Egy kis Ibolya-életrajz:

.

Név: Oláh Ibolya

Születési idő: 1978. január 31.

Születési hely: Nyíregyháza

Csillagjegye: Vízöntő

Lakóhely: Tiszadob (Szabolcs-Szatmár Bereg megye)

Családi állapota: hajadon 

1978-ban született Nyíregyházán roma családban. A szülei lemondtak róla, így csecsemőotthonba került, majd különböző gyermekotthonokban nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. 

1994-ben költözött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat fenntartásában működő, 120 gyermeknek és fiatal felnőttnek otthont adó TISZADOBI NEVELŐINTÉZETBE, amelynek szakiskolájában zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett, közben autodidakta módon tanult énekelni és gitározni. 

1998-ban részt vett a TV2 ”KIFUTӔ nevű tehetségkutató versenyén, ahol 2. helyezést ért el. 

2000-ben beiratkozott egy budapesti zeneművészeti szakiskolába, hogy az előadóművészi működési engedélyhez szükséges zenei szakképesítést szerezzen, de tanulmányait – megalapozott zeneelméleti ismeretek hiányában – kénytelen volt félbehagyni. A budapesti utógondozó otthonból visszaköltözött a tiszadobi gyermekvárosba, és az intézetnek helyet adó Andrássy-kastélyba. 

2003 őszén jelentkezett a TV2 ”MEGASZTÁR” nevű tehetségkutató versenyére, ahol minden akadályt leküzdve jutott be a legjobb tizenkettő közé. 2004. január 3-án beköltözött az úgynevezett Megasztár-házba. A tehetségkutató verseny végső döntőjében a 2. helyen végzett és igazi közönségkedvenccé vált. 

2004. október 8.-án megjelent Ibolya első önálló albuma, ”EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT” címmel, amely azóta arany-, majd platinalemez lett.

Ibolyka a Megasztár házban

Szerző: szilvert  2006.02.21. 12:46 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ibolyasvisszapill.blog.hu/api/trackback/id/tr386383169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása