkesztett, figyelemfelkeltő, szóval szerintem egy kis remekmű :-) de tényleg, nagyon tetszik, van érzéked ehhez a blogszerkesztéshez! puszi :-) 2005.08.29. 19:21 Írta: szilvert Dátum: 2005-08-29 17:15:07 Sziasztok! Mókuska: Most! Joe: Sok és nagy terjedelmű fájlok, úgyh, abba egyeztünk Ms-sel, h CD-re fog nekem írni mindent. Aztán majd továbbítom. Jó olvasgatást! Pusssssssssssz Írta: Joe Dátum: 2005-08-29 15:08:08 Szilvert, kaptál már képeket, vagy mást az ms-től? Csoportkép? 29AUG, 15.05 Írta: Mókus Dátum: 2005-08-29 12:12:09 Mikor lesz a folyt. köv? Írta: Mókus Dátum: 2005-08-27 21:47:53 kozbe jott 1-2 dolog! :P Bocsi De majd juttatom a kepeket :P Meg zoli kazijat is DD Beteg vok !! Majd talizunk! ) Van uj gepem D Nah pá! Írta: Adri22 Dátum: 2005-08-25 14:47:06 szilvert:Én még nem kaptam meg Mokustól a képeidet,de majd behajtom rajta! DDDD Nagyon jó volt a buli!A videoklip amit meg leadtak a tűzijátékkor fantasztikus! DD Pusszka! Írta: Ibolyázóslány Dátum: 2005-08-24 14:03:37 csak a kivetítőn én azért reménykedtem, h Rátok lelek a nagy tömegben, de nem jött össze... Írta: szilvert Dátum: 2005-08-24 11:24:00 Györgyi: Szal még megvagy, akkorjó! Írta: Györgyi Dátum: 2005-08-24 10:31:26 Szerencsésen hazaértünk, nem volt semmi gond! Tehát akkor pénteken várlak! Puszi! Írta: szilvert Dátum: 2005-08-24 00:07:48 Sziasztok! Joe, Ibolyázóslány: Sztem is a legjobb az M1-es változat, azon kívül csak a TV2-eset láttam. Igen, kár, h nem taliztunk. Én Györgyivel voltam, meg közben találkoztunk Szilviával is. Ti merre felé voltatok amúgy? Láttátok is Ibolyát, vagy csak a kivetítőn? Tündy: Köszi! Rossi: Nincs mit! Örülök, h tetszenek. Ha szeretnéd, majd még csinálok Neked ilyen kis ajándékot, van még "anyagom"! Györgyi: Komolyan? Most hogy mondod, télleg! Az, amit Adritól kaptam...igen! Amit Csillától kaptam azt is meg akartuk nézni közösen, de azt asszem hazahoztam. Na mindegy, majd pénteken odaadod! A vezetéssel meg csak ügyesen! Tudod, szeretném, ha találkoznánk pénteken, különben nem találok oda, ismersz! Szal, nekem vigyázz magadra, de nagyon! Pussz 2005. 08. 24. 0:07 Írta: Györgyi Dátum: 2005-08-23 22:31:39 Szia szilvert! Tudod, hogy nálam maradt a cd-d? Együtt nem sikerült végignéznünk, de azóta én már ezt megtettem! Rossi: Ugye jössz pénteken? Muszáj! Puszi Nektek! Írta: Rossi Dátum: 2005-08-23 20:10:47 Szia Szilvert! Ma végre volt időm és megnéztem az ajándék kazikat.... . Szuper élmény volt .Néha már ugy éreztem mintha én is ott lennék ,pedig akkor még nem is ismertelek benneteket amikor a felvételek nagyrésze készült. Méq1szer kösz! pusssz 2005-08-23 20:14 Pussz Írta: Tündy Dátum: 2005-08-23 10:06:03 tök jó a blog! Írta: Ibolyázóslány Dátum: 2005-08-22 17:16:10 énis énis ott voltam! teljesen más élmény, mint a Tv-ben nézni))) Írta: Joe Dátum: 2005-08-22 15:18:35 Sziasztok! Most töltöttem le az M1-s változatot, írtó klassz - remélem hamar elkészül a klipp! Az RTLé nem ilyen jó. Kár hogy nem taliztunk, de hát abban a tömegben, melegben... Nagyon jó volt látni hogy sokan tapsoltak a Magyaroszág után. Később meg sokan a fülüket is befogták a Márta féle zene részeinénél 22Aug, 15:15 Írta: szilvert Dátum: 2005-08-21 23:41:31 Rossi: Ez a "nézek kifelé a fejemből piszok erősen, de az agyam nem fogja a látványt" nekem is ismerős, de vezetés közben azért már elég komoly dolog, télleg vigyázni kell! Pénteken pedig gyere nyugodtan, hazafelé majd szórakoztatlak! MSE: Igen, nagyon jó volt mindhárom nap! Pénteken találkozunk! Pussz Írta: Rossi Dátum: 2005-08-21 23:03:54 Szia Szilvert Micsoda? Egyáltalán nem bántam meg, hogy ott maradtam Veletek. Tök jó volt. De azért a haza út tanulságos volt. Mikor nézek kifelé a fejemből piszok erősen .de az agyam nem fogja a látványt, az már gáz!!! / hát ez az a pont, ameddig nem szabad elmenni!!.Legalább is vezetés közben/ Emese! Kösz a felajánlást. eljön még az az idő is..... A pénteket még nem tudom, de dolgozom rajta, Pussz 2005.08.21 23:02:21 Írta: MSE Dátum: 2005-08-21 21:28:03 Sziasztok! Miket hallok, Rossi?! Ne ijesztgess, majdnem elaludtál? Inkább megyek Veled legközelebb, és majd utána meg visszajövök vasúton :-) Jó volt újra együtt veletek! Pénteken találkozunk, jöttök, ugye? puszi 2005.08.21. 21:24 Írta: szilvert Dátum: 2005-08-21 19:37:19 Szia Rossi! Jajj, mondtam, h el fogsz aludni!!!!!! De ezek szerint azért csak hazaértél épségben, hisz most írsz...huhh, ez azért megnyugtató! :P Jó hogy jelentkeztél! És örülök, h Te is ott maradtál hajnalig, azért nem bántad meg, ugye?! A tegnapról annyit, h kicsit meglepődtünk, mikor meghallottunk a dalt, Ibolya hangját, Ibolya meg sehol, a színpad sötét.. Szal azt leszámítva, h élőben nem láttuk Ibolyát (mert végülis nem az Akadémiai színpadon énekelt, hanem a Lánchíd előtt), klassz volt az óriáskivetítőn közelről nézni, meg teljes hangerővel hallgatni, miközben a tüzijátékot csodáljuk! Most néztem meg felvételről is...és hát...egyszerűen csodálatos!!! Pussz Írta: Rossi Dátum: 2005-08-21 11:35:22 Hali! Milyen volt élőben a tegnapi ...? Legközelebb csak akkor megyek haza hajnalban ,ha jössz Te is, mert a cél elött majdnem bealudtam... Pusssz 2005-08-21 11:35 Írta: msmester Dátum: 2005-08-21 10:09:21 Mega3 előkészítő! http:/ /mega3.blog.tv2.hu MEGHÍVÓ péntek estére. Új énekes: Niki, meglepetés intermezzók. Fellép még: KANDECH EVELYNE. Írta: Adri22 Dátum: 2005-08-19 14:49:29 Sziasztok! jó volt tegnap talizni veletek!Az ibolyka meg fenomenális volt! MA BULI!!! Pusszka! Írta: szilvert Dátum: 2005-08-18 14:55:59 Györgyi: )) - "Nekem ez tök ismerős.." - "Igen, ez is saját.." Emlékszel? D Írta: Györgyi Dátum: 2005-08-18 14:55:46 Hát igen, ezt én is tanúsíthatom! Van az úgy néha, hogy az először hallott abszolút ismeretlen dallamok szilvertnek "ismerősnek tűnnek"!)) De ez a dal valóban nagyon fülbemászó! Írta: szilvert Dátum: 2005-08-18 14:55:31 Hát, nem tom, nekem egyből belement a fejembe... Úgy érzem, mintha már régóta ismerném ezt a számot, pedig alig hallottam párszor...vagyok így néha az igazán jó számokkal. Persze az is igaz, h mielőtt végig hallhattuk volna, már több részletet játszottak belőle, szal részletek már akaratlanul is belemásztak a fülembe, lehet, h ezért érzem úgy, mintha rég ismerném, nem tom.. Ó, dejó lesz végre élőben!!!!!!!! )) Írta: Adri22 Dátum: 2005-08-18 14:55:16 én meg persze itt szenvedek vele!Probálom a szöveget tanulgatni,de szerencsére kisebb-nagyobb eltérsekkel megyeget!Majd holnap még takaritás közben gyakorlom! Pusszka! Írta: Rossi Dátum: 2005-08-18 14:55:01 Üdv a városban! Azért ez nem ér, hogy te már 2 szeri hallgatás után tudtad kivülről.Bezzeg én.... de ,nincs mit tenni ,ez van! Na ,pussszz,akkor holnap. Írta: szilvert Dátum: 2005-08-18 14:54:45 Na megjöttem! Sziasztok! Adri: Oké, köszi, remélem te is megkapod az enyémet, Mókus által. Györgyi: Én gondoltam, h ez lesz a tesóddal! ) Egyébként én nem sokszor hallgatom, főleg mert eddig meg se volt! Netközelbe nem voltam, a Danubiust meg nem igazán hallgatom. A dal szövegét viszont már kívülről tudom, már 2x-i hallgatás után tudtam az egészet! A dallam meg hát már az eredeti első hallásakor bebújt a fülembe meg az agyamba, de gondolom ezzel sokan vagyunk így. Azóta ún. "belső hallásal" szoktam hallgatni a dalt, ez azért jó, mert bárhol bármikor hallhatom, amikor csak szeretném, itt belül... Na akkor találkozunk holnap! Meg holnapután. Meg azután... )) Pusssssssssz Mindenkinek! 2005. 08. 17. 18:43 Írta: Györgyi Dátum: 2005-08-18 14:53:08 Szia szilvert! Na ismét elérhető vagyok neten is! Tesómat teljesen megfertőztem a számmal, megállás nélkül azt hallgatja! Eleinte még nem is bántam, de a jóból is megárt a sok. Én még időben meglógtam otthonról, mert el szerettem volna kerülni azt, hogy megszokottá, elcsépelté váljon emiatt számomra a dal, de Anyu ma felhívott és azt mondta, hogy csömöre van Oláh Ibolyától. Tesóm jóvoltából egész nap mást sem hall, mint a Magyarországot. Gondolni sem merek arra, hogy mi lenne akkor ha az öcsém élőben is hallaná a számot! Puszi! Írta: Adri22 Dátum: 2005-08-18 14:52:53 zsuzsi-makóval megbeszéltük h együtt megyünk vonattal már nagyon rég!De szereztem kocsit és elvisznek minket elvileg! DD Viszem a cd-d szilvert! Pusszka! Írta: szilvert Dátum: 2005-08-18 14:50:34 Budapest, Felvonulási tér 2005. augusztus 18., ARC-kiállítás rendezvény tervezett programja: 19:10 TÁP Színház: Etchno (megnyitó tánc) 19:20 Megnyitó beszéd 19:25 Belga 20:00 Balkan Fanatik 20:30 Divatbemutató 20:50 Geszti Péter rövid beszéde 20:55 Oláh Ibolya és a kórus 21:00 Beatrice 21:50 TÁP Színház: Etchno (finálé) 22:10-23:00 R-Go .
süti beállítások módosítása